Forum » Operacijski sistemi » Imate rajši Win 7 kot Win 10? Imamo rešitev.
Imate rajši Win 7 kot Win 10? Imamo rešitev.
Dr_M ::
Zakaj si se pa sploh zacel oglasat, ce nimas pojma?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
zmaugy ::
Vprasal sem, ce ima kdo dokaz, pa si zacel mlatit prazno slamo.
Dokazi, pa jih bom se jaz poslal v ku... Teorij zarot pa ne sprejemam.
If it walks like a duck... Dokazov ne boš videl še kmalu, jih pa boš slej ko prej - tudi vohljanje NSA za vsemi so pametnjakovič včasih označevali za teorijo zarote - in kaj je s tem zdaj? To pa še ne pomeni da bom do takrat tiščal glavo v pesek. M$ iz dneva v dan drastično dokazuje, koliko je vreden zaupanja, ko že misliš, da bolj nizko ne morejo pasti (W10), se zgodi novo moralno dno z zadnjo potezo (bi jo imenoval, pa se rajši vzdržim). Kaj še pride?
Zakaj si se pa sploh zacel oglasat, ce nimas pojma?
Ne vem kaj si pričakoval? Elaborat in notarsko overovljen dokazni material s pisnim priznanjem krivde M$?
Tudi to fanboyzem ne zadostuje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
mat xxl ::
Če ste uporabnik Windowsov 7 ali 8.1 in si vdiranja v zasebnost ne želite, je v vmesniku Windows Update najbolje poskrbeti, da teh posodobitev sploh ne namestite. Lahko jih tudi odstranite (Nadzorna plošča/Programi/Ogled nameščenih posodobitev).
Če operacijski sistem odstranitve posamezne posodobitve ne bo dovolil, odprite Ukazni poziv (v Iskanje vpišite cmd) in poskusite s spodnjimi ukazi (za vsako od omenjenih posodobitev):
wusa /uninstall /kb:3068708 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3022345 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3075249 /quiet /norestart
wusa /uninstall /kb:3080149 /quiet /norestart
Torej za win 7 64 lahko potrdim, da sta od gornjih zadnja dva in se res data tako odinštalirati.
Prva dva sem našel tudi sta starejša od maja 2015 in se jih tako ne da odinštalirati, kaka ideja ali sploh je to res to.
Jaz na zgodovini posodobitev nisem našel nič od naštetega, vendar opažam že nekaj mesecev, da mašina stalno nekaj melje in ko ugašam mi vedno javi da mora počakati nek proces, ki ga ne specificira.
Tole diši po skupinski tožbi.
Tole diši po skupinski tožbi.
ziga1990 ::
vidim da znate gonit teorije zarot glede win10 ampak dokazat pa ne morete.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
njyngs ::
Če nekoga ustreliš tudi traja nekaj časa, da ti sodišče dokaže krivdo. Do takrat si samo osumljen. Vidiš vzorec?
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
Kje ti vidiš teorijo? Win 10 te hoče spremljati in prebirati tvoje datoteke. To ni teorija. Kdor kljub temu namesti to #$%&, na to pristaja (čeprav je res, da mnogi nimajo veliko izbire in takšne pogoje morajo sprejeti, četudi jih nočejo).
Win 7 tega ni počel. Ampak M$ ni dovolj, da je Scrooglal kupce novega sistema, ne ne, odločili so se, da bojo Scrooglali tudi lastnike Win 7, ki nikoli niso pristali na takšen M$ Scroogle.
Tudi to ni teorija.
Tale zahrbtna poteza M$ se mi zdi naravnost ogabna in mi gre ob njej na bruhanje.
Win 7 tega ni počel kao pa ti veš, da ni počel?
problem ni WIN 10 problem so uporabniki ki neznajo nastaviti nastavitev
tor2 ::
ziga1990
Kategorija: troll.
Rešitev: ignore.
w10 lahko po različnih 23 menujih vse izklopiš in os še vedno veselo pošilja ssl promet na ms strežnike.
Namesti si jih v VM, na hostu namesti wireshark, hookaj promet iz guesta in se čudi lastni neumnosti.
Kategorija: troll.
Rešitev: ignore.
w10 lahko po različnih 23 menujih vse izklopiš in os še vedno veselo pošilja ssl promet na ms strežnike.
Namesti si jih v VM, na hostu namesti wireshark, hookaj promet iz guesta in se čudi lastni neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tor2 ()
@Ziga1990: Ne bodi naiven. Kako lahko še zaupaš programski opremi, ki ti gre pod poceni pretvezo o izboljšanju uporabniške izkušnje spreminjati nastavitve zasebnosti na WIN7, zato da bo imel na račun uporabnikove zasebnosti založnik finančne koristi?
Po tej potezi je stanje mojega zaupanja v M$ sledeče: all bets are off. Zame to podjetje ne obstaja več kot resni ponudnik programske opreme in ga bom nadomestil v najkrajšem razumnem roku.
Po tej potezi je stanje mojega zaupanja v M$ sledeče: all bets are off. Zame to podjetje ne obstaja več kot resni ponudnik programske opreme in ga bom nadomestil v najkrajšem razumnem roku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
s čim z Linux-om ki ni nič boljši?
Linux je ranljiv ker je odprt sistem in celo ranljivejši od Window-sov sem ga imel pa sem šel nazaj na pravi operacijski sistem, ker je Linux ranljivi polizdelek
oemdzi ::
Heh, prav zabavno je gledat "casual" folk, kako se razburja nad Win10 privacy settingsi, uporabljajo pa Google/Facebook/iPhone/Twitter in ostalo kramo, kjer se da vec informacij o njih razbrat, kot kjerkoli drugje.
Idiocracy, here we home.
"casual" folk se načeloma ne razburja, večina niti ne ve kaj so dobili v win10, tisti še bolj tehnološko nazadnjaški pa tudi nikoli ne bodo... Ne vem, kako ti veš kdo ima in kdo nima FB, kaj počne na telefonu itd...
Mene prav malo briga kaj misli MS delati z mojimi podatki, najbolj me moti to agresivno zavajajoče vsiljevanje, ker seveda.... to da gledajo vsak pritisk tipk izpod naših tipkovnic je sitnica v primerjavi s tistem kar bodo s pomočjo tega za nas končne uporabnike izboljšali (seveda, sarkazem detektor je za zadnji stavek in za nekatere ljudi nujen)
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oemdzi ()
GPUpoweR ::
trnvpeti ::
Maybe you've been ignoring that little prompt in the corner of your desktop reminding you to book your Windows 10 upgrade. Turns out Microsoft may be pushing the install files onto your system anyway.
An Inquirer reader noticed that a ~BT folder (that's where the Windows 10 staging files reside) had appeared on his system, despite the fact that he reportedly hadn't reserved the upgrade with Microsoft. It may not have been much more than an annoyance for this particular user, but for someone on a metered connection, the push could result in a good chunk of their data cap being eaten up by an unrequested download. This isn't an ordinary Windows Update we're talking about, after all. It's a massive, multi-gig operating system installer.
Microsoft isn't denying what it's doing, either. A spokesperson told the Inquirer "For individuals who have chosen to receive automatic updates through Windows Update, we help upgradable devices get ready for Windows 10 by downloading the files they'll need if they decide to upgrade."
It's done as a courtesy, Microsoft says. When users are finally ready to roll the Windows 10 upgrade, all the required files are already in place. It makes for a faster, smoother installation process.
Even if the only goal really is to help makes things as painless as possible, Microsoft should be a bit more transparent about what it's doing. It's already peppering users with nag screens about the Windows 10 upgrade, why not do the right thing and notify them that the download is about to begin and give them the chance to postpone it?
An Inquirer reader noticed that a ~BT folder (that's where the Windows 10 staging files reside) had appeared on his system, despite the fact that he reportedly hadn't reserved the upgrade with Microsoft. It may not have been much more than an annoyance for this particular user, but for someone on a metered connection, the push could result in a good chunk of their data cap being eaten up by an unrequested download. This isn't an ordinary Windows Update we're talking about, after all. It's a massive, multi-gig operating system installer.
Microsoft isn't denying what it's doing, either. A spokesperson told the Inquirer "For individuals who have chosen to receive automatic updates through Windows Update, we help upgradable devices get ready for Windows 10 by downloading the files they'll need if they decide to upgrade."
It's done as a courtesy, Microsoft says. When users are finally ready to roll the Windows 10 upgrade, all the required files are already in place. It makes for a faster, smoother installation process.
Even if the only goal really is to help makes things as painless as possible, Microsoft should be a bit more transparent about what it's doing. It's already peppering users with nag screens about the Windows 10 upgrade, why not do the right thing and notify them that the download is about to begin and give them the chance to postpone it?
If you've noticed that your PC's hard drive is a little cramped lately, it might be because Microsoft is automatically downloading between 3.5GB to 6GB of Windows 10 installation files -- even if you haven't opted into the upgrade.
The Inquirer reports that one of its readers complained about a large folder labeled '$Windows.~BT' taking up room on his system. He added that the update tries to install Windows 10 every time he boots up his PC.
The download not only consumes storage space, but also takes a big bite out of users' internet data caps and bandwidth -- all without notifying people about what's happening in the background.
Microsoft confirmed that it was beaming unwanted updates to users in a statement:
The Inquirer reports that one of its readers complained about a large folder labeled '$Windows.~BT' taking up room on his system. He added that the update tries to install Windows 10 every time he boots up his PC.
The download not only consumes storage space, but also takes a big bite out of users' internet data caps and bandwidth -- all without notifying people about what's happening in the background.
Microsoft confirmed that it was beaming unwanted updates to users in a statement:
issak ::
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2
sej ce se malo pocakas, bos imel kmalu instaliran w10
se ne bos niti rabil odlocit
sam se mal pocakaj :)
se ne bos niti rabil odlocit
sam se mal pocakaj :)
Nagi Bator ::
Naslednjemu updejtu se je ocitno tudi pametno izzognit:
KB3083324
Iz optional updates se je naenkrat znasel pod important.
Sicer pa iz opisa:
This article describes an update that contains some improvements to Windows Update Client in Windows 7 Service Pack 1 (SP1) and Windows Server 2008 R2 SP1.
Vec na tej povezavi...
KB3083324
Sicer pa iz opisa:
This article describes an update that contains some improvements to Windows Update Client in Windows 7 Service Pack 1 (SP1) and Windows Server 2008 R2 SP1.
Vec na tej povezavi...
Maximus ::
Če prav razumem zadevo, gredo v obratno smer od transparentnosti oz. v smislu, mi (MS) vemo vse in kaj je dobro za vas, vi (uporabniki) veste nič in tako naj tudi ostane...
krneki0001 ::
Heh, prav zabavno je gledat "casual" folk, kako se razburja nad Win10 privacy settingsi, uporabljajo pa Google/Facebook/iPhone/Twitter in ostalo kramo, kjer se da vec informacij o njih razbrat, kot kjerkoli drugje.
Idiocracy, here we home.
twitter na racunalniku ve, kolikokrat,kdaj,... si odpiral word/photoshop/program,... , katere vse programe imas instalirane, kaj si vse probal,...., katere vse .doc/slike imas, gesla za ebay,paypal, ....?
Seveda ve.
Kje ti vidiš teorijo? Win 10 te hoče spremljati in prebirati tvoje datoteke. To ni teorija. Kdor kljub temu namesti to #$%&, na to pristaja (čeprav je res, da mnogi nimajo veliko izbire in takšne pogoje morajo sprejeti, četudi jih nočejo).
Win 7 tega ni počel. Ampak M$ ni dovolj, da je Scrooglal kupce novega sistema, ne ne, odločili so se, da bojo Scrooglali tudi lastnike Win 7, ki nikoli niso pristali na takšen M$ Scroogle.
Tudi to ni teorija.
Tale zahrbtna poteza M$ se mi zdi naravnost ogabna in mi gre ob njej na bruhanje.
Napišeš batch skripto v command promptu ali poweshellu, jo zalaufaš in mašina dela brez problemov dalje, samo nič več vneto ne brska po diskovju. In konec, zadeva urejena.
Da bi pa zaradi tega šel na polizdelke kot so recimo razni ubuntuji, kbuntuji, zbuntuji in žnjbuntuji ter podobna šlamarija na stopnji XP-jev, mi pa na kraj pameti ne pride.
Če si pa nesposoben, pa samo po forumih jamraš, je pa drugo.
Rešitev...od takrat, ko sem kupil laptopa sem izklopil posodobitve in sem do neke mere "varen" ali pač?
Ne nisi varen. Ti še več svinjarije lahko dobiš na svojo mašino, samo da se na net priklopiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Če prav razumem zadevo, gredo v obratno smer od transparentnosti oz. v smislu, mi (MS) vemo vse in kaj je dobro za vas, vi (uporabniki) veste nič in tako naj tudi ostane...
Zanimivo da za 90% ljudi jim to kar odlično uspeva, ker so to res uporabniki, ki ne vedo nič. Potem je tukaj še nekje 9.5% tistih, ki so tukaj pametni in mislijo da nekaj vedo, ostalih 0.5% je pa tistih, ki so to programsko kodo napisali in tistih, ki res vedo kaj in zakaj se to uporablja.
filip007 ::
Ma grdi so pa ti čudežni vohunski popravki delajo še večjo zmedo še dobro, da imam nepodprti CPU, pa imam mir.
Trevor Philips Industries
Mateos ::
Nagi Bator je izjavil:
Naslednjemu updejtu se je ocitno tudi pametno izzognit:
KB3083324
Sicer pa iz opisa:
Vec na tej povezavi...
Hvala Nagi Bator!
predlagam, da naredimo na začetku teme "sticky" kamor moderatorji prilepijo vse NEŽELENE POPRAVKE MS a.
Sedaj so teli , ali sem kaj pozabil :
3068708
3022345
3075249
3080149
3083324
Tako bi imeli na enem mestu vse, če pa je kak program, ki to pogleda in predlaga odstranitev pa .......
Sedaj so teli , ali sem kaj pozabil :
3068708
3022345
3075249
3080149
3083324
Tako bi imeli na enem mestu vse, če pa je kak program, ki to pogleda in predlaga odstranitev pa .......
Je kaj novega na tem področju , je že kak program, ki pogleda w7 in javi, kaj je za disablat ali deinštalirati ?
Han ::
Ker nas M$ še naprej periodično posiljuje z GWX, je spodaj omenjenih še nekaj rešitev...
Windows 7 user getting annoyed by GWX? (UPDATED)
Win 7 updates to avoid, or be careful with
Windows 7 user getting annoyed by GWX? (UPDATED)
Win 7 updates to avoid, or be careful with
Kdo je kaj od tega že osebno stestiral in priporoča. Sam tudi ne grem na W7 pa tudi če mi po juniju 2016 propade možnost brezplačne nadgradnje za 10 ko.....
Ali pa naredim nadgradnjo da dobim uradne ključe za 10 ko , potem pa cloniram disk nazaj v prejšnje W7 stanje .
Ali pa naredim nadgradnjo da dobim uradne ključe za 10 ko , potem pa cloniram disk nazaj v prejšnje W7 stanje .
Win10wiwi deluje, dokler M$ ne da v obtok spremenjenega KB3035583 in njegovih priveskov. Če se ti namesti nazaj, moraš program zagnati znova.
Nadgradnjo lahko menda preprečiš tudi z naslednjo nastavitvijo:
On Win7 Pro/Ultimate/Enterprise only: Open GPEDIT.MSC > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Turn off the upgrade to the latest version of Windows through Windows Update: Set to Enabled.
Nadgradnjo lahko menda preprečiš tudi z naslednjo nastavitvijo:
On Win7 Pro/Ultimate/Enterprise only: Open GPEDIT.MSC > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Turn off the upgrade to the latest version of Windows through Windows Update: Set to Enabled.
knesz ::
WZor se je M$ zalege lotil temeljito.
http://dws.wzor.net/
Koliko je takim programom za zaupati, da sami ne pobirajo kakšnih podatkov ali ti ne namestijo kakšen malware?
Win10wiwi in DWS sta vredna zaupanja. DWS je tako optimiziran in posledično majhen, da niti nima prostora za malware, poleg tega si lahko pogledaš izvorno kodo programa...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
Rias Gremory ::
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()
737 ::
Za test sem naložil Windows Server 2008 R2. Razen manjka šminke delajo zaenkrat bolj ali manj kot Windows 7.
opeter ::
Za blokiranje uporabite GWX Control Panel:
http://ultimateoutsider.com/downloads/
Najboljše je vklopiti "monitor mode", openem pa izbrati razne opcije, da blokiraš neželeno nadgradnjo.
http://ultimateoutsider.com/downloads/
Najboljše je vklopiti "monitor mode", openem pa izbrati razne opcije, da blokiraš neželeno nadgradnjo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Rias Gremory ::
Če bi kdo rad ročno onemogočil logging: Things to remove/disable in windows 10
Oz. malo več možnosti: PSA: Windows 7 computers are being reported as automatically starting the Windows 10 upgrade without permission.
EDIT:
@opeter
Torej če prav razumem GWX ne onemogoči posodobitev, ki bi omogočile upgrade na WIN10 za stalno? Torej je potrebno imeti prižgan "monitor mode"?
Namreč sem bral, da se posodobitev KB 3035583 (posodobitev, ki namesti WIN10 taskbar ikono AFAIK) še zmeraj pojavi tudi če jo skriješ.
Oz. malo več možnosti: PSA: Windows 7 computers are being reported as automatically starting the Windows 10 upgrade without permission.
EDIT:
@opeter
Torej če prav razumem GWX ne onemogoči posodobitev, ki bi omogočile upgrade na WIN10 za stalno? Torej je potrebno imeti prižgan "monitor mode"?
Namreč sem bral, da se posodobitev KB 3035583 (posodobitev, ki namesti WIN10 taskbar ikono AFAIK) še zmeraj pojavi tudi če jo skriješ.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()
paraboŁa ::
Zaradi službe sem bil prisiljen migrirati na win10 in je zadeva porazna. Clean instal s ssdjem mi dela počasneje kot na drugem laptopu leto in pol stara sedmica. Da ne omenjam težav z zvokom, ikonami, blue screen of death al whatever je že to kljub najnovejšim driverjem. Grafični vmesnik mi je ogaben, UX tudi, v to na kakšne načine poizkuša M$ vdreti v zasebnost se sploh ne bom spuščal. Reklame, xbox, bloatware appi...skratka porazno.
Resno razmišljam o prehodu na linux.
mihor ::
Just do it! :) Če se količkaj ceniš, kar se tiče računalništva, ni druge izbire kot GNU/Linux.
P.S.: Ok, dopustim še BSD*, ampak to je to. ;)
* sem ne štejemo osx, seveda
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihor ()
opeter ::
Rias Gremory je izjavil:
@opeter
Načeloma ne, ampak je najboljše imeti vklopljen "monitor mode", da ti opazuje, kaj se dogaja, saj MS ves čas spreminja sistem nadgradnje.
Če izklopiš avtomatsko posodabljanje preko Windows Update (točneje preklopiš na ročni način), pol si načeloma najbolj ziher, kar se Win10 nadgradnje tiče.
Na spodnji sliki je vse onemogočeno, razen avtomatskega posodabljanja preko WU:
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Zaradi službe sem bil prisiljen migrirati na win10 in je zadeva porazna. Clean instal s ssdjem mi dela počasneje kot na drugem laptopu leto in pol stara sedmica. Da ne omenjam težav z zvokom, ikonami, blue screen of death al whatever je že to kljub najnovejšim driverjem. Grafični vmesnik mi je ogaben, UX tudi, v to na kakšne načine poizkuša M$ vdreti v zasebnost se sploh ne bom spuščal. Reklame, xbox, bloatware appi...skratka porazno.
Zanič računalnik. Nekaj crkuje. Ali ram ali disk ali pa plata sama. Začni gledat, da boš mašino dal popravit, ker to niso simptomi da je nekaj narobe s sistemom, ampak z računalnikm.
Do sedaj sem postavil nekje čez 200 win10 na različne računalnike. Od najnovejših do celo 11 let starih (kjer win10 tudi brez problema delujejo), pa se je samo na enem to dogajalo. V končni fazi se je ugotovilo, da je plata začela crkovat in da je kontroler odletel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 10] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 139 140 141 142 )Oddelek: Operacijski sistemi | 1393103 (4930) | tetriandoch |
» | Prenosnik LENOVO R61i piskanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2710 (2470) | markolino |
» | If stavek pingOddelek: Programiranje | 2055 (1520) | AndrejO |
» | Windows 7 Installer (64-bit) - težaveOddelek: Programska oprema | 2960 (2350) | fr!Xy |
» | IE7 - kako ukinit "shrink to fit" ?Oddelek: Programska oprema | 1090 (1090) | StratOS |