Forum » Na cesti » 50cc in odstranitev blokade
50cc in odstranitev blokade
(jack) ::
Zivjo.
Imam 50cc skuter, ki je omejen na 25km/h in ga normalno vozim brez izpita. Zadnje case pa gledam, kako se mimo mene peljejo nad 25km/h. Zdaj pa me mika da bi odblokiral in se tako vozil tam do 45km/h, saj se vcasih znajdem na kaksni cesti ko sem enostavno prepocasen in vsem v napoto ... Imam pa veliko skrb glede kazni ce te dobijo. Slisal sem da lahko pride tudi do odvzema motorja. Ali ve kdo kaj vec o tem? Ali policisti sploh ustavljajo taksne ki peljejo nad 25? Ali je res da dobis prepoved za opravljanje izpita za dolocen cas?
Imam 50cc skuter, ki je omejen na 25km/h in ga normalno vozim brez izpita. Zadnje case pa gledam, kako se mimo mene peljejo nad 25km/h. Zdaj pa me mika da bi odblokiral in se tako vozil tam do 45km/h, saj se vcasih znajdem na kaksni cesti ko sem enostavno prepocasen in vsem v napoto ... Imam pa veliko skrb glede kazni ce te dobijo. Slisal sem da lahko pride tudi do odvzema motorja. Ali ve kdo kaj vec o tem? Ali policisti sploh ustavljajo taksne ki peljejo nad 25? Ali je res da dobis prepoved za opravljanje izpita za dolocen cas?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
GTX970 ::
Ali policisti sploh ustavljajo taksne ki peljejo nad 25?
Če se peljejo za tako, ko ti drviš s takim mopedom več kot 25, vsekakor.
Tako dejanje spada pod hujši prekršek, kajti tvoje kolo s pomožnim motorjem (max 25 kmh) postane moped (max 45 kmh) ali kaj več, če za to kategorijo nimaš veljavnega vozniškega dovoljenja ter voziš neregistrirano&nezavarovano vozilo.
Za mladoletne -18 so odgovorni starši v primeru morebitnih kazni.
Poleg tega ti zaračunajo vzpostavitev originalnega stanja vozila (25 kmh).
http://vozniski-izpit.com/novice/polici...
Novela tako določa tudi do sedaj še nepoznano besedno zvezo "hujši prekršek". In sicer se za hujši prekršek šteje prekršek, za katerega je predpisana globa najmanj 300 eurov in stranska sankcija kazenskih točk v cestnem prometu ali stranska sankcija prepovedi vožnje motornega vozila. Za hujši prekršek se šteje tudi vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki ga vozi voznik v času prekrška, vožnja vozila v času izvrševanja prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja oziroma prepoved uporabe vozniškega dovoljenja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GTX970 ()
loveJDM ::
ce te dobijo racunaj 1500€,pa se placujes tiste njihove extra fore kot je npr parkirano vozilo na njihovem prostoru tam ko pac majo te tunane mopede...ni dosti na dan samo preden da porihtas vse glede kazni je se nekaj dodatnega,pa baje naj bi bilo prepoved opravljanja izpita do 3leta.Ce vozis po mestu lahko komot odblokiras ker v centrih ni policije oz te nebojo ustavljali,samo za po centru pa tak ne rabis vec ko 25
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vožnja motornega vozila do 50ccm(kubikov).Oddelek: Loža | 13136 (4535) | Gapi |
» | Poizkusna doba vozniško dovoljenjeOddelek: Na cesti | 4116 (3495) | M.B. |
» | Odvzem vozniškega dovoljenja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32564 (23191) | St235 |
» | Referendum o kaznih za prometne prekrške (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 159144 (150388) | BlueRunner |
» | Nova pravila v prometu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9531 (8242) | Zdravko |