» »

Zaradi javno dostopne varnostne kopije pada imperij spama

Zaradi javno dostopne varnostne kopije pada imperij spama

Slo-Tech - River City Media (RCM) se sicer predstavlja kot oglaševalsko podjetje, a je v resnici eden največjih pošiljateljev spama na svetu. Organizacijo vodita zloglasna spamerja Alvin Slocombe in Matt Ferris, odgovorna pa je za milijarde poslanih neželenih elektronskih sporočil dnevno. Kot vsaka vestna organizacija imajo varnostne kopije, ki pa jih je nekdo letos izvedel zelo malomarno. Rsync so imeli od januarja nastavljen tako, da so bile vse varnostne kopije na internetu vidne brez gesla. Slocombe je februarja pozval svoje zaposlene, naj zamenjajo vsa gesla, saj naj bi jim bil nekdo vdrl. V resnici je RCM vse podatke ponudil na pladnju.

Chris Vickery iz MacKeeperja je to ugotovil in skupaj s CSOOnline in Spamhausom raziskal, kaj se dogaja. Najdba je osupljiva. Gre za 1,4 milijarde elektronskih naslovov, ki so jih nabrali spamerji. Ti so primerno razvrščeni in obdelani, tako da pogosto vsebujejo tudi druge podatke o imetniku - pravo ime, naslov, IP itd. Vickery je našel nekaj svojih znancev in pravi, da je baza pristna. Poleg baze elektronskih naslovov, katere javna dostopnost je velik problem za njihove imetnike, pa je v kupu podatkov še vrsta dokumentov, ki razkrivajo delovanje RCM. Med njimi najdemo finančne izkaze, infrastrukture in investicijske načrte, skripte, povezave s podjetji, dnevniške datoteke s Hipchata, zapisnike o registraciji domen itd. Skratka, razkrito je vso drobovje RCM-ja.

Vickery je o najdbi obvestil organe pregona in prizadeta podjetja (Microsoft, Yahoo itd.). Ker je podatkov ogromno, se res splača prebrati razkritje. Nadaljevanje pa še sledi, obljublja.

5 komentarjev

veso266 ::

Življenje brez spama bi bilo veliko lepše
Why do you need an e signature if everyone can delete it

zmaugy ::

Za take bi pa zakonsko uvedel zelo krute kazni.

Cervantes ::

Upam si trditi, da gmail filtrira spam izjemno učinkovito.
Enkrat mexečno pogledam, če je notri kaj ne_spama, pa se mi dozdaj še ni zgodilo.

veso266 ::

kaj se sploh klasificira kot spam? (a to ko ti da gmail v predal promocije, družabno) ker jaz sem vedno mislil da je to spam

če pa v gmailu pogledam pod nezaželeno pošto je predal prazen?? kakšen primer spama in kdo vse ga dobi? (ker jaz po teh kriterijih spama še nisem dobil ali pa nevem kaj le to je)
Why do you need an e signature if everyone can delete it

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: veso266 ()

Spajky ::

veso266 je izjavil:

Življenje brez spama bi bilo veliko lepše
jest nimam problema s spamom ... programček LetterBox (star ko zemlja) napravi svoje ... Če slučajno kaj pride, dam autodelete s parametri in pobriše že na pop mail serverju ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varnostna brezbrižnost razgalila proizvajalce avtomobilov

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
197383 (3830) MrStein
»

Ameriška vojska zbirala objave z družbenih omrežij in jih pustila dostopne

Oddelek: Novice / Varnost
249478 (6116) rand
»

Na internetu dostopna baza skoraj vseh ameriških volivcev

Oddelek: Novice / Zasebnost
63826 (2448) googleg1
»

Remote Contol Over Mail -RCM

Oddelek: Informacijska varnost
469866 (7468) SeMiNeSanja

Več podobnih tem