Forum » Loža » Optične leče večjih dimenzij
Optične leče večjih dimenzij
coolijo ::
Zdravo,
Na forum se obračam po pomoč glede večjih leč, ki jih potrebujem za en DIY projekt. In sicer bi potreboval leče dimenzij cca 20-30 cm. Glede ostalih specifikacij še nimam podatkov. Bi ubral sistem trial and error:) Zaradi teže bi najraje imel plastične.
Pozna kdo koga oz ima informacijo na koga bi se lahko obrnil za izdelavo? Bi se jih mogoče dalo natisnit s 3d printerjem? Sem ze surfal po netu, pa ne najdem trgovine, ki bi prodajala leče tako velikih dimenzij.
Hvala za pomoč :)
Na forum se obračam po pomoč glede večjih leč, ki jih potrebujem za en DIY projekt. In sicer bi potreboval leče dimenzij cca 20-30 cm. Glede ostalih specifikacij še nimam podatkov. Bi ubral sistem trial and error:) Zaradi teže bi najraje imel plastične.
Pozna kdo koga oz ima informacijo na koga bi se lahko obrnil za izdelavo? Bi se jih mogoče dalo natisnit s 3d printerjem? Sem ze surfal po netu, pa ne najdem trgovine, ki bi prodajala leče tako velikih dimenzij.
Hvala za pomoč :)
Greghorian ::
Tako velikih skoraj zagotovo ne boš dobil, niti se ne uporabljajo nikjer razen mogoče v kakšnem teleskopu, pa še tam to največkrat rešujejo z velikim konveksnim zrcalom in potem manjšo lečo, tako da morda razmisli o kakšnem velikem zrcalu za ličenje. Vprašanje zakaj seveda rabiš.. Btw na 3d tiskalnik pozabi, ker tudi če bi obstajal tako prozoren material bi moral na koncu brusiti (ne govorim o šmirgel papirju) kot pravo lečo, če bi želel kaj videti skoznjo.
fujtajksel ::
Fresnel leč ne bi smel bit hud problem dobit, če si zadovoljen z njimi. Približno te velikosti se npr prodajajo poceni mehke samolepilne kot pripomoček za vzvratno parkiranje, sicer neuporaben ;)
coolijo ::
Hvala vsem za pomoč. Sem še malo raziskal in ugotovil, da bi res poizkusil s Fresnel lečami. Edino malo sem skeptičen glede njihove kakovosti. Naj bi popačile barve in sliko.
Mogoče kdo ve ali je možno Fresnel leče kupiti kje v Sloveniji?
Mogoče kdo ve ali je možno Fresnel leče kupiti kje v Sloveniji?
Barbarpapa2 ::
Pozdrav
Poskusi pri Vegi iz ljubljane. Velika fresnelova leča je osnova vsakega presevnega grafoskopa....
http://www.vega.si/?page_id=1341&lang=sl
Ali pa, če kje kakšnega starega dobiš...
LP
Jože
Poskusi pri Vegi iz ljubljane. Velika fresnelova leča je osnova vsakega presevnega grafoskopa....
http://www.vega.si/?page_id=1341&lang=sl
Ali pa, če kje kakšnega starega dobiš...
LP
Jože
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Oculus Rift predstavljen in že razprodan (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 17640 (14315) | m0LN4r |
» | Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 71644 (21347) | Šolar |
» | fresnel lečeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4960 (4307) | drinovcRok |
» | Kako "leča ve" ... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 13250 (10046) | Vajenc |
» | Projektor za 1000SITOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3581 (2153) | frikec() |