Forum » Loža » Izrekanje sožalja
Izrekanje sožalja
kodsiti1 ::
Če nekomu umrejo stari starši, ali naj bi ta vnuk izrekel sožalje bližnjim(teti, stricu- ki jim je pokojen bil starš)?
A. Smith ::
Ne. Če nekomu umre dedek, se smatra, da je to ožja družina in ne rabi nikomur izrekat sožalja, ker je sam med najbolj prizadetimi.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Tudi sam sem enakega mnenja, eni so govorili drugače samo se mi zdi to res čudno.
Lahko zaradi mene moderator zapre temo če želi, da nebomo kvarili vzdušja z to temo.
Lahko zaradi mene moderator zapre temo če želi, da nebomo kvarili vzdušja z to temo.
Unknown_001 ::
Tudi sam sem enakega mnenja, eni so govorili drugače samo se mi zdi to res čudno.
No zdaj veš da drugih ni pametno poslušati, razen če govorijo o svoji stroki.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Phantomeye ::
To je res, mene prepričujejo, da se ožjem krogu od tebe izreče, ampak se mi zdi to neumno, saj sm tud jz med bolj prizadetimi in se mi zdi čudno da bi izrekal familiji sožalje...
otago ::
Odvisno od razmerij. Če se je vaša družina, oče,mama, vnuk redko videli z starimi starši.. potem se izreče... če pa ste bili v osebnem stiku pogosto, potem ste sami ožji dela žalujočih in se zdi nepotrebno ... Sicer pa ima vsaka družina, v vsaki pokrajini drugačne običaje.
Unknown_001 ::
Vsaj v naših koncih je bilo vedno tako, da je sožalje izrekel le neprizadet, prizadetim ob tam neugodnem dogodku. V bistvu zakaj bi nekdo ki ga smrt bližnjega prav tako zadeva izražal sožalje ko pa vsi ostali prizadeti logično vedo da si tudi ti prizadet, če si kot oseba količkaj normalen oz. premoreš minimum čustvene inteligence. Iz tega razloga je izrekanje sožalja med prizadetimi osebami nesmiselno oz. zelo nerodna situacija.
Ne vem če je pravi trenutek da to butnem ven, ampak v naših koncih se je tudi to že zgodilo, da je en tamal rekel "čestitam za smrt"
OP, mimogrede, ko praviš da si tudi sam med prizadetimi, moje sožalje.
Ne vem če je pravi trenutek da to butnem ven, ampak v naših koncih se je tudi to že zgodilo, da je en tamal rekel "čestitam za smrt"
OP, mimogrede, ko praviš da si tudi sam med prizadetimi, moje sožalje.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
korenje3 ::
to je tako kot dopust. smrt očeta 2 dneva, smrt dedka 1 dan. torej moraš izreči sožalje vsem, ker spadaš v drugi dopustni razred
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Aston_11 ::
Lahko pa gledaš takole - vnuk je eno stopnjo pod starši in tudi če so ožja familija, vnuk ne bo nič zgrešil, če kaj reče ali da vsaj roko, lahko pa bi fajn falil, če tega ne naredi. V dvomu pač izrečeš, te ne stane nič, pokažeš neko spoštovanje, kar tudi nekaj šteje.
Phantomeye ::
MIHAc27 ::
Odvisno od razmerij. Če se je vaša družina, oče,mama, vnuk redko videli z starimi starši.. potem se izreče... če pa ste bili v osebnem stiku pogosto, potem ste sami ožji dela žalujočih in se zdi nepotrebno ... Sicer pa ima vsaka družina, v vsaki pokrajini drugačne običaje.
Se čisto strinjam. Če bi jaz živel z dedkom v isti hiši, ne bi izrekal sožalja nikomur razen verjetno babici. Če se pa ne bi videvali pogosto, pa še mojim staršem, kaki teti/stricu.
paraboŁa ::
Ok ena nevmesna, vendar sem ravno zadnjič zasledil ta video http://www.wideopencountry.com/watch-an... v katerem se cel pub poslovi od prijatelja, in mi je res kul. Veliko bolj, kot običajni morbidni načini poslavljanja od ljudi. Je pa res precej drugače, ali nekdo umre zaradi starosti ali naravnih razlogov, kot pa če bi npr. 20 letnika povozil avto, kjer gre za povsem nepričakovano smrt.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: paraboŁa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Protestniki pomagajte, prosim! Pustite pri miru vnuka! (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 52915 (46892) | OmegaBlue |
» | Sožalje in SMSOddelek: Loža | 34382 (33147) | Looooooka |
» | voščiti sožaljeOddelek: Loža | 3535 (3171) | Midnas |
» | Rupel izreče sožalje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4688 (3547) | madmitch |