» »

Klima 2-1 sistem

Klima 2-1 sistem

ax3K ::

zdravo

V drugem nadstropju v hiši bi rad imel klimo. V tem nadstropju je majhen hodnik in dve sobi. Vsaka od sob bi imela po eno notranjo napravo, obe pa bi bili priključeni na isto zunanjo.

Nekako sem iz sorodnih tem dobil občutek, da je najbolje imati panasonic klimo, tako da bom verjetno kar to firmo vzel. Zanima me sedaj nekaj stvari.

Ali se dobi stropna izvedenka notranje naprave. Namreč strop je spuščen tako da, se mi zdi to dobra ideja. Kakšen sistem je pa za odliv kondenza pri stropni napravi? Gravitacija ali pumpa? Namreč, ker sta sobi delno podstršni, je strop na obeh koncih poševen. Tam se mi zdi dobra ideja speljati kondenz s pomočjo gravitacije.

Katerega monterja priporočate? Koliko se načeloma čaka?
Koliko bi stal takšen sistem (imel bi inverter klimo) vključno z montažo.

hvala za vse informacije
lp
AlienX

SavoS ::

Oj
Glede cene ti nemorem nič rečti, najbolje,da na netu kaj pobrskaš po cenah.....računaj cca 250K sit če bo šlo za stropno izvedbo in moči okol 4 do 5kw.....

Obstajajo stropne, stenske, talne, kletne.... notranje klimatske naprave....
Pri stropnih je rešen odvod kondenza z pumpico, razen če je stropna klima postavljena v en kot, in se lahko potem ob strani ven izpelje kondenz.....pri stenskih in talnih pa je kondenz speljan preko prostega pada - gravitacijsko.....

Zdaj glede na poševnino strehe, je odvisno potem od monterja kako ti bo zmontiral klimo, namreč vsaka notranja enota ima eno posebno posodico nameščeno pod hladilnik in tam se zbira kondenz , če je pravilno nameščena klima potem se ta kondenz ne izliva iz posodice, pač pa v cevko za odvod kondenza, če pa ni pravilno zmontirana klima, ali če cev za kondenz ni pravilno speljana, pa se ta kondenz začne izlivati iz kime v prostor....... tako, da dvomim, da bo šlo zmontirati klimo na poševnino.....


Priporočam ti obvezno INVERTERSKO NAPRAVO, ker ima boljši izkoristek hlčajenja in gretja, ter še več drugih ugodnih rešitev, ki jih navadne klime nimajo......

EDIT : typo
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SavoS ()

Oxford ::

Odsvetujem ti eno zunanjo enoto. Dva pomembna razloga govorita proti tej odločitvi:

- cena (ena zunanja enota in dve notranji znese kar nekaj več kot dve zunanji enoti),
- v primeru okvare kompresorja, ne deluje niti ena notranja.

Seveda pa je prednost ta, da z eno zunanjo enoto manj skaziš zunanjost stavbe. Odločitev je pač tvoja.


P.S.: vsekakor priporočam Panasonic. Kliči na podjetje Lipacom v Ljubljani. Meni so oni priskrbeli monterja. Če misliš nabaviti klimo, se odloči ČIM PREJ, kajti pričenja se sezona in čakati boš moral tudi po 1 mesec, če boš predolgo razmišljal. Sam sem lani junija čakal 14 dni ob neprestanem sitnarjenju po telefonu. V nasprotnem primeru, bi verjetno trajalo do septembra.

nokia6310 ::

Kakšna pa je razlika med INVERTERSKO in navadno klimo?
Jst mama drugače tushibo ki ima gretje in hlajenje pa zadaj ne vem ali je INVERTERSKA ali ni?

SavoS ::

Notranja enota zajema zrak iz prostora, ga ohladi, deloma osuši, prečisti preko tri-stopenjskega filtra in ga nato vpiha v prostor. Pri tem se hladivo v notranji enoti upari in kot para potuje v kondenzator v zunanji enoti. Tam hladivo kondenzira in tako je zopet pripravljeno na odvzem toplote iz notranjosti. Nekateri modeli imajo vgrajeno tudi toplotno črpalko zato lahko prostor z njimi tudi ogrevamo, kar je še posebno dobrodošla funkcija v prehodnih obdobjih, ko se zunanja temperatura ne spusti pod 0°C.
Pri Inverter modelih pa je ogrevanje možno tudi do -15°C - ogrevanje preko cele zime Cikel delovanja toplotne črpalke je ravno obraten kot pri hlajenju, vendar še bolj varčen. Kondenzator in uparjalnik zamenjata funkciji, tako da topel uparjalnik v notranji enoti ogreva prostor. Torej se do dve tretjini energije pridobita zastonj iz okolice.
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Ch4N93 ::

navadne (ne-inverter) klime so lahko samo vklopljene (torej samo hladijo oz. grejejo), takrat je poraba maksimalna, ali pa samo izklopljene, takrat je pač odvisno, ali je naprava v stand by, takrat porabi nekaj malega, drugače pa nič.
inverter klime pa imajo vgrajen inverter, ki omogoča spremenljivo hitrost (moč) delovanja kompresorja. Torej kompresor dela redko s polno močjo, kar pripomore pri varčevanju z energijo. Takšne klime so ponavadi v energijskem razredu A.
zakaj pa inverter klime omogočajo gretje pri zunanji T pod ničlo, pa tudi jaz nebi vedel. Vsekakor pa se pri nižjih zunanjih temperaturah izkoristek gretja zmanjša.
Ni nam lahko...

nokia6310 ::

Kako pa deluje tisti sistem, ko imajo klime neko zaščito če naprimer zmrzne plin zaradi nizke zunanje temperature in je klima v delovanju gretja, da jo ne raznese oziroma da se pravočasno vklopi ogrevalni sistem, ki stopi ledeni plin v ceveh?

SavoS ::

Hay!
Saj plin ti ne zmrzne, zmrzovat začne zunanji radiator - hladilnik, tam sed začne nabirati led gor in posledične se plin več ne more ohlajat, oz segrevat.....
Tam gor so namontirani posebni senzorji, ki zaznajo kdaj se je nabral led in ta vklopijo ogrevanje.... lahko pa je rešeno tudi čisto drugače, recimo temperaturni senzor se vklopi, ko temperatura pade pod -5 °C, tedaj je potem gretje skoz in skoz vklopljeno.... seveda ko je klima vklopljena
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Tomay ::

Kolikor sem se jaz pogovarjal z monterji so mi rekli, da sta dve zunanji enoti cenejši od ene.

Je pa druga težava v tem, da so inverterske klime bistveno dražje od navadnih in mislim, da z invertersko ne privarčuješ toliko, da bi upravičil nakup.
Voodoo 4Ever

ax3K ::

hvala vsem za opdgovore
odločil sem se za 1-1 sistem, zanima me pa še kakšna je rezlika med drago panasomic klimo in klimo enega x proizvajalcxa ki v sparu stane 80.000sit? V energijskem izkoristeku, trajnosti,...?

ax3k


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4117 118 119 120 )

Oddelek: Kaj kupiti
59771159541 (593) edi123
»

Lastna montaža klime v hiši

Oddelek: Loža
3846134 (16564) Magic1
»

Stroški ogrevanja - pavšalni izračun (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
507449 (5641) umexteacher
»

Kako močno klimo kupiti?

Oddelek: Loža
3920072 (18653) LordTado
»

Gretje s klimo pozimi

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1514501 (14037) Pyr0Beast

Več podobnih tem