» »

Simobil Domači internet - Na koga se obrniti

Simobil Domači internet - Na koga se obrniti

chort ::

Pozdravljeni,
pred nekaj meseci sem se preselil v hišo, ki zaenkrat še nima hišne številke. Je v eni izmed AKOS-ovih "belih lis" brez dostopnosti širokopasovne internetne povezave. Ker sem ravno dovolj izven matičnega naselja, da imam dober Simobilov LTE signal bi si rad uredil njihov Domači internet, vendar se tu pojavi težava v stilu "Computer says NO!":
- ker nimam hišne številke ne morejo preveriti dostopnosti LTE signala (vem da ga imam, saj ga lovi že mobilni telefon)
- ker ostali del naselja (za katerega dostopnost lahko preverijo) nima pokritosti z LTE, dobim odgovor da na mojem območju povezava ni možna
- analize pokritosti na podlagi lokacije oddajnikov in digitalnega modela terena so netočne (vem iz prve roke, saj jih sam večkrat opravljam za razne stranke)

Moje vprašanje je, na koga z možnostjo odločanja se lahko obrnem, da se izognem togosti prvega filtra (klicnega centra) in dejansko govorim z nekom, ki bo mojo težavo pripravljen rešiti. Glede na to, da je pokrivanje "belih lis" Simobilova dolžnost (zato jim je bil tudi dodeljen LTE800), bi mi morda tudi AKOS lahko kaj pomagal, vendar bi rad zadevo uredil brez nepotrebnih zvijanj roke. Teoretično bi morali pri Simobilu bit veseli nove stranke, ki bo mesečno plačevala mastno naročnino, vendar izgleda da temu ni tako.

Any help?

AC_DC ::

Kako prejemaš pošto brez hišne številke ? Uredi si jo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

Nejcos ::

Oglasi se na simobil ali njihovega zastopnika in ti bodo posodili na test za 3 dni njihov modem/router. Sprobaš, če ti je všeč vzameš če ne vrneš.

chort ::

AC_DC: pošte še ne sprejemam (pa tudi potem je ne bom, ker se poštarji do sem ne vozijo - vukojebina), hišna številka pa je v postopku pridobitve.

Nejcos: sem že bil. Ne morejo mi niti posodit modema, ker mojega naslova ni v bazi podatkov, za bližnje naslove pa piše da nimajo pokritosti LTE (in je res nimajo, ker so v "senci" hriba na katerem sem).

AnotherMe ::

A ne moreš dati naslova od punce/saršev/tete/strica? Potem pač uporabljati, na svoji lokaciji?

AC_DC ::

Pošta se dostavlja do vsake hiše, ki ima hišno številko.Potem si prijavljen nekje drugje ?

Za Simobil si trenutno ilegalec, tako da je logično, da ti nočejo posoditi opreme.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

chort ::

AnotherMe: baje je stvar zaklenjena na določen LTE oddajnik, kar je smiselno zaradi planiranja pasovne širine, tako da to odpade.
AC_DC: Seveda sem prijavljen drugje. Opremo sem pripravljen tudi kupit, ta trenutek, to sploh ni problem. Problem je, ker paketa ne morem niti sklenit. Tudi ko bom imel hišno številko je vprašanje koliko časa bo trajalo preden bo EHIŠ posodobljen v Simobilovi bazi.

Skratka, rad bi govoril z nekom ki se lahko o takih stvareh odloča in ne bo omejen z omejitvami njihovega informacijskega sistema. Direktor? ;)

tomazhin ::

chort, imas zs

Fuks ::

JA točno to je problem. Simobil ima pregled nad tem koliko internetnih naročnin je prodal na območju nekega oddajnika. In ko zapolnijo kapaciteto centrale prenehajo prodajati nove naročnine za domači internet.

chort ::

tomazhin, hvala! Mozakarju sem pisal, upam da bo delovalo ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach mobilna telefonija (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
632169508 (25716) neosonic
»

A1 TV AS LTE (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
21052470 (27809) brez-imenko
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
343111742 (58489) OK.d
»

Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11628925 (18547) Sami
»

Simobil: slab signal v stanovanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6114590 (12957) car100

Več podobnih tem