» »

Elex

Elex

««
8 / 8
»
»»

Boobiz ::

Špil je res polomija. Kaj so razmišljali ko:
- so se odločili, da ko narediš target lock in pritisneš shift, da bi naredil šprint power attack, ti ta shift izklopi target lock
- kaj so kadili, ko so se odločili, da bo art sledil razbitim hišam z exposanimi jeklenimi palicami od tako obupnem in jank vodenju karakterja?? zatikanje POVSOD
- kaj jim ni jasno, da so nam vzeli quick bar na ekranu? Pritiskat Q ni elegantno, ker lahko komot narobe pritisneš, če na pamet ne veš kje je kaj
- zakaj imajo monsterji aimbot, like zadane te iza zidu če treba. zadane te tudi če šprintaš v totalno nasprotno smer strela (homing device?)
- kaj so kadili, ko se se odločili, da bodo flying mosterji leteli na mars in te streljali z marsa. kaj lahko kot melee karakter narediš. še spizdit skoraj ne moreš, ker imajo aimbot.
- da ne moreš target locka delat, ko orožja nimaš zunaj IN da ne moreš target locka delat ko si bolj daleč stran je naravnost bad fucking design decision. ker ne moreš takoj vedit ali bo fight ali flight.
- ajde, da na kompasu ni minimape oprostim, ampak da pa kompas ni popoln in se morm razmišljat katera smer je katera, ko je kompas rotiran 90, 180 ali 270 stopinj pa je spet stupid design decision.
- ko nekoga na melee olupiš in v smrti poleti čez pol mape je smeh.
- bom dopolnil ta post, ko še na kaj totalno neumnega naletim


Toliko stvari v tem špilu je čudnih, da počasi ne morem več pogledat mimo tega janka zato ker je pač PB. če bo njihov naslednji špil tako zanič oz. brez konkretnih izboljšav (tipa witcher 2 -> witcher 3), potem naj vse skupaj zaprejo, ker jih je povozil čas.
I'm drunk, what's your excuse?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Boobiz ()

Izi ::

Sem mislil, da bomo tokrat res lahko letali naokoli z Jetpackom, pa ni nič od tega. Imam skoraj full upgradan Jetpack pa sem prišel iz prvotne 1 sekunde letanja na okoli 3 do 4 sekunde letanja. In to je to ;((

Moram pa pohvaliti optimiziranost. Prva igra v zadnjem desetletju, kjer po 190 (okoli polovica vseh) opravljenih različnih questih še vedno nisem naletel na prav noben bug. Vsi questi delujejo kot urca in to brez vsakodnevnih popravkov v prvem mesecu po izidu, kot je to postalo običajno v zadnjih letih. Nemška natančnost :D
Je par malenkosti, ki jih morajo še popraviti. Malo problematičen je včasih tek po stopnicah, kjer se malo zatika. Kar se tiče grafike, pa je sicer v redu, edino koži na obrazih bi se lahko malo bolj posvetili, saj ji močno manjka kompleksnosti, kot so popolna odsotnost gub, peg in podobno. Vsi imajo obraze kot Miša Molk ;)

yoco ::

Jaz sem dal igro na pavzo! Ni fajn igrat z 20-30 fps. Bom počakal na kakšen patch!

The Player ::

Izi je izjavil:

Nemška natančnost :D


Ja pa jade :))

Mogoče imaš srečo, da nisi naletel na hrošče, ampak to ne pomeni, da jih igra nima.

Imaš na reditu polno objav kaj je z igro vse narobe. Tu je nekaj primerov:


Igra ne deluje na Intel in AMD Vega GPUjih
AMD VEGA hrošč


Intel hrošč


Kaj se dogaja z obrazi modelov karakterjev?
To ni Nasty, ki se je spomnim iz Elex 1?!



Hrošči načeloma me niti toliko ne motijo, ker pač sem navajen, da PB igre tradicionalno niso spolirane in ti hrošči niso bistveno vplivali na samo igralnost igre, ampak se mi zdi pa nedopustno, da je Elex 2 v primerjavi s predhodnikom strojno zahtevnejši za praktično isto grafiko. Dejansko bi potreboval nov PC, da bi lahko igro poganjal. Demota nisem zasledil, da bi bil na voljo na internetu, da bi lahko igro stestiral. Na konzolar poročajo, da igra ne laufa na 60, ampak na 30FPS, ki niso ravno stabilni, fps dropi so prisotni.

Še bolj zabavno pa je, da se mi igra obesi po 1. cutscene-u, tako, da je sploh igrati ne morem. Ne vem je to kak bug, al je enostavno moj hardware preslab.

Igra je pa tudi dobila day 1 patch, namesto, da bi te popravke implementirali že v samo igro, tako, da je izgleda to ratal kar že trend v industriji - Release now, patch later.

Boobiz ::

Špil je grozno optimiziran ja. Hvala bogu je še na DX11. Če bi tole portali na DX12 šele potem bi bilo sranje, kot je enkrat dev zadolžen, da naredi experience smooth. Njihov naslednji špil na DX12, bo zabavena katastrofa imo. Think Elden Ring samo 15x slabše.

3700X, RTX2070, 1440p high/med in igra ne teče locked na 60fps. Mesta so sploh katastrofa, kjer je običajno 45-55 fps. Sem pa tudi naletel na eno cono, kjer sem imel 14 fps, ko sem kamero premaknil za mišji kurac pa je skočilo normalno nazaj, in spet zaribalo če sem kamero vrnil nazaj. Definitno neki lapsusi v optimizaciji. Ziher se lahko popravi, vprašanje je le kako dolgo bo trajalo.
I'm drunk, what's your excuse?

Buggy ::

@zgornje dva. Zgleda imam jaz gromozansko sreco ker tudi v Fortu kjer naj bi ljudem z 3060 padal fps pod 20 jaz nimam tezav. Najmanj kar sem videl je bilo 50fps kadarkoli gre pa v pustinjah brez vegetacije tudi cez 80 na 1080ti. Teksture pa so vcasih res manjkajoce a pri meni le takrat ko se menja scena in jaz na hitro zacnem ze laufat, recimo takoj po teleportanju k Duke-u.

@Izi: S katerim levelom si sel v Chapter 2? Jaz sem se zafrknil pri Adamu in kot lvl 17 ze odgovoril nepravilno na njegovo vprasanje in se znasel v Chapter 2. Sem takoj reloadlal save game in zdej sem ze skoraj lvl 20, ko bom iz cultivarorja napredoval v Warriorja in upam na kaksen dober armor. Okoli hodim s Falkom, ker se je Caja nekaj strmila, ker nisem zelel ubiti vohuna in je zdej poniknila bogvedi kam. Quest imam se odprt a ko grem do tipa samo pravi da so zenske vcasih res lahko tezke, brez dialoga, ne morem ga pa tudi ubit :))

Questov imam se nebroj...zdej sem imel pri Morkonih kar nekaj dvobojoev, ki jih organizira tocaj in je bilo kar nekaj denarja ter EXP. Dixxona sem resil in ga namesto ubil kot so velevali Outlawsi poslal h Clericom pa se ene par modelov iz Outlaws campa. Zdej konkretno iscem cesen za enega ki rabi pripravit hrano za pot ;)

Imam 20 ur igranja (po save game-ih) in zelim, da traja cim dlje. Qusti so res super, zapleti in razpleti dodelani, tako da ti dejansko pusca opcije da se odlocis po svoji vesti kaj bos naredil.

Imam pa one-hand s tremi gemi, ki mi ga je dal kovac ter Crosbow za trole ...zaenkrat sem prakticno neunicljiv in se upam v 1-1 fight s komer koli :P

...ko dobis se backstab in povecas skill na melee ter s pravimi kombinacijali hitrih udarcev , izmikanja ter heavy puncha je res uzitek igrat.

ocena 11/10

Izi ::

Kot kaže se tokrat lahko pridružiš tudi dvema frakcijama hkrati.
Sicer se ni nujno pridružiti nikomur, ampak to bi bilo nesmiselno in težavno, lahko se pridružiš samo Albom, Berserkerjem in Morkonom, lahko pa greš še dlje in se pridružiš dvema frakcijama.
Končna odločitev je Cleriki ali Outlawi.

Clerikom se ne moreš pridružiti drugače kot da se strinjaš, da boš postal njihov vohun in se infiltriral v vrste Albov.
Torej se moraš najprej pridružiti Albom in iti skozi celotno Alb kampanijo. Šele potem so te Cleriki pripravljeni sprejeti medse, da postaneš polnopravni Clerik.

Podobno je z Outlawi z razliko, da ti dajo izbiro ali boš postal njihov vohun za Berserkerje ali Morkone.
Ni dovolj samo da opraviš pridružitvene queste in postaneš Berserker ali Morkon, iti moraš še skozi vse queste višanja svojega ranga oziroma čina, da prilezeš čisto na vrh. Šele potem so te Outlawi pripravljeni vzeti za svojega.
__________

Jaz se bližam level 30 in še kar vztrajam v prvem poglavju :D
Poskušam narediti vse kar se da, preden Adamu podam končno poročilo in preidem v 2. poglavje. Sem opravil že okoli 250 questov.
Upam, da se ne bom prej spremenil v Skyanda :)) Slabo kaže, imam kar pogoste prisluhe, privide in izgubljam zavest. Ne vem ali je to vezano na levele ali na zgodbo.

Mimogrede. Kot sem zasledil igra nima nobenega "level capa". Lahko postaneš superman, ampak tam nekje po level 40 se vse skupaj močno upočasni ker rabiš enormne količine XP za naslednji level. Jaz že sedaj rabim četrt milijona XP za en level.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Buggy ::

Jaz že sedaj rabim četrt milijona XP za en level.

hehe...potem bodo pa pac razne flaske pele, kjer bos dobival LP in atribut pointse ;)

Ja jaz sem zdej clan Clawsov (tista podkategorija Outlawsow, ki je infiltrirana pri Berserkerjih in ima postojanko pod zemljo v njihovem kampu) ter delam Berserker Queste. Poleg tega sedaj delam queste kar se da za Clerke in Outlawse itaq pa en druega jebejo :))

Pri Morkonih mi je najbolj bedno, ker se po tistih podzemnih hodnikih in nadstropjih cisto dezorientiram, pa se bedni so mi. Tam sem naredil se najmanj questov...pa seveda Albi, kamor me bo zdej peljal nekdo iz outlaws campa in to puscam za cas, ko bom lvl20 in dobim nov armor.

Denarja je tudi bolj borovscina...cca 10K shardsov, prodajam pa samo vse pod Others, orozja se nic.
V Chapter 1 pa zelim tudi sam ostati cim dlje in prebrskati in pregledati vse kar je mozno. Epic!

Izi ::

Denar oziroma Elexite je po mojih izkušnjah najlažje zaslužiti s kovaštvom orožja.
Kovaštvo tako ali tako potrebuješ, ker so vsa orožja ki jih pobereš "damaged". In kolikor do sedaj vidim tista osebno skovana orožja močno presegajo karkoli lahko kupiš in tudi tista legendarna orožja, ki jih najdeš naokoli.
Kar se tiče denarja, že ko 3 enaka orožja skuješ v eno, mu poveča vrednost za okoli 5-krat, ko pa 2 taka izboljšana (na tej stopnji rabiš še precej materialov) spet izboljšaš si pa že več kot podeseteril vrednost in tukaj govorimo o težkih tisočakih.
Pri kovaštvu tretje stopnje ti sicer hitro zmanjka narudarjenih materialov, ampak zaslužiš toliko, da lahko rudo kupuješ pri trgovcih in si še vedno močno v dobičku.
__________

Tudi jaz sem se kar nekaj dni izgubljal spodaj v Morkonski jami. Na koncu sem zanje naredil toliko questov, da se sedaj že kar znajdem tam doli.
Imajo pa Morkoni najbolj presenetljiv razplet kako te sprejmejo v svoje vrste. Ko sem prišel do točke, ko se jim lahko pridružim sem samo debelo gledal :))

Buggy ::

Ma kovastva se jaz vedno v teh igrah izogibam kot se le da...nwm no grindanje oz. iskanje materiala ni glih zame, ze zdej se mi bo scufal ker moram 40 cesnov najdt :))

...je pa kot vidim prisel 2.9 GB patch

* Fixed problems with certain graphic cards (especially VEGA chipsets)
* Fixed some screen tearing problems
* Reduced mesh size
* Increased mesh cache size
* Fixed a bug where mesh cache got fragmented over time
* Fixed a bug in controller support
* Fixed various smaller bugs

mogoce bo komu pomagal

Izi ::

50 ur je trajalo, da sem se naučil zračnega bojevanja. Nikjer nobenih navodil, vse moraš sam pogruntati.
Ampak ko to osvojiš je Iron Man proti našemu Jaxu kot navaden amater :D

Tako v zraku kot na tleh se najbolje obnese 1-ročno Melee orožje. Tudi v zraku se je lažje boriti s sekiro ali sabljo, kot pa z energijskimi puškami. V ELEX 1 so bile energijske puške daleč bolj uporabne od Melee orožij, v ELEX 2 pa ne.
Moraš pa uporabljati 1-ročna orožja, ker 2-ročna v zraku ne delujejo. So očitno pretežka, da bi jih lahko vihtel v zraku in jih Jax sploh noče izvleči.
Zračno bojevanje je simpl ko pasulj, samo dvigneš se v zrak, usmeriš proti sovražniku in tiščiš tipko za udarec. Vse ostalo gre naprej samodejno in Jaxa kar torpedira direkt v sovražnika tudi če je 50 metrov oddaljen in še udarec z orožjem je samodejno vključen. Potem pa se spet samo obrneš proti sovražniku in spet tiščiš tipko za udarec. Tako švigaš naokoli po zraku, da bi te še Iron Man z zavistjo opazoval.
In med zračnim bojevanjem imaš čisto majhno porabo goriva, enako kot med lebdenjem, tako da se brez prestanka lahko boriš v zraku tudi pol minute skupaj.
In vsi leteči sovražniki imajo proti neletečim okoli 10-krat manj zdravja, tako da jih hitro klatiš z neba. Na koncu so samo nadležen mrčes :D
Zračno bojevanje je pametno uporabljati tudi na tleh. Nič več tekanja od enega sovražnika do drugega, samo dvigneš se v zrak usmeriš proti sovražniku, ki je lahko precej oddaljen in se izstreliš direkt vanj.

O Jet packu sem se na začetku motil. Ko obvladaš delovanje se izkaže za najhitrejše potovanje. Čeprav lahko s turbo pospeškom letiš samo okoli 4 sekunde v tem času preletiš desetino celotnega zemljevida.

Še najbolj pomembna stvar pri Melee bojevanju so pa "Socketi" za dragulje v orožju. Tudi to sem zanemarjal celo prvo polovico igre, brez da bi vedel kako uporabni so. Pa še brez problema jih vzameš ven iz orožja in prestaviš v drugega.
Če daš v orožje par draguljev za vračanje zdravja ob vsakem udarcu (vsaj Gemi 2. stopnje), postaneš praktično nesmrten, saj se ti zdravje med udarjanjem po sovražniku vrača hitreje kot te lahko poškoduje najmočnejši sovražnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Buggy ::

Super informacija. Tnx za tole Izi. Sam sem sicer se vedno na basic Jaetpacku imam pa konkreten, pogeman in upgrade-an one hand melee arsenal + crosbow.
Zdej kot berem se je s patchom pojavil bug pri napredovanju zgodbe in sicer ravno pri Alb-ih kjer sem trenutno in zato se malo bojim nadaljevati, ker nebi rad SAVE-od ne vem kje ponovno nalagal :8)
Sem pa lvl 24 se vedno nacrtno v chapter I in bolj kot ne me cakajo se ALB questi.

Glede na Steam achivment sem na 2/3 misij.
Socializer
206 / 300

Berserkerskega izdajalca, povzpetnika in paranojika sem z veseljem okradel in si s tem zapravil moznost prikljucitve k njim, ker mi je bil res dosadan.
S Hectorjem od Outlawsov imam podobne tezave ker mi je skoraj se bolj antipaticen. Kot se cudno zdi me morda res se najbolj vlece k Morkonom, ker je bila tista poteza s castnim ubojom res presenetljiva. Svaka cast, sam kaj ko so tud verski blaznezi tako kot Clerici. Bom videl kaj bo pri Albih si pa ne nadejam prevec.

@Izi s katerim LVL si sel v chapter II, bojim se delat prevec misij da ne bom kaj zajebal in bo ostalo kaj na pol odprto?
Gor po snegu se mi je ze dogajal da sem konceval misije, ki jih sploh se dobil nisem :8)

Imam pa obcutek, da je performancno zadnji patch meni malo poslabsal zadeve, ker v outlaws bazi vcasih zdej celo zacuka za sekundo ko stopim not iz teleporterja pa fps pade na 45.
Tega prej nisem zaznal.

Na zalogi imam cca 70AP in 3 LP in se studiram kam jih vlozit. Cakam kaj se bo pokazalo pri Albih (upam da popravijo bug cimprej) potem pa grem verjetno tudi sam v jetpack upgrade.

Izi ::

Tisti bug pri Albih nima veze z Patchom ampak je možen že od začetka. Je pa to zaenkrat edini quest bug v igri. Tukaj se je tudi meni zataknilo in sem moral iti kar nekaj ur nazaj.

Bug je povezan z Skiborjem, ki ga moraš pripeljati iz Outlaw kraterja vse do Albov, kar poteka v redu, potem pa se Skibor odpravi na raport k Irissi. Irissa pa je tudi tista h kateri nas Albov šef pošlje če se hočemo pridružiti Albom. Ko prideš k Irissi moraš najprej prisostvovati pogovoru med Skiborjem in Irisso. In tukaj se včasih pojavi bug.
Če vmes med tem ko si v Alb kamp pripeljal Skiborja in med tem ko prideš na pogovor k Irissi, opraviš nekaj stranskih questov za Albe bo Skibor izginil ali pa se kam zataknil in potem ni več mogoče govoriti z Irisso, kar pomeni da se ne moreš pridružiti Albom.
Ta del s Skiborjem in Irriso je priporočljivo opraviti zaporedoma in potem naprej ni več problemov.

Če razmišljaš o pridružitvi Morkonom pa moraš vedeti, da za to rabiš velikanski Destruction level. Skratka moraš biti velika baraba, da se jim lahko sploh pridružiš. Morkoni so edini za katere rabiš visok Destruction.
O tem te igra nič ne obvesti, do trenutka ko se strinjaš da se jim boš pridružil. Takrat moraš pridružitev potrditi in če imaš prenizek Destruction potrditev ni možna.

Na Achievementih se da videti, da se največ igralcev pridruži Berserkerjem. Albi zaostajajo čisto za malenkost. Polovica igralcev izbere eno izmed teh dveh frakcij.
Morkomi in Cleriki poberejo po nekaj procentov igralcev, medtem ko se Outlawom pridruži redko kdo. Prav tako skoraj nihče ne konča igre brez da bi se pridružil frakciji, za kar tudi dobiš svoj Achievement.
__________

Jaz sem v 2. poglavju in level 46. Ja vem, malo me je zaneslo pri lovu na Trole in Behemothe :))
Leveli kar letijo, ko enkrat začneš pobijati monsterje, ki jim sežeš komaj do kolen.

Kar se tiče AP, pa je najprej treba vedeti, da od 10 do 30 rabiš 1 točko, od 30 do 60 2 točki in od 60 do 100 kar po 5 točk.
Najlažje in najbolj logično je, če si za prvi cilj zadaš vse Atribute spraviti na 30. Drugi cilj je vse atribute spraviti na 60. Šele potem je treba začeti razmišljati, ker 5 točk za 1 atribut je pa že problem. Od 60 naprej je najbolje farmati Trole za njihova srca in Behenothe za Dark Elex in craftati Dark Elex napitke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Izi ::

Patch 2

- Added alternative game camera
- Fixed bug in certain quest with Crane
- Bugfix for Skyands boss Haraac could not be found
- Bugfixes for certain NPCs, who could not find their way, like Skibor
- Fixed bug at Adam in terms of the quest of the 6th Power subquests
- Fixed a bug where Chloe won't let the player proceed during certain quest situations

Kot kaže so Skiborju pomagali, da se ne bo tako hitro izgubil :D

Buggy ::

Bug je povezan z Skiborjem, ki ga moraš pripeljati iz Outlaw kraterja vse do Albov, kar poteka v redu, potem pa se Skibor odpravi na raport k Irissi.


Jep pol sem fu*ked up, ker sem ga pripeljal do unih dveh strazarjev, jim zagrozil da mi dajo denar namesto jaz njim..,potem s Skiborjem se neke queste delal ker je bil paranoicen ter prisel do modela pred ALb kampom ki mi zeli razkazati kamp. V kamp nisem sel sem pa potem okoli delal se ene queste...neko matematicno knjigo za eno raziskovalko spodaj pod kampom in se ene stvari in tam so se mi tudi eni questi pojavili kot koncani...nek Anatonomy ko sem neke podgane sesul...meh bom reloadal al pa sel pogledat ce je Skibor tam kjer mora biti...kje je ta Irissa?

Skratka moraš biti velika baraba, da se jim lahko sploh pridružiš.


...pol tudi za njih nisem pravi, ker sem priden ko angelcek, se tistega ki me je prosil da ga usmrtim nisem mogu in sem ga le s tezavo :))

medtem ko se Outlawom pridruži redko kdo. Prav tako skoraj nihče ne konča igre brez da bi se pridružil frakciji, za kar tudi dobiš svoj Achievement.


...potem bosta po to zame najboljsi alternativi ;)

Buggy ::

Sem zgleda prisel cez bug s Skiborjem, vsaj upam, ker sem poslusal pogovor z njim in Iriss, ter tudi potem od nje dobil nadaljne queste kako najti ali je je on sabotiral reaktor. Torej sem upam da safe?

Spil me pa tako vlece, da je groza...Lvl 25...35 ur se vedno chapter 1 in upam, da bo trajalo cimdlje, zgodba, odlocitve, raziskovanje in fighting. Spil je IMO dragulj v teh novodobnih poenostavljenih in nahypanih spilih.

Sem pa koncno delal razprodajo orozja, ki sem ga prej seveda upgrade-al ...30K eleksitov za salo :D

Razmisljam o boljsem armorju, ker za health in DMG sem poskrbel.

Izi ::

Stranski questi niso vezani na poglavje. Če vse stranske queste opraviš v 1. poglavju, si končal 80% igre in boš v naslednjih poglavjih imel samo še glavne queste in kompanjon queste.
Vseh questov je po moje okoli 500 ampak ne moreš obenkrat opraviti vseh. Okoli 400 pa se jih da narediti.

V 1. poglavju ni praktično nič težkega, še največ je da ubiješ Trola, kar se z lokom opravi brez problema, če se spraviš na kakšno višje mesto, kjer te ne more doseči. V 2. poglavju pa je že kar nekaj težkih questov in po moje potrebuješ okoli level 40, če nočeš preveč umirati. Parkrat sem se moral boriti celo z 20 močnimi sovražniki hkrati. Sicer se da precej taktizirati in poskusiti iz skupine izvabiti samo posamezne sovražnike, ampak moj level 50 Jax je uletel kar v sredino in kot zmešan mahal kakšnih 10 minut preden so obležali vsi :D

Sedaj sem v 3. poglavju in mislim, da se bo vse skupaj počasi razrešilo in končalo.

Izi ::

Končal 8-)
Je kar pošteno dolga igra. Na koncu sem bil level 68.

Po moje je kar nujno poznavanje zgodne iz 1. dela, ker se vse navezuje na pretekle dogodke in tole ni običajno plehka Sci-fi zgodba kot smo jih navajeni iz iger. Je kar kompleksna zgodba vredna knjige.
Zgodba pa še zdaleč ni končana. Glavna nevarnost se šele bliža Magalanu. Prihaja Singularity :D

Skoraj gotovo lahko pričakujemo ELEX 3. Vse Piranha Bytes igre so vedno po 3 v seriji.
Sedaj pa naslednjih 5 let čakanja na ELEX 3.

Buggy ::

Kot pri vseh PB spilih...lahko si vzames na pocas ali pa letis po main questu...prepusceno vsakomu svoje. Zapleti, razpleti in preobrati v zgodbi so res neverjetni in res mojstrsko prepleteni!
Jaz se vedno trmasto vztrajam v chapter I in sem ze skoraj LVL 32, trenutno cistim jamo alienov pod "purple towerjem", pa me malce skrbi da mi to ta trenutek (se) ni namenjeno, zato me je strah, da si ne bom unicil kaksen nadaljni quest. Sem pocistil prakticno ze pol tistega podzemnega rozastega alien labirinta. Upgradean zadraguljen in zastrupljen one hand Axe v navezi s Crony U4 naredi dream team...prebijava se kot vroc noz cez puter ;)
Behemot pade po 3-4 dobro casovno usklajenih udarcih od zadaj, prav tako vsi troli, se najbolj nadlezni so hitri alien bugi, sploh ce jih je vec. V logu imam queste prakticno samo se take, ki so po vsej verjetnosti vezani na nadaljevanje v chapter II, zato bom po cca 40 urah pocasi res koncal z raziskovanjem in gridanjem v chapter I in se prepustil main questu, saj mi drugega vec ne preostane :P

Buggy ::

Sem kar do konca pocistil tisto alien gnezdece, pa naj bo kar bo.



Izplen? Se en LVL up in soliden one-hander. Poison Axe bo sel lahko malce pocivat, mi je kar lepo sluzil :P



Zdej pa drzim pesti, da ne bo slo s questi kaj narobe :)

Izi ::

killer86 ::

Evo pa sem tudi jaz končal (obrnil) Elex 2. Igra ima sicer kar nekaj pomankljivosti, ki ste jih že našteli.
Sem preigral vse PB igre in tudi Elex2 je narejena po podobnem konceptu, ki je že malo zastarel, a kar vleče in vleče:D
Mogoče bi prvemu Elexu vseeno dal rahlo višjo oceno.
Je pa res da ne ležijo vsem take igre.
https://imgur.com/0qbGKag
https://imgur.com/MVTJ9m3

Sem si pa vzel čas das sem končal tudi vse achievemente:P
https://imgur.com/yljSOtZ

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: killer86 ()

dolenc ::

Pa je prišel na vrsto! Izbira je bla gothic3 al pa elex2, pa ajde, k lahko to preigram na gamepadu.
V elexu1, mi ni bla nobena frakcija pretirano všeč, začel sem z berserjerki, pridružil sem se klerikom, ker so zgledal najbolj kul :P, so mi bli pa vsi tečni.


Špil ma res polno pomanjkljivosti, ki mu jih ne bi zameru, če ne bi to bil že njihov 8 špil po istem kopitu.


Tista grozna/neupravičena težavnost, ki jo je mel elex1 je speglana. Velik stvari, je kar nadležnih, ko gre quest v nov task, nimaš opcije, da ti ga samo nastavi kot aktivnega, moram zmer v log pa tam izbrat, občasno kak izgine, ko se zaključi, pa moraš mal po spominu kje je oseba kjer si ga pobral, da ga res zaključiš.


Karakterji, predvsem bejbe, so kot tiste lutke, na katerih so obleke v trgovini. Nasty zgleda res nasty, če bi jo srečal na ulci, bi se obrnil za 360 stopinj in zbežal (pa še grozno tečen karakter je iz tečno-zabavnega karakterja, so naredili preprosto tečen karakter.
Problem je tudi s starostjo modelov, ker so vse tako plastične, gospodična, zadolžena za kmetovanje pri berserkerjih, vsi jo naslavlajo kot "stara gospa", kaj pa vem, jst bi ji ene 20-25 dal, mogoče čarovnija.... Pri moških je manj problem, vržejo brado gor, siva barva, ta-da star možakar!


Frakcije/zgodba so kar ok, par stvari je boljših kot v eni, veliko stvari je slabših. Berserjerji ne utrujajo več z uporabo tehnologije, sicer ne izgledajo več čisto srednjeveški, men kar vredu sprememba, tisto je res hecno zgledalo. Morkonov prej ni blo, je kar veliko fokusa na tej frakciji, kljub temu, da sem se berserkerjem že pridružil, sem večino časa tukaj preživel, bi rekel da so se še najbolj njim posvetili. Tud v 2jki se z nobeno frakcijo nisem pretirano poistovetil, če sem iskren sem hotel sprobat berserkerjevo čaranje, najbolj kul armor imajo še zmer kleriki (in območje tam pri gradu), morkoni so zanimivi, sploh če ti je bdsm všeč, albi so kleriki -vera +kokain, tisti anarhisti so mi pa čisto zgrešeni, lahko bi jih veliko bolj zanimive naredil.

Malo se je rdeča nit izgubila. Sam svet, ki je sicer zelo lep, deluje precej statično, zlo malo je dinamičnih dogodkov, včas najdeš kakšno območje (neka zapuščena kmetija), celo obrnem, razen nekaj smeti, nič, nič dobrega za pobrat, nič povezano z zgodbo. Mal deluje, da jim je malo zmanjkalo časa. V Risen-ih si doskrat kam zašel, pa si pol tam kako skrinjo našel, tukaj je to precej omejeno, je nekaj tega, al glede na to kako velek svet je, precej prazno vse skupaj. Škoda, ker sam svet in določeni odseki, so res skrbno skup zbiti in bi lahko iz tega marsikej naredili. Maš recimo eno podzemno železnico(bivšo seveda), pravi last of us občutek. In vse kar se tam zgodi je, da te poskušajo oropat in jih vse potamaniš.


Zgodba te poriva precej v "pojdi tja, pobi to grupo, pridi nazaj", par questov je bilo zlo zanimivih in hitro videš, da imajo več pristopov, v grobem pa precej ta "pojdi tja in spucaj grupo".


"Kombat" je res objektivno slab, ne toliko v tem kaj lahko počneš, ampak predvem v tem kako se nekateri napadi sovražnikov izvedejo.
Se popravi, ko je tvoj Jax dovolj nabildan, ampak to samo zato, ker pač lahko "poješ" kak čuden udarec več. "Humanoidi" so dokaj predvidljivi, sicer precej dolgočasno narejeni, počakaš 2 udarca, vrneš 2 udarca, spet počakaš da se namaha itd... Pošasti so tiste, ki znajo bit precej ne-fer, včasih pokrijejo 2m do tebe z napadom, včasih kar 10m, predvidet tega ne moreš, pol pač spamaš dodge, registracija udarca občasno kar iz nekje prileti, malo vpliva tudi občasno hecna kamera in precej počasne animacije, ki se ne dajo kar tako prekinit na koncu... Strelna orožja, so uporabna, na kontroler vsaj, precej leseno vse skupaj, melee še nekak gre, ko maš še jetpack upgrejdan vse skupaj bolj dinamično.

Vseeno zabavno, verjetno še najboljša kombat mehanika njihovih špilov, dajo ti dovolj opcij, kaj lahko narediš, so jih pa drugi špili prehiteli vsaj za 10 let.
(tle sem šele pogruntal da lahko delaš parry, samo če nimaš ščita :D)


Pomojem sem nekje na sredini, sicer v drugem poglavju, ampak sem že pri prvem veliko stvari stresel. Je za preigrat. Dober dok igraš, ga bom pa verjetno hitro pozabil, ko se konča.

oo7 ::

Enko sem preigral. Drugi del pa sem se spravil že dvakrat pa mi ni uspelo. Prvič sem samo probal pa sem potem raje igral Elden Ring :) v drugo pa sem igral 2 uri pa me je kar minilo. Mogoče preigram preden izide tretji del.

dolenc ::

Je za preigrat, postaneš dovolj močen(razmeroma hitro), da tud če kaj pristane na tebi ponesreči pač mahaš naprej, vseeno moraš pa malo taktizirat, še zmer te na hitro lahko kaj pospravi, da ni ravno gothic3 kjer sam mahaš. Zgodba se tud malo razvija, zdele se počutem, da sem se dovolj "nagrindal", tko da grem mal bolj v malenkosti, kak quest iz zapiskov, ki nima gpsa. Ni slab špil.

Še mal roza zverjascev, škoda ker se držijo tega, da je čarovnija obravnavana podobno kot orožje (moreš dat v roke), če bi lahko kombiniral mečevanje pa zraven še uroke metal bi blo velik boljš vse skupaj.

dolenc ::

Dost je blo, svet je rešen(spet).
Nakonc ti da neomejeno goriva za jetpack, tko da lahko malo še preletiš svet, pa kašno stvar najdeš, ki si jo vmes spregledal.



Zdej pa na Gothic3, da vidmo kaj to 15 let patchanja dela :P

cias ::

dolenc je izjavil:



Zdej pa na Gothic3, da vidmo kaj to 15 let patchanja dela :P


Za Gothic 3 je še prezgodaj, počakaj na tisti total remake, samo 10 let ga šele en dela, še 5 pa bo ven.

Poglej Click4Gameplay na jutubu.

dolenc ::

Ja sej mislem, da bom kar na cyberpunk šel, gothic3 lahko na disku počaka, tistih par megabajtov.

Buggy ::

@dolenc svaka cast za koncanje spila.
Mene je pa nekako minilo pri lvl 47 chapter III, ker se mi zdi da je samo letanje sem pa tja in nobenega pravega izziva vec, same neke duhamorne naloge :(
Cez creature-je se celo brez kompanjona presetam za hec, je pa res da spilam na normal.
Se bom moral prisilit enkrat pa koncat.

dolenc ::

Ja proti koncu je samo combat, jaz sem bil lvl48 ob zaključku. Mal ti še zgodbe razložijo, kaj se je pravzaprav zgodilo na tem planetu, to je pa nekak to.

Če bodo šli v Elex 3, bodo mogel mal premiselt svoj koncept špilov, pa se bolj na manj fokusirat, pa to res dober narest, namesto da vsakič toplo vodo izumljajo in vse probajo notri nametat, pol pa zmanjka časa.

Men se njihov založnik thq nordic zlo dopade, glede na to kake špile majo, tud pravice za Gothic imajo sedaj + studijo, tko da upam da kej naredijo iz tega.

Buggy ::

No pa sem se tudi jaz koncno spravil koncat. Na Steamu playing time 75ur, savegame 60ur. Naredil sicer zgolj 32/50 steam achievementov a vseh v enem preigranju tudi ni mozno narediti.
Zgodba je bila vseskozi zanimiva polna preobratov in moralnih odlocitev - 10+. Boj (tudi z vec MOB-i) sam po sebi ni predstavlja vec tezave od nekje polovice igre naprej (Normal mode). Igral sem Outlaw frakcijo ter imel na koncu nauceno zgolj neko magijo od Berserkerjev (fire shield), ki pa je sploh koristil nisem. Sidequeste sem podelal vse, ostal mi je zgolj nek z diplomacijo, ki pa ga ne morem vec koncati, saj sem se Nasty zameril :P
Proti koncu je bilo tole grindanje in skakanje naokoli mal morece a naj bo. Raziskovanje do polovice igre neverjetno razburljivo in nagrajeno. Dobro orozje se da dobiti ze dokaj zgodaj. JetPack je smiselno nadgraditi vsaj do faze, kjer se lahko boris v zraku, ker najbolj tecne so mi bile kot melee pesaku ravno letece nakaze :8)

Sicer sem v startu najvec dajal v health/stamino ter strength a kmalu spoznas, da rabis veliko tock prakticno v vseh abilitijih. Na koncu sem si pomagal se z napitki in learnig pointsi in koncal kot LVL 60 ter nobenem abilitiju na 100.



Cakamo Elex 3 :))

oo7 ::

Če kdo preveč pogreša Elex lahko proba tole igro - https://store.steampowered.com/app/1663...

Eden izmed opisov - If you Love ELEX II, Dragon Age Origins, and Technomancer then this is the perfect game for you.

Izi ::

oo7 je izjavil:

Če kdo preveč pogreša Elex lahko proba tole igro - https://store.steampowered.com/app/1663...

Eden izmed opisov - If you Love ELEX II, Dragon Age Origins, and Technomancer then this is the perfect game for you.

Jaz igram The Last Oricru in je sicer v v redu igra, ampak ni prav preveč podobna Elex. Razen okolja, ki pa je podobno saj se tudi tukaj mešajo sci-fi in fantazijski elementi
The Last Oricru je v bistvu "Souls Like" igra, kar pravi RPG ljubitelji sovražimo, ampak ta je izjema, saj ima tokrat za spremembo zanimivo zgodbo, ki vleče naprej in je ravno prav humorna.
Najpomembnejša značilnost te igre pa je, da ima precej odločitev, ki dejansko močno spreminjajo zgodbo.
Kar se tiče grafike pa ne dosega Elexa, sploh obrazna grafike, ki je v Elex vrhunska je tukaj katastrofalno slaba. Ampak kot sem rekel, zgodba je tisto kar v tej igri vleče naprej in vsem ljubiteljem Elexa bi dejansko priporočil The Last Oricru.

dolenc ::

Zelda, ni druge, moderni gothic 2 :P

Se že dalj cajta spravlam spisat kako vse prpravt na PCju, se dans lotem, da lahk končno 100gb gameplay filmčkov zbrišem :D

Buggy ::

Elex II je danes dobil 24GB patch, ki vsebuje Dx12 support. Morda tehten razlog, da se gre spil preigrat ponovno z drugim likom :)
Sam nekih velikih razlik ne vidim. FPS je nekako isti (morda v Craterju malo vec FPS) vseeno pa je vsakic, ko grem v inventar ali mapo in na kekaterih delih sveta, kar nekaj opaznega utripanja slike ;(

cias ::

Buggy je izjavil:

Elex II je danes dobil 24GB patch, ki vsebuje Dx12 support. Morda tehten razlog, da se gre spil preigrat ponovno z drugim likom :)
Sam nekih velikih razlik ne vidim. FPS je nekako isti (morda v Craterju malo vec FPS) vseeno pa je vsakic, ko grem v inventar ali mapo in na kekaterih delih sveta, kar nekaj opaznega utripanja slike ;(


Kaže da so samo iz beta preimenovali v release.

oo7 ::

Elex 3 ?


German studio Piranha Bytes has received major funding for the development of a new project. There is no shortage of suggestions that it is about a new part of the Elex series.

German website GamesWirtschaft reports that the local Ministry of Economy has invested a significant sum of money in the development of the country's gamedev. Among the beneficiaries of the program was Piranha Bytes, which will use the money to develop its latest project.

A clear indication of this is to be found in the suggested year of completion of the project - 2026. This date would coincide with the release cycle of the first two parts (Elex 2017 and Elex 2 in 2022).

The donation made to the German studio totals more than 3 million euros..

https://www.gameswirtschaft.de/marketin...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

oo7 ::

Junija ELEX 2 še za MAC

THQ Nordic, has just announced that Elex II, a Science-Fantasy-RPG released for Windows PC and console last year, is getting a Mac release some time in June.

oo7 ::

Glede na govorice bi lahko igra Elex 3 bila preklicana in studio Piranha Bytes zapira vrata studija ? :|


Nemška vlada ponavadi financira igre Piranhe Bytes. Nemška vlada je umaknila financiranje za projekt WIKI6 v višini 3 mio EUR kateri naj bi bil po vsej verjetnosti Elex 3.

Piranha Bytes internetna stran trenutno ne deluje.

Na You tube ni novih video posnetkov čeprav so bili prej kar aktivni.

Piranha Bytes spada pod Embracer / THQ Nordic in ti trenutno ukinjajo studije.



V glavnem nekaj se dogaja...

oo7 ::

Čudno vse skupaj.


Revija Special: Piranski bajti grozi zaprtje

Že od lanskega novembra vemo, da bo Piranha Bytes, studio, ki stoji za serijami "Gothic", "Risen" in "Elex", zaprt. Poleg tega se je studio razšel s svojim dolgoletnim projektnim vodjo in vodjo Björnom Pankratzom. V tej posebni oddaji poročamo o ozadju in vam podajamo oceno možnosti za nadaljnji obstoj Piranha Bytes.

https://www.gamespodcast.de/2024/01/17/...


Govorice ne prenehajo - in ni jasnega zanikanja: Ali skupina Embracer še vedno načrtuje sodelovanje s Piranha Bytes ( Gothic , Elex )?

Posodobitev od 17. januarja 2024 (15.00): V trenutnem članku kolegi iz podcasta iger The Pod dodajo več kosov sestavljanke k splošni sliki, ki se utrjuje. V skladu s tem je THQ Nordic že aktivno poskušal prodati studio jeseni 2023 - kar pojasnjuje, zakaj so v istem obdobju v nemški industriji prvič začele krožiti pomembne informacije.

Obeti pa so se v zadnjem času očitno poslabšali - ali vsaj ne bistveno izboljšali: po začasnem skrajšanem delovnem času je prišlo do odpuščanja zaposlenih; Kreativni direktor in veteran Piranha Bytes Björn Pankratz naj bi že zapustil studio. Kljub temu še vedno iščemo ustrezno rešitev za ekipo in projekt.

Zanimivo: od nikoder se je čez dan na spletni strani Ministrstva za gospodarstvo pojavila še ena igra Piranha Bytes - zdaj z delovnim naslovom 'Currywurst' . Vse druge ključne številke so enake 3,2 milijona evrov vrednemu projektu WIKI6 , ki je pod tem imenom še naprej naveden v zvezni bazi podatkov. Zahtevana izjava ministrstva še ni na voljo.

https://www.gameswirtschaft.de/wirtscha...

oo7 ::

Se legendarni studio Piranha Bytes res zapira?

https://hop.si/2024/01/17/se-legendarni...

oo7 ::

No mogoče še ni vse izgubljeno ?

Piranha Bytes Isn't Dead Yet - Studio Is Trying to Find a Partner for Its New Game (Likely Elex 3)

https://wccftech.com/piranha-bytes-isnt...
««
8 / 8
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dying Light 2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
18424000 (71) oo7
»

Outcast Reboot HD (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
727344 (308) dolenc
»

Divinity: Original Sin (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
13626110 (9875) Jerry000
»

Risen 3: Titan Lords (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11119486 (11669) opeter
»

Risen II: Dark Waters (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
9417214 (12486) kratos

Več podobnih tem