» »

Na internetu dostopna baza skoraj vseh ameriških volivcev

Na internetu dostopna baza skoraj vseh ameriških volivcev

vir: Forbes
Forbes - Na internetu je javno dostopna podatkovna baza z osebnimi podatki 191 milijonov ameriških volilnih upravičencev, je odkril neodvisni strokovnjak za računalniško varnost Chris Vickery. Vsebuje podatke o imenih, naslovih, rojstnih podatkih, morebitnem članstvu v stranki, telefonskih številkah, elektronskih naslovih in zgodovino udeležbe na volitvah od leta 2000. V ZDA ima volilno pravico približno 235 milijonov ljudi.

Vicerky pojasnjuje, da je podatkovno bazo odkril med sistematičnim iskanjem podobnih informacij na internetu, saj si prizadeva izboljšati zavedanje o problematiki uhajanja osebnih podatkov na internet. Problematično je zlasti, da gre za en sam zelo koncentriran vir podatkov, ki lahko kriminalcem precej olajšajo krajo identitete. Vickery ni mogel ugotoviti, komu pripada strežnik z omenjeno bazo podatkov, zato se je povezal z FBI-jem.

Baza je pristna, saj je Vickery v njej našel svoje osebne podatke. Isto je potrdil tudi CSO. Prenos z interneta je trajal kar cel dan. V bazi k sreči ni podatkov o številki zdravstvenega zavarovanja, številki vozniškega dovoljenja ali bančnih podatkov, kar nekoliko zmanjšuje možnost zlorab.

V nekaterih zveznih državah ZDA so podatki o volilnih upravičencih javni, a obstojijo pravila, kako in v kakšne namene je te podatke dovoljeno uporabljati. V nekaterih državah je za dostop treba pojasniti, kaj bomo s podatki počeli, in jamčiti, da jih ne bomo uporabljali v komercialne namene in da jih ne bomo postavili na internet. Drugod omejitev ni, na primer v Koloradu. Odkrita baza podatkov na internetu tako sama po sebi ne vsebuje kakšnih novih informacij, je pa problematičen njen obseg in možnost nekontrolirane uporabe.

Analiza je pokazala, da je baza nekako povezana s podjetjem Nation Builder, ki sicer pravi, da IP naslov ne pripada ne njim ne njihovim strankam. A oblika baze in podatki kažejo, da podatki izvirajo od ene izmed njihovih strank. Za zdaj ni jasno, od katere.

6 komentarjev

StarMafijec ::

Ni več dostopna.

Glugy ::

Kok placa je pa zasedla vsa ta baza?

marvin42 ::

glugy: 191 milijonov x nekaj kilobajtov.
Mostly Harmless

audio ::

Res mi ni jasno, kako ne morejo ugotoviti kje se nahaja (se je nahajala) baza 8-O

Pa same glavce na kupu...

L1nK ::

Če se lahko kaj naučimo iz preteklosti, bodo organi njega preganjali zaradi zlorabe, tisti, ki je odgovoren za leak podatkov in zanemarjanje varnosti, jo bo pa odnesel brez kazni.
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

googleg1 ::

Seveda, ker Snowdna nihče ne preganja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izraelska vladajoča stranka objavila podatke vseh volivcev v državi

Oddelek: Novice / Zasebnost
376648 (3639) tony1
»

Ameriška vojska zbirala objave z družbenih omrežij in jih pustila dostopne

Oddelek: Novice / Varnost
249496 (6134) rand
»

Zaradi javno dostopne varnostne kopije pada imperij spama

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
55311 (3229) Spajky
»

Na internetu arhiv z domnevnimi podatki s strani Ashley Madison

Oddelek: Novice / Varnost
3523172 (15753) SeMiNeSanja
»

javni dostop do številk tekočih računov !! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10814078 (12324) MadMicka

Več podobnih tem