» »

mrtvi pixli

mrtvi pixli

nonenone ::

kako odpraviš en mrtev pixel. a gre softversko ali moraš kaj pritiskat na to mesto in kako. a ima kdo s tem kake izkušnje. na enem mestu na črni podlagi mi sveti rdeče, močno rdeče, lp in hvala

Cingular ::

malo ga probaj zmasirat. sem že kar nekaj piklsov rešil na ta način.(vsaj za nekaj časa).
Intel E4300@3.3GHz, Asus P5B, 2x1Gb OCZ Gold XTC, WD 400Gb SATAII 16Mb,
Nvidia 8800GTS 320Mb@650/1000, Nec 3540&Lite-On LS, Logitech Z5400,
22" LCD Samsung 225BW, MS Vista Bussines

nonenone ::

a kar s prstom malo okoli masiram narahlo?

mi345 ::

prej ko se boš sprijaznil z njim bolje bo. ker kar je mrtvo je mrtvo. ne morš pomagat pa če se ...........

nonenone ::

kako ugotoviš v bistvu a je mrtev piksel ali zataknjen, ker se mi zdi da moj ni čist mrtev, včasih zgine, mislim je ekran čist

amigo_no1 ::

LCDji so razporejeni v razrede kar se mrtvih pik tiče.
Razred 1: ni mrtvih pik ...

link
http://www.arbico.co.uk/TFT_Dead_Pixels...


Dead pixel locator:
http://www.astris.com/dpl/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

nonenone ::

mal sem po netu gledal in neki se omenja da se pixel lahko ''kao'' zatakne, nekak skozi sveti, baje se to da odpravit in potem je vse ok, to v bistvu ni mrtev pixel, slabo razumem angleščino, zato zukaj sprašujem, lp

OZZY ::

mrtev pixel je pixel ki sveti samo belo ali črno...teh ne moreš več popravit....so pa subpixli, ki skoz svetijo z kako barvo...te se da v določenih primerih zrihtat, da zaživijo.
Go with the flow.

nonenone ::

ja meni svet rdeča pika na črni podlagi, ko malo podrgnem izgine, drugi dan pa se spet pojavi. monitor je nov, pol meseca kar sem ga kupil, a lahko to reklamiram? al ne, hm

Azrael ::

Odvisno od pogojev garancije, pravzaprav od tega v kateri kvalitetni razred je proizvajalec vtaknil model monitorja, ki ga imaš.
Nekoč je bil Slo-tech.

šernk ::

poglej do koliko jih dopuščajo edn je pomoje premalo za uveljavljat garancijo (možno da se motem)
sicer pa meni je edn po kakšnih dveh mesecih uporabe šele začel normalno delovat
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

OZZY ::

Class 2 dopušča tko....množiš resolucijo in dobiš število pixlov, ki jih nato omnožiš z 3 in vse skupaj deliš z 1000000...tako dobiš dovoljeno število mrtvih pixlov...

Primer....1024*768= 786432x3= 2.35 miljona/1 miljon =2.35 pixla...se pravi ima monitor lahko največ 3 mrtve pixle...ali pa 2.35x3= 7 subpixlov....pač mrtev pixel se šteje za 3 subpixle..
Go with the flow.

nonenone ::

saj ni toliko problem en pixel gor dol, ampak ravno tuki na slo-tech, ki ima črno ozadje se pač fajn vidi rdeča pika, če bi bila vsaj bela , hehe

OZZY ::

najbolj nemoteči so črni pixli...najbolj pa beli....uni subpixli pa so nekje vmes..
Go with the flow.

nonenone ::

tale rdeči je prav nadležen, kakršna koli druga barva bi bila bolj užitna, upam da bo crknu pixel, pol verjetno ne bo več rdeče svetil, ali pa?

OZZY ::

če pixel crkne crken na črno (pravzaparv je bolj videti siv) ali belo...
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

nonenone ::

sivo bi mi še najbolj odgovarjalo, kot ena smetka na monitorju, to bi bilo znosno, pa še navadil bi se verjetno, na tole rdečo svetlečo točko pa težko, k svetilnik je, hehe

Pyr0Beast ::

A bi se dalo kej naredit glede zataknjenga pixla pri CRT-ju ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MiranRxx ::

Kaj pa program za iskanje napak na TV. Pozna kdo kaksen program s katerim bi lahko na TV pobarval ves ekran z razlicnimi barvami in bi tako ugotovil, ce je kaksna tocka "mrtva". Preko PC, tako da bi sliko prikazoval na TV.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

Senitel ::

CRT-ji nimajo mrtvih oziroma zataknjenih pixlov. Če imaš LCD TV potem lahko probaš z istimi programi kot na PC-ju.

Pesimist ::

Dozaj sem mel samo plave pixle in niti en se ni dal odpravit se nikoli.
Recimo 215TW je mel tak drobne plave pixle da si z nosom mogo v monitor pa jih iskat. Ce so bli to pokvarjeni subpixli ali samo anomalija malo raztegjene matrike niti ne upam recti. Ker kolko mi je znano je defektni pixel fajn viden na podlagi brez da z nosom po monitoru saris. V trgovini sem vido en pixel na 22 colskem ki se je se na 5 metrov vido. Potem pa spet na enem monitoru ki je zgledlo kot zelo zelo drobna crta med 2-4 pixle to spet pomoje anomalija in ne resnicno defektni pixel.
. Jaz se bi lahko sprijazno z temi drobnimi ki jih moras z lupo iskat ne pa z onim ki sajna na 10 metrov zato ce bi monitor kupo bi ga preko neta da lahko vrnem brez razloga. Sranje je samo ker se ne pojavijo takoj ampak cez kakih 7-14 dni najveckrat.
Philips ma 19 colske monitore klase 1 za druge se pa nisem slisal.
LCD sux face it dokler niso klasa 1.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

darkolord ::

CRTji majo lahko tudi mrtve (sub)piksle. Tehnično verjetno izraz ni čisto pravilen, a simptomi so enaki kot pri LCDju

Gonzales2 ::

Popravi mrtve piksle

Obstaja preprosta rešitev, ki te lahko reši te neprijetnosti. Vsaj mene je.

Zadeva se imenuje JScreenFix in ni nič drugega kot majhna java aplikacija, katero lahko poženeš kar v brskalniku. Deluje tako, da zelo hitro menjuje rdeče, modre in zelene piksle na določenem območju in tako oživi odmrle oziroma vžgane celice.

Kot pravim, zadeva je moj izjemno moteči mrtvi piksel popravila v trenutku, zato jo toplo priporočam vsem z istim problemom. Na strani ponujajo tudi verziji za televizorje in mobilce.

Azrael ::

@Pyr0Beast:

>A bi se dalo kej naredit glede zataknjenga pixla pri CRT-ju ?

Lahko samo zamenjaš katodno cev. Nekdaj izjemno redka okvara, ampak jih je sedaj ob zatonu CRT vedno več. Samsung monitor?

@MiranRxx:

Za Windows imaš na razpolago npr. Nokia Monitor Test.

Ne skrbi zaradi imena, deluje na vseh monitorjih.
Nekoč je bil Slo-tech.

nonenone ::

po masaži je rdeča pika zginila, samo ne smem ugašat monitorja, zdej je skozi v stanju mirovanja, če ugasnem se ponovno pojavi, čudež.

Pyr0Beast ::

Zanimivo ...

@Azrael
Tudi nisem pričakoval, da bi se dalo veliko narediti. Monitor je pa philips 109B (neki lightframe ma... super stvar, samo totalno neuporabna in buggasta, da mi je zaradi progija skus winse .. nategovalo). Ta flat 19˝ bo pa tudi star ene 5 let. Sama pikca na črnem ni tako opazna (hvala zasnovi crt-ja), v kolikor pa se jo dovolj osvetli, zasveti nagravžno rožnato. Dejansko zgleda tako, kot da bi nekdo z laserjem preluknjal stvar.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

MiranRxx ::

Hvala azrael, sem ze nasel za test monitorja. Sedaj se samo povezem s TV in vidim kaj je s temi tockami.
Ja imam Samsung TV, torej je lahko katodna cev. Prav mi je, mi je kolega svetoval ne kupi samsunga. Pa mu nisem verjel, pravzaprav me je cena premotila. UF, kaksen be....
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

Azrael ::

@Pyr0Beast:

Če je mrtva točka na sredi zaslona katodne cevi (v nadaljevanju KC), je to najverjetnejša posledica zažganega fosforja. Vzrok je, da je KC delovala brez verikalnega in horizontalnega odklona in je sredi zaslona nastala ena sama zelo drobna in svetla pika. V takem primeru imaš manj kot 5s časa, da izklopiš monitor ali TV preden na tem mestu odpove fosforni premaz.

Najpogostejši vzrok je serviserjeva napaka, ki je pozabil priklopiti odklonske tuljave in je vklopil monitor ali TV in prepozno opazil, kaj je pozabil. Nekdaj je bila na konektorju za priklop odklonskih tuljav še ena prevezava, ki je skrbela za napajanje horizontalnega odklona (v njem se generira tudi visoka napetost za delovanje KC) in pri nepriklopljenem konektorju ni bilo nobene škode. Danes, ko se špara na vsakem koraku, pa te trotel ziher rešitve ni več.

@MiranRxx:

Če imaš TV, ki ima KC (globoka in težka škatla) in najdeš mrtve piksle, ki niso na sredi zaslona je to izključno napaka proizvajalca (slabo narejena mreža v KC). Če pa imaš LCD TV pa lahko mrtve piksle najdeš povsod. V tem primeru moraš izvedeti koliko mrtvih in napol mrtvih pikslov je dopustno, preden si upravičen do garancijskega popravila - torej v kateriu razred sodi tvoj TV.
Nekoč je bil Slo-tech.

Pyr0Beast ::

Na srečo ni na sredini. Je nekako na levem spodnjem robu ekrana. Na servisiranju pa ne vem, če je bil, vendar je najbrž kr nekaj časa lavfal v trgovini, kar se je videlo po nabranem prahu.

Včasih me ta monitor tako zeza, da je za po%$$#zdt. Enkrat sem sanjal, da me neki monitor zafrkava in po enem mesecu je nekaj podobnega res začel delati xD

Je pa ta pixel obstajal najbrž od nakupa (jst videl takrat ne). Nato pa sem enkrat čisto po naključju v wordu zagledal eno prov nagravžno rožnato pikico. (ja, vem, word nima nč pri tem, ampak ko nimaš veliko napisanega je cela stran -bela-, kar pri moji uporabi ni velikokrat)

2. opažanje je bilo, da se je začela slika tresti. (slab mesec ali dva nazaj)(levo-desno za kake 2 pixla, tko ene parkrat vsakih nekaj sekund (podobno, kot z optičnim mišem, ki ne ve, kam bi se dal in trese kazalec) sprememba resolucije/vertikalnega? osveževanja/degauss ni pomagala. Kakšno bolj -trše- prepričevanje k sodelovanju je delovalo za kakih par minut nato je bilo isto. Praskanja ali kakršnegakoli cvrčanja ni bilo slišati v monitorju.

3. Nekaj tednov nazaj pa ja je usekalo še nekaj drugega (ni bla strela). Po tem, ko ga je pred nekaj dnevi nehalo tresti ga je enkrat ob zagonu kr skupi -stisnilo-. H size je bil na 36 kolikor se spomnim, pa je sliko še vedno skupaj držalo. Navil do kraja pa ni pomagalo. Nato je naenkrat čez noč doživel razsvetlitev in se je spomnil, kaj mora narediti. Pri tem pa je naložil dejanske nastavitve, ki sem jih imel pred tem in nato delal popolnoma normalno. Degauss ipd ni pomagal.

4. Kot da to še ni dovolj, ga je za par dni prijela še ena muha. Če si najbrž opazil Azrael na kakšnih (vem da si :) ) monitorjih -slabših- znamk pri prikazovanju večjih kontrastnih objektov preostala slika kar zgubi svetilnost. .. malo preprosteje. .. simpl Win namizje, odpreš okno in preostalo namizje zgubi svetlost. Ko okno zapreš je namizje normalno razsvetljeno. :P
Podobno je tukaj, vendar, ker ga lavfam na zelo majhni svetilnosti (podnevi contrast na okoli 50 in ponoči na 27 ali manj, Brightness je skoraj vedno na 0) to ni bilo tako opazno. Nenavadno, kot se je to pojavilo, je tudi izginilo.

5. Ena stvar, ki se pojavi vsake toliko časa. Najbrž kak SW error ali pa grafa, pa vendarle. Občasno se pojavi ena črta debela nekaj pikslov iz leve na desno stran ekrana. Po mojih občutkih vedno na istem mestu. Degauss ipd. ne pomaga. Pomaga pa vklop/izklop, ki je občasno najbolj koristen.

Trafo postaja je blizu, tako da napetost najbrž ni problem.. ok. Je problem, ker imamo ponoči 237V potenciala, mi pa lahko vrjameš, da tale štrom kr dobro trese xD

Monitor je bil po nakupu bolj trdo prevažan .. transportni voziček .. nekaj podobno kockam kot podlaga .. not good. Lanpartiji mu tudi najbrž niso koristili, (zaenkrat) ga pa tolkel nisem preveč. (gledal na učinkovitost xD)
V navodilih piše, da ima življensko dobo 300k ur. Glede na zdajšnje težave, dvomim, da bo tako xD
Pozimi ga je še matrala oz. ga še matra širina slike v višino, ki je malce večja, vendar pa je širina manjša. Po tem, ko se -ogreje- za delo je v redu.

Včasih ga matrajo kakšne močnejše zvočne frekvence .. cela slika nekako valovi. Najbrž je to predvem posledica jakosti XD

Pa še eno vprašanje za multimeter .. če se ti npr. pri merjenju napetosti iztakne ena -konica- iz štekarja, tako da te potem druga -omreži-, je to dovolj, da te strese ?

Še nekaj ... :) . .slučajno veš, kje se da dobiti mast za potenciometre?

Vnaprej hvala za odgovore :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Azrael ::

Ne boš verjel, podobne težave ima žlahtnik z 19" Philips monitorjem (razen crk piksla), samo, da je on kupil takrat najboljši in jasno najdražji 19" model (ločljivost gre do 1900 x nevem koliko@75 ali celo 85Hz). Delal mu je BP prvega pol leta, potem je začelo tresti sliko.

Za tresočo se sliko je bil kriv adapterček od Siol modema, ki je bil zadaj za monitorjem, premestitev adapterčka stran od monitorja je rešila problem. Čudno pa je bilo, da je ta soseščina delovala brez težav na začetku.

Kmalu zatem je začela slika pumpati in se občasno premikati za piksel ali dva, kar ni cool pri CAD aplikacijah, zato je monitor dostavil na servis. Ugotovitev servisa je bila: monitor je poln hladnih spojev in upamo, da smo našli vse.

Seveda ni bilo tako lepo. Hladni spoji se pojavljajo še vedno (različni zanimivi efekti), na vsakih nekaj tednov ali mesecev se pojavi razmazana slika - slab fokus in mora nastavljati ostrino slike, tudi osvetlitev se rada spreminja od vsebine na zaslonu, kot da je KC iztrošena ali zelo nekvalitetna. Skratka ni zadovoljen s tem monitorjem, spoh ko s starejišim 17" Philps monitorjem ni imel še nobene težave.

Ima pa tudi trafopostajo čez cesto in napetost vedno okoli 240V, samo to ne sme biti problem, saj mora monitor delovati normalno pri napetosti omrežja od 90 do 265V.

Osebno mislim, da so pri tebi isti problemi - hladni spoji, saj sem jih v 5 let starem 19" CRT Sony high-end monitorju našel ogromno. Proizvodnja se seli tja kjer je ceneje, kvaliteta pa je postranskega pomena.
Nekoč je bil Slo-tech.

MiranRxx ::

Azrael, imam KC, "stari" veliki TV. Imam samo cca 2 - 3 pikice, oziroma niso pikice. Ja mislim da je ze eno leto star, torej garancija mi je usla. Saj ni tako hudo, bomo ze preziveli. Vsaj vem kje sem. Ce bo vsako leto samo pikica ali dve zraven, bomo ze prezivel 3 leta, potem pa kupim taksnega tankega, ki se obesi na steno in se podnevi zvije kot preproga.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

Azrael ::

Ne pri KC nove mrtve pikice ne nastajajo, razen v primeru, kombinacije kriminalno slabe izdelave, hudih mehanski naprezanj KC in ekstremnih temperaturnih šokov, samo v primeru zadnjih dveh dejavnikov se bo še prej poslovila ostala elektronika.

KC tvojega TV je bila slabo izdelana, razen če niso te pikice posledica umazanije, saj so KC odličen magnet za prašne delce.
Nekoč je bil Slo-tech.

Pyr0Beast ::

Ne vrjamem xD
Da, sem opazil, da tudi dobre znamke niso več tisto, kar so ble. :/
Sama resolucija gre 1920x1440 @60Hz in slika je pri tem res odlična = 0 moire, sam kaj ko ni osveževanja, tako da zdaj lavfam na 1280x960@85Hz. Pred tem pa sem ga matral na 1024@100Hz :)
Sem pa opazil, da tale monitorček potrebuje kar nekaj dni na drugi resoluciji, da se ga da lepo nastaviti, drugače ga je treba vsake nekaj cajta popravt.
Certificiran je kao 1280x1024@97Hz, vendar slika ni nevemkaj pri 97Hz-packarija. (zdaj sem spremenil resolucijo na to vrednost, ampak mi ne packa pri 85Hz kot je včasih. .. vsak dan neki novga) No, se bomo spet morali igrati z nastavitvami. :)
Aha. Adapterček od SiOff modema. No, glede na mojo srečo, sredi Novega mesta še vedno nimam možnosti širokopasovne povezave, sem imel pa podobne težave z UPS-om in adapterjem od analognega modema. Groza bla tisto .., ampak kakor si rekel, na začetku z adapterjem ni bilo težav, nato pa so se kar na enkrat pojavile ... 8/
Izdelava najbrž res ni vredna pol q, sam kabel za -sliko- pa je POPOLNOMA zanič. Pri konektorju so se potrgali določeni drati že po prvem mesecu ali dveh. Menjati kabel pa ni nekaj vsakdanjega (pa malce prelen sem), tako, da je zdaj nekako čudno zvit in zliman z drugim, da ne postanem momentarno barvno slep.

Sodeč po nalepki zadaj (šel namenoma preveriti zaradi napetosti)
Proizveden Januarja 2002, 100-240V, 50-60Hz, nato je še neko natepavanje o varnosti v mešani francoščini, angleščini, nemščini ...

Jah očitno so hladni spoji še vedno velik problem pri današnji elektroniki, kar pa glede na t.i. 'dosežke' že zdavnaj nebi smeli biti. .. So se hladni spoji lepo opazili ali so moral imeti srečo, da si ga sploh zagledal? Pri mojem mišu so vedno bile težave zaradi tega (en me je matral dobr mesec ali dva preden sem ga našel), ko pa sem se enkrat odločil, da stvar lepo po dolgem in počez 'polotam' in izboljšam tam, kjer je potrebno so popolnoma vse napake izginile ..

No, glih ko sem to dokončeval mi je nekako monitor spet začel drmati ... gor-dol... kriv je bil mobitel, vendar prej ni tega delalo. Možno je, da so krive druge nastavitve ali pa ga bom spet začel -nežno- prepričevati.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

The Player ::

Živjo!

Jst mam pa velik problem. Včeraj sem nabavil LCD monitor Nec multisync 20WGX2 pro za 550 eurou v trgovini Big Bang v Ljubljani. Monitor sem testiral v trgovini in je bil odličen (brez mrtvih ali zataknjenih pikslov), zato sem ga kupil. Naslednji dan (danes) sem prižgal monitor (prejšnji dan ga nisem ugasnil, samo iz razdelilca sem odklopil elektriko) in opazil, da se mi prikazal pixel, ki ves čas gori modre barve. Sedaj ne vem a je to mrtvi ali zakaknjen piksel, ampak sklepam, da je zataknjen, ker mrtvi so ponavadi bele ali črne barve.
Sedaj me zanima kaj naj naredim? Razmišljal sem, da bi popravil napako sam z tem programom na netu, ampak dvomim, da bi to pomagalo http://www.jscreenfix.com/#JScreenFix
Je to res preverjeno, da deluje?
Zanimam me, če bi se dalo monitor vrniti in zahtevati denar nazaj, ker 550 eurou je ogromno in se mi zdi škoda keša, če monitor ne deluje pravilno. Problem je tudi v tem, ker tega monitorja ne izdelujejo več in se ga ne da zamenjati.
Ta moder pixel se opazi večinoma na vseh barvah, razen na modrih odtenkih in na črni barvi.
Prosim za pomoč!
LP

Zheegec ::

Poizkušaj z raznimi "stuck-pixel" programčki na internetu. Pa tudi z rahlo masažo pixla - čeprav to niti ne pomaga, sploh pri temu monitorju ne.

Drugače pa imam sam isti monitor - prav tako s čisto dead pixlom in sem se s tem takoj sprijaznil - ker en dead pixel pri monitorjih s tako majhnim pixlom, kot je ta NEC, praktično ne more biti moteč...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

The Player ::

Ugotovu sm, da je pixel v resnic mrtu, ker ne spreminja barve, preveru sm tut z programom dead pixel buddy in je pixel lepo viden. Pixel sam po seb ni moteč, še posebi, če brskam po netu ali igram špile, ko pa delam v Corel-u, photoshopu, indesignu je pa smrt, in glede na to, da sm zapravu celoletno plačo za ta monitor sm pričakoval mal več kvalitete :'( čeprav to se lahko zgodi vsakemu LCD-ju kateregakoli cenovnega razreda.
Zanima me kaka je možnost, da v celem življenju ne dobiš nobenga mrtvega pixla, ker vsi moji prjatli majo LCD-je nižjega razreda (pač TN matrike) pa nimajo niti 1 mrtuga pixla, pa delajo z LCD-jem kot z ne vem čem (dotikajo se LCD-ja z vso silo, v šoli nima niti en LCD mrtvega piksla pa na njem dela celo leto po več kot 200 dijakov itd,...
Jst mam pa samo 1 dan LCD pa se že pokvar :|
Bom jst mal zvezo potrošnikov preštudiral in če mi uspe iztržit nazaj denar počakam na WGX3, ki baje pride nasledn let.
LP

Zheegec ::

Heh, glede tega vračila denarja je bilo že velikokrat rečeno - zahtevati ne moreš, lahko pa s prijaznim pristopom poizkusiš :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

The Player ::

Poskust ni greh :D
Vem, da je to največja težava, saj sem bral velik po forumih, čeprav v Agt-ju pa prek mimovrste piše, da komot v 8 dneh lahko vrneš in zahtevaš dnar. V big bangu je pa mal težava, ker so dost zajebani. Men je en prodajalc hotu isti monitor prodat za isto ceno (550 eurou) in to raztavni eksponat.
To ni normaln, mogu bi mi spustit ceno, ker je razstavni eksponat pa čeprav je delal kot se šika (morš vedet, da razstavni eksponat je uporabljen vsak dan, ki je bil uporabljen skozi 100 strank ali več na dan in se obrabi, šteti je treba obrabo, saj gori non stop in gre delovna doba itd,...Tut prjatu mi je povedu, da se komot, da zahtevat, ker so se to učil na trgovski:))
LP

Pyr0Beast ::

Veš da ne bo ugodil tvoji zahtevi če le lahko ne.

Nesi ekran nazaj pa vzami drugega, boljšega. Ta je daleč predrag za ta denar ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zheegec ::

Veš da ne bo ugodil tvoji zahtevi če le lahko ne.

Nesi ekran nazaj pa vzami drugega, boljšega. Ta je daleč predrag za ta denar ..

Očitno ga še nisi videl prižganega...

Drugače pa če ti ga bodo zamenjali za novega je to najboljša varijanta... je pa to čisto njihova usluga.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Pyr0Beast ::

Nisem ne.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

bela pikica na novem monitrju?

Oddelek: Pomoč in nasveti
201786 (1204) Mare2
»

Mrtev piksel na zaslonu novega prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8411739 (9842) coffeetime12
»

POmoč (dead pixel) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595666 (4725) Izi
»

Comtron ne da reklamacije na en mrtvi piksel

Oddelek: Loža
474310 (2784) kuglvinkl
»

LCD z zakasnitvijo 8 ms

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
243357 (3357) ender

Več podobnih tem