» »

Nabava stolov - zelo poceni do le teh za st uporabnike! ;)

Nabava stolov - zelo poceni do le teh za st uporabnike! ;)

««
2 / 17
»»

Super Sonic ::

Za zbirnik je stvar sledeča:

"Voznina za ladijske zbirnike se formira na osnovi WEIGHT/ MEASUREMENT( kar je več ) :
Nekje do 15 cbm( oz. do 15 ton ) je cena ladijskega zbirnika ugodnejša od 1x20'dry cnt .

Ocean freight FOB Shenzhen- Koper - STRUŽEVO ( blago na razpolago v našem skladišču v Struževem ):
Veljavnost voznine : do 31.1.2010
Ocean freight : 50 EUR W/M
Delivery order : 50 EUR
LCL Charges: 25 EUR W/M
Warehouse: 12 EUR W/M

Je pa tranzitni čas čas nekoliko daljši in sicer cca.35-40 dni "

Teža mislim da je okoli 30-35kg v embalaži na stol, edino volumna ne vem kako je to zloženo.

Ma kdo kakšen hint za volumen (recimo 40 stolov), da dobimo vsaj okvirno ceno zbirnika?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

mgermo ::

Dimenzija stola je 66x63x120. Teža pa 23kg + embalaža.

p.s.: Zloženo pa morajo bit dimentije nizke, saj gre vse narazen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mgermo ()

Andruxa ::

Js sem tud zraven.
Lp, A

kuglvinkl ::

Count me in.
Your focus determines your reallity

profii ::

Srčno upam da se nas zbere dovolj. cena je več kot ugodna. tisti ki se je pa to spomnu, oz. se trudi z naročili in denarjem dobi pa še en 6pack od mene.

Če nas ne bo dovolj, višek iz kontejnerja prodamo Ergolesu :).

Ok, back to topic.

Okapi ::

Dimenzija stola je 66x63x120
Samo v kartonu je razstavljen, tako da je bolj kot kocka, recimo od oka 70x70x70 cm. To je okoli 0,35-0,4 m3. V 20' kontejner jih gre 84, cifre se približno izidejo, če sem prav računal:P

Za 40 stolov torej lahko računaš okoli 16-17 m3.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ma jaz sem dal poizvedbo za pod 40 stolov oz. do 15 cbm, ker bo še lažje zbrati naročilo in še ceneje je.

Se mi je zdelo da tisto ne bo prava dimenzija, bi enga Kitajca takoj usmrtil, ker tkole baraba razmetava s prostorom. :))

Se mi zdi da 40 stolov lahko realno naročimo - že prvi dan je cca 20 kandidatov.

p.s.: To je model z headrest, ane?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mgermo ()

pa bo v primeru 40ih stolov veliko dražje pošiljanje?

PS: mogoče bom jaz vzel 2 komada, vendar ni zagotovo.

Gandalfar ::

kako pa mislis financno obdelat ~12k EUR za to transakcijo?

Ma sej se da izračunat.

20'' kontejner ima 33,1 cbm in vanj gre 84 stolov (če to drži?). Se pravi lahko pod 15 cbm spravimo celih 38 stolov.

Pod 15 cbm je prevoz cenejši kot v primeru celega kontejnerja, nad pa ni, je dražji. Koliko čisto točno je pa vprašanje koliko zbirnika zasedeš in kdaj.

To je zdele vse na pamet, čakam kalkulacije.

Box size for chair: 33 X 21 X 26, inch = 2,54 cm

dbevfat ::

Če je tole zares, potem sem zraven, magari s predplačilom.

lp
nvr2fat

Dejmo listo prpravit. IN ošteviličt. Potem jo bova jaz ali pa moderator spravla v prvi post.

potem sem zraven, magari s predplačilom.
Vsak, ki bo hotel biti zraven, bo moral biti zraven s polnim predplačilom, ker zalagal ne bo nihče, Kitajci pa hočejo denar vnaprej, ladjar pa tudi.

O.

djordjevic ::

To bi se skoraj splačalo vzet za počitek od spinalisa, jebenti. ;) Bom malo povprašal kolege, ako koga mika. Morda zrihtam še par imen za na listo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

potem sem zraven, magari s predplačilom.
Vsak, ki bo hotel biti zraven, bo moral biti zraven s polnim predplačilom, ker zalagal ne bo nihče, Kitajci pa hočejo denar vnaprej, ladjar pa tudi.

O.

Ja, dejmo to razumet.

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Iz izraženega interesa sem pripravil trenuten seznam in ga vtaknil v prvi post. Smo na četrt poti.
Imamo že jasno oceno kje približno bi/bo bila končna cena in kolikšen je približno profit glede na prodajno ceno tega pri nas?
Zbogom in hvala za vse ribe

bosstjann ::

+1

kako pa mislis financno obdelat ~12k EUR za to transakcijo?
Ena firma bo to izvedla. Pobrala bo naročila s 100% avansom in nabavila te stole. Končna cena bo odvisna od logističnih podrobnosti (prevzem v Kopru, v Ljubljani, dostava na dom ...), o njih pa, ko bo dovolj interesentov.

O.

Čakte, ali je še vedno cilj 80 stolov al smo ugotovi, da zadošča 40 komadov?

Barve se bomo zmišljevali ob končnem naročilu?

nurmaln ::

pa še opis funkcij (ukraden):
* ergonomsko oblikovan naslon v mreži, nastavljiv po višini ter s posebej prilagodljivim (vzmetnim) ledvenim delom
* nastavljiv vzglavnik
* ročna opirala nastavljiva po višini ter levo/desno
* napredni synchron mehanizem
* drsna plošča sedežnega dela
* nastavljiva višina sedežnega dela
* podnožje in ogrodje stola iz aluminija
* gumirana kolesa
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

SmeskoSnezak ::

Lušno, ideja obrodila sadove. Lepo, lepo.

Mene sicer še vedno zanima, kje lahko to sprobam in vidim v Mariboru. Brez tega se namreč jaz ne bi rad odločil za stol.
@ Pusti soncu v srce... @

Ker določeni ljudje slabo berejo, sem naprej dubu zbirnik za 19,6 CBM >:D

Ocean freight FOB Shenzhen- Koper - STRUŽEVO ( blago na razpolago v našem skladišču v Struževem ):
teža : 1.200 kg
volumen: 19,6 CBM

Ocean freight : 50 EUR W/M X 19,6 CBM = 980 EUR
LCL Charges: 25 EUR W/M X 19,6 CBM = 490 EUR
Warehouse: 12 EUR W/M X 19,6 CBM = 235,2 EUR

Kar znaša v totalu :1.755,2 EUR

Zdej pa še pod 15 cbm.

mare87 ::

Jaz bi se javil za enga, me lahko dodate.

IgorM ::

Lušno, ideja obrodila sadove. Lepo, lepo.

Mene sicer še vedno zanima, kje lahko to sprobam in vidim v Mariboru. Brez tega se namreč jaz ne bi rad odločil za stol.

Meni tudi zanima kje zadevo probati.
Ko malo pomislim mogoče so imeli pri mojih skoraj sosedih en tak stol, bom se poskušal oglasit, pa pogledat če je to ta oz če je še vedno na zalogi.
Vem pa da je bila cena mislim da cca 2x te ki bi jo naj dobili pri skupinskem naročilu.
Nakup bo šel preko firme ali kot fizične osebe, samo toliko da vem ali bo možno zadevo nabaviti tudi kot pravna oseba, pol mislim da bi lahko nekje okoli 4 kose z moje strani naročil.

Evo, še pod 15cbm:
teža : 1.200 kg
volumen: 14,8 CBM

Ocean freight : 50 EUR W/M X 14,8 CBM = 740 EUR
LCL Charges: 25 EUR W/M X 14,8 CBM = 370 EUR
Warehouse: 12 EUR W/M X 14,8 CBM = 177,6 EUR

Kar znaša v totalu :1.337,6 EUR

Čakte, ali je še vedno cilj 80 stolov al smo ugotovi, da zadošča 40 komadov?
Bomo videli, ko bo bolj znana končna cena. Če vzamemo 40 komadov, bo cena prevoza po komadu še enkrat višja, kot če vzameš 84 komadov.

Evo, po Super Sonicovem "predračunu" pride za 40 kosov prevoz okoli 34 evrov po komadu. Se pravi smo pri 250 evrih z DDV, manjka pa še par stroškov (od tovarne na Kitajskem do ladje, pa špediter in še kakšna malenkosti).

Nakup bo šel preko firme
Ja.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Se pravi če seštejemo stroške prevoza:

Cel kontejner, rok dobave 30 dni: 1600€ (delimo na 84 stolov, je to okoli 19 € na stol za strošek prevoza).

Zbirnik pod 15 cbm, rok dobave okoli 40 dni: 1337 (delimo na 38 stolov, je to okoli 35€ na stol za strošek prevoza).

Zbirnik za 19,6 cbm, rok dobave okoli 40 dni: 1755 (delimo na (AJDE) 50 stolov, je to okoli 35€ na stol za strošek prevoza).

Cene so informativne.

Naprej pa po želji.

"manjka pa še par stroškov (od tovarne na Kitajskem do ladje, pa špediter in še kakšna malenkosti)."

Ja, jaz sem šel na FOB ne na EXW, pa menda ja niso taki lesi da se ne bi dal tole zment (za cel kontejner)? Špediter v smislu prevoza do Lj? Ker drugače so to vsi stroški, ki jih imamo.

Ales ::

Pri takem izračunu je torej popolnoma vseeno, ali se vzame manj ali več kot 15 CBM. Je caka kje drugje in je izračun napačen, ali dejansko ni razlike v ceni?

Se bo dalo dobiti te stole z računom na firmo, zaradi DDV-ja?

"Pri takem izračunu je torej popolnoma vseeno, ali se vzame manj ali več kot 15 CBM. Je caka kje drugje in je izračun napačen, ali dejansko ni razlike v ceni?"

Ja, ja, zbirniki so na blef. To je kr neki. Majo pa bolj ugodno če pelješ manj, ker če pogledaš tako, daš za 84 stolov za prevoz 19€, za 50 stolov že nekaj čez 35€, za 38 pa še vedno samo 35€.

Prej ko sem govoril o bolj ugodnem, sem pač ciljal izrecno na prevoz. Ampak dokler nimaš konkretnih številk ne veš kje si.

Pri zbirniku je praktično nemogoče napovedat točni znesek.

BlaY0 ::

Ales: Jah saj ne vem kako bi to drugače sprovedel. Firma naroči in proda naprej (brez dobička?) nam (vsakemu posebej) kot posameznikom ali če imaš firmo pač firmi. Če si zavezanec za DDV si boš ta DDV potem tudi odbil. Računi bodo morali biti izdani, že zaradi dacarjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Ja, jaz sem šel na FOB ne na EXW, pa menda ja niso taki lesi da se ne bi dal tole zment (za cel kontejner)?
Ko sem spraševal za ceno, sem rekel, da bi vzel 50 komadov. In so rekli, da če je manj kot 84 komadov za cel kontejner, imajo ceno EXW 245 USD. Takole so mi povedali:
Attached is a quotation based on 50pcs for your reference. For container order, our price terms is FOBshenzhen. And when client's order quantity is less than 20'GP container( 84pcs), our price terms is Ex-work.

Bolj podrobno pa potem nisem spraševal.

O.

BlaY0 ::

V zbirnikih se ponavadi splača lifrat drage majhne ali težke stvari, ker je potem strošek na komad relativno zelo majhen. Stoli niso tako majhnim niti niso preveč težki...

"Ko sem spraševal za ceno, sem rekel, da bi vzel 50 komadov. In so rekli, da če je manj kot 84 komadov za cel kontejner, imajo ceno EXW 245 USD. Takole so mi povedali"

Ja sej kul, se mi je zdelo, pa še omenil si mi (že prej). Se pravi bo zbirnik še nekoli dražji zaradi prevoza do luke v HK.

"V zbirnikih se ponavadi splača lifrat drage majhne ali težke stvari, ker je potem strošek na komad relativno zelo majhen. Stoli niso tako majhnim niti niso preveč težki..."

Drži. Omenjeni stoli niso ravno ideal za zbirnik.

ps
Če gre to preko tvoje firme ti dam še jaz za en kosil zraven ;)). Skratka, upam, da rata.

Beli_Zajcek ::

Jaz bi tudi enega.

ivanuscha ::

Mene zanima koliko je cena takega stola v Slo.?

T0RN4D0 ::

540EUR. Oz 5% manj z gotovino.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Avenger ::

Proizvajalec nam da EXW za pod 84 stolov pa ista cena za komad??? Si sploh ne predstavljam, kako se v tem primeru organizira prevoz na ladjo in naprej... da ne omenjam težav z zavarovanjem. V tem primeru je FOB bistveno, bistveno bolj varen in simpl.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

V tem primeru je FOB bistveno, bistveno bolj varen in simpl.
Seveda, samo 84 komadov je potrebno naročit:P

O.

Andruxa ::

Poskusmo nabrat teh 84 komadov. Ce vsak pove par svojim kolegom, bomo v par dneh nekje tam po moje ....
Lp, A

nUUb ::

Morda bi se dalo zmenit še z kakšno firmo, če kdo pozna da kaj rabi iz Kitajske ter gre še zraven v kontejner, ter se nato to proda tej firmi(majhno,težko,drago):|
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

oldguy ::

Dobro za vas bi bilo, da bi zraven spravili koga, ki ravno opremlja oz. prenavlja pisarne in potrebuje kak ducat komadov.

Sicer pa, morda se vam pridružim tudi sam...

kitzbrado ::

Tudi jaz sem potencialno zainteresiran.

Potencialno ne bo dost. Ko se bodo pobirali avansi, je to point of no return :)

Matek ::

Se pridružujem seznamu.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Stra ::

Evo, dajte še mene na spisek!
««
2 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spinalis stoli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15544782 (1059) skyform
»

Udoben stol za večurno delo

Oddelek: Pomoč in nasveti
315700 (2255) U2ros
»

Pisarniški stol (strani: 1 2 3 )

12231452 (15982) Unknown_001

group buyi so neslovenski (strani: 1 2 3 4 )

16129996 (24802) Gandalfar

Več podobnih tem