Forum » Omrežja in internet » Priklop tiskalnika na Wifi omrežje
Priklop tiskalnika na Wifi omrežje
MooM ::
Pozdravljeni,
kupil sem tiskalnik Canon Pixma MG6450. Ima funkcijo Wifi tiskanja (USB kabla v originalu sploh ni poleg), vendar imam problem s tem. Po navodilih sem ga povezal na Wifi omrežje (našel omrežje, vnesel geslo, lučka za Wifi sveti modro), vendar tiskalnik ni viden na računalniku (ko zaženem še namestitev programske opreme s CDja ga prav tako ne najde). Imam Amis optiko in Telesey CL7 modem. Ali je možno, de je problem v modemu/ruterju, moram tam v nastavitvah kaj spremenit?
Hvala za pomoč
kupil sem tiskalnik Canon Pixma MG6450. Ima funkcijo Wifi tiskanja (USB kabla v originalu sploh ni poleg), vendar imam problem s tem. Po navodilih sem ga povezal na Wifi omrežje (našel omrežje, vnesel geslo, lučka za Wifi sveti modro), vendar tiskalnik ni viden na računalniku (ko zaženem še namestitev programske opreme s CDja ga prav tako ne najde). Imam Amis optiko in Telesey CL7 modem. Ali je možno, de je problem v modemu/ruterju, moram tam v nastavitvah kaj spremenit?
Hvala za pomoč
kloko ::
Enkrat sem porabil cel dan, ko sem poskušal priključiti tiskalnik preko WiFi. Teta je imela SiOL internet z nekim modemom, ki je podpiral WiFi. Tiskalnik se je lepo povezal, enako kot praviš, da je pri tebi, a tiskati ni hotelo. Na koncu smo pristali pri USB kablu, čeprav bi bilo brez žic lepše.
Če danes pomislim na ta primer, sumim da je bila krivda v tistem SiOL modemu. Očitno je imel med WiFi in žičnim omrežjem (računalnik je bil na žici) neko filtriranje prometa, ki je onemogočalo tiskanje. Jasno, na teh modem-routerjih od ISPjev je praktično nemogoče karkoli spremeniti, razen najbolj osnovnih nastavitev.
L.p., Kloko
Če danes pomislim na ta primer, sumim da je bila krivda v tistem SiOL modemu. Očitno je imel med WiFi in žičnim omrežjem (računalnik je bil na žici) neko filtriranje prometa, ki je onemogočalo tiskanje. Jasno, na teh modem-routerjih od ISPjev je praktično nemogoče karkoli spremeniti, razen najbolj osnovnih nastavitev.
L.p., Kloko
dukedl ::
jz sm čez vikend priklopil sestrični hp advantage 3545 preko wifija.
ima siolov modem..vse dela bp, ni blo nobenih težav.
ima siolov modem..vse dela bp, ni blo nobenih težav.
lp dukedl
Arctander ::
Po mojih izkušnjah je pri mrežnih printerjih najpogosteje problem v IP-ju. Najbolje je ročno nastaviti IP na printerju in ga prav tako ročno vnesti pri dodajanju printerja na računalniku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14911 (13500) | styled |
» | povezava pc -tvOddelek: Pomoč in nasveti | 2175 (1878) | vilonja |
» | IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111Oddelek: Omrežja in internet | 5056 (4259) | CyberDuck |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52206 (23956) | simone |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44102 (19642) | imallears |