Forum » Zvok in slika » Popacena slika v Divx-ih
Popacena slika v Divx-ih
jureus ::
Zanima me kako lahko odpravim popacenost slik v nekaterih divx filmih. recimo ponekod se mi v filmih pojavljajo kockice, na premikajocih se mestih.
Gor mam divx, xvid ter ffdshow. Vse filme pa gledam v BSplayeru.
Ce ma kiri kako idejo kaki codek naj gor vrzem, ali pa kaj naj nastavim v ffdshowu, da ne bo kockic, ce mi lahko pove.
Hvala in lep pozdrav
Gor mam divx, xvid ter ffdshow. Vse filme pa gledam v BSplayeru.
Ce ma kiri kako idejo kaki codek naj gor vrzem, ali pa kaj naj nastavim v ffdshowu, da ne bo kockic, ce mi lahko pove.
Hvala in lep pozdrav
largie ::
kockice ponavadi pomenijo slabo kodiran film, največkrat se pojavljajo pri filmih ki so kodirani v 1 pass načinu. v ffdshow lahko delno to odpraviš tako da drsnik pri Postprocessing premakneš čisto v desno, če pa uporabljaš za dekodiranje konkreten kodek ima ta tudi ponavadi podobno nastavitev. samo če je film slabo narejen ti tudi to ne pomaga dosti.
jureus ::
Sem ze odpravo tezavo. Gor sem dal novejsi ffdshow-20030523, slika je dosti lepsa, kockic ni.
Skratka ce ma kdo podobne tezave naj zbrise stare kodeke razen divx in xvid in da ta ffdshow gor.
Skratka ce ma kdo podobne tezave naj zbrise stare kodeke razen divx in xvid in da ta ffdshow gor.
sopex ::
jest mam pa še en problemček z divx-i...mam kr nekaj filmov pa se mi zvoka ne sliši zravn, čeprav naj bi zraven bil :=).... kako bi to rešu?
Blisk ::
Men se pojavlja pr nekaterih filmih čist zelena slika.
A je to zarad slabega ripanja, ali so kodeki??
A je to zarad slabega ripanja, ali so kodeki??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59281 (14429) | BaRtMaN |
» | zatikanje pri predvajanju filmaOddelek: Zvok in slika | 1488 (930) | jRk0 |
» | HD codec (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 17386 (10271) | GrimReaper |
» | Codec za Terminator3Oddelek: Pomoč in nasveti | 1737 (1355) | SasoS |
» | Problem pri gledanju Divx-ovOddelek: Pomoč in nasveti | 831 (710) | pivmik |