» »

Politična pristranskost slo-tech

Politična pristranskost slo-tech

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 9
»»

Ikspe ::

Večkrat opazim da moderatorji zapirajo ali izbrišejo teme ki niso naklonjene idejam leve politične opcije.
Za prihodnost družbe je pomembno da so mediji uravnoteženi. Pristranskost nas pelje tam kjer smo danes.
Upam da bo v prihodnje slo-tech bolj nepristranski.
  • zaklenil: Mavrik ()

Gandalfar ::

Jaz sem vedno mislil, da smo proti radikalnim desnicarskim idejam.

Tilen ::

Večkrat opazim, da uporabniki niso seznanjeni s pravili in so potem mnenja, da so moderatorji določenim temam nenaklonjeni.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

reader ::

Ikspe je izjavil:

Večkrat opazim da moderatorji zapirajo ali izbrišejo teme ki niso naklonjene idejam leve politične opcije.

Pravilno opažaš. Temu je delno tako zaradi že tradicionalne "leve" usmeritve slo-tech moderatorjev, delno pa zato, ker moderatorji v resnici sploh ne vedo prav dobro, kakšne naj bi bile njihove naloge.

Tilen je izjavil:

Večkrat opazim, da uporabniki niso seznanjeni s pravili in so potem mnenja, da so moderatorji določenim temam nenaklonjeni.

Zagotovo je tudi to faktor. Po drugi strani pa, težko od uporabnikov pričakuješ poznavanje pravil, ko pa jih še moderatorji sami očitno ne poznajo. Samo poglej si tole cvetko:

Gandalfar je izjavil:

Očitno mu ni jasno, da njegove politične preference nimajo prav nobene zveze s tem, katere prispevke lahko briše in katerih ne. Edino merilo bi morala biti skladnost s pravili. Kar izražanje radikalnih idej, levih ali desnih, večinoma je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: reader ()

cekr ::

Gandalfar je izjavil:

Kaj pa je to "radikalna desničarska ideja" ?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Mavrik ::

Gandalfar je izjavil:

Uf, boš moral ZSje prebirati pogosteje, ta teden smo proti sredinskim in uravnoteženim idejam. Radikalne desničarske so naslednji teden.

reader je izjavil:

Pravilno opažaš. Temu je delno tako zaradi že tradicionalne "leve" usmeritve slo-tech moderatorjev, delno pa zato, ker moderatorji v resnici sploh ne vedo prav dobro, kakšne naj bi bile njihove naloge.

Razsvetli nas prosim :)
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

Mavrik je izjavil:

Razsvetli nas prosim :)

Če te že Gandalfar ni, te tudi jaz ne morem.

Daedalus ::

Ja, vecinoma ste precej na strani bolj ali manj radikalnih levicarskih zablod. Kar se nenazadnje za Slovenijo tudi spodobi.

Prosim, pojasni kako si trol kalibra jype kr ne uspe pridobiti naziva. Pa se lepo stevilo let res trudi trolat po forumu. Pol pa lahko recemo kako o pravilih.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

54j0 ::

Jaz samo ugibam, ampak Gandalfova izjava je delovala precej sarkastično, lahko pa se tudi motim in je slo-tech, med mojo nepozornostjo, postal politični časnik. Vau.

To niti ni vprašanje. Vendar je to, da se avtoriteta obnaša sarkastično ko ga nekdo posredno (in IMO upravičeno) kritizira, precej zgovorno samo po sebi. Zato se pač izjavo takšne "avtoritete" vzame kot face value.

Za povrh drži tudi Dedalova trditev - konstantno ščitenje tako očitnih trolov, kot je npr. jype jim res ni v ponos.

thramos ::

Avtoritete ne razumejo razlike med nasprotovanjem (kakršnimkoli) radikalnim idejam in brisanjem tem, ki niso naklonjene njihovi politični usmeritvi. Pomoje se sicer večina niti ne zaveda svoje pristranskosti in mislijo, da so utelešenje uravnoteženosti. Čeprav je to včasih težko verjeti, pri tako očitnem nekaznovanem kršenju pravil nekaterih (ki so po naključju enakega političnega mišljenja kot moderatorji).

Ja, to je vtis, ki ga dajejo tudi meni.

No, sicer je zadevo za razumet - moderiranje le ni tako preprosto, sploh če uletiš v kakšno greznico ali pa ne poznaš tematike. Tudi to, da so moderatorji do neke mere pristranski se da do neke mere razumet, ker smo pač vsi le ljudje. Vseeno bi morali težit k temu, da lastna pravila v čimvečji meri upoštevajo. Nekdaj se je to počelo tako, da so imeli oddelčni moderatorji svoje vrhovne moderatorje, ki so moderatorjem težili, kadar so le-ti prestopali svoje meje. Sedaj pa je že par let vidno, da se vrhovnim dela oddelčnih ne da več kaj dosti spremljati, pa si ti privoščijo marsikaj, česar si ne bi smeli. IMO.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Mislim, da nebi blo slabo, če bi S-T spet uvedel frustracijski ventil in vklopil Anonimni eksperiment.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

driver_x ::

Mene pa zanima, če lahko po zakunu zahtevam izbris vseh mojih podatkov (prispevkov) in uporabniškega imena?

driver_x je izjavil:

Mene pa zanima, če lahko po zakunu zahtevam izbris vseh mojih podatkov (prispevkov) in uporabniškega imena?

Po zakonu? Ne. Vseeno ti bodo tule v primerjavi z drugimi forumi šli precej na roko. Izbrisali bodo vse tvoje podatke do največje še smiselne mere. To je en aspekt slo-techa, ki je vsekakor za pohvalit. Drugače pa poglej pravila.

stara mama ::

Lahk se preimenuješ, kar se ne moreš drugje kar tako.

Aja tud meni gre na jetra ta moderatorska leva pristranskost!
Mimgrede, na živce mi gre da mora na takem tehničnem forumu sploh bit politika!

Zgodovina sprememb…

reader je izjavil:

Ja, to je vtis, ki ga dajejo tudi meni.

No, sicer je zadevo za razumet - moderiranje le ni tako preprosto, sploh če uletiš v kakšno greznico ali pa ne poznaš tematike. Tudi to, da so moderatorji do neke mere pristranski se da do neke mere razumet, ker smo pač vsi le ljudje.

Ja, saj je smiselno. Če govorimo o politični usmerjenosti večina zase verjame, da je zmerna sredina - ker pa so v resnici že kar lepo pomaknjeni na levo, se jim že zmerno desne ideje zdijo skrajne. Ampak ta problem se dokaj preprosto reši z pravili (ki so po mojem mnenju napisana v redu) in njihovim uveljavljanjem (khm, khm).

njyngs ::

Dejstvo je, da so tudi mod-i ljudje in da vsak človek gleda na zadeve subjektivno. Popolne objektivnosti se pač ne da doseči. Sploh pa ne pri političnih temah, ki so ve veliki meri PRIVZGOJENE - upravičeno ali ne - pa vam je to všeč ali ne.
Se bodo pa morali kljub temu začeti zavedati, da so prav tako vsi obiskovalci foruma ljudje in jih začeti jemati enakovredno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: njyngs ()

To temo sem odprl ravno zaradi *radikalne levičarsko ideje* o odraščanju otroka pri istospolnem paru.

Včeraj sem odprl temo z naslovom pravice istospolnih in krivice posvojenih otrok.
Otrok je imel namreč po naravi od nastanka človeštva vedno pravico in pogoj imeti starša različnih spolov.
Poseg v ta program narave se mi kot desničarju zdi oster poseg v temelje odraščanja človeka in posledično prihodnosti človeštva.
Mogoče se kdo s tem ne strinja, ampak zaradi svojega politične privrženosti nima pravice da briše temo in povzroča pristranskost.

Tema je bila ukinjena po nekaj minutah z razlogom DEMAGOGIJA. Moderatorja ki je zaprl temo sem vprašal kaj demagogičnega sem napisal, pa odgovora nisem dobil.

V resnici mislim da je ideja samo politična in gre za nabiranje točk levice ob naslednjih volitvah. Na TV nisem zasledil oddaje kjer bi se strokovno (filozofi) razpravljalo o pravicah/krivicah otrok.

Na koncu bo ideja o posvojitvah otrok istospolnim padla, kot je padlo že toliko čudnih *pedagoških* (izraz mogoče ni najboljši) idej leve opcije. Še en dokaz da gre tokrat samo za pridobivanje istospolnih volilcev ob naslednjih volitvah.

Fritz ::

Zanimivo, jaz pa večkrat opazim, da posamezni komentatorji z desnice delujejo agitatorsko, nabijajo brez argumentov in zelo hitro zaidejo v žalitve. Zato se mi ne zdi nič čudnega, če jih vestno brišejo in opominjajo.

Tudi sam občasno zaidem v off-topic ali pa me uspešno zvlečejo tja, nakar sem deležen brisanja. In če sem čisto iskren, se mi je samo enkrat zgodilo, da sem se na to pritožil, ker se mi ni zdelo prav in še tedaj mi je moderator argumentiral izbris tako, da sem razumel in sprejel njegovo ravnanje. Pritožbe in debate z moderatorji so vsem na razpolago, kar je pohvalno: Pritožbe

Vsekakor je resno moderiranje ena boljših strani slo-tech foruma.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Ikspe je izjavil:

To temo sem odprl ravno zaradi *radikalne levičarsko ideje* o odraščanju otroka pri istospolnem paru.

Evo, lep primer situacije. Meni, zlata sredina ;), se zdi takšna ideja sredinska, morda zmerno leva. Kolegu, kot kaže ultra desničarju pa "radikalno levičarska". Teme sicer nisem bral (niti je ne najdem?), ampak iz izkušenj ne dvomim, da se levim moderatoratorjem že argumentirano zagovarjanje desnega mnenja zdi desničarska demagogija in ekstremizem.

Bellzmet ::

@Ikspe: No vsekakor pravilno, da so brisali takšno temo.

Je pa potrebno poudariti, da takšna tema NIMA veze s politiko ampak s temeljnimi človeškimi pravicami, ki jih ne sme omejevati vera in neko nazadnjaško prepričanje.

Stavek: "Otrok je imel namreč po naravi od nastanka človeštva vedno pravico in pogoj imeti starša različnih spolov." je žaljenje in zatiranje, ki ne spada v demokratični svet v katerem želimo živeti. Mnogi so veliko bolje shajali brez pijanega očeta ali mame na tabletih. Pohvale moderatorjem, da so zaklenili temo, ker je vsebovala hujskanja, netoleranco in žaljenje drugih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

Ikspe je izjavil:

Tema je bila ukinjena po nekaj minutah z razlogom DEMAGOGIJA. Moderatorja ki je zaprl temo sem vprašal kaj demagogičnega sem napisal, pa odgovora nisem dobil.

Morda dober primer tega, kako ukrep nekako nima neke podlage v pravilih. O demagogiji tam namreč ni govora. Teme vseeno nismo brali, zato si ne bi upal trditi, da nisi res pisal preveč očitnih neumnosti.

Ikspe je izjavil:

Še en dokaz da gre tokrat samo za pridobivanje istospolnih volilcev ob naslednjih volitvah.

Prosim pusti politiko zunaj tele teme. Če ti bo uspelo odpreti temo, ti bomo že tam povsem dovolj zminirali takšna stališča :). Tule se pregovarjajmo o pravici do odpiranja takšnih tem.

Bellzmet je izjavil:

Je pa potrebno poudariti, da takšna tema NIMA veze s politiko ampak s temeljnimi človeškimi pravicami, ki jih ne sme omejevati vera in neko nazadnjaško prepričanje.

Se ne strinjam - povsem zgrešeno mnenje. Izražanje svojega, pa čeprav napačnega stališča ne pomeni kratenja človekovih pravic. Kategorično brisanje debat na to temo ga po drugi strani precej bolj. Svoboda govora being what it is...

Bellzmet je izjavil:

Stavek: "Otrok je imel namreč po naravi od nastanka človeštva vedno pravico in pogoj imeti starša različnih spolov." je žaljenje in zatiranje

Stavek je morda že napačen, ampak, žalitev in zatiranje? Ne ga no srat!

Zgodovina sprememb…

thramos je izjavil:

Ikspe je izjavil:

To temo sem odprl ravno zaradi radikalne levičarsko ideje* o odraščanju otroka pri istospolnem paru.

Evo, lep primer situacije. Meni, zlata sredina ;), se zdi takšna ideja sredinska, morda zmerno leva. Kolegu, kot kaže ultra desničarju pa "radikalno levičarska". Teme sicer nisem bral (niti je ne najdem?), ampak iz izkušenj ne dvomim, da se levim moderatoratorjem že argumentirano zagovarjanje desnega mnenja zdi desničarska demagogija in ekstremizem.

1. Teme nisi bral ker je bila kot sem že napisal zbrisana po nekaj minutah.
2. Tebi se zdi tema sredinsko do zmerno leva. Naj povem da hoče to idejo uveljavit leva opcija. Desna opcija pa na noben način noče da do nje pride.
3. *Iz izkušenj...* ta izraz navadno napiše nekdo ki nima argumentov.

Desničarju očitaš da so brez argumentov? Mogoče bi najprej pometel pred svojim pragom preden nekomu očitaš stvari ki jih imaš sam. Za začetek vsaj dobro preberi preden komu odgovarjaš.

Bellzmet je izjavil:

@Ikspe: No vsekakor pravilno, da so brisali takšno temo.

Ne, ni. Kolikor se tudi meni zdijo takšna mnenja zgrešena in v nasprotju z osnovnimi človekovimi pravicami oz. kar samo logiko, je zapiranje ust tistim nasprotnega mnenja narobe. Dokler kulturno in argumentirano izražajo svoje mnenje, naj kar ga, lahko pa jim nasprotuješ z nasprotnimi argumenti, ne pa z cenzuro.

Ni res. Tukaj ni nobene cenzure - gre se za osnovne človekove pravice in zato je tema zaprta. Hujskanja in netolerance slo-tech ne podpira (in ga ne podpira EU). To nima veze z osebnimi mnenji. Po osebnih mnenjih so včasih kurili "čarovnice" kar seveda ni prav. Z osebnim mnenjem morilca ali npr. Hitlerja nimaš kaj argumentirat - ker že v osnovi krši človekove pravice in je netoleranten.

Še enkrat. Po mojem mnenju tema ni bila zaprta zaradi pripadnosti politični opciji ampak zaradi hujskanja in netolerance ter izrabe otrok v neke nečloveške propagandne namene.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

Bellzmet je izjavil:

Z osebnim mnenjem morilca ali npr. Hitlerja nimaš kaj argumentirat - ker že v osnovi krši človekove pravice in je netoleranten.

Veš, imaš zelo čudno razumevanje svobode govora. Nekako netolerantno, bi lahko rekli... :P

Kljub temu, ne zasmetimo tele teme s trenutno politiko. Magar odpri svojo temo o tem, kako bi morali blokirat spletno stran NSi in prepovedat prodajo Družine.

Zgodovina sprememb…

Mnenja spreminjaš z argumenti, ne pa s cenzuro. Cenzura le poslabša situacijo, saj ponavadi le radikalizira mnenja. Zato je še kako potrebna argumentirana razprava o osnovnih človekih pravicah.

Spodaj na linku je ta tema ki jo je zbrisal Žiga Dolhar. Odgovora na vprašanje kje vidi demagogijo nisem dobil, pa ga mogoče dobim tu-če je res.
Mogoče zadnja vrstica? Meni se zdi samo življenska resnica.

shmandi ::

Sem moral prav v SSKJ pogledati, kaj točno pomeni demagogija...
demagogija demagogíja -e ž (i?) dajanje lažnih obljub, trditev za pridobivanje zaupanja ljudi in s tem politične moči

NonPlusUltra ::

Prav ali neprav, pravično, nepravično, cenzura, svoboda govora, whatever ... Če odpreš vrata svojega doma in povabiš kup gostov, lahko vztrajaš pri svojih pravilih, pa naj bodo za koga še tako nesprejemljiva in čudna (recimo: pri meni doma pa se striktno ne govori o smrti, vrtnarjenju, kokeršpanjelih ... Govori se lahko o marjeticah, absinthu, chemtrailih ...).
Kdor to sprejme, bo ostal, tisti, ki bi rad čvekal o španjelih, bo samovoljno to odšel početi drugam ali pa bo naprošen, da to stori. Jaz ne vidim nobenega problema, tudi če je forum v resnici politično pristranski. Zakaj ne bi smel biti? Nisem politično opredeljena, morda me zato to ne moti.
Edina možnost za resnično in popolnoma nepristranski forum je ta, da se odpre forum brez pravil, brez moderatorjev in da vsak piše, kar se mu zahoče, brez samoomejitev.

Aja, moderator: nisem užaljena, ker si v obsežni temi, z verjetno več OT-ji, kot takega izbrisal (lahko bi pa samo moderiral in dodal tisti "OT") ravno mojo enostavčno in nedolžno repliko o poklicih. :-)
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."

Magic1 ::

Dejt ga nehat srat o zakonih narave, a bi bilo najbolje da vse hendikapirane kar takoj odrešimo muk, ali izkoristimo svoj napredek, da lahko tudi takšni živijo dostojno življenje. Sej ne živimo v divjini, kjer bi bila vsaka pomanjkljivost usodna...
Nekateri imajo do neke mere Hitlerjev pogled na svet, ni čudno da se briše poste.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

D3m ::

A to imaš napisano na vhodnih vratih? Ker, kar hitro gostov ne boš imela več, kar bi bilo zate verjetno plus.
|HP EliteBook|R5 6650U|

NonPlusUltra je izjavil:

...lahko vztrajaš pri svojih pravilih, pa naj bodo za koga še tako nesprejemljiva in čudna...

Jaz ne vidim nobenega problema, tudi če je forum v resnici politično pristranski.

No, problem je v tem, da niti pri svojih pravilih ne vztrajajo ravno konsistentno.

Drugače pa tudi jaz ne vidim nobenega problema v politični pristranskosti. Vendar to ne izključuje debate na to temo. Ne vidim razloga, zakaj se o tem ne bi debatiralo.

Oberyn ::

Daedalus je izjavil:

Prosim, pojasni kako si trol kalibra jype kr ne uspe pridobiti naziva. Pa se lepo stevilo let res trudi trolat po forumu. Pol pa lahko recemo kako o pravilih.

Ne vem, če je to trolanje. Jype je včasih malo tečen, vendar pa se mi zdi en tak dobronameren in pozitivno nastrojen osebek. Mislim, glede na njegove prispevke, osebno ga drugače ne poznam.

Kar se tiče pa velikih belih bwana mkubwa, meni se ne zdi, da bi bili kaj posebno nastrojeni proti čemerkoli. Včasih imajo kakšen zdrs, ampak večinoma pa tale forum delajo sploh prebavljiv, tako da če imam sploh kakšno mnenje o njih, je to "kako za vraga se jim ljubi?". Predpostavljam, da plačani kaj posebnega za to ne morejo biti, če gre za hobi, se mi zdi pa psihično precej naporen hobi.

D3m je izjavil:

A to imaš napisano na vhodnih vratih? Ker, kar hitro gostov ne boš imela več, kar bi bilo zate verjetno plus.

Nerodno sem se izrazila. Tisti "recimo: pri meni doma ..." ni pomenil, da se dejansko pri meni doma (ne)govori o konkretno omenjenih temah, pač pa sem hotela na splošno prikazati, da imajo lahko ljudje (za nekoga drugega) dokaj čudna pravila.
Gostov pa imam (brez, da bi takšne neumnosti pisala na vrata) izredno malo, kar je zame, kot asocialno osebo, res plus.

sheeshkar ::

Ikspe je izjavil:

Spodaj na linku je ta tema ki jo je zbrisal Žiga Dolhar. Odgovora na vprašanje kje vidi demagogijo nisem dobil, pa ga mogoče dobim tu-če je res.
Mogoče zadnja vrstica? Meni se zdi samo življenska resnica.

Ne razumem, zakaj so zaprli to temo in kje v tej temi nekateri vidijo kršenje človekovih pravic. Sam podpiram družinski zakonik in se z OPjem te teme vsebinsko ne strinjam, nikjer pa ne vidim demagogije, pozivanja k sovraštvu ali nestrpnosti - vidim samo človeka z drugačnim mnenjem, ki ga morda ne zna najbolje argumentirati. Ravno zaradi širjenja obzorij tistih ljudi, ki ne podpirajo novega družinskega zakonika (zato ker sem opazil, da pogosto ne razumejo osnov tematike), bi bilo potrebno takšne teme spodbujati in ne cenzurirati za vsako malenkost.

Opažam pa trend cenzuriranja/označevanja za nestrpneže (pa ne samo na tem forumu, tudi v družbi) vsakogar, ki se ne strinja s tematikami, ki jih popravlja nov družinski zakonik. Pri tej tematiki so nekateri ljudje preobčutljivi in očitno ne znajo sprejemati drugačnih mnenj - prehitro jih označijo za nestrpne in jih cenzurirajo. Velika razlika je med omejenci tipa Aleš Primc (ki imajo pravico izražati svoja mnenja, ne glede na to kako neumna se nam zdijo) in raznimi hitlerji in putini, ki ljudi žalijo/tepejo/pobijajo.

reader je izjavil:

NonPlusUltra je izjavil:

...lahko vztrajaš pri svojih pravilih, pa naj bodo za koga še tako nesprejemljiva in čudna...

Jaz ne vidim nobenega problema, tudi če je forum v resnici politično pristranski.

No, problem je v tem, da niti pri svojih pravilih ne vztrajajo ravno konsistentno.

Drugače pa tudi jaz ne vidim nobenega problema v politični pristranskosti. Vendar to ne izključuje debate na to temo. Ne vidim razloga, zakaj se o tem ne bi debatiralo.

Tudi jaz ne. In moj post ni niti namigoval na nasprotno.

hotwheels ::

Hm, bi v družbi ali na forumu bilo moralno razgljabljat če imajo črnci pravico do svobode?
Sliši se smešno, ampak je konkretna povezava med tem in med tem kar razgljabljamo o homoseksualcih. Moje mnenje je vseeno, da bi taka razprava mogla biti dovoljena AMPAK SAMO IN RES SAMO če bi komentarji bili podkrepljeni z čemerkoli drugim kot z lastnim mnenjem.
Zaradi tega je pomojem bila zaprta tudi tema o družinskem zakoniku.

Čudim se da nekatere ne moti pristranskost. No ja za tiste ki so na tisti strani ki jim to ustreza, jih žal res ne moti. Taki potem pač ostanejo na tekem nivoju. Slišijo tisto kar jim ustreza, in zatisnejo ušesa ko jim ne ustreza.
Medijske pristranskosti bi se morali rešiti že ob osamosvojitvi. Mar se nismo odločili za demokratično družbo?

Lep primer je TV Slovenija 1. Imaš izrazito levičarsko nastrojen redni program Studio city. Pljuvajo po Janši in desnici. Ko se zdi da bo nekdo nekaj povedal v prid desnici ali pa kontra levici, pa ga mižakljoči hitro prekine in malce spremeni temo.
Na TV SLO nimaš niti ene oddaje ki bi bila vsaj rahlo usmerjena v desno.
V takem sistemu lahko nekateri delajo kar hočejo, tisti ki bi pokazali na napake pa so utišani. Zato pa imamo kakor pač imamo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ikspe ()

hotwheels je izjavil:

Hm, bi v družbi ali na forumu bilo moralno razgljabljat če imajo črnci pravico do svobode?

Tole aplicirati na zbrisano temo in je odgovor takoj jasen, zakaj je bila tema izbrisana.

Bellzmet je izjavil:

hotwheels je izjavil:

Tole aplicirati na zbrisano temo in je odgovor takoj jasen, zakaj je bila tema izbrisana.

hruške niso jabolke.

sheeshkar ::

hotwheels je izjavil:

Sliši se smešno, ampak je konkretna povezava med tem in med tem kar razgljabljamo o homoseksualcih. Moje mnenje je vseeno, da bi taka razprava mogla biti dovoljena AMPAK SAMO IN RES SAMO če bi komentarji bili podkrepljeni z čemerkoli drugim kot z lastnim mnenjem.
Zaradi tega je pomojem bila zaprta tudi tema o družinskem zakoniku.

Primerjava s svobodo črncev je neprimerna, ker nasprotnike zakonika v bistvu moti, da bodo otroke lahko vzgajali istospolno usmerjeni in se bojijo, da bodo otroci zato prikrajšani (ker ne bodo imeli matere). To je njihovo mnenje in vsak normalen človek ga lahko do neke mere razume (tudi če se z njim ne strinja). Ravno v takšnih temah bi s pomočjo citiranja raziskav in argumentirane debate lahko razširili obzorja nekaterih, ki nimajo vseh dejstev in morda celo spremenili kakšno mnenje (ali pa mu vsaj dali misliti). Cenzuriranje takšnih tem v bistvu najbolj škodi ravno podpornikom družinskega zakonika.

Se pa seveda lahko zgodi, da neka debata zapade v neargumentirano žaljenje in pljuvanje - takrat je povsem pravilno, da se jo zaklene. Vendar to konkretno temo so zaprli povsem brez razloga.

Zgodovina sprememb…

V tem primeru so.

Po mojem mnenju bi bila odprava suženjstva veliko težja, če bi prepovedovali kakršno koli razpravo na to temo.

Zame gre za identično stvar - človekove pravice.

ramiz?! ::

Bellzmet je izjavil:

Zame gre za identično stvar - človekove pravice.

Pravice otroka pa te pri tem ne motijo?
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Ikspe je izjavil:

Čudim se da nekatere ne moti pristranskost. No ja za tiste ki so na tisti strani ki jim to ustreza, jih žal res ne moti. Taki potem pač ostanejo na tekem nivoju.

Ker sem ena od dveh, ki sta izjavila, da ju ne moti pristranskost, repliciram.
Kaj pa tisti, ki niso na nobeni strani? (Recimo jaz, ki sem na strani, katera mi ustreza, se pravi nobena.) Zakaj bi njih morala motiti pristranskost enih ali drugih? Ok, tako gledano, morda zato, ker so tudi tisti, ki niso na nobeni strani, v resnici na neki strani (se pravi, nobeni)? Nobena stran, neopredeljenost, je tudi stran? Ja, potem bi me morala motiti pristranskost, a v tem primeru, ko bi bile tri strani, bi me morala motiti pristranskost dveh strani, se pravi, leve in desne.

Ti potem pač ostanejo na takem nivoju?
Srčno upam, da bom res. Ni potrebno priti sem gor, da bi videla, kako je naporno življenje pristranskih do ene strani, ne zmorem si sploh predstavljati, kako bi bilo, če bi morala biti do dveh.

cekr ::

Če bi imel sam kaj besede, sploh ne bi pustil kakršnihkoli političnih tem.
Samo strogo tehnične. Ne bi dovolil niti medvrstičnega politiziranja, kot je npr. v Monitorju.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

hotwheels ::

@mihaz Kaj pa če si otrok želi, da ga posvoji homoseksualna družina? Kje pa so potem pravice tega otroka?
Otrok nima nobene pravice, da si izbira družino glede na spolno usmerjenost, ker je to spolna doskriminacija, ima pa pravico (ko je dovolj star), da si izbira družino glede na pogoje v katerih bo odraščal. In otrok v homoseksualni družini ni prikrajšan za nič, tako kot tudi ni prikrajšan v enostarševski družini.

In ja, primerjava z črnci je na mestu, gre se za enakopravne pravice, enako kot se je šlo takrat. In tudi takrat so bili ljudje, ki so trdili da to ni naravno, itd. Popolnoma enako, le da se to zdaj vsem (upam) zdi popolnoma normalno, da imajo enake pravice.

Zgodovina sprememb…

NonPlusUltra je izjavil:

Ikspe je izjavil:

Čudim se da nekatere ne moti pristranskost. No ja za tiste ki so na tisti strani ki jim to ustreza, jih žal res ne moti. Taki potem pač ostanejo na tekem nivoju.

Ker sem ena od dveh, ki sta izjavila, da ju ne moti pristranskost, repliciram.
Kaj pa tisti, ki niso na nobeni strani? (Recimo jaz, ki sem na strani, katera mi ustreza, se pravi nobena.) Zakaj bi njih morala motiti pristranskost enih ali drugih? Ok, tako gledano, morda zato, ker so tudi tisti, ki niso na nobeni strani, v resnici na neki strani (se pravi, nobeni)? Nobena stran, neopredeljenost, je tudi stran? Ja, potem bi me morala motiti pristranskost, a v tem primeru, ko bi bile tri strani, bi me morala motiti pristranskost dveh strani, se pravi, leve in desne.

Ti potem pač ostanejo na takem nivoju?
Srčno upam, da bom res. Ni potrebno priti sem gor, da bi videla, kako je naporno življenje pristranskih do ene strani, ne zmorem si sploh predstavljati, kako bi bilo, če bi morala biti do dveh.

V komunističnih državah je izrazita pristranskost medijev. Vprašaj se kaj te ljudje izgubljajo pa boš začela razumevat zakaj ni dobro da poslušaš samo nekoga ki se zavzema za neko stvar in ne tudi tistih ki povejo zakaj ta stvar ni dobra.
««
«
1 / 9
»»