Forum » Pomoč in nasveti » Mrtvi piksli
Mrtvi piksli
AapocalypseE ::
Se lahko pojavi kak mrtev pixel ja to je normalno, ampak moteče.
Sem že imel primer dveh mrtvih pixlov na ekranu in ni šla garancija skozi. So rekli, če bi bli vsaj trije bi šlo
Sem že imel primer dveh mrtvih pixlov na ekranu in ni šla garancija skozi. So rekli, če bi bli vsaj trije bi šlo
phantom ::
Mrtvi piksli so normalni, niso pa pogosti in na žalost se takšni monitorji uradno štejejo kot "brezhibni", če le število mrtvih pikslov ni posebno veliko, za kar pa je skrajno majhna verjetnost. Garancija dopušča določen delež mrtvih pikslov, za delno okvarjene piksle (ena barvna komponenta ves čas sveti ali pa ne deluje) je ta delež še precej višji. ISO 13406-2 @ Wikipedia
Če je le mogoče, vedno testiraj LCD v trgovini, preden ga kupiš. Pri spletnih trgovinah ga lahko vrneš v 14 dneh (ja, precej grdo te bodo gledali, vem iz lastnih izkušenj), pri Mimovrste je bila včasih opcija, da so ga oni preverili za mrtve piksle, samo zdaj tega mislim, da ni več.
Če je le mogoče, vedno testiraj LCD v trgovini, preden ga kupiš. Pri spletnih trgovinah ga lahko vrneš v 14 dneh (ja, precej grdo te bodo gledali, vem iz lastnih izkušenj), pri Mimovrste je bila včasih opcija, da so ga oni preverili za mrtve piksle, samo zdaj tega mislim, da ni več.
~
~
:wq
~
Zgodovina sprememb…
- spremenil: phantom ()
Senitel ::
Je več tipov mrtvih pixlov... Lahko je mrtev, lahko je stuck in potem še kombinacije za vse tri osnovne barve. Kaj se kje vidi je odvisno od tega za kater primer gre.
Dr_M ::
Ko testiras, moras pregledat cim vec barv, zaradi "zataknjenih" pixlov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
phantom ::
Pregledat moraš na vsaj na črni, beli, rdeči, zeleni in modri barvi, da preveriš vse komponente. Lahko se zgodi, določena komponenta deluje samo v nekaterih pogojih. Na enem mojem monitorju imam pixel, kjer zelena deluje OK, svetlost modre in rdeče pa je sorazmerna s svetlostjo okoliških pikslov, tko da ga je zelo težko odkriti. Sem ga pregledal v trgovini in še doma, pa sem to ugotovil šele po pol leta uporabe. Z izjemo takrat ga vidim samo, kadar ga namenoma iščem, tko da ni moteč.
~
~
~
ST-777 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mrtev piksel na zaslonu novega prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12380 (10483) | coffeetime12 |
» | mrtvi pixliOddelek: Pomoč in nasveti | 8187 (7147) | Pyr0Beast |
» | POmoč (dead pixel) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5933 (4992) | Izi |
» | Comtron ne da reklamacije na en mrtvi pikselOddelek: Loža | 4375 (2849) | kuglvinkl |
» | LCD z zakasnitvijo 8 msOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 3492 (3492) | ender |