» »

UPS izklop v sili

UPS izklop v sili

LiZikaxy ::

Zanima me kaj storiti, če po pomoti pritisneš stikalo za izklop v sili na UPS-u? Kako ga ponovno priklopiš? Ponovni pritisk na sprednje stikalo ni bil dovolj.
  • poskusilo klonirati: LiZikaxy ()

ufek ::

Poglej če je vzadi tipka "reset". Moj ga ima.

Hvala. Zdaj pa me samo še zanima kaj se zgodi s podatki na računalniku v tašnem primeru?

Furbo ::

Isto kot če zmanjka elektrike. Kar ni bilo shranjeno je šlo.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Ja, če ni bil računalnik v hybrid sleep oz. hibernaciji ko si izklopil UPS si izgubil vse neshranjene podatke v odprtih programih...

Ja super. Jaz pa računalnik + nesreča = KATASTROFA. Malo pomoči, kaj pomeni da je bil računalnik v hibernaciji? Kaj pa če so bili podatki shranjeni? Potem imam lahko še kaj upanja pred šefico. A je zdaj ko je UPS spet vklopljen, kje na sistemu zaznano kaj se je zgodilo? Drugače je to moja smrt.
Se opravičijem za vsa ta neumna vprašanja, ampak na tak primer se resnično ne spoznam.

darkolord ::

Posledice so čisto enake kot če iz računalnika (oz. računalnikov) izpuliš kabel za elektriko.

Kakšen UPS je sploh to? Za en računalnik, za celo bajto ali nekje vmes?

Zgodovina sprememb…

Nekje vmes.

Matko ::

Prizadeti so bili vsi takrat prižgani računalniki...

glej z očmi, ne s prsti!

Ja, lekcija več kot naučena.

Ja ne vemo kaj delajo ti tvoji računalniki, če gre za kak proizvodni proces je šlo kaj narobe, če delaš na FURSu in si ven vrgla strežnik za potrjevanje računov, te je klela cela Slovenija..

UPS je tam pač z namenom, da računalnik neprekinjeno deluje tudi če zmanjka elektrike. Če so pa zadeve itak ugasnjene preko vikenda, potem škode ni.

O ja, če bi ven lahko vrgla kaj večjega potem bi mogoče to naredila celo namerno. Če bi se splačalo. Kar pa se nikoli ne. Tako pa se je na žalost zgodilo pomotoma,po nevednosti, po neumnosti, po oslariji... Kakorkoli že. Vsekakor v nobenem primeru ni vredno.

Okrivi UPS. Reči da so mogoče baterije zanič. Če so baterije v UPSu zanič, potem če zmanjka toka UPS crkne isti trenutek in z njim vsa periferija priklopljena nanj. Ali pa če je prišlo do preobremenitve, se tudi izklopi UPS. Nekaj si zmisli če je od tega odvisna tvoja služba. :)

Pa saj sama ne vem kaj naj naredim. Ali naj prej povem, ali samo čakam na " (od)strel". Zato pa me tudi zanima, če računalniški sistem zazna izpad. Informatiki vidijo vse. Na njega je vezanih kakšnih 7 računalnikov, ki pa jih nihče ni uporabljal nekaj dni, med prazniki. V vsakem primeru sem v ...

Matevz96 ::

Če računalniki niso bili v uporabi potem 99% nisi naredila nobene škode, ker so vsi pred prazniki shranili svoje delo.

To je res kar pravi Matevž. Itak pa nič ni 100%, niti UPS. Če pride do večurnega izpada ti tale vaš UPS nebi pomagal čisto nič, ker baterija ne zdrži dolgo. Torej če nekdo konec delovnega dne pusti na mašini odprte programe in neshranjeno delo je veliki bumbar. Če pa se gre celo za več dnevno odsotnost zaradi praznikov je pa še večji bumbar in bi moral tisti letet iz službe, ne ti. ;)

Da bi se besede pozlatile. Neumnost je vedno hitrejša od pameti. V tem primeru moja. Godlja je pa še vedno godlja. Moja je zelo vroča in pekoča. Tudi če nisem nič uničila, pa se bo vrjetno še vedno videlo da sem šarila naokoli tam, kjer prazaprav ne bi smela?

V vednost, hotela sem samo izklopiti in ponovno vklopiti en switch. Večje bedarije se nisem mogla spomniti in je v tistem trenutku uresničiti. Ni bilo vredno. Neumnost od neumnosti. Temu jaz pravim "po duši blond".

Videlo se bo v vsakem primeru ja. Če računalniki niso nastavljeni na avtomatski zagon po vrnitvi toka potem se bo videlo tako da so izklopljeni. Če pa so nastavljeni na avtomatski zagon pa se bo videlo da so bili vsi uporabniki odjavljeni iz svojih uporabniških računov (tisti ki to ob zaključku dela niso storili). V obeh primerih pa je narejen shutdown zaznamek v Event Viewerju, to pa vsak IT-jevec pogleda najprej da vidi kaj se je zgodilo.

darkolord ::

ČE bo seveda kdo pojamral, da nekaj ni v redu. Če se bodo pač prijavili in delali naprej, ne bo nihče šel gledati.

Jupi, res sem v dreku. Mislim da grem zdaj bruhat. Hvala vsem, ki ste mi bolj podrobno razložili mojo neumnost.

Assass1n ::

Vrjetno se zastonj sekiraš, ker par ugasnjenih računalnikov pač ne bo povzročilo miljonske škode. Vsak bo svoj računalnik prižgal brez da bi sploh kaj pomislil.
Če bi računalniki rabili delat, da so kakšni serverji imajo pa ziher še kakšen failsafe v obliki alarma in en bogi ups ni edini. To imate vrjetno če vrže ven med delovnikom, da se vse shrani in gre na kavo.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Ma ne sekiraj se toliko, naredi se pač neumno 'jejhata, kar na1x se je vse ugasnilo'.

Ja. Kabel je bil slabo vtakjen in je padel ven ko si switch izklopila. Znajdi se. 8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zamenjava baterije na UPS-u (močnejše baterije)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
233143 (2738) int47
»

Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
23628958 (13240) ender
»

UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
809350 (6611) ender
»

UPS - brezprekinitveno napajanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
233076 (2496) MTm2H37rqt7B
»

Nenavadno delovanje UPS

Oddelek: Strojna oprema
5885 (770) Pyr0Beast

Več podobnih tem