Forum » Pomoč in nasveti » Uvoz Laserja
Uvoz Laserja
Joze5 ::
Iz Kitajske uvažam laser, katerega vrednost je 800USD. poleg tega, mi je prodajalec izračunal tudi stroške prevoza "75USD" z ladjo do luke Koper.
Res veliko podobnih tem že obstaja, vendar imam kljub temu nekaj vprašanj:
- Ali poleg carine in davka lahko pričakujem še kakšne dodatne stroške? "npr. da sam prevzamem na carini - če je to sploh mogoče?"
- Prodajalec pravi da ima CE certifikat, ali lahko nastane kakšen problem?
- zadeva pripluje v kontejnerju. Seveda glede na velikost je to 1/25 malega kontejnerja. Kdo me obvesti, kdaj in kje se lahko zadeva prevzame?
Hvala vam vnaprej,
Res veliko podobnih tem že obstaja, vendar imam kljub temu nekaj vprašanj:
- Ali poleg carine in davka lahko pričakujem še kakšne dodatne stroške? "npr. da sam prevzamem na carini - če je to sploh mogoče?"
- Prodajalec pravi da ima CE certifikat, ali lahko nastane kakšen problem?
- zadeva pripluje v kontejnerju. Seveda glede na velikost je to 1/25 malega kontejnerja. Kdo me obvesti, kdaj in kje se lahko zadeva prevzame?
Hvala vam vnaprej,
Miha 333 ::
Mislim, da boš rabil špediterja, ki bo poskrbel za dokumentacijo in carinske postopke. Pričakuj pa še kar nekaj stroškov preden boš robo lahko prevzel (raztovor, skladiščenje, manipulacija, dokumentacija, ...).
msjr ::
Pri teh stvareh je najbolje povprašati kakšnega špediterja. V Luki Koper jih deluje malo morje http://www.luka-kp.si/slo/imenik?IDsk=1... Poklicati ali poslati mail ne stane nič, stroški zaradi napačnih nasvetov dobro mislečih ljudi pa lahko narastejo na dvojnik cene.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Alibaba in uvozOddelek: Loža | 7559 (3185) | Basika8 |
» | Uvoz iz kitajskeOddelek: Loža | 10139 (6221) | MIHAc27 |
» | Uvoz in carina + ddvOddelek: Loža | 3776 (2494) | suki |
» | Nabava stolov - zelo poceni do le teh za st uporabnike! ;) (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 111463 (44908) | zcetrt |
» | [Fork] Zakaj so tovornjaki prava stvar (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 6940 (5964) | keber |