» »

Elex

Elex

oo7 ::

Jaz bi pa rekel, da so kar hitri za tako majhen studio samo 33 zaposlenih.

oo7 ::

ELEX II - Factions Trailer

Izi ::

ELEX 2 bo imel 6 različnih Frakcij:

Berserkers - Elex uporabljajo za magijo. Zavračajo vso tehnologijo, imajo pa magijo. V ELEX 1 so pogozdovali puščavo kjer so živeli Outlawsi, zaradi tega so Outlawsi razpadli v več manjših skupin in ena od teh se je pridružila Berserkerjem, kar je precej spremenilo celotno Berserker frakcijo. Njihov vodja je sedaj Caja.
Clerics - Elex uporabljajo za napajanje njihove napredne tehnologije. So verski fanatiki z zelo razvito tehnologijo. V ELEX 1 je naš junak razkrinkal, da je njihov bog Calaan ena navadna laž, vendar to ni omajalo njihove vere. Prepričani so da so edini, ki lahko rešijo planet in striktno pobijajo vse, ki se ne pridružijo njihovi veri. Clericsov je sedaj zelo malo vendar so pa vseeno strah in trepet zaradi njihove tehnologije, robotov in njihovih zelo naprednih plazmatskih pušk.
Outlaws - Elex uporabljajo za izdelavo mamil, ki jih imenujejo Stims. Nimajo nobenih ciljev razen da so vedno zadeti in da ropajo in pobijajo okoliške prebivalce. Frakcija kriminalcev in drogerašev. Njihov edini zakon je zakon močnejšega. Ko so Berserkerji v ELEX 1 pogozdili njihovo puščavo se jih je precej pridružilo Berserkerjem, ostali pa so odšli naprej v krater Ateris, kjer nadaljujejo njihovo življenje brez zakonov.
Albs - Frakcija, ki je bila na začetku del Clericsov, pa so se od njih odcepili zaradi njihove preveč fanatične vere. Elex kar jedo kot da so bomboni, kar jim daje moč in magične moči, poleg tega pa imajo še napredno tehnologijo, kar jih naredi najmočnejšo frakcijo na planetu. Problem pri uživanji Elexa pa je, da izgubijo vsa čustva in empatijo, kar jih naredi za brezčutne robote, ki naokoli počnejo grozovite reči. V Elex 1 jim je naš junak pokazal, kaj povzroči pretirano uživanje Elexa, zato ga sedaj uživajo kontrolirano in niso več tako huda nevarnost za vse okoliške frakcije. Še vedno pa so prepričani, da so najbolj superiorna frakcija na planetu in se želijo povzdigniti v nekaj več.
Morkons - Do sedaj neznana frakcija, ker so se ob kataklizmi zatekli v podzemne jame, kjer so se zabarikadirali in nikogar spustili medse. Zaradi pomanjkanja hrane in resursov so imeli zelo stroga pravila, ki so sčasoma prerasla v religijo. Postali so verski fanatiki, ki striktno pobijajo vse ki ne sprejmejo njihovih strogih pravil. So torej podobni kot Clerksi s pomembno razliko in sicer da nimajo napredne tehnologije.
Skyands - Nova frakcija, ki je nastala ko je na planet z novim meteorjem priletel novi Elex imenovan Dark Elex. Dark Elex je nova in veliko bolj agresivna oblika dosedanjega modrega Elexa. Zaradi tega temnega Elexa so na planetu najprej začele rasti čudne in velikanske strukture, ki so naokoli širila neko infekcijo in počasi požirale okolje okoli njih. Vse kar jim je prišlo na pot se je okužilo. Narava, živali in ljudje. Nekateri okuženi umrejo, nekateri pa se pretvorijo v bitja imenovana Skyand. To so neverjetno močna bitja, ki so za povrh še precej inteligentna in znajo uporabljati strategijo. Kot kaže je njihov edini cilj okužiti in transformirati celotni planet Magalan. Ker so neusmiljeni, brez moralnih zadržkov so praktično nepremagljivi jih kot kaže nič ne more ustaviti.

Kot je že običajno nobena od teh frakcij ni nekaj kamor bi se naš junak z veseljem pridružil. Idioti, kriminalci, drogeraši in verski fanatiki. Vso to sodrgo bomo morali nekako združiti, če hočemo, da bo planet imel kakšno možnost preživeti. Ampak nekam se bomo morali pridružiti in postati njihov član, da dobimo nujno potrebno podporo, drugače nam ne bo uspelo.
Komaj čakam :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

oo7 ::

Po prebranem ne vem kam bi se pridružil :P

Vidim, da v drugem delu boš lahko kar veliko letel z Jet packom. Če me spomin ne vara je v prvem delu jet pack bil samo za nekaj sekund ?

Izi ::

oo7 je izjavil:

Po prebranem ne vem kam bi se pridružil :P
Moj predlog:
Če so ti všeč srednjeveški RPGji potem izberi Berserkerje, če imaš najraje postapokaliptične RPGje potem izbiraj med Outlaws ali Morkons, če pa si ljubitelj futurističnih sci-fi RPGjev potem pa izbiraj med Albi ali Cleriki.

oo7 je izjavil:

Vidim, da v drugem delu boš lahko kar veliko letel z Jet packom. Če me spomin ne vara je v prvem delu jet pack bil samo za nekaj sekund ?
V obeh se dobi Jetpack zelo hitro na začetku in v obeh je takrat samo za par sekund letenja. V drugem delu ga bomo očitno lahko kasneje nadgradili, ampak kot kaže še ne tako kmalu na začetku.
Pokazanega je bilo tudi kar nekaj bojevanja v zraku zato se jaz ne bi preveč specializiral na sabljanje ali mečevanje ampak bo verjetno bolj pametno točke vlagati v take ali drugačne puške.

dolenc ::

Benti, zdej Zeldo igram, težka bo it 10 let nazaj mehanično :D

oo7 ::

ELEX II (Special Early Access Look From THQ Nordic) - Episode 1



ELEX II (Special Early Access Look From THQ Nordic) - Episode 2

oo7 ::

ELEX II Hands-On Preview - Spread Your Technological Wings

https://wccftech.com/elex-ii-hands-on-p...

oo7 ::

Kakšnega DLC-ja ni za pričakovati.

ELEX II Developer Piranha Bytes Is Officially Not a Big Fan of DLC

https://twinfinite.net/2021/12/elex-ii-...


Actually, we don't like DLCs. We think, if people buy our game, they should get everything that we've planned to put into it. Therefore there is no paid new content planned for ELEX II after the launch. Of course, we will closely watch how the game is being received by the audience and will support it. We would prefer to put our creative energy in another project very soon.

oo7 ::

Sistemske zahteve

Elex 2 PC - minimum requirements
Processor: Intel Core i5-7400 / AMD Ryzen 3 3100
Graphics Card: AMD Radeon RX 5600 XT / NVIDIA GeForce GTX 1060 with 6GB VRAM
Memory: 12 GB RAM
DirectX: Version 11
Operating System: Windows 10 version 64-bit
Disk space: 45 GB (HDD)



Elex 2 PC - recommended requirements
Processor: Intel Core i5-9500F / AMD Ryzen 7 2700
Graphics card: AMD Radeon RX 5700 XT with 8 GB VRAM / NVIDIA GeForce RTX 2060 with 6 GB VRAM
Memory: 16 GB RAM
DirectX: Version 11
Operating System: Windows 10 version 64-bit
Disk space: 45 GB (SSD)

oo7 ::

ELEX II - Combat Trailer

oo7 ::

Aha zdaj je igro že možno prednaročiti. Trenutno je -10% na Steam-u za 44,99 eur.

Koraaz ::

oo7 ::

ELEX II - Explanation Trailer




Še 9 dni :)

oo7 ::

V torek se pravi čez tri dni izide igra ELEX II...

yoco ::

Priznam, da komaj čakam na igro :)

oo7 ::

yoco je izjavil:

Priznam, da komaj čakam na igro :)



Tudi jaz. Jo bom igral Elex 2 poleg Elden Ring. Itak zdaj nekaj mesecev mislim, da ne izide nič kaj takega tako, da Elex 2 in Elden Ring.

oo7 ::



Zaenkrat 70% na Open critics - https://opencritic.com/game/12561/elex-...



GamingTrend 80 / 100
Gaming Nexus 8 / 10
Twinfinite 4 / 5
Impulsegamer 4 / 5
WhatIfGaming 7.7 / 10
TechRaptor 7.5 / 10
SECTOR.sk 7.5 / 10
Checkpoint Gaming 7.5 / 10
Bazimag 7.5 / 10
GameSpace 7.5 / 10
IGN Italy 7.3 / 10
IGN Spain 7 / 10
Hardcore Gamer 3.5 / 5
Spaziogames 6.8 / 10
PlayStation Universe 6.5 / 10
GameWatcher 6.5 / 10
New Game Network 60 / 100
GameGrin 5.5 / 10
God is a Geek 5 / 10
Sirus Gaming 3 / 10
WayTooManyGames 2.5 / 10



Če je kaj v tolažbo je bila prva igra slabše ocenjena z 61% :D pa je bila vredu igra.

Izi ::

Pač AA igra, ni denarja za reklamo in podkupovanje opisovalcev zato so 20% nižje ocene, ampak ima pa zato igra 20% nižjo ceno kot AAA igre.
Jaz sem že nabavil. Za 28€, bagatela ;)

Sem prebral kar nekaj reviewov in večina se strinja, da ELEX 2 ni revolucija je pa evolucija ELEX 1. Prvi del so malenkost izboljšali praktično na vseh področjih.
Oldschool RPG, obvezen za vse, ki so uživali v prvem delu. Kdor pa ni igral prvega dela pa tako ali tako ni oldschool igralec in ta igra ni zanj.

Za to igro Steam nima preloada, odklenili pa jo bodo kot kaže šele jutri proti večeru, okoli 18h. Jaz štartam takoj ob izidu :D

oo7 ::

Saj gre za majhen studio. 30+ zaposlenih tako, da AA je čisto realno.

Buggy ::

@Izi a si na Kinguin-u Steam kljuc kupil in ze dobil?

Izi ::

Buggy je izjavil:

@Izi a si na Kinguin-u Steam kljuc kupil in ze dobil?

CDKeys je bil najcenejši, ker nima nobenih dodatnih "fee"-jev, kot jih imajo ostali:
https://www.cdkeys.com/elex-ii-pc-steam
Ključ sem dobil že včeraj.

Izi ::

Zelo poučen video o bojevanju v ELEX 2

Stamina bo spet zelo pomembna. Kdor je hudo zarjavel pri bojevanju lahko igra na "Story" težavnosti, kjer ima naš junak neskončno Stamine. Sedaj ne bo mogel nihče več trditi, da je igra pretežka.
Ker je bila ena glavnih kritik ELEX 1 prehuda težavnost so sedaj naredili kar 5 težavnostnih stopenj:
Story, Easy, Normal, Hard in Ultimate
Na Story ne porabljaš Stamine, Easy, Normal in Hard imajo enako porabo Stamine, na Ultimate pa porabljaš dvojno količino Stamine.
Drugače pa višja težavnost vpliva na 2 zadevi in sicer sovražniki imajo več življenjske energije in višji damage. Ne pretiravajte s težavnostjo, ta igra je precej zahtevna, še posebej na začetku si čisti invalid :D

Buggy ::

Ma kaksen story mode Izi - (se en level pod easy) :'(. Teli spili (Elex, Risen, Gothic) so najboljsi ravno zaradi "zajebanega" fighting sistema (eni recejo storastega/lesenga) a s casom, ko se igralec in tudi lik vpeljeta, postane povsem normalen. To da pa imas neskoncno stamine in delas kar zelis pa IMO ni vredno teh naslovov. Ravno ta "zajebanost" ima tisti svoj car, ko te je lahko upraviceno strah da jih bos fasal, ce bos prevec pogumen ali zvedav. Ker pa so stvari zelo lepo zbalansirane, si velikokrat tudi nagrajen za raziskovanje tam kjer ti morda se ni mesto, torej si zmeraj v precepu kaj narediti in zato je atmosfera vedno na vrhuncu :))

Komaj cakam...je preload ze na voljo, sem danes v pisarni pa bi tamalmu reku da cukne dol in bo popoldne ze ready.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Izi ::

Buggy je izjavil:

Komaj cakam...je preload ze na voljo, sem danes v pisarni pa bi tamalmu reku da cukne dol in bo popoldne ze ready.

Nič ne boš igral popoldne :P
Preloada sploh ne bo, odklene se pa šele ob 19h, potem pa še eno uro download (če imaš vsaj 100Mbit linijo), tako da pred osmo zvečer ne bo nič.

dolenc ::

Ma če je v Gothicu blo nekako še sprejemljivo kako so težavnost naredili. Je tukaj to sam slab game dizajn.

Spet bom sral z Zeldo... Ampak Zelda! ko te spusti v širni svet, greš komot oborožen s palico, lopato in dobrimi željami do končnega šefa. Zdej kako se bo to končalo je drugo, maš pa to opcijo, nekdo, ki je res dober, dejansko lahko to izvede. Ker je špil narejen tako, da se bilda karakter IN tudi "skill" igralca, in če si dober, komot s palico pretepeš marsikoga. Opcija pa je seveda tudi, da si bolj povprečen in potrebuješ nabildan karakter.

Te piranja špili, ki jih ravnotako rad preigram in tudi Elex2 bom, pa te omejijo zgolj, ker ne znajo drugače težavnosti poštelat, pa je že vse pogruntano.

To mi res ni bilo všeč pri Elexu1, ker ti špil s tem omeji raziskovanje, sej se prebiješ, ni ravno da bo konec sveta, sam lahko bi že kako stvar prekopirali od drugih, ni zato špil nič bolj "troo" rpg.

oo7 ::

Izi je izjavil:


Drugače pa višja težavnost vpliva na 2 zadevi in sicer sovražniki imajo več življenjske energije in višji damage. Ne pretiravajte s težavnostjo, ta igra je precej zahtevna, še posebej na začetku si čisti invalid :D



Elex prvi del na začetku je bil kar orng težak. Potem, ko razviješ lik postane lažje.

Buggy ::

ajmo gasa DL je aktiviran 35.6GB...se 5 min ...done ...GLHF ;)

...bo pa na moji stari 1080ti in 1440p tole na skrgah laufalo :8)

https://www.pcgameshardware.de/Elex-2-S...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Izi ::

ELEX 2 je zunaj in tole je uraden Release Trailer

Izi ::

Pri meni nobenih problemov, deluje v redu na High nastavitvah.

Ne pozabit vedno pospravit orožja, drugače ne opaziš in ne moreš pobrati nobenega loota ;)

Spet imamo Moralni sistem, ki pa se kar precej razlikuje od prejšnjega. Tokrat nihamo med Destruction in Creation. Destruction je slabo in če si nabereš preveč Destructiona se te bojo vsi bali in nihče ne bo hotel govoriti s teboj.
Destructin dobiš z grobimi ali grdimi odločitvami med pogovori in tudi z pobijanjem nedolžnih. Pobijaš lahko samo tiste, ki te napadejo. Že če ubiješ podgano boš dobil malo Destruction :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Buggy ::

Jep...1440p vse na MAX tudi AA in na 1080Ti je fluktacija 55-75fps.

Ja tiste podgane pri smetiscu sem bil tudi sam presenecen da sem dobil destruction, saj sem ja kamp resil pred boleznimi :P

Spilam na normal. Je pa tole nekaj zame pa mislim tudi zate :P Lootam vse, kar ni pribito. Imam ze + 5 strength talisman in enega za +10 health, mec z 13dmg sem se pa naucil ze craftat in sem malo pred tem ugradal staro cev LOL. Polno enih one-handed bluntov (tudi s poison dmg), ki jih (se) ne morem uporabljat in seveda lok, ki prav pride za strelanje v bencinske tanke ;)

Sem LVL 3 ter pocistil kamp Dragana kamor me je poslala Caja, ki sem jo zdej ravno, ko sem hotel reci da naj me sledi in bova sina odpeljala na varno izgubil, ker sem sel s teleportom nazaj do trgovca/blaksmitha se probat naucil lvl1 lockpiking pa tega ne uci. Splaca se res pregledati vse (magar veckrat), tudi tisti tower nad Adamom (cisto do vrha) in okolico, ker vedno najdes nekaj zanimivega ;)

Zaenkrat se mi je vmes za nekaj casa izgubil zvok (prisel na naslednji sekvecni nazaj) in ena zival je bila mal zastekana v luftu...nic dramaticnega skratka.

Moram pa zdej na silo nehat, ker drugace bom celo noc pokonc :))

...zaenkrat ocena 10/10 z moje strani.

oo7 ::

Saj grafika ni slaba kolikor pravijo neki opisovalci, da je zastarela ? :|
No jaz sem res samo probal igral 1 minuto + na začetku pogledal uvodni film. Jutri se bom malo bolj posvetil čeprav zdaj imam odprti dve igri Elden Ring in Elex 2 :) itak pa zdaj nekaj mesecev ne izide nič takega udarnega tako, da bom v miru preigral ti dve igri.

Izi ::

Pomemben nasvet:
Na zemljevidu lahko sedaj ročno dodajaš in odstranjuješ svoje oznake, ker se v tej igri, kjer v prvi polovici ne moreš početi kup uporabnih stvari, izkaže za zelo pomembno zadevo.
Ko najedeš skrinjo, ki jo ne znaš odkleniti, ko v skalovju najdeš uporabno rudo, pa nimaš znanja in orodja za rudarjenje, ko najdeš premočnega sovražnika, ... označi na zemljevidu s primerno ikonico in se vrni čez par dni.

Izi ::

Hahaha, tudi ELEX 2 ima notri slavno osebo.
V neki vasi slišim novico po radiju, da bo Billy Idol imel koncert. Sem mislil, da se hecajo, ampak malo severno od našega Bastiona res naletim na pravi koncert Billy Idola 8-)
Dobr so ga žgal in žagal :))

yoco ::

A si v enki tudi moral "odkriti" teleporte, a so bli že prikazani na mapi, samo do njih si moral da jih aktiviraš? Se ne spomnim. ;((

Buggy ::

Jaz bi rekel da isto kot tukaj. Na mapi se je prikazal sele ko si ga aktiviral, da si ga pa nasel si pa random vandral in na mapi ga ni nic izdajalo. Spomnim se le da sem bil vsakega zelo vesel, si pa lahko vsaj malo predvidel kje bo kaksen ;)

The Player ::

oo7 je izjavil:

Saj grafika ni slaba kolikor pravijo neki opisovalci, da je zastarela ? :|


Glede na visoke sistemske zahteve lahko upravičeno rečemo, da je grafika zastarela.

Dejansko ni nekega vidnega napredka (razen v cutscene-ih videnih v trailerjih), tako, da ne vem zakaj tako visoke zahteve.

Tole je kar zgovorno

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Elex 2 Flops on Steam; Enjoys Less Interest Than Prequel

https://www.gamepressure.com/newsroom/e...



Igro bi morali prestaviti za vsaj 1 mesec pa so jo dali v največjo možno gužvo. Nekateri še vedno igrajo Horizon Fobiden West, Dying Light 2 in seveda Elden Ring, ki je izšel 5 dni nazaj.

dolenc ::



Večino jamranja na temo o kateri sem že jst jamral :P

Buggy ::

Jaz sem sedaj na obmocju, kjer nikakor po levelu 8 se ne pasem. Dejansko imajo vsi creaturji mrtvaske glave (nek cyclop, nek Alien like stvor, nek letec gorgon,...). Sem pa navkljub temu scistil nek kamp v treh steklenih kupolah, ker sem sprovociral nek ogaben stvor ter na drugi strani se prebivalce kampa, da so se fightali med sabo. Jaz sem zgolj s kupole z lokom vsakega malo zadel, da sem dobil XP...ko je na koncu ostal samo se stvor s pol healtha sem stempiral se strel puscice v bencinske sode...job done...looting time&XP grind:D

je pa res da imam ze skoraj 100 save-ov :P

Zdej sem pa v hosti nasel FOx-a se mi zdi in z njim ter Cajo prodiramo v notranjost k purple towerju, vmes delam pa se quest za Cajo ko je treba sesut ne vem kolk dronov in spy-jov...bombasticno!

yoco ::

A se še komu zdi da je igra ponoči res pretemna? Sem imel en fajt pa sem jih komaj videl.
Kaj se smatra v igri kot junk, ki je samo za prodati?

Buggy ::

A se še komu zdi da je igra ponoči res pretemna? Sem imel en fajt pa sem jih komaj videl.


gres pac spat pa si nabuildas health vmes, drugace imas pa tudi lucko ki jo lahko prizges (tipka V)

Kaj se smatra v igri kot junk, ki je samo za prodati?


tisto kar je v zadnji sekciji "Other" lahko komnot vse prodas


Sem se pa zdej eno uro tolkel z Crazy Craigom, ki je napadal z rocket launcherjem - one shot zraven sploh direkt ne - END ...LOL

No na koncu je le padel, Sodi olja/bencina so zlata vredni, najboljs ga je pa pripeljat nekam pred steno in potem ko se pripravlja streljat zbezat na drugo stran ker s strelom v steno knockoutira samega sebe, potem pa ga hitro popedenat, ko je na tleh.

400XP, 2000 elexov (dobis kljuc za njegovo skrinjo) pa en dober perk "specialization" +10 DEX za salo :D

Sem pa malce zakalkuliral, ker mi zdej vzema po 2 AP tocke in bom rabil se kaksen LVL da bom dober Broadsword 55 DMG lahko uporabljal - one hand build sibam, hitro klofanje z meci :P





9 ur igranja.

Sem se pa komaj mulca DEX-a resil, ker je nonstop zaradi questa, da sva se premalo druzila za mano capljal in trmasto obstal na dolocenih delih...sem se ga potem na koncertu Billy Idola resil, ne vem pa ce je to zgolj nakljucje :))

Izi ::

Saj imaš svetilko, je pa res ponoči najbolje oditi spat. Med spanjem se ti tudi napolni zdravje.

Jaz prodajam vso kramo, ki se nabere spodaj v inventarju pod "Other". Sem naredil že preko 100 questov pa še nisem rabil nič izmed tistega.
Orožja ne prodajam, ker se po 3 enaki skupaj skraftajo v novega s precejšnjim denarnim dobičkom.

Sem level 15, še vedno v 1. poglavju in v boju še vedno popolnoma odvisen od kompanjona. Imam kar nekaj super močnih krepelc v inventarju, ampak kaj ko sem hudo preslaboten da bi karkoli od tega vihtel.
Najvišje imam Inteligenco, ker je nujna pri celem kupu močno uporabnih skillov.

Nisem se pridružil še nobeni frakciji, da si ne zaprem questov pri nasprotnih skupinah.
V Achievementih sem videl, da lahko igro končaš tudi brez da bi se komu pridružil. Pa da je questov preko 300 se da tudi videti.

Skratka, meni je fantastična igra. Po moje poseka Witcherja 3 in RDR 2 ;)

Buggy ::

Skratka, meni je fantastična igra. Po moje poseka Witcherja 3 in RDR 2 ;)

+1

Vzdusje je tako noro, cas gre mimo mene kot bi trenil. Ce nebi imel v session roomu tako mrzlo bi spilal vec, zal pa zgolj 2-3 urce na dan, pol pa pod deko segret :))

yoco ::

Tenx, za svetilko res nisem vedel ;((
Par stvari me malo moti. Ko uporabiš potion se mi zdi animacija predolga. Pravtako se mi dodge velikokrat zdi neodziven. Večkrat kar 2x pritisnem.

Buggy ::

Potion jaz uporabljam v res nujnih primerih, ker jih hitro zmanjka craftat jih pa se ne znam...prvi task bo zdej to. Jem meso in spim, da sparam na potionih.
Drugace pa ko ga popijes, laufaj okoli, da te kaj ne zadane.

Sej dodge je 2x smerna tipka...

Izi ::

Pri Piranha Bytes igrah ni mišljeno, da bi se zdravil med bojevanjem.
Pred vsakim bojem pritisni F5 (Quick Save), če ti med bojem zmanjka zdravja si napadel premočnega sovraga, pritisneš F9 (Quick Load) in greš naprej :P

Na začetku se za zdravje uporablja meso, ki ga predhodno spečeš. Tako dobiš +35HP. Najbolje, da kar kupiš kakšnih 50 kosov surovega mesa (tudi podganje meso je v redu :D) in vse skupaj spečeš. Tako čisto poceni dobiš kup zdravilnih "napitkov".
Pravi napitki pridejo na vrsto ko imaš zdravja več kot 200 in rabiš že preveč pečenih zrezkov da se pozdraviš. Do takrat si pa verjetno že tudi sam lahko craftaš svoje zdravilne napitke.

Sicer pa na začetku pobijanje ni smiselno saj daleč največ izkušenj dobiš z delanjem questov. Questi, kjer je treba koga ali kaj ubiti so v tej igri zelo redki. Večinoma pomagamo, prepričujemo, se igramo politika in si večamo zaupanje, da so nas na koncu pripravljeni sprejeti medse. In to pri vseh petih frakcijah posebej.
__________

Tri dni je imela igra na Steamu oceno "Mixed", danes pa je že prilezla do Mostly Positive", kar pomeni, da ima že več kot 70% igralcev pozitivno izkušnjo.

Buggy ::

Sicer pa na začetku pobijanje ni smiselno saj daleč največ izkušenj dobiš z delanjem questov. Questi, kjer je treba koga ali kaj ubiti so v tej igri zelo redki. Večinoma pomagamo, prepričujemo, se igramo politika in si večamo zaupanje, da so nas na koncu pripravljeni sprejeti medse. In to pri vseh petih frakcijah posebej.


to ze, sam je tak nacin prevec pussy mode zame ;)

Potem je ze skor kot teli novodobni RPG ki te za rokico peljejo. Potrebno je explorat, lootat, prodajat, craftat, upgradat iz nalootanega, vmes imas pa itaq polno sidequestov, ki jih sicer nebi imel in ti dajo dosti vec EXP. Main quest delam jaz ko popucam vse side queste, te pa dobis ko hodis okoli. FOX mi je recimo samo zato, da sem ga spremljal in ga vmes porabil za vabo dal 3x po 500XP iz tega questa poleg se enkrat toliko iz creaturejev, ker smo bili namrec trije...moja malenkost, on in Caja...torej sem bil lahko zelo pogumen, ceprav sele lvl 8 ;)

In sele takrat, ko je adrenalin skoz na vrhuncu (umres v sekundi - save game je tvoj najboljsi prijatelj) se ustvari tudi prava atmosfera!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Boobiz ::

meni je špil konkretno slabši kot prvi del in najbolj smešno je, da na področjih kjer niti pomislu nisem da bi lahko bil slab. kaj so kadili, ko so se odločili za tako kamero? novi combat mi je še manj všeč kot stari "combo meter". celoten špil se mi zdi bistveno bolj lesen za igrat kot že tako hudičevo lesen prvi del.

bom počekiral čez kak mesec ali dva, če kaj ukrenejo glede teh neumnosti. po enormni repetitivnosti elden ringa, res rabim en dober story rpg, ampak E2 trenutno to ni, ker mi je preveč half baked.
I'm drunk, what's your excuse?

Buggy ::

Kamera je na trenutke tudi meni moteca, se pa navadis. Combat sistem, ko ga obvladas (Izi je tudi poslal nek video na to temo koliko tehnik je) pa je rewarding. Ce imas zadosti stamine in ustrezno dodgas pravi cas imas tempirane udarce ter upostevas specifike nasprotnika ob pomoci tvojega kompanjona in znas predvideti situacije je like a walk in a park.

Upam da ne spremenijo nicesar, ker potem bom jaz razocaran. To je pravi old school RPG made by PB z neverjetno dobro atmosfero in balancom, za zgodbo pa se ne vem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dying Light 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
18424327 (398) oo7
»

Outcast Reboot HD (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
727374 (338) dolenc
»

Divinity: Original Sin (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13626187 (9952) Jerry000
»

Risen 3: Titan Lords (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11119548 (11731) opeter
»

Risen II: Dark Waters (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9417260 (12532) kratos

Več podobnih tem