Forum » Šport » Kako dobiti večji ''šut'' pri rokometu?
Kako dobiti večji ''šut'' pri rokometu?
Smehalec ::
Zdej tko je,
sem že v tisti starostni skupini (kadeti), ko ni več zajebancije in se gre zares. Je pa stvar takšna ... nimam glih ne vem kakšnega močnega šuta kar pomeni, da mi vrataji vse branijo. So kakšne vaje za močnješi strel??
Hvala
lp
sem že v tisti starostni skupini (kadeti), ko ni več zajebancije in se gre zares. Je pa stvar takšna ... nimam glih ne vem kakšnega močnega šuta kar pomeni, da mi vrataji vse branijo. So kakšne vaje za močnješi strel??
Hvala
lp
Kurzweil ::
Kaj pa imate to zaenkega trenerja, da moraš o treningu osnovnih rokometnih prvin spraševat na "tehnološkem" forumu?
chort ::
Po mojih izkusnjah (7 let igranja kot desno krilo - desnicar) je precej bolj kot moc pomembna natancnost in sposobnost fintiranja. Moc brez kontrole je popolnoma brez pomena. Ce bi ze res rad moc, potem se nauci metat s celim zgornjim delom telesa - strel se zacne z rotacijo bokov, nadaljuje preko trupa in sele nato finisira z roko in prsti za dolocitev smeri.
Perci, sploh ne vemo kje igra ker nam tega ni zaupal, verjetnost za to da igra pivota ali krilo pa je tocno 1/2: (( 2 krili + 1 pivot) / 6 igralcev)... :)
Vse kar sem nastel pa velja za vse igralce, ne streljas z roko ampak primarno s telesom. Fintiranje zmede vratarja (in njegove soigralce), natancnost pa zagotovi da gre zoga tja, kamor hoces.
Za podkrepitev moje teze - se zdalec nisem bil najmocnejsi v ekipi, pa sem vseeno imel uspesnost prostih strelov dalec najboljso. Glede na to, da gre pri prostih strelih za kontrolirane okoliscine in direktno konfrontacijo 1 na 1 - igralec proti vratarju, verjetno je nekaj na tem, ne?
Vse kar sem nastel pa velja za vse igralce, ne streljas z roko ampak primarno s telesom. Fintiranje zmede vratarja (in njegove soigralce), natancnost pa zagotovi da gre zoga tja, kamor hoces.
Za podkrepitev moje teze - se zdalec nisem bil najmocnejsi v ekipi, pa sem vseeno imel uspesnost prostih strelov dalec najboljso. Glede na to, da gre pri prostih strelih za kontrolirane okoliscine in direktno konfrontacijo 1 na 1 - igralec proti vratarju, verjetno je nekaj na tem, ne?
perci ::
chort, ne vem, če sva se razumela. Strinjam se s tabo, pravim pa, da OP verjetno ne igra na teh pozicijah, drugače verjetno tega niti ne bi spraševal. Je pa dejstvo, da je moč šuta na zunanjih pozicijah pomembnejša kot na navedenih. Kar seveda ne spremeni dejstev, ki si jih napisal glede načina metanja.
Tudi pri fuzbalu je podobno. Močan šut pride iz celotnega telesa, ne samo iz noge.
Tudi pri fuzbalu je podobno. Močan šut pride iz celotnega telesa, ne samo iz noge.
chort, ne vem, če sva se razumela. Strinjam se s tabo, pravim pa, da OP verjetno ne igra na teh pozicijah, drugače verjetno tega niti ne bi spraševal. Je pa dejstvo, da je moč šuta na zunanjih pozicijah pomembnejša kot na navedenih. Kar seveda ne spremeni dejstev, ki si jih napisal glede načina metanja.
Perci, podpisem se pod vse kar si napisal :)
Mimogrede, mislim, da se OP itak norca dela iz nas.
Kdo je sploh tok glup, da bi odgovarjal na tako bedasta vprašanja, kao. Tudi datum registracije je prav svež, tako da...nekaterim pač dogaja, da se delajo norca na forumu,
Kdo je sploh tok glup, da bi odgovarjal na tako bedasta vprašanja, kao. Tudi datum registracije je prav svež, tako da...nekaterim pač dogaja, da se delajo norca na forumu,
1. 2.2. ni ravno ''svež'' datum, se strinjaš?
2. Igram srednjega (je res, da je tuki dost važna finta ampak vseen). Rad bi pač mal večjo bombo, ker ko streljam proti golu ni ravno ne vem kakšen bat in ma posledično golman več kot dost časa da brani haha + rad bi dal kakšen gol iz 9tke kar pomeni, da rabiš res natančen strel a prav tako tudi močan strel.
3. Se pa opravičujem za pozen odgovor - zaposlenost najstnikov :)
2. Igram srednjega (je res, da je tuki dost važna finta ampak vseen). Rad bi pač mal večjo bombo, ker ko streljam proti golu ni ravno ne vem kakšen bat in ma posledično golman več kot dost časa da brani haha + rad bi dal kakšen gol iz 9tke kar pomeni, da rabiš res natančen strel a prav tako tudi močan strel.
3. Se pa opravičujem za pozen odgovor - zaposlenost najstnikov :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Smehalec ()
Pardon, novi otroci nonstop trollajo in sem očitno slabo pogledal. Se opravičujem.
Je pa res, da si rabil 9 dni, da si odgovoril - tole ni ravno dopisovanje po klasični pošti
Je pa res, da si rabil 9 dni, da si odgovoril - tole ni ravno dopisovanje po klasični pošti
Perci ni problema :) Drugace pa ja, vem :)
Mitja on me bolj tehniko trenira kot pa sam šut, osebno mislim, da bi mogoče moral pridobiti na mišični masi (?)
Mitja on me bolj tehniko trenira kot pa sam šut, osebno mislim, da bi mogoče moral pridobiti na mišični masi (?)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | union olimpija:žalgiris prenos tekme (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11355 (9456) | primozzzz |
» | Nogometno evropsko prvenstvo 2004 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 14546 (10652) | Dr_M |
» | Finale BRA:GEROddelek: Loža | 1781 (1261) | _Mortal_ |
» | Spor-Zahovič (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 10543 (8301) | DavidJ |
» | hockey SLo-Kaz (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 4361 (3702) | BigFoot |