» »

Dohodnina, dohodninski razredi, olajsava otrok...

Dohodnina, dohodninski razredi, olajsava otrok...

T-Mac ::

Pozravljeni,

rad bi kako rekel glede dohodniskih razredov, dohodninem olajsav otrok, kako izracunati koliko zasluzis letno z regresom kaj gledas kje pogledati za dohodninske razrede kam pade se splaca da ti firma takoj odvaja dohodnino ali da placas ko pride poloznica, kaj pomeni obvestilo za ne uveljavljanje splosne olajsave pri izracunu akontacije dohodnine, kako sploh kaj izracunati ker sem slisal da ce delas v nekih krogih da delas lahko tudi nekaj zastonj ker moras potem vec placati... Kolikor vem ce ne odvajas dohodnine vsak mesec te tako receno drzava brezobrestno placuje in ti ji potem vrnes brezobrestno placilo ali je tukaj enak znese, se bolj splaca takoj odvajati ali potem placati... Ne razumem kako je s tem da das otroka v oljajsavo... Hvala

marsovcek ::

Si redno zaposlen ali delas kot s.p./po avtorski pogodbi? Kako je zaposlena partnerka in kaki so njeni dohodki v primerjavi s tvojimi? Koliko otrok imas?

biorudi ::

Vsi, ki so ti v preteklem letu izplačali dohodke, ti v začetku leta pošljejo podatke. Te samo vneseš v "informativni izračun dohodnine" na fursu in ti pokaže koliko boš doplačal/dobil nazaj. Če uveljavljaš olajšavo za otroke sproti, ti tudi sproti več ostane, je pa precej nepredvidljivo glede doplačila/vračila v naslednjem letu. Pri meni je razlika lahko tolikšna, da če imam otroke prijavljene, potem naslednje leto praktično ves regres doplačam, če pa ne, pa malo pozneje dobim vrnjeno skoraj še eno plačko. Tiste morebitne obresti od banke si lahko nekam vtaknejo...

T-Mac ::

Sem redno zaposlen, partnerka se je ravno dobro zaposlila in trenutno ne morem primerjat njenih dohodkov z mojimi. Na hitro njena urna postavka je boljsa kot moja s tem da imam jaz zelo boljsi prevoz. To lahko povem ker je zacela delati 28.1.2916. Imava trenutno enega otroka.

Vem kako izracunati dohodnino... Mene zanima kaj je najboljs da sproti odvajajo ali ne? Koliko bos placal ce ne odvajajo, lahko izracunas? Zanima me kaj je najboljs in isto za orroka, karkoli... Je sorazmerno z odvajanjem ce ti sleoti me jemljejl da potem ravno toliko placas?

Hvala

2x'=2 ::

Finančno je enako, če je otrok čez leto prijavljen ali pa dobiš vrnjeno/plačaš enkratno.
Prevoz na delo se v dohodnino ne šteje.

MadMicka ::

Ja, itak da otroka kot olajšavo prijavi tisti, ki ima višjo plačo. In normalno, da je bolje, da že med letom dobivaš zaradi otroka višjo neto plačo, kot pa da bi naslednje leto od države dobil preplačano dohodnino nazaj.

Invictus ::

Preveri če lahko še partnerko vpišeš v vzdrževano osebo. Če je bila brez službe, bi šlo. Pa je še 10 posto al koliko dol.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Šimpanz ::

Jaz raje dobim za otroke vsako leto pri dohodnini nazaj med 1500 do 2000 eur. Tako mi nikoli ni treba šparati za dopust.

fosil ::

Teoretično je sicer bolje dobivat olajšavo med letom, ampak pri trenutnih obrestnih merah je praktično vseeno.
Sploh če ne veš kdo bo imel na koncu leta višjo plačo je po moje bolje počakat in naj potem olajšavo uveljavlja tisti, ki bo imel več dohodnine.
Tako je!

marsovcek ::

Akontacija dohodnine se ti vedno odvaja sproti. V naslednjem letu se glede na dohodke izracuna koliko bi moral placati. Ce je bilo akontacije premalo, doplacas in obratno.

Otroci in druge olajsave ti znizujejo dohodek, od katerega se izracuna dohodnina. Kot ze receno, v € je vseeno ce jih uveljavljas sproti ali naknadno.
Ce je bila partnerka brezposelna in ňi bila na porodniski, je za to obdobje prav tako vzdrzevan clan.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dohodnina (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31448897 (1611) Kanban
»

Dohodnina 2018 - plačilo?

Oddelek: Loža
435409 (3631) XLapse
»

CSD in njegov najnovejši neoliberalistični prispevek družbi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8720996 (19003) Invictus
»

Davčna olajšava - član družine

Oddelek: Loža
195517 (4762) harmony
»

Dohodnina 2007 - Nateg? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17013055 (8957) Ziga Dolhar

Več podobnih tem