» »

Kaj početi med počitnicami?

Kaj početi med počitnicami?

gregre55 ::

Pozdravljeni!

Kot že naslov pove imam malce nenavadno težavo. Sem srednješolec, ki je trenutno na počitnicah in ne vem, kaj naj cele dneve počnem. Osebno raje grem v šolo, kjer se družim s prijatelji, kot pa se cele dneve dolgočasim doma. Nekoč sem cele dneve igral video igre na računalniku, vendar sem voljo do njih v zadnjem letu popolnoma izgubil. V prostem času tudi sodelujem pri nekaterih odprtokodnih projektih, vendar tudi tega ne morem početi ves dan. Vse kar drugo počnem je tako še valjanje po postelji in gledanje filmov, poleti pa tudi šport.

Imate kake predloge s čim se zabavati/ukvarjati?
  • spremenilo: gregre55 ()

mastah ::

tud med počitnicami se lahko družiš z prijatelji..

AC_DC ::

Lahko pospraviš po hiši/stanovanju, posesaš avto.

Mesto/vas ?

paraboŁa ::

Preberi kakšno knjigo, nauči se kaj novega, ukvarjaj se s športom, pridobi kakšen certifikat iz področja, ki te zanimajo, pomagaj staršem...možnosti imaš polno :)

Invictus ::

Pokliči sošolko.

V dvoje je zabušavanje bolj zanimivo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

rev02 ::

meanwhile on s-t

Unknown_001 ::

Postor vse okol bajte, ko si pa konc pa sviraj ku*cu. Zmen se da greste s kolegi kam... lahko se pa tud začneš učit za prihajajoče teste ;)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Blinder ::

Kako pa zgleda sodelovanje pri odprtokodnih projektih, ce smem prasat?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

black ice ::

Vprašaš prvega dilerja z odprto kodo, če ima kaj stuffa.

maco-maco ::

Samo resno, pokliči sošolko in se igrajte zdravnike. Če sta pa bolj resne narave, pa pač vadita biologijo.
Kaj?

menjalnik ::

Zakaj si ne greš na študentski servis in si najdeš kako delo? Jaz sem celo srednjo šolo delal, še celo 2 naenkrat(en čez teden in en čez vikend). Ne boš se dolgočasil doma in spoznal boš ogromno ljudi;)

Evo mene, ki sem po priporočilu prijatelja, da sem resen, vesten in navajen delati prejšnji teden podpisal pogodbo za trgovskega potnika, urnik si kreiram sam, vendar mora biti ob koncu dneva&tedna vse porihtano. Čez imam okolico Lj, vrnejo za prevoz, malico, ure ter stimulacija in če potegnem črto je to nekje ~900€ mesečno pa še v šolo lahko hodim ali pa mi ostane veliko prostega časa, ker zadano delo opravim v 3 namesto v 8urah in seveda se mi šteje, da sem delal 8ur. Staro službo bom obdržal, ker mi prinaša še dodatnih 600€, to se pravi nekje slabih 1500€ mesečno, ni slabo za študenta ane:)

Upam, da sem te motiviral, kaj se vse da. Zdaj delaj, ko imaš status in si mlad. V primeru, da pristaneš na zavodu po koncu šolanja imaš na kupčku neko vsoto denarja, da se lahko vsaj nahraniš ali pa greš v tujino.

Janac ::

Fajn, da je denar ampak denar tut ni vse. Denar te težko osreči ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Menjalnik ma sicer zanimiv pogled, a bi se strinjal z Janacom. Se mi zdi zanimivo, kako vam je všeč status in delo brez davka. Se pa najbrž ne zavedate, da bodo ravno vam diplomirancem službe odžirali oni s statusom. Ko si mlad je čas za zabavo, kasneje pa pridejo služba, družina in resnost. Razumem pa, da ste se nekateri enostavno prilagodili razmeram. Samo probajte si same sebe predstavljati čez 10 let.
Kaj?

menjalnik ::

Bom realen in zašel s teme. Denar me na nek način osreči, ker si lahko privoščim stvari, ki si jih želim. To niso Ferrariji ampak oblačila, obutev itd. Po drugi strani mi pa "jemlje" čas ja. Če realno pomislim kaj bi drugega počel? Sedel doma za računalnikom, težil starcem za denar in se smilil samemu sebi in po možnosti bil vsak vikend pijan. Katera opcija je boljša? Meni osebno moja. In nekega dne bo treba odleteti iz hotela mama in iti na svoje, spoznat kakšno punco. Takrat krvavo potrebuješ kakšne prihranke za stanovanje, opremo itd. Nimamo vsi bogatih staršev.
Ko bom nekega dne bodočemu delodajalcu pokazal svoje delovne navade me bo zelo verjetno vzel, ker se mi študentski servis pridno polni z izkušnjami. Status pa ne izkoriščam in hodim v šolo še zaenkrat, tako da brez skrbi;)

Delo brez davka? Vsak mesec dam državi 150€, ravno tako drugi študentje, ki delajo. No zdaj bom dajal še mnogo več...

Če koga še kaj zanima mu dam lahko kakšen nasvet na zasebca, da ne smetim tukaj:)

Pa če si off bo omega-3 presodil. Jaz sem samo hotel reči, da se dijaki/študentje bolj zavedajte kaj vas čaka. 50% davek, familija, resnost, odgovornost. Zato uživajte sedaj. 150€ bo kmalu postalo 1500€. Borite se za brezplačni študij, ne za napotnice. Verjami, na kurac ti bodo šli tisti z napotnicami. Ne se pustit izkoriščat. Sami sebi zbijate ceno. Pa fukajte sedaj, ne potem ko boste mel družino.
Kaj?

SaXsIm ::

Precej ljudi, ki so počeli enako kot menjalnik, po zaključenem študiju niso imeli nobenih težav s pridobitvijo službe. Problem je v odnosu. Sploh pa je študentsko delo efektivno precej obdavčeno.

BTW, op, od kot si? Ti bomo lažje priporočili kakšno zadevo.
SaXsIm

Roadkill ::

Drugač post od OPa precej sliči na nekoga ki ima probleme z depresijo. Če je temu tako je faj, če kaj postoriš glede tega. Problemi depresivcev so največji ravno v prazničnih časih.

Če pa ne pa pač bodi normalen srednješolec in pojdi na pivo s sošolci. Zavrti par številk in ni hudič da nekje v bližini ni en žur ali pa vsaj par zdolgočasenih fac ki sreba pivo.

Drugač pa uživaj v brezdelju. Po 25. letu tega ne bo več. Boš sanjal o časih ko nisi vedel kaj počet.
Ü

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Roadkill ()

gregre55 ::

Blinder je izjavil:

Kako pa zgleda sodelovanje pri odprtokodnih projektih, ce smem prasat?

Ja, popravljam buge in dodajam nove funkcije...

čuhalev ::

Roadkill je izjavil:

Drugač pa uživaj v brezdelju. Po 25. letu tega ne bo več. Boš sanjal o časih ko nisi vedel kaj počet.
Od pri meni je drugače, sanjam o časih, ko sem imel kaj za počet. :))

MasterTade ::

Okol hiše je vedno kaj za postorit, drugače pa kje živiš, a nimaš nič kolegov okoli? Zdajle za novo leto
Mors omnia aequat

NemecSLO ::

Jaz naprimer se po kosilu malo spocijem kakšne pol urce in nato grem kar na igrišče in tečem kroge..

šernk ::

če nimaš kaj delat ponavadi dela samo ne vidiš. če se lotim samo temeljitega čiščenja stanovanja sem za 3-4 dni okupiran.

potem sledi čiščenje in vzdrževanje okoli hiše pa imam spet 1 teden dela. imam še 3 male projekte za posodobit lastno sobo ampak se mi po pravici povedano ne ljubi ukvarjat ta trenutek z njimi, ker so namenjeni luksuzu (lastnoročno narejeno, tako da cenovno smo v rangu 10eur kar dam za material.

dela je gotovo ogromno, če ga vidiš.

@menjalnik: ti kar uživaj v študenstkem delu 12ur dnevno za 1500eur na mesec. je super in vse, poznam precej ljudi ki so podobno ali celo višjo plačo od tvoje zamenjali za plačo v višini cca 700 eur. enostavno pride čas ko je pritiska na delavca preveč in raje zamenjajo za manjšo plačo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

anketar ::

svaka čast menjalniku, nehite mu morit, ne kermu faxu pa si (kkšn zajeban al vukojebina)?

kaj počet med počitncami? sprehod se mal po šumi, če že ne športaš, obišč zavetišče živali pa odpel kkšnga psa na sprehod, al pa knjigo prebr

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iskanje službe oziroma samega sebe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
627838 (5496) MasterTade
»

res nimam možnosti najti dela?

449955 (7394) m0LN4r
»

Tehnik računalništva - punca (strani: 1 2 3 )

13333961 (29449) Double_J
»

Zahvala javnemu sektorju (strani: 1 2 )

5411206 (8913) Mipe
»

48-urni delavnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
677449 (6014) kopernik

Več podobnih tem