» »

povezava pc -tv

povezava pc -tv

kdanijel ::

pozdravljeni;
povezal sem prek wifi pc in računalnik za internetne povezave sedaj pa ne vem kode ključa,kako ugotoviti kodo .televizor philips zsmart tv lp Danijel

Sami ::

Najprej točno definiraj problem, navedi model TV-ja, o kakšnem kjuču je govora?

Najprej se seveda preveri v navodilih TV-ja in pa seveda malo delaj na pravopisu.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

MadMicka ::

Naloži na PC dnla, recimo Mezzmo, pa se ti bosta TV in PC sama povezala.

TV je 32PEL4258H/12,če grem na internetni dostop najde povezavo in zahteva ključ-kodo

kloko ::

Če delaš na TV internetno povezavo preko WiFi, pač vpišeš geslo od svojega WiFi-ja.

L.p., Kloko

rabim iz tv na pc.lp Danijel

radmannsdorf ::

si probal 1234, 4321, 0000?

Lepo po korakih:
- preko česa je TV povezan v omrežje, WiFi ali kabel?
- po korakih, kaj si naredil in kje se ustavi?

L.p., Kloko

Pozdravljeni:
povezava je preko Siola z kablom do comunikatorja potem papreko scart kabla do TV Philips 32PEL4258h/12 ima pa tv wifi.Mam pa povezavo preko WIFI tudi PC (sinope........),ko pa internet ni hotu delat,sem pa probal če je možna kaka druga povezava pa mi je napisalo za TV PHILPS....potem pa spodaj vnesite ključ.to pa ne vem kje dobiti.
LP Danijel

- TV in komunikator, povezana s SCART kablom sta verjetno zaradi SiOL televizije. To deluje, tega se ne dotikaj. Čeprav zame je "zločin" na moderen televizor natikati SCART kabel...

- televizor poveži z ethernet kablom direktno na SiOLov modem in naredi na TVju žično internetno povezavo, kakor ti piše v navodilih od televizorja. V skrajni sili, če res ni možno povezati s kablom, naredi na televizorju brezžično povezavo na sinope, ampak res v skrajni sili...

- ostali računalniki naj se na internet povezujejo preko SiOL modema (sinope ali kaj že imaš), žično ali brezžično, kakorkoli pač posamezen pc rabi. Možno, da ti kakšen notebook najde brezžično omrežje od televizorja (PHILIPS), ampak to ni namenjeno povezovanju pcja na internet

L.p., Kloko

vilonja ::

Pozdravljeni. Še jaz bom vskočil v tole temo, saj imam problem s povezavo pcja (xp) na tv preka takega kabla: hdmi to dvi-d M/M

Ko se računalnik zažene, pokaže model matične in tista ikona za nalagne xpja, potem pa ko pridem tja, ko izberem uporabniški račun in vpišem geslo, pa se konča in piše da je neveljavni signal oz. nekaj podobnega in mi noče prikazati več slike.
Mogoče veste kaj je narobe, ali je edina možnost da kabel zamenjam in kupim hdmi to dvi.
LP in hvala za odgovore.

>>ko pridem tja, ko izberem uporabniški račun in vpišem geslo, pa se konča in piše da je neveljavni signal oz. nekaj podobnega in mi noče prikazati več slike.
Računalnik očitno pošilja na TV sliko v takšni ločljivosti, da je ta ne more prikazati. Če bi bilo vse normalno, se PC in TV sama pogovorita in nastavita najboljšo ločljivost. Rešitev je ali ročna nastavitev ločljivosti ali test z drugačnim kablom.

>>ali je edina možnost da kabel zamenjam in kupim hdmi to dvi.
Kabel s tvoje slike je hdmi to dvi, kaj torej drugačnega bi kupil? Kakšne izhode sploh imaš na voljo na računalniku?

L.p., Kloko

Oprosti sem se zmotil, mislil sem hdmi to vga, samo ali res ni nobene druge možnosti.
lp

Še enkrat, kakšne izhode sploh imaš na voljo na računalniku?

L.p., Kloko

Ti jih bom kar slikal. Veš problem je ker tv nima vga, katere kable imam doma.

Tole so vhodi. Sam, zakaj to potrebuješ. Mene zanima, zakaj mi javi problem, ko pride v okolje windows, da je neveljaven signal in ali se da to s kakšno nastavitvijo rešiti.

To rabim vedeti, da vem optimalno varianto kablov. Kar je sedaj jasno, to kar imaš (DVI v HDMI), je optimalno za tvoj primer.

Zakaj ni prave slike, je precej misteriozno, ker kot pravim, bi se TV in računalnik morala sama nastaviti na optimum, ker je na obeh koncih digitalni signal.

Vprašanje: ali imaš sploh naložene gonilnike za grafično karto na tvojih Windowsih?

L.p., Kloko

Ne vem, bom preveril in jih naložil. Bom za hec priklopil na monitor, enako ko sem na tv, da vidim kaj se tam zgodi. Če nimam naloženih (posodobljenih) gonilnikov, bi po vsej logiki tudi na monitorje ne delalo.
Hvala, bom preveril.
Moja grafa je radeon r9200
https://driverscollection.com/?H=Radeon...
Torej naložim ta drugi zadetek Ati radeon 9200 display driver v9.6.
Lp in hvala za odgovore.

Prenesi raje iz uradne strani, da si ne navlečeš kakšne svinjarije: Catalyst 6.11

L.p., Kloko

Posodobil, a mi še vedno napiše nepodprt video format.
Bi vedeli kaj je narobe. Bom za foro še na monitor priklopil, da vidim, če je problem v tvju.

Res noben ne ve v čem bi bil catch.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vilonja ()

Prosim, mi res ne zna noben razložiti, zakaj mi pri povezavi dvi to hdmi napiše, da je video signal nepodprt.
Je edina možnost, da kupim vga to hdmi.

BorutK-73 ::

Mislim da ta grafična (ATI 9200- stara cc14let) ne podpira HDMI.

Zdaj sem priklopil na drugo televizijo in mi brez problema dela, edino noče mi resolucije dati na fullhd.
Bom kar lepo en htpc ubavu.
Še nekaj me zanima. Prijatelj mi je predlagal popcorn hour (250 eur), pa me zanima če se ga splača kupit, ali ima enake možnosti kot xbmc, torej direktno streamanje, vlećenje torrentov. Pomembno mi je, da lahko direktno film v hd/fullhd streama na optiki, kzraven pa še podnapise samodejno iz podnapiso.net povleče.
Ali popcorn hour to ima.
Hvala za odgovore.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDMI na VGA, in ne obratno!

Oddelek: Zvok in slika
4511173 (6336) 111111111111
»

HDMI Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
276091 (5026) Alessio983
»

Priklop monitorja prek hdmi mi ne deluje...

Oddelek: Strojna oprema
81779 (1616) denci
»

Slika se preko HDMI kabla ne prikazuje

71066 (967) B-king
»

VGA/DVI (PC) to HDMI (plasma tv)

83295 (3172) sejmon

Več podobnih tem