Forum » Elektrotehnika in elektronika » Težave z klimatsko napravo-gretje...?
Težave z klimatsko napravo-gretje...?
zan126 ::
Lep pozdrav,
Imam težave z klimatsko napravo,split sistem(notranja zunanja enota).
Hlajenje deluje zelo dobro,delujeta notranja in zunanja enota.
Gretje pa ne deluje,zunanja enota sicer obratuje normalno,notranja pa ne izpihuje toplega zraka,ventilator je čisto pri miru vse kontrolne lučke gorijo.
Ko sem pri zunanji enoti preverjal cevi,sta obe za plin zamrznjeni,prav tako tudi hladilna rebra v notranji enoti.
Ali je možno,da je v sistemu premalo plina?
Hvala vsem za pomoč lp.
Imam težave z klimatsko napravo,split sistem(notranja zunanja enota).
Hlajenje deluje zelo dobro,delujeta notranja in zunanja enota.
Gretje pa ne deluje,zunanja enota sicer obratuje normalno,notranja pa ne izpihuje toplega zraka,ventilator je čisto pri miru vse kontrolne lučke gorijo.
Ko sem pri zunanji enoti preverjal cevi,sta obe za plin zamrznjeni,prav tako tudi hladilna rebra v notranji enoti.
Ali je možno,da je v sistemu premalo plina?
Hvala vsem za pomoč lp.
butec ::
Lep pozdrav,
prav tako tudi hladilna rebra v notranji enoti.
če si mislil v zunanji enoti je to normalno. Klima se bo odmrznila in bo notranja enota začela delovati.
Res je malo nenavadno, da se pri dokaj visoki zunanji temperaturi zamrzne zunanja enota. Meni se to začne dogajat pri tem. manjši od 5*C.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: butec ()
Samson ::
Pri meni prvih 10 do 15 minut ne zacne gret. Verjetno je posledica "tipanja" temperature. Imam pa toshibo daisekai.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
Kot kaže se je pokvaril oz."zapekel",ventil,ki preklaplja iz toplega na mrzlo v zunanji enoti,tako imenovani reverzirni ventil,kot berem na netu in je zelo pogosta okvara. Plina je dovolj.
Sedaj samo vprašanje kako ga usposobiti,ker z rahlim trkanjem po njem ni nič,menjava na 6 let stari kišti pa ne vem če je smiselna.
Kako bi bilo če bi stvar malo bolj pogrel z plinskim spajkalnikom?
Prilagam sliko podobnega ventila v prerezu.
Sedaj samo vprašanje kako ga usposobiti,ker z rahlim trkanjem po njem ni nič,menjava na 6 let stari kišti pa ne vem če je smiselna.
Kako bi bilo če bi stvar malo bolj pogrel z plinskim spajkalnikom?
Prilagam sliko podobnega ventila v prerezu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zan126 ()
mat xxl ::
Premalo plina x 2 .... ja sliši se smešno, me je enkrat en kolega nadrl, ko se mu je to v avtu dogajalo, da mu je led ven metalo, mi je rekel, ja a ne vidiš kak hladi, da kar led ven meče ... :) še 1 x premalo plina !!!
Dobil neko rabljeno elektromagnetno tuljavo,zmontiram in zadeva dela brez problema-greje in hladi.
Drugače sem serviserja poklical,ta je pregledal količino plina,kar pa se tiče ostalega nobeden pojma nima,vsi bi kar menjali kompletne naprave itd. lp.
Drugače sem serviserja poklical,ta je pregledal količino plina,kar pa se tiče ostalega nobeden pojma nima,vsi bi kar menjali kompletne naprave itd. lp.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 127 128 129 130 )Oddelek: Kaj kupiti | 1271299 (8851) | Rašo |
» | Težava klimatske napravaeOddelek: Loža | 3494 (3068) | #000000 |
» | Lastna montaža klime v hišiOddelek: Loža | 47165 (17595) | Magic1 |
» | klimaOddelek: Loža | 4692 (4249) | zoricasara |
» | Klima 2-1 sistemOddelek: Loža | 5612 (5316) | ax3K |