» »

Procesor se rahlo preveč greje in kup drugih problemov

Procesor se rahlo preveč greje in kup drugih problemov

Sapso ::

Pred kakimi štiri meseci sem se spravil kupovat računalnik, brskal, iskal in pregledoval in na koncu ugotovil da sem pol stvari kupil narobe:
-mam palominota XP2100+ (kasneje sem šele izvedel da obstaja nekaj čemur se reče TBread). Med normalno uporabo se mi greje na 60-65 stopinj, ohišje jih ima pa 50. Namazano imam še vedno navadno pasto ter big tower. Namen imam zamenjat pasto ter dodat dva ventilatorja. Se mi samo zdi al se ta stvar res krepko preveč greje. Comp imam prižgan 24 ur na dan in v sobi je pri odprtem oknu full vroče, kaj bo šele ko pride poletje. Mam vulcanota 7+ na low obratih, pa še to mi je preveč naglas.

-matično imam Gigabyte 7VAX ter samsungov ram (TCC4) 3200-256 Mb. Zakaj mi ram dela počasneje na 400(200MHz) kot pa na 333(166MHz)?

-imel sem željo povečat procesorju frekvenco vodila(prednastavljena je na 133) vendar je šlo samo za nekih 5 Hz potem pa je sistem postal nestabilen. Ko pa sem povečal napetost sem imel takoj 70 stopinj. Vroče. Pa sem napetost raje znižu. Iskal sem množilnik na tej plati samo ga nikjer nisem najdu, a kdo ve kje bi ga najdu?

-mam GeForce 4200 128 AGP od Sparkla. Pozna kdo to podjetje, jaz sem malo gledal po internetu, bolj neka eksotika, enkrat so mi jo že menjali, ker se mi pregrevala.

-v 3DMarku 2003 dobim približno 1650 pik, imam vse najnovešje driverje??? Meni se zdi nekam mal.

-mam disk WD80GB, z njim sem edino zadovoljen

Kakšen nasvet bi bil dobrodošel. Hvala.:)

Zheegec ::

matično imam Gigabyte 7VAX ter samsungov ram (TCC4) 3200-256 Mb. Zakaj mi ram dela počasneje na 400(200MHz) kot pa na 333(166MHz)?

Verjetno ker ti potem dela asinhrono s FSBjem.
v 3DMarku 2003 dobim približno 1650 pik, imam vse najnovešje driverje??? Meni se zdi nekam mal.

Kar normalno za to grafo, mogoče bi lahko mel 1800+-

Ostalo pa ... ;)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sapso ::

Ok. Na nekaj sem že dobil odgovor, čeprav se mi je zdelo da bo tak.

Kaj mi je storiti v zvezi za ramom, če sploh kaj. Če nič, ga lahko prodam in kupim DDR 333, kaj mi bo DDR 400 če pa ga ne izkoriščam.

In kaj je s tem Sparklom? Če ga navijem izgubim garancijo?

Čeprov razumem je najbolj da zamenjam proc, grafo ter ram. :D

Zheegec ::

Tega ti pa res nihče ni rekel. Ko boš zrihtal pregrevanje in bo šel proc na 200FSB boš pa pač še RAM dal na 200MHz (400) pa bo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

boštjan ::

sapso reši se tega palominota,kupi Tbred B in mislim da boš pol vse pošlihtal.ram in zunanje vodilo proca pa naj obratujeta sinhrono,torej 133/133,bolj težko boš spravo 200/200 s to plato,poskusi 166/166

Dead_Eye ::

palomino ne bo delal na fsb 166, če ga ne odkleneš in mu znižaš množilni faktor...

če imaš možnost, si nabavi tbread-a B in se boš rešu gretja in še boš lahko navijal dokler ti plošča gre....
grafična če ti dela je ok, zakaj bi jo menjaval? ram pa itak, če je hitrejši ti ne bo škodlo... :D :D
The one and only

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dead_Eye ()

dr.J ::

50 stopinj v ohišju je veliko - če je sploh prav izmerjeno. Zakaj ne odpreš škatle?

Vulcano 7+ ni namenjen za tiho hlajenje. Bo treba kak drug hladilnik, če boš navijal, najbolje vodni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stirje RAM moduli in konflikt?

Oddelek: Strojna oprema
261677 (1399) Tilen
»

Gigabyte GA-7VAX in XP3200+?

Oddelek: Strojna oprema
5822 (795) Oblivion
»

Kvaliteten RAM (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Navijanje
55026124 (17922) bodom
»

kam po 200MHz CAS2 CMD1 DDR 512MB ram? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
544504 (3705) asPeteR
»

Na kolk bi pršu z ramom DDR 2100

Oddelek: Navijanje
101603 (1359) slycer

Več podobnih tem