» »

Uvoz iz kitajske

Uvoz iz kitajske

japol ::

Kje dobim osebe, ki bi mi lahko pomagale pri uvozu iz kitajske? Taka oseba, ki lahko uredi praktično vse oz. ima kontakte na kitajskem oz. svojega pomočnika.

Bellzmet ::

MIHAc27 ::

Mogoče bi omenil vsaj kaj bi uvažal... tekstil, elektroniko,...?

japol ::

Potrebujem kolesa kot so na motokultivatorjih, sedeži, volani, disk zavore za bicikle, motor za kosilnice, itd.

korenje3 ::

kva misliš sestavljat stroje iz kitajskih elementov?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

japol ::

Cenik DHL:
https://www.google.si/?gws_rd=ssl#q=cen...
In me zanima ali sem pravilno izbral ceno pošiljke.
Uvoz je iz kitajske, teža je 13kg. Koliko dobite vrednost?

SeMiNeSanja ::

Pri DHL-u se ne zanašaj na cenik, ker boš vse skupaj bistveno preplačal.

Stopi z njimi v stik, pogovori se z njihovim komercialistom kaj potrebuješ. Ti bodo povedali, kakšno pogodbo bi potreboval, da boš dobil svojo kodo za pošiljanje na tvoje stroške. Ravno tako ti bodo pripravili ustrezno ponudbo za točno določeno pošiljko (moraš vedeti dimenzije in kilažo paketa). Kot boš videl, so cene v tej ponudbi bistveno ugodnejše od tistih v 'informativnih cenikih'.

Istočasno pa preveri tudi cene transporta na strani pošiljatelja. Če se gre za veliko podjetje z velikim številom pošiljk, je možno, da imajo ugodnejšo opcijo, kot jo lahko ti dobiš zaradi manjšega števila pošiljk.

NLight ::

Da ne bodo neki ponaredki, ker jih bodo na carini zaplenili...

kodsiti1 ::

Kontaktiraj nekega špediterja za luko Koper pa ti bodo povedali točno ceno. Ne pozabi da ti bodo računali še davek,carino, carinjenje in stroški kar narastejo.
Lahko pa se zmeniš da ti kitajec zrihta poštnino, te pride parkrat ceneje.

Daliborg ::

13 kg bi jaz spravil preko katerekoli "Express" pošte,ne pa na ladjo dajat ker bo trajal po cel mesec da pride. Samo preveri kdo ti lahko zagotovi najcenejsi prevoz imas pa kar nekaj ponudnikov. Razen ce ni to tedenska/mesecna frekvenca naročanja potem se ti splača pogodba.
Lahko mi na zs pustiš podatke o paketih/vrsti blaga, in ti svetujem.
Lp
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

japol ::

Koliko npr. stane 1m3 v kontejnerju iz kitajske v koper oz. do doma? In pristojbine za kontejner oz. preračunano na 1m3? Okvirne cene me zanimajo.

Sm preklical TNT, DHL, UPS,... in najcenejša možnost za 13kg (paket 40x40x40cm) je okol 350 eur, najdražja pa 630+DDV (ja to je samo pošiljanje).
In me prosim popravite amapk mislim da se skupna cena formira tako:
A (cena kosa na kitajskem), B (cena potovanja pošiljke), C (pristojbine), D (taric oz tarifna stopnja-carina), E (davek)
in enačba je:
A+B + D(od A) + E(od A+B) + C
nekako tako, davek se obračuna od cene kosa s ceno potovanja

A se motim, če se oz. sem kaj izpustil, me prosim popravi.

Vice ::

TNT, DHL , UPS pozabi, dobi špediterja. Te "hitre pošte" so OK za majhne pošiljke v kolikor pa uvažaš palete pa so predragi in ne izvajajo vseh storitev, tako da boš sam prepuščen mučni birokraciji. Cena pa varira od pošiljke do pošiljke in tvojih pogajalskih sposobnostih. Pa še nasvet iz izkušenj, če misliš uvažat kolesa, sedeže itd... in to stlačit v 13kg paket pozabi kitajce, ker se jim ne bo dalo jebat s tabo in te bodo hitro odpikali ali bili skrajno površni, na koncu boš imel stroške večje kot, če bi kupil zlato robo v EU. Dokler ne boš na nivoju kontejnarjev ali vsaj palet pozabi kitajce. Kitajci niso več poceni - dokler ni mase...

fikus_ ::

Mislim da se ti najprej splača pozanimati pri prodajalcu za ceno pošiljanja. Če več pošilja ima pogodbo z nekom in je cenejši.
Sem lani kupoval, sicer v EU in je bilo tako.

kodsiti1 ::

Evo ti ce hoces konkretno okvirno ceno ko sem se jaz pozanimal pri spediterju so mi ponudili to ceno

Zdravo,

Torej tako iz SHA, kot iz NGB je ista cena. Za 1,15 cbm / 24 kg vam v februarju lahko ponudimo:

FOB SHA/NGB - CFS SLOVENIJA - DOSTAVA DO Mojeganaslova 265 EUR
TT od luke do luke cca 27/28 DNI + CCA 2-3 DNI ZA DEKONSOLIDACIJO

Gornje vključuje:
- Pomorsko voznino od FOB-a dalje
- Lokalne destincijske stroške agenta
- Stroške pretovora preko carinskega skladišča
- Stoške dostave
- Uvozno carinsko posredovanje do 3 tarifne številke

Posebej se obračunava:
- Uvozne carinske dajatve / če jih carinska tarifa predvideva
- Uvozni DDV
- Uporaba carinske garancije 1,5% oz. min 10 eur
- Zavarovanje blaga / odvisno od vrednosti in vrste blaga

Gornje velja za ne-nevaren generalni tovor.
Gornje je brez DDV, ki se obraču

japol ::

Super. Hvala ti. Že kar nekaj časa poiskušam nabrati podatke in je tvoje zelo dobrodošlo.
- Trenutno iščem kaj je protidampinška dajatev in kako se jo obračuna, ker za en izdelek je stopnja 45% in me zanima ali se obračuna: cena izdelka + nanj še % carine + na oboje še % protidampinška dajatev ali kako?
- Pa zasledil sem da je 1cbm okoli 1m3, kako je potem to 24kg?
- Do 3 tarifne številke pomeni, da do 3 različne izdelke?

kodsiti1 ::

Ja stvar oz tovor ki sem jo želel uvoziti je zavzemala prostornino 1,15 kubičnega metra, težka pa je bila 24kg...

Ales ::

japol je izjavil:

- Pa zasledil sem da je 1cbm okoli 1m3 ...
Ne "okoli", en kubični meter (1cbm) je natanko en kubični meter (1m3). ;)

Ista enota, samo drugače napisana. V mednarodni trgovini znaš srečat še kratico MTQ.

japol ::

Ah... ok, rabm pauzo, zdej pa res pišem že neumnosti. To se zgodi, ko si noč in daj v mejlanju z dobavitli po svetu...

japol ::

Od uradnikov dobim sporočila in eni pravijo da kosi ne smejo imeti CE, ES, drugi da pa morajo imeti, tretji da se ugotavlja o zahtevanosti na carini. Obup...

Tydek ::

Pozdravljeni, da ne bom odpiral nove teme. Zanima me, če kupim več izdelkov vsaj ene 30-50. So majhni izdelki nekaj jih bom imel zase, nekaj pa za vnaprej v prodajo. Potem je najbolje narediti tako, da pridem npr. do 140€, da ne plačam carine?? Ali so lahko kakšni problemi, če ugotovijo, da bodo izdelki za nadaljno prodajo?

Hvala in lep pozdrav!

japol ::

Jah, meni so rekli da če bom imel npr. 3,4 kose, še ni problem, če pa več pa začnejo spraševat, ker ni logično zakaj bi ti toliko zase imel. Žal ti pa točnega podatka ne morem dati. Dobijo pa itak precej podatkov (tarifne številke,...) in se lahko čisto po svoje odločijo za pregled ali pa ne. Ko sem jaz spraševal za nekaj kosov carino so pa avtomatično smatrali da bom naročil kot pravna oseba, kakor da kot fizična to ni možno.

Tydek ::

Japol samo kaj to potem pomeni, če pregledajo cariniki. Potem samo obdavčijo (koliko?) če imam npr. za 140 € - 50 kosov in ugotovijo, da bo za nadaljno uporabo. Ali gre potem tudi to na uničenje, saj tu se ne gre za nobeno firmo. Ni zaščitena blagovna znamka...

japol ::

Cena naročenih delov s carinsko stopnjo, z dampingom + poštnina predstavlja vrednost za carinike, se pravi na vse to ti oni dodajo še ceno svojga dela in davek 22%. Tako da ti ne morem povedati točno kako bo. Žal do sedaj še nisem uspel pridobiti točnega odgovora,... So me pa špediterji opozorili, da v kolikor bom naročil nekaj kosov (npr. 3) se lahko zgodi da ne bo problemov, če pa npr. 10, jim je pa čudno, da zakaj bi ti tako količino imel za osebno rabo, itd. Ne vem kako bo pri tebi in tudi zase še vedno ne vem.
Poglej si tudi: klik

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: japol ()

betmen ::

Tydek je izjavil:

Japol samo kaj to potem pomeni, če pregledajo cariniki. Potem samo obdavčijo (koliko?) če imam npr. za 140 € - 50 kosov in ugotovijo, da bo za nadaljno uporabo. Ali gre potem tudi to na uničenje, saj tu se ne gre za nobeno firmo. Ni zaščitena blagovna znamka...

Nad 33 eur plačaš carino...

Če boš imel 50 istih kosov, težko dokažeš da boš porabil vse zase.. Npr, tudi če gre za 50 šamponov, ti bodo ocarinili in obdavčili

Sej lahko komot naročiš 50 kosov, sam boš plačal ddv in carino, potem pa se preračuni koliko se ti splača...

Lahko pa na kakšnega kolega ki ima firmo naročiš pa ne bo nobenih težav, razen če ni kakšna fejk roba

japol ::

Za carino: glede na tarifno kodo dobiš stopnjo, lahko je 0% lahko je 5%,... damping je lahko tudi po 45%, ddv pa kot je - 22% (na izdelke + poštnino skupaj). In ja, je potrebno preračunati ali oz. kaj se splača in kaj ne.

bonanno ::

Pozdravljen,


imam namen kupiti blago od različnim prodajalecv iz različnih delov Kitajske, pa me sedaj zanima, se mi bolj splača da mi usak posebi z svojim transporotom pošlje ali pa da si "zakupim" kontejner in da mi vsi pošljejo v ta kontejner? :)

SumTingWong ::

Mene pa zanima, koliko bi me prišel uvoz mobitela iz Kitajske na Hrvaško, v vrednosti 300€? Na spletni strani hrvaške carine nisem nič našel.

betmen ::

Lih pred časom sem našel hrvaški cenik za carino in slovenskega nisem :/

Iz prakse ti povem (mislim da imajo oni 25% ddv?) se pravi 25% ddv na celotni znesek plus kakšnih cca. 10% carine.

75 + 30 = 105 eur.

japol ::

Si že dobil informacijo kako zakupiti kontejner? Na netu so skupine, kjer se objavlja, da je takrat in takrat še nekaj prostora v kontejnerju in podobno.
Določenih zadev po moji analizi se ne splača uvoziti če ne gre res npr. za astronomske količine, ker prevoz, dajatve, davek,... več nanese kot če kupim del tu ali pa imajo določeni damping in niti slučajno se ne splača uvoziti, je ceneje če v slo kupim.

Ena možnost je zakup skladišča ampak vsak sprejem kosa, ti obračunajo (sam da v roke prime in se sprehod do tvojga prostora), pa še to da skladišče ja, če gre roba "takoj" naprej, drgač lahko zgine, se poškoduje, premaknejo,...

Poglej kdaj posamezni proizvajalec "sprovede" naročilo, pri meni eden da kos naprej (pa če gre samo za sample) šele 15 dni od prejetega denarja, drugi po 25 dneh, tretji spet drugače,... in si preračunaj koliko časa bo ta kontejner tam stal, da se bo vsa roba zbrala skupaj.

Da ne omenjam, da ko najdeš ustrezni del in se nahaja znotraj kitajske ali pa da začnejo z delom tudi po 45 dneh, ker čakajo da se zberejo vsa naročila, itd. Ne moreš verjet.
Ali pa ta je dobra: Kontaktiram enega izmed oseb ki prejema naročila v neki tovarni, in traja tedne da najdeš vse ustrezno, naletim na drugo tovarno na čisto drugi lokaciji in kontaktiram osebo in mi ta oseba pove da sva že bla v kontaktu, da je že poslal ponudbo iz druge fabrike, meni nič jasno, pa pove da se je tam zaključilo delo in je šel delati v to tovarno, ko je tu končano gre spet drugam (vmes pa take razdalje da kar ni res).

Tako ko se pogovarjam, pravijo da podjetje pošlje svoje ljudi dol, so tam, pregledajo,... zberejo, preverijo da je res vse notri,...

Ni katajski trg več tako poceni...

neon21 ::

Najlažje je , da najdeš špediterja in on poskrbi za vse. Za prevoz za zavarovanje ipd. Cena pa je odvisna od vrste storitve.

pwn3rrr ::

Iz Kitajske bi uvozil laserski/cnc stroj, teža slabe pol tone... ima kdo kaj izkušenj z uvozom, na kaj moram biti pozoren? Firma ima CE certifikat, verjetno bi bilo najlažje najti špediterja in potem on vse uredi, imate kakšno priporočilo katerega špediterja vzeti? Katero vrsto pošiljanja je najbolje izbrati, na Kitajskem so mi ponudili CIF do Kopra 300$, ampak kar sem bral, se cenovno bolj splača kaj drugega, npr. da se s špediterjem zmeniš za FOB.

japol ::

Jaz vedno jemljem FOB, CIF je pri firmi v skladišču. FOB se zmeni pri nekom ki je tam špediter. Da ti do doma pripeljejo. Naj bi celo slovenske železnice mele to možnost. Pa pazi! CE je mišljen kot evropski CE ali CE kot chinese export. Isti znak je, pomeni pa čisto nekaj drugega!

borisk ::

glede na moje izkušnje, vzami FOB pri slovenskem špediterju. Glede na to da imaš LCL bo tako še najboljše in ceneje. Slovenski šediterji so zastopniki za večje firme, ti imajo svoje shiping agente v vseh večjih pristaniščih. Rabiš pa točno velikost zaboja in težo javit špediterju. kar se tiče CE, če uvažaš kot fizična oseba, se preverjanje skladnosti CE ne izvaja, ampak to pri teh laserjih ni problema, ket tako imajo vsi. če uvažaš kot firma pa je nujno da ti pošlejo COC, pa CE mora biti označen na stroju, ker jih bo moral špediter predložiti carinski upravi.

tikitoki ::

japol je izjavil:

Koliko npr. stane 1m3 v kontejnerju iz kitajske v koper oz. do doma? In pristojbine za kontejner oz. preračunano na 1m3? Okvirne cene me zanimajo.

Sm preklical TNT, DHL, UPS,... in najcenejša možnost za 13kg (paket 40x40x40cm) je okol 350 eur, najdražja pa 630+DDV (ja to je samo pošiljanje).
In me prosim popravite amapk mislim da se skupna cena formira tako:
A (cena kosa na kitajskem), B (cena potovanja pošiljke), C (pristojbine), D (taric oz tarifna stopnja-carina), E (davek)
in enačba je:
A+B + D(od A) + E(od A+B) + C
nekako tako, davek se obračuna od cene kosa s ceno potovanja

A se motim, če se oz. sem kaj izpustil, me prosim popravi.


Kaksbe cene. Iz hong konga sem za 15 kg paket dal cca. 50 eur. Sicer z ladjo, je trajal kaksen mesec.
Za vecje stvari rabis spedicijo,..., stroški narastejo. Seveda je smiselno za vecje kolicine.

pwn3rrr ::

Hvala za odgovore, sem se malo pozanimal in res vsi priporočajo FOB pariteto. So mi poslali EU CE, tako da s tem ne bo problema. Glede na to da bom uvozil kot fizična oseba, se da kaj storiti glede tega, da bi plačal manj dajatev in DDV-ja, če bi prodajalec razdelil račun na dva dela in bi potem zraven stroja poslal samo en račun. Kakšna dokazila potem zahtevajo na carini? Lahko preko davčne številke preverijo moja nakazila?

next3steps ::

tikitoki je izjavil:

japol je izjavil:

Koliko npr. stane 1m3 v kontejnerju iz kitajske v koper oz. do doma? In pristojbine za kontejner oz. preračunano na 1m3? Okvirne cene me zanimajo.

Sm preklical TNT, DHL, UPS,... in najcenejša možnost za 13kg (paket 40x40x40cm) je okol 350 eur, najdražja pa 630+DDV (ja to je samo pošiljanje).
In me prosim popravite amapk mislim da se skupna cena formira tako:
A (cena kosa na kitajskem), B (cena potovanja pošiljke), C (pristojbine), D (taric oz tarifna stopnja-carina), E (davek)
in enačba je:
A+B + D(od A) + E(od A+B) + C
nekako tako, davek se obračuna od cene kosa s ceno potovanja

A se motim, če se oz. sem kaj izpustil, me prosim popravi.


Kaksbe cene. Iz hong konga sem za 15 kg paket dal cca. 50 eur. Sicer z ladjo, je trajal kaksen mesec.
Za vecje stvari rabis spedicijo,..., stroški narastejo. Seveda je smiselno za vecje kolicine.

Tvoj kontejner je bil deljen. Zato 50 eur, kar je sicer isto drago.

Sicer pa nakupiš za en kontejner robe, naročiš prodajalcu da dostavi do luke, kjer te čaka špediter, s katerim si dogovorjen in ima ruto do Kopra.

Zgodovina sprememb…

scipascapa ::

MIHAc27 ::

Če bo tole res, potem imamo še 3 leta časa, da poceni nabavimo ropotijo do 22€.
V članku piše, da v bistvu poštarji pregledajo le okoli 3% pošiljk. Če bo potrebno plačevati DDV, bodo morali pregledati vse. Kar pomeni vsaj 10x več ljudi zaposlit kot jih je sedaj.

Malo matematike. 3M paketov. Recimo povprečna vrednost 10€. DDV od tega bi prišel 6M€.

Potrebovali bodo vsaj 10x več ljudi. Ugibam da jih imajo sedaj 5 da pregledajo 3%. Če povečajo na 50 bi plače prišle okoli 1M. Torej še vedno 5M v dobrem.

Bo pa po moje promet vseeno padel. Če morem za 20€ (kar je bilo sedaj brez vseh dodatkov) doplačat še 4€ zna marsikaka zadeva že postati predraga, in se jo dobi tudi tukaj za podoben denar.

Če bo pa pošta poleg DDV pribila še kak € za preverjanje, kot ga že sedaj, potem pa sploh.

scipascapa ::

štos je, da ne plačaš "samo" 22%....na vse ti nabijejo - cena, ptt + stroški pregleda in pošiljanja ipd....

recimo na 23EUR bi rekel ajd 23% + 22% = 28.06 ampak sem 100% da na 23EUR plačaš več kot 30EUR....vedno najdejo še kak EUR, da te pogoljufajo.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

scipascapa je izjavil:

štos je, da ne plačaš "samo" 22%....na vse ti nabijejo - cena, ptt + stroški pregleda in pošiljanja ipd....

recimo na 23EUR bi rekel ajd 23% + 22% = 28.06 ampak sem 100% da na 23EUR plačaš več kot 30EUR....vedno najdejo še kak EUR, da te pogoljufajo.


Goljufija je kaznivo dejanje, tako da bi rekel, da rad beres samega sebe, ko nakladas. Stroski uvoza so v naprej predpisani in ce si vsaj polpismen tudi razumljivi.

MIHAc27 je izjavil:

Če bo tole res, potem imamo še 3 leta časa, da poceni nabavimo ropotijo do 22€.
V članku piše, da v bistvu poštarji pregledajo le okoli 3% pošiljk. Če bo potrebno plačevati DDV, bodo morali pregledati vse. Kar pomeni vsaj 10x več ljudi zaposlit kot jih je sedaj.

Malo matematike. 3M paketov. Recimo povprečna vrednost 10€. DDV od tega bi prišel 6M€.

Potrebovali bodo vsaj 10x več ljudi. Ugibam da jih imajo sedaj 5 da pregledajo 3%. Če povečajo na 50 bi plače prišle okoli 1M. Torej še vedno 5M v dobrem.

Bo pa po moje promet vseeno padel. Če morem za 20€ (kar je bilo sedaj brez vseh dodatkov) doplačat še 4€ zna marsikaka zadeva že postati predraga, in se jo dobi tudi tukaj za podoben denar.

Če bo pa pošta poleg DDV pribila še kak € za preverjanje, kot ga že sedaj, potem pa sploh.


Ce bi prebral clanek, lepo pise, da se bo odgovornost prenesla n aprodajalce, ki bo moral preko posrednika zagotoviti uvoz v skladu z zakonom. Glede na nivo zlorab in nelojalno konkurenco je bilo samo vprasanje casa preden bo prislo do bisvenih sprememb.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Invictus ::

Če bo DDV na vse iz Kitajske, bo šlo vse precej avtomatsko.

Pravzaprav bo Pošta na izgubi, ker ji ne bo treba več odpirati paketov.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MIHAc27 ::

Sem prebral cel članek. Ene dele tudi večkrat. Tole z posrednikom res nisem najbolje razumel, kako mislijo izpeljat.
Če bo posrednjik njihov, bodo itak spet lahko goljufali. Še vedno bo pošta rabila carinike, da preverijo kaj je res.
Če bo posrednik naš (pač da ga država požegnja) potem bo goljufanja verjetno manj, cariniki pa nepotrebni.

No pa za DDV se sam ne sekiram toliko. Pri večini izdelkov ni tolikšen da se ne bi več splačalo. Bolj me moti, ker nikjer nisem zasledil, ali bo pošta še vedno računala za pregled (tistih 5-6€, ko je CN22 narobe spisan).
Če bodo še to dodali, se izdelka pod 20€ še splačalo ne bo nabavljati.

Osebno bi kot rešitev najraje videl EU skladišča, pa da Kitajci pošiljajo potem od tam. Cene so ponavadi višje, dostava pa mnogo hitrejša. Ampak izdelkov so do sedaj vedno imeli bolj malo na zalogi. Po 2021 bi se to mogoče lahko spremenilo.

looser ::

Včasih Kitajci pošljejo kakšne vrečaste pakete, če ni potrebno, da je embalaža posebej trdna...
In če je takšna vreča na večih mestih porezana (po 1 cm) do izdelkov, je to zaradi kakšne "endoskopske" kamere?
Kaj pa navadno kupujete tam? Mi kakšne bolj resne robe (>=100EUR) kar ne, ker zna bit preveč sitnosti, če bi bilo kaj defektnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: looser ()

pwn3rrr ::

MIHAc27 je izjavil:

No pa za DDV se sam ne sekiram toliko. Pri večini izdelkov ni tolikšen da se ne bi več splačalo. Bolj me moti, ker nikjer nisem zasledil, ali bo pošta še vedno računala za pregled (tistih 5-6€, ko je CN22 narobe spisan).
Če bodo še to dodali, se izdelka pod 20€ še splačalo ne bo nabavljati.

Prodajalcu pri naročilu napišeš, da naj pravilno izpolni CN22, tako da lahko potem v primeru napačnih podatkov zahtevaš povračilo nastalih stroškov pri prodajalcu (sam sem do sedaj še zmeraj dobil povrnjeno).

St235 ::

MIHAc27 je izjavil:

Sem prebral cel članek. Ene dele tudi večkrat. Tole z posrednikom res nisem najbolje razumel, kako mislijo izpeljat.
Če bo posrednjik njihov, bodo itak spet lahko goljufali. Še vedno bo pošta rabila carinike, da preverijo kaj je res.
Če bo posrednik naš (pač da ga država požegnja) potem bo goljufanja verjetno manj, cariniki pa nepotrebni.


Praviloma se te stvari rešuje s posrednikom, ki je zadolžen za opravljanje te dejavnosti. Tako že danes deluje praktičen ves uvoz med pravnimi osebami. Če pogledaš global shipping program, ki ga ima ebay (podobno ima tudi amazon.com).

Je pa kakorkoli obračamo zadevo dejstvo, da bo pri izdelkih, ki se prodajajo za 0,99EUR s poštnino prišlo do podražitev. Kar je tudi edino normalno, ker gre za totalno izkrivljanje konkurence.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

MIHAc27 ::

Težim za CN22 pri izdelkih nad 5-6€. Nekje vsak 15. je potem tudi prav izpolnjen. Ostalih 14 te pa ignorira. Povračila še nisem zahteval, ker sem imel srečo, da je šlo vseeno skozi carino.

1cm luken še nisem videl. Dvomim da uporabljajo cariniki take kamere. Če že potem je bilo konkretno odprto in ponovno zalimano.

Kaj nabavljam? Pogosto kaj za ženo (obleke, sploh športni modrci so dragi v Slo, pa še teško jih najdeš) za otroke igrače (Lego), zase pa kake tehnične reči npr. brezžične miške, tudi SSD, wifi dongle,... Sedaj ko imamo mačka je tudi on dobil iz tam kar nekaj stvari. Prijatli in sorodniki mi pa pogosto težijo za telefonske ovite. Gor so po 2-4€ tukaj pa po 20.

Pač ko kaj rabim pogledam cene. Če rabim hitro itak ne bom pri Kitajcu kupoval. Če dam za npr. Wii kontroler kitajcu 10€ pri nas pa so nad 20€... kupim raje na tujem.
Ko sem iskal LED lučko, ki jo tudi zatemniš, nisem našel nič pametnega pod 3€. Pa sem jo raje kupil tu za 5€.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alibaba in uvoz

Oddelek: Loža
287082 (2708) Basika8
»

Pošta Slovenije in prisilni stroški (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27256191 (38581) AndrejO
»

kitajska roba in carina/davek (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9124486 (7853) hotlips
»

povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9538369 (11627) jero_no1

Več podobnih tem