Forum » Strojna oprema » Nenavadno delovanje UPS
Nenavadno delovanje UPS
srnjak ::
Zadnje čase opažam nenavadno delovanje UPSa.
Pred kratkim je zaradi ne vem kakšnega razloga zmanjkalo elektrike in računalnik se je izklopil, kljub temu, da je priključen na UPS.
Predvideval sem, da je z UPS nekaj narobe, zato sem testiral na ta način, da sem izmaknil napajalni kabel. Vendar v tem primeru je delovalo vse tako kot mora.
Ima kdo kakšno idejo, zakaj se mi je izklopil računalnik v prejšnjem primeru? Pa to sem zdaj že drugič opazil.
Pred kratkim je zaradi ne vem kakšnega razloga zmanjkalo elektrike in računalnik se je izklopil, kljub temu, da je priključen na UPS.
Predvideval sem, da je z UPS nekaj narobe, zato sem testiral na ta način, da sem izmaknil napajalni kabel. Vendar v tem primeru je delovalo vse tako kot mora.
Ima kdo kakšno idejo, zakaj se mi je izklopil računalnik v prejšnjem primeru? Pa to sem zdaj že drugič opazil.
Poldy ::
Mislim da je na forumu nekdo rekel, da je drugače, ali zmanjka elektrike ali pa če kabel potegneš iz vtičnice (jaz to ne verjamem). Lahko pa za foro izklopiš hišno varovalko...
balocom ::
"Prepočas" zmaka toka, zato najbrš tega ne zazna, takrat pa je za comp že to late in se ugasne
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man
Azrael ::
Še ena IMO zelo verjetna varianta so slabi akumulatorji s premajhno kapaciteto. Koliko časa si testiral izpad elektrike ? Moj USPje s fuč akumulatorji deloval 1 minuto, sedaj z 2 leti starimi 1 uro in 15 minut, obakrat je bil gor priključen isti sistem.
Ali imaš CRT monitor priklopljen na UPS ? Včasih pri preklopu UPS-a na akumulator CRT monitor izvede razmagnetenje, kar je več kot dovolj za preobremenitev UPS in njegov izpad, včasih pa "le" za reset računalnika, kar je v končni fazi eno in isto.
Ali imaš CRT monitor priklopljen na UPS ? Včasih pri preklopu UPS-a na akumulator CRT monitor izvede razmagnetenje, kar je več kot dovolj za preobremenitev UPS in njegov izpad, včasih pa "le" za reset računalnika, kar je v končni fazi eno in isto.
Nekoč je bil Slo-tech.
srnjak ::
Hvala za mnenja...
Monitor ni priklopljen, sta pa priklopljena nanj dva računalnika.
Mogoče bi bilo še dobro povedati, da se je enkrat zgodilo, da je elektrike zmanjkalo le za hip (žarnice v sobi so samo utripnile) in se je računalnik izklopil.
UPS je star manj kot leto. Bi ga bilo dobro nesti nazaj in uveljavljat garancijo? Kako dokazati, da ne dela ob izpadu elektrike?
Monitor ni priklopljen, sta pa priklopljena nanj dva računalnika.
Mogoče bi bilo še dobro povedati, da se je enkrat zgodilo, da je elektrike zmanjkalo le za hip (žarnice v sobi so samo utripnile) in se je računalnik izklopil.
UPS je star manj kot leto. Bi ga bilo dobro nesti nazaj in uveljavljat garancijo? Kako dokazati, da ne dela ob izpadu elektrike?
Pyr0Beast ::
Mjah, če maš srečo boš dobil nove baterije. Se mi pa zdi, da se to za garancijo ne upošteva.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | UPS? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 28019 (9430) | Vuli |
» | Nakup ups (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 28963 (13245) | ender |
» | UPS-neprekinjeno napajanje (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9355 (6616) | ender |
» | Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10421 (8360) | Pyr0Beast |
» | UPS - brezprekinitveno napajanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3076 (2496) | MTm2H37rqt7B |