Forum » Na cesti » Autobahn - Nemčija
Autobahn - Nemčija
smacker ::
Med voziloma A in B tako ali tako ni dovolj prostora za vključitev vozila C, ker tisti zadaj noče pustiti dovolj prostora da bi se vozilo C vključilo noter. Frajerji gor ali dol. Naj pač ovce čakajo...
Sej piše, da mora vsak držat 2 sekundi razdalje, to je pri 60km/h več kot 30m, kar je dovolj da se vključi 1 avto. Logično pa da bo vsak 1 spustil, ne pa 100. Vsi bi morali bit uvidevni, pa ne bi blo težav. Dokler pa vsak po svoje, pa mamo tak kot mamo - zaprejo 1 pas, pa maš zastoj pol ure.
Utk ::
krneki0001 je izjavil:
Skica:
levi pas: - - - - A B -
Desni pas: - - - - C -
Bistveno je, da se med A in B postavi samo C. S tem ko se je C tja vključil, med A in C ter C in B ni več dovolj prostora za dovolj tekočo vključitev ostalih.
Že na skici si naredil napako, moralo bi biti tako:
Skica:
levi pas: - - - - A - B -
Desni pas: - - - - C -
In ko se pride do ovire se z nezmanjšano hitrostjo vključi C med A in B, ker je dovolj prostora in se pelje naprej z nejmanjšano hitrostjo
Sej je 200 drugih to naredilo, samo en je bil bolj pameten. Kdaj pred oviro, 5 metrov, 10, 100?
Sej veš da to ne deluje niti ne more delovat, nujno je, da bo v tem primeru bremzal rumen in rdeč avto. Pustimo teorijo na miru.
Če so table že dost prej in ni pretirane gužve, se komot že prej spraviš na pravi pas, ali se pa voziš vzporedno z tistimi na drugem pasu. Kakšna je to zadrga, če prehitevaš ostale? Do zadrge morajo na obeh pasovih vozit enako hitro, ali pa zadrge ni.
Če so table že dost prej in ni pretirane gužve, se komot že prej spraviš na pravi pas, ali se pa voziš vzporedno z tistimi na drugem pasu. Kakšna je to zadrga, če prehitevaš ostale? Do zadrge morajo na obeh pasovih vozit enako hitro, ali pa zadrge ni.
krneki0001 ::
To deluje tako v teoriji kot v praksi. V tujini gre to, pri nas in na balkanu pa še nisem doživel.
Invictus ::
To je drugo, če tisti na desnem pasu vozi z isto hitrostjo kot tisti na levem. Zgornji primer jaz razumem, kot da ja vozil hitreje in prehitel 2km kolono.
Spet se motiš.
Na cesti je treba delati čim manj zastojev. A naj potem nekdo na praznem desnem pasu ustvari še eno stoječo kolono kot na levem?*
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Malo pismenosti prosim.
Naredil bi jo, če bi vozil z enako hitrostjo, kot na levi, kar je nekdo predlagal.
Naredil bi jo, če bi vozil z enako hitrostjo, kot na levi, kar je nekdo predlagal.
krneki0001 je izjavil:
To deluje tako v teoriji kot v praksi. V tujini gre to, pri nas in na balkanu pa še nisem doživel.
Kako, če se je stvar dogajala v Avstriji?
krneki0001 je izjavil:
Kako, če se je stvar dogajala v Avstriji?
To ni tujina, to je Balkan.
Tut v avstriji je na cestah ogromno balkancev, ki se ne znajo obnašat v prometu. Sever avstrije je že boljši.
Kdo je bil potem Balkanec, tistih par sto v koloni ali en, za katerega se ve, da je balkanec?
In sever ni nič boljši, niti Nemčija ni nič boljša, niti Norveška. Samo enim ni nič prav pa so jim vsi drugi krivi za to.
In sever ni nič boljši, niti Nemčija ni nič boljša, niti Norveška. Samo enim ni nič prav pa so jim vsi drugi krivi za to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Doskrat grem malo naprej od minhna. In do minhna je čisti Balkan, naprej pa kr naenkrat ni več tega in promet veliko lepše teče.
Sej za tistih par sto v koloni je tudi čisto lepo tekel. Pač je bil zastoj, jebiga. Dokler ni Balkanec prišel vmes, drugi ga pa hotel zaklat.
Zgodovina sprememb…
Sej za tistih par sto v koloni je tudi čisto lepo tekel. Pač je bil zastoj, jebiga. Dokler ni Balkanec prišel vmes, drugi ga pa hotel zaklat.
Saj zame je promet čisto lepo tekel. Enourna kolona v petih minutah. Čisto tekoč promet...
Jap, od Muenchna naprej se da normalno vozit. Takoj ko prideš južno od njega vidiš vso zaplankanost podaplskih narodov.
Blazz ::
krneki0001 je izjavil:
krneki0001 je izjavil:
murmur si že kdaj slišal za sistem zadrge?
Pelješ po pasu do konca in potem zapelješ na drug pas. Na drugem pasu pa vsak avto pusti toliko placa, da se lahko brez problemov en avto vmes vključi.
To kar se pa na balkanu dela namesto Sistema zadrge, da se kamioni postavijo na dva pasa in delajo zadaj kolono, je balkansko in nič higienično.
Saj to se je zgodilo. Prišel sem do konca desnega pasu, in me je eden lepo spustil noter. Normalen sistem zadrge. Če se je nekdo že 1 km prej postavil na levi pas, to ni moj problem.
Tisti fovšljivi Avstrijec je pa še kar trobil , ko sem se odpeljal mimo. Kaka krivičnost . Ti Avstrijci so skoraj tako frfuknjeni kot povprečni Slovenci. Ni bistvene razlike.
če na desnem pasu ni bilo nobenega, pomeni da se je zadrga naredila že preje, in ponavadi za tak manever ti dobiš kazen policije
Spet en, ki ne ve, da se zadrga dela malo pred oviro, ne kilometer ali več prej.
torej zadrga deluje 1 1 .. a je tako? malce razmisli, kam se zadrga premika, če samo ena stran zadrge nato nadaljuje svojo pot... čedalje bolj stran od ovire... torej tisti ki pa "prehiteva" že zadrgnjeno kolono, dejansko se ne drži zadrge, se vriva in nato še povečuje zastoj tistim, katere je "prehitel"... ampak ok, jaz ne zastopim zadrge... lol...
Ne vem kako ti prehitevaš zadrgnjeno kolono. Če je samo en pas skupaj stisnjenih avtomobilov, to ni zadrgnjena kolona, ampak balkanizem, ki noče upoštevat da bi tam morala laufat zadrga.
In ja, zadrga se ne zapira 1km pred oviro, ampak dejansko na oviri. Torej je bila tam cela kolona ljudi, ki nimajo pojma, kaj zadrga je.
In ja, zadrga se ne zapira 1km pred oviro, ampak dejansko na oviri. Torej je bila tam cela kolona ljudi, ki nimajo pojma, kaj zadrga je.
anko ::
Sem še kar prepričan, da je UK severneje od Munchna, pa ni tam dost boljše.
Zadrga lahko je, lahko je pa ni. Če imaš table 5 km prej in ni neke gužve, ni razloga, da bi s 130 na uro pičil proti zapori, ampak se boš pač prej postavil na pravi pas. V bistvu, če imaš prostor s 100 pičit proti zaprtemu pasu, potem OČITNO ni zadrge.
Spet en, ki ne ve, da se zadrga dela malo pred oviro, ne kilometer ali več prej.
Zadrga lahko je, lahko je pa ni. Če imaš table 5 km prej in ni neke gužve, ni razloga, da bi s 130 na uro pičil proti zapori, ampak se boš pač prej postavil na pravi pas. V bistvu, če imaš prostor s 100 pičit proti zaprtemu pasu, potem OČITNO ni zadrge.
Zgodovina sprememb…
Jap, od Muenchna naprej se da normalno vozit. Takoj ko prideš južno od njega vidiš vso zaplankanost podaplskih narodov.
Se ne bi povsem strinjal. Redne kolone in zastoji okoli Ulma in Stuttgarta.
Sem skoraj prepričan, da sem bolj pogosto na tej relaciji kot ti...
Ja, samo obnašanje v kolonah je pa balkansko... Kolona pač ni balkanska pogruntavščina, obnašanje pa je.
Tisti avstrijski idiot bi brez problema lahko povzročil nesrečo, ko je skočil pred mene iz vrste, če ga ne bi že prej zagledal da tako ali tako stoji na pol ven iz svojega voznega pasu. Ampak je vseeno pustil preveč prostora na svoji desni.
GrimReaper ::
Take uvidevnosti se pri nas manjka:
Sam seveda sem uvideven, pač če nekaj sam želiš od drugih, moraš najprej začeti pri sebi.
Recimo danes vozim zjutraj po regionalki, na ravnini enega prehitrim, ker je bil mal prepočasen zame, okol 80 je šel. Potem pa pridem v naselje, ga vidim da se mi približuje in hoče vozit več kot 50, in sigurno ne bi bil vesel, če bi moral 1km vozit za mano. Zato se umaknem na avtobusno, da gre mimo, potem pa zapeljem za njim. Sicer ni šel dosti hitreje, ene 55, ampak je bil sigurno hvaležen.
Drugače kaj takega od drugih ne vidiš nikoli, mogoče kak traktor ali dva, pa še to je že vsaj 5 let od tega, danes jih boli k zate.
Danes kar sem se vozil po regionalkah, je bilo vse 60-70, ni šans da te kdo spusti naprej, za prehitevat s 140KM v mal bolj gostem prometu je pa tut mal priložnosti.
Sam seveda sem uvideven, pač če nekaj sam želiš od drugih, moraš najprej začeti pri sebi.
Recimo danes vozim zjutraj po regionalki, na ravnini enega prehitrim, ker je bil mal prepočasen zame, okol 80 je šel. Potem pa pridem v naselje, ga vidim da se mi približuje in hoče vozit več kot 50, in sigurno ne bi bil vesel, če bi moral 1km vozit za mano. Zato se umaknem na avtobusno, da gre mimo, potem pa zapeljem za njim. Sicer ni šel dosti hitreje, ene 55, ampak je bil sigurno hvaležen.
Drugače kaj takega od drugih ne vidiš nikoli, mogoče kak traktor ali dva, pa še to je že vsaj 5 let od tega, danes jih boli k zate.
Danes kar sem se vozil po regionalkah, je bilo vse 60-70, ni šans da te kdo spusti naprej, za prehitevat s 140KM v mal bolj gostem prometu je pa tut mal priložnosti.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
GrimReaper je izjavil:
Severneje od Muenchna čisto normalno.
Južno od njega niti več.
Pri nas, nemogoče. Sploh če še malo poblendaš, ker bi šel rad mimo. Potem Slovenec vklopi "home police mode".
iKst ::
Kaj ni mogoče? Jaz se pogosto takole umaknem, če vidim, da kdo vozi bistveno hitreje, ali pa pospešim, da čim prej prehitim in se potem umaknem. Drugi pred mano se pa tudi kar umikajo, razen redkih izjem.
||_^_|| ::
jtothek ::
GrimReaper je izjavil:
Severneje od Muenchna čisto normalno.
Južno od njega niti več.
Pri nas, nemogoče. Sploh če še malo poblendaš, ker bi šel rad mimo. Potem Slovenec vklopi "home police mode".
To mi je tak sumljivo napisano.
Kot da se Bavarci in Avstrijci koljejo na cestah.
Pa tudi ta "malo poblendaš" se mi tudi zdi, da je malo olepšan. Sem bil poblenan in sem blendal pa ni me ni noben na cesti teroriziral. Če pa je za tebe "malo poblendal" da mu za ritjo voziš pa nonstop blendaš, to pa razumem, da ljudi razpizdi.
AapocalypseE ::
Blendanje z lučmi se meni zdi skrajno nasilno početje na AC in to delajo samo tisti, ki se jim kao grozno nekam mudi in mislijo, da so nekaj več na cesti...
Normaln voznik ne bo nikoli blendal in bo lepo počakal, da se umakne vozilo pred njim na desni pas.
Normaln voznik ne bo nikoli blendal in bo lepo počakal, da se umakne vozilo pred njim na desni pas.
darkolord ::
Če se nekdo pred menoj ne umakne, tudi ko je imel dovolj prostora in čas, najprej vklopim levi smerokaz. Večinoma to že opazijo, ni pa moteče in težeče kot blendanje. Poblendam šele tistim, ki so se zasanjali na levem pasu ...
St235 ::
Sej veš da to ne deluje niti ne more delovat, nujno je, da bo v tem primeru bremzal rumen in rdeč avto. Pustimo teorijo na miru.
Pri tem je bistveno manj zaviranja kot če se na silo vključuje 500m prej, po možnosti rdeči avto ustavi.
Smo imeli že precej govora na to temo. Če ni gužve potem je seveda bolj smiselno, da se prej razporediš, če je gužva pa gre točno tako kot kaže skica. To da je na enem pasu 1km dolga kolona in se lahko pelješ mimo nje po drugem pasu zgolj kaže na to kako slabo vozi velika večina.
lepo povzame
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po novem ne bo več znaka za izmenično vključevanje - sistem zadrgeOddelek: Na cesti | 7298 (2809) | Invictus |
» | Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Na cesti | 124842 (101864) | solatko |
» | Kdo ima prednost?Oddelek: Na cesti | 5101 (4378) | fosil |
» | Tretji pas AC na klancih (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13696 (11523) | r3dkv1c4 |
» | CPP-krožišče (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12392 (9191) | LordTado |