» »

Priklop tiskalnika na Wifi omrežje

Priklop tiskalnika na Wifi omrežje

MooM ::

Pozdravljeni,
kupil sem tiskalnik Canon Pixma MG6450. Ima funkcijo Wifi tiskanja (USB kabla v originalu sploh ni poleg), vendar imam problem s tem. Po navodilih sem ga povezal na Wifi omrežje (našel omrežje, vnesel geslo, lučka za Wifi sveti modro), vendar tiskalnik ni viden na računalniku (ko zaženem še namestitev programske opreme s CDja ga prav tako ne najde). Imam Amis optiko in Telesey CL7 modem. Ali je možno, de je problem v modemu/ruterju, moram tam v nastavitvah kaj spremenit?
Hvala za pomoč

kloko ::

Enkrat sem porabil cel dan, ko sem poskušal priključiti tiskalnik preko WiFi. Teta je imela SiOL internet z nekim modemom, ki je podpiral WiFi. Tiskalnik se je lepo povezal, enako kot praviš, da je pri tebi, a tiskati ni hotelo. Na koncu smo pristali pri USB kablu, čeprav bi bilo brez žic lepše.
Če danes pomislim na ta primer, sumim da je bila krivda v tistem SiOL modemu. Očitno je imel med WiFi in žičnim omrežjem (računalnik je bil na žici) neko filtriranje prometa, ki je onemogočalo tiskanje. Jasno, na teh modem-routerjih od ISPjev je praktično nemogoče karkoli spremeniti, razen najbolj osnovnih nastavitev.

L.p., Kloko

dukedl ::

jz sm čez vikend priklopil sestrični hp advantage 3545 preko wifija.
ima siolov modem..vse dela bp, ni blo nobenih težav.
lp dukedl

Arctander ::

Po mojih izkušnjah je pri mrežnih printerjih najpogosteje problem v IP-ju. Najbolje je ročno nastaviti IP na printerju in ga prav tako ročno vnesti pri dodajanju printerja na računalniku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7814911 (13500) styled
»

povezava pc -tv

Oddelek: Pomoč in nasveti
222175 (1878) vilonja
»

IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111

195056 (4259) CyberDuck
»

Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )

11952206 (23956) simone
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544102 (19642) imallears

Več podobnih tem