» »

simobil domači internet in stacionarna telefinija

simobil domači internet in stacionarna telefinija

asutarv ::

Pozdravljeni zadnji vikend se nam je na domu oglasil simobilov potnik in nam predstavil simobilov domači internet. Z njegovim routerjem in paketom brez omejitev mi je na speedtestu pokazalo hitrosti do 40/15mb, kar je za mojo lokacijo luksuz, glede na to da sem lahko srečen,če po "kablu" dobim 2/1mb. Jaz bi sicer vzel paket 10/3 kar bi bilo za mojo domačo uporabo čisto dovolj :)
Zanima me če ima kdo kakšne izkušnje z tem internetom, je stabilen? kako je z pingom?

Pravtako me zanima če še kdo ponuja stacionarno telefonijo (samo telefonijo, brez interneta in tv)? Sem vprašal pri parih ponudnikih pa mi povsod uturijo zraven še tv, kar se mi zdi nesmiselno kar prinas niti ni mogoče... ;)
Ima kdo kako informacijo oz ponudbo pri kakem ponudniku ki sem jo spregledal?

Hvala za pomoč!
Kabunc

...:TOMI:... ::

Sedaj, ko ni nobenega tvojega soseda gor na isti bazni postaji, ti bo delalo hitro in zanesljivo. Takoj, ko bo gor pol vasi, lahko pozabiš na ta luksuz. Isto je bilo z lastovko, ko je bil priklop zastonj, je postalo vse skupaj zelo počasno.

Stacionarno telefonijo lahko dobis pri simobilu, ce pa nočejo dati, kot fizični osebi, pa dobiš pri firmi detel. Pa ne pozabi prenesti številke. To ureja novi operater.
Tomi

asutarv ::

Hvala za odgovor
Ja to mi je omenil da so sedaj na novo pokrili nekaj novih krajev tako da je verjetno res še nezasedena... a misliš da se to tolko pozna da bi z 45mb padlo pod 10?
Me je bol zmotilo da sem ga ekstra vprašal če majo omejitev prenosa (pač ko porabiš xy gb ti zmanjšajo hitrost) in mi je sveto trdil da je ta paket neomejen... piše pa lepo na simobilovi strani (sicer v velikosti pisave 4 xD ) da ti po 100gb zmanjšajo hitrost na 2/1mb. Sam nimam glih predstave kako dosti dejansko pomeni teh 100gb? (če bi zdonlowdal za 100gb torentov bi verjetno to bilo to ali se šteje kako drugače?

AC_DC ::

100 gb zajema upload in download.

...:TOMI:... ::

Izgubiti nimas kaj. Vzemi internet, ce ti ne bo vsec, bos pac sel nazaj na kabel. Samo moras pa vedet, da so s tem povezani doloceni stroski.
Tomi

asutarv ::

Hvala AC_DC ...:TOMI:... za odgovore :)
Saj trenutno me ne moti nite toliko sama hitrost interneta (nepomlim kdaj sem nazadnje kaj downloadal, za igranje kakih igric in youtube pa mi 2mb zadostuje), imam pa občutek da na naši lokaciji (goričko) verjetno kakšnega bolšega interneta po kablu nemorem pričakovati (zaradi oddaljenosti od central ali nekaj takega) tako da bom verjetno prej ali slej moral preklopiti na wireless verjanto... bom morda še malo počakal da res nebom zbubljal las do nadalnjega :)
še eno lajično vprašanje... je možno da je ta internet občutljiv na vreme? (pač več ljudi mi je že povedalo da pozimi ali pa ko močno edžuje ali je nevihta hitrost interneta močno pade...)

solatko ::

Vzeti moraš vsaj 20/x, ker ti bo pol požrla HD televizija. Telekom in T2 imata na isti liniji tako internet, kot TV. Telemach pa ima ločena signala in je internet dejansko tak, kot ga plačuješ.

Telekom na to, uporabnike zavestno ne opozori, potem pa podpora še zavaja uporabnike in jim dolgo ne pove, da morajo pač vzeti dražji paket, ki pa ni več tako konkurenčen.

Če imaš v hiši 3 TV aparate s full HD ekaranom, moraš samo za TV vzeti več kot 12/x + kolikor hočeš imeti veliko pipco pri internetu.
Delo krepa človeka

...:TOMI:... ::

Seveda. Vreme vpliva, saj se spreminja medij, po katetem gredo podatki.

Solatko, kaj ti kadis?

Ce ti 2 Mb zadostuje, in si zadovoljen s ceno, ne menjaj za brezzicno tehnologijo. Ce je cilj visja hitrost, potem pa le menjaj.
Tomi

asutarv ::

misim da ima kolega prek mobitela in proti koncu meseca ko porabi zakupleno količono tv-ja skoraj ni mogoče gledati (tudi hitrost interneta mu je padela kar občutno odkar imajo tudi tv...) verjetno je to to kar si mislil povedati.... smo kolikor vem simobil zaenkrat še ne ponuja tv-ja tako da to niti nebi bil problem..
Ja saj te velike številke so me kar premamile ko mi jih je prvič demonstriral...smo bi verjetno prvi teden norel kasneje pa niti nebi več opazil/koristil teh hitrosti. Bom verjetno počakal da dodajo še opcijo televizije in potem preklopil (ker gledanje tekem na streamih tudi ni glih dobro za živce:) )

Še enkrat hvala za pomoč :)

AC_DC ::

Pravtako me zanima če še kdo ponuja stacionarno telefonijo (samo telefonijo, brez interneta in tv)?

https://slo-tech.com/forum/t666242/p506...

Kateri 2mbit paket imaš sedaj za kakšno ceno ? T2 ponuja vdsl2+ (in Telekom ponekod), kjer so načeloma možne višje hitrosti.
Na modemu preveri vrednost Line Attenuation za DL http://www.speedguide.net/dsl_speed_cal... .

solatko
Kje si sedaj našel ip (HD) televizijo ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

asutarv ::

Trenutno imam amisov dvojček (telefon + internet do 8/4mb), kao zaradi slabe/dolge linije mi deluje samo 2mb... Ta line attenuation bi morel pisati na modemu? (nisem razno specialist za te vode :P :)

AC_DC ::

Priklopi se s kablom direktno na modem in v vmesniku najdi podatek.

asutarv ::

aha ok tnx, bom zjutraj kabl poisko pa probam pol pa javim :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1877561120 (808) ruski76
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159515 (11382) kixs
»

Paket trojček - najcenejši ponudnik

Oddelek: Omrežja in internet
295334 (3592) alexz
»

počasnejši internet za polovico

Oddelek: Omrežja in internet
294543 (3302) Veron
»

Sredi Ljubljane ni mogoče do interneta prek bakra (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5413716 (11079) x.sci

Več podobnih tem