» »

Kazenska ovadba zoper mene zarado "natega" na bolhi.

Kazenska ovadba zoper mene zarado "natega" na bolhi.

«
1
2

ajfon ::

Pozdravljeni,

verjetno si vsi mislite, da sem tisti ki "sere" na bolhi ljudem glede na naslov teme, ampak naj vam povem svojo zgodbo.

Imel sem samsung galaxy s2, ki mi je enkrat padel na tla, medtem ko sem se menil po telefonu. Telefon poberem, in opazim, da ekran ne deluje, in se še menim do konca pogovora. Nato takoj pogledam kaj bi bilo z ekranom. Po boljšem pregledu ekrana ugotovim da je poknalo notranje steklo.

Telefon dam na bolho, prodajal sem ga za 35€, zraven sem omenil da ima telefon počen ekran, in da ga je potrebno zamenjati.

Naj še enkrat poudarim da so ostale komponente delovale. Ko je počil ekran sem se lahko še menil po telefonu, nato sem vzel ven sim in prestavil v drug telefon.

No... in kliče mene nek tip iz bolhe, pa da ga kupi, pa da ga pošljem, in seveda jas pošljem, ga un dobi. Me kliče tip in reče da nedela matična plošča (preden sem poslal sem še enkrat preveril, in se je telefon prižgal, pač tipke so se vidle, da so se pržgale, ekran tako ali tako je fuč)..
Po kreganju z njem, da ga nebom vzel nazaj se je ene 3x razjezu pa poslav mene v kura*, itd.. No in se menima in nekak pove da je VTRGAL TIPKO ZA VKLOP TELEFONA IZ MATIČNE.

Pa mi tip cel dan govori da mi ga bo nazaj poslal, in res dobim pretekli petek listek za telefon.. Pa pač nisem šel vzdignit ker sem mu poslal delujočo zadevo, sedaj pa je uničil in hoče denar nazaj. Pa me kliče danes da je na policijski postaji, in da bo oddal kazensko ovadbo zoper mene, če ne vzdignem pošiljke.

Drugače to sploh ni moj stil. Iskreno povedano se mi neljubi kregat preko teh 40€, in če bi matična še delovala, bi telefon vzel nazaj, ampak ne deluje oz. ni več v takem stanju kot sem poslal!
Rekel je tudi da imam časa 14 dni da vzdignem drugače gre kazenski postopek naprej ali nekaj takega...

V glavnem.. nevem če tip blefira, ali ne, ker nimam pojma kako gredo ti kazenski postopki, vsa zadeva se mi zdi malo smešna, ampak vseeno. Vprašam raje vas, in upam da mi bo kdo znal odgovoriti!

Lp,
Jan

Machete ::

Ignore, če si napisal v kakšnem stanju je.
Povej naj mirno vloži kazensko ovadbo in da boš z veseljem sodeloval.

ajfon ::

pač v redu.. sam ko js sm star 18 let pa nimam pojhma v teh stvareh, tip je pa nevem 50 pa ga tk pou stvari nism zastopu

sandmat ::

ajfon je izjavil:

pač v redu.. sam ko js sm star 18 let pa nimam pojhma v teh stvareh, tip je pa nevem 50 pa ga tk pou stvari nism zastopu


če je 50, je samo večja verjetnost, da ima manj pojma kot ti. Naj prijavi. Ti poveš svojo plat zgodbe, on pove, da ga je odpiral in dodatno poškodoval (kar bo itak razvidno, če ga prinese s sabo). Samo glej, da se številka motherboarda ujema s tvojim in da ne prinese nekega tretjega.

imagodei ::

A je oglas še objavljen na bolhi ali ne več? Ali je iz njega razvidno, v kakšnem stanju je telefon? Ali sta kaj komunicirala elektronsko?

Daj linke in (anonimizirana) elektronska sporočila sem gor, pa da vidimo.
- Hoc est qui sumus -

ajfon ::

Naj še omenim, da nisem bil prvi lastnik, ampak drugi..

V oglasu je pisalo da imam papirje pa vse in dam zraven, ampak sem mu pozabil poslati, ker sem imel rčaun pa to na drugem koncu bajte, in sem mu kasneje rekel da mu lahko pošljem, pa je rekel da nebo imel ker itak pošlje nazaj telefon..

evo sem oglas še enkrat aktiviral samo za vas..
samo kako minutko da se aktivira..

Drugače kot bote vidli v oglasu, sem jasno napisal da ima počen ekran..

Lp

http://www.bolha.com/telefonija-gsm-apa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ajfon ()

ajfon ::

drugače nimam veliko elektronskega materiala, ker sma se večino menila po telefonu ampak imam te sms-e:




Lp

TheJack ::

Če je res, kar praviš (!), naj poda kazensko ovadbo. Kaj je najhuje, kar se ti lahko zgodi? Moral boš na sodišče, njemu povrniti 35 EUR+PTT in postopek se bo ustavil. Skratka, nič ne bo. Naj se jebe s policijo in sodišči, če ima čas.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Machete ::

Haha. Reci naj počaka na policijski postaji, da moraš malo prespati zadevo ta čas. :)

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Znida ()

ajfon ::

naj še omenim da je tisti telefon že bil enkrat prej razbit.. Ko sem ga dobil mi je un tip rekel da je že enkrat imel razbit ekran in ga je na servisu un zamenjal.. Čeprav nevem če kaj vpliva, samo vseeno..

Glej povedal sem tako kot je.. Tip je uničil matično in hoče denar nazaj..

Kaj če sodbe ne dobim? kaj me potem čaka

Kaj če sodbe ne dobim? kaj me potem čaka

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ajfon ()

FXMagic ::

Kake sodbe?
Ce je oglas v originalu res izgledal tako kot na linku, potem tu ni kaj in lahko un tip hodi na policijo kolko hoce.

ajfon ::

glej oglas je tak kot je.. samo vseeno.. hočem met naštudiran vsak scenarij.. kaj jas vem ka si lahko ded zmisli..

kaj se zgodi če jas na sodišču zgubim.. kaj če si zmisli zgodbo, kaj če matično un zamenja?..
ka se mi v teh primerih zgodi.. Ker drugače se mi pač nesplača kregat čez teh 35€.. Nisem tak človek da bi to delu..

LP

Meizu ::

Problem je samo v tem, da si napisal, da je ekran samo počen in ga je potrebno zamenjati, nikjer pa nisi omenil, da ekran dejansko sploh ne deluje. Lahko se bo obesil na to. Ekran je namreč lahko počen, ni pa nujno, da ne deluje več, sploh glede na to, da si napisal, da se razpoke praktično ne vidi.

Potrošnik lahko iz tega sklepa, da ekran deluje, le počen je, česar se sploh ne opazi.
Odvisno je potem od sporočil, ki sta si jih verjetno izmenjala pred prodajo/nakupom, če je mogoče on potem povpraševal o zadevi in si mu ali nisi razjasnil, da je ekran komplet fuč in je zamenjava nujna.

berlusconi ::

Sicer ti to ne bo pomagalo zdaj, morda v prihodnje. Preden karkoli komurkoli pošiljaš naredi fotografije 'zadeve' (številko matične itd...), posnami kako deluje in se na tak način zavaruješ pred takimi sitnostmi.

GTX970 ::

Prilepi screen oglasa iz bolhe.

kratos ::

oglas piše tako kot da telefon deluje in je samo ekran počen, nikjer ni omenjeno nič da display ne deluje. Temu bi jaz rekel zavajanje. Ampak dobro o tem tu ni govora, samo predstavo sem si naredil o tebi. Če si povedal vse fakte in mu podal vso resnico preden je nabavil tvoj telefon se nimaš kaj sekirat, si zaščiten predvsem tudi zaradi tega ker sta komunicirala prek smsou in so shranjeni. če si se zlagal in si je možak shranil oglas oz. smse v katerih bi jasno pisalo drugače od resnice potem lahko ukrepa dalje in boš takratko vsekakor potegnil ti.

Menjava matične oz laganje iz njegove strani ovržejo tvoji dokumenti ki jih imaš še doma, v njih piše serijska št. matiče.

edit: evo tako kot je meizu napisal, me je prehitel ker pišem na telefonu in malce traja hehe

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kratos ()

shmandi ::

S kje pa je ta tip?
Sem imel enkrat podobno izkušnjo z matično od laptopa. Ampak sem pač prevzel pošiljko in požru zgubo. Pa tud matična je prišla skurjena nazaj, kar prej ni bila.
Najboljš prodat v živo. Tu maš pa sprobaj.

Okapi ::

ajfon je izjavil:

glej oglas je tak kot je.. samo vseeno.. hočem met naštudiran vsak scenarij
Lahko te poišče in te razbije. Pač, če hočeš imeti vse scenarije naštudirane>:D

scipascapa ::

haha, Policija se bo samo smejala...tudi tožilec se bo...edino civilno, pa še to je smešno.

#000000 ::

tip ti je zamenjal matično z svojo nedelujočo, vam res še ni kapnilo ?

TheJack ::

Nisem kazenski pravnik, ampak v tem primeru bi tebi na sodišču morali dokazati goljufijo po 211/5 Kazenskega zakonika. Dokazati bi ti morali torej, da si tega človeka, zato da bi sebi pridobil protipravno premoženjsko korist, vedoma in naklepno spravil v zmoto glede tega, v kakšnem stanju je telefon, zaradi česar je on ta telefon kupil, čeprav ga ne bi, če bi vedel, v kakšnem stanju je v resnici.

Če ti to dokažejo, boš obsojen. Na mesec ali dva pogojno ali na denarno kazen. Če boš še pred izrekom sodbe oškodovancu povrnil škodo, bo on verjetno predlog za pregon umaknil, sodišča pa bo postopek ustavilo.

DISCLAIMER: Ne ukvarjam se s kazenskim pravom. Zgoraj napisano NI pravni nasvet. Zanj se obrni na odvetnika.
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

GTX970 ::

Ignore him, dobil je tvojo delujočo matično, sedaj hoče še denar nazaj.
I ovce i novce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

shadeX ::

#000000 je izjavil:

tip ti je zamenjal matično z svojo nedelujočo, vam res še ni kapnilo ?


Tudi sam tako mislim.

Sej zadeva je čist simpl. Njemu se je pokvarila matična plošča, nato je poiskal na bolhi najcenejši telefon istega modela kot ga ima on (galaxy s2 v tem primeru), z delujočo matično (iskal je take z razbitim ekranom ker so cenejši). Tako je dobil telefon, zamenjal matične in sedaj hoče da prevzameš pošiljko z okvarjeno matično ploščo. Če to narediš ga je popravilo stalo 0€, v nasprotnem primeru 40€ kar tudi ni tako slabo.

Legendarna ideja. Sam se je nebi spomnil..

@OP, tebi svetujem da pod nobenim pogojem ne prevzameš pošiljke. Ne bo te tožil za 35€, ker se mu ne splača :) Pač tipček je videl da ima opravka z mulcem in igra na noto ustrahovanja. Ne daj se..

gslo ::

pošlji mu sms nazaj, da si na policiji, zaradi poskusa goljufije s strani kupca tvojega telefona. :-D

blefira. najboljši nasvet je /ignore.

pa ena predplačniška SIM kartica, da ti nateguni ne gnjavijo ravno po telefonu, ki ga imaš vedno s sabo.

hojnikb ::

sj če se je menjala matična se da hitro preverit. IMEI.
#brezpodpisa

#000000 ::

Ma ja kaj bi kdu kupoval razbit telefon, če zanj nima rezervnega ekrana al pa ga rabi zaradi plate, plus tip se je na koncspomnu, ajd dej še mulca scat peljem pa mam vse đabe.

Ja sej, greš lahko na pošto, zahtevaš komisijsko odprtje paketa, preveriš kak je imei na plati (če ni zamenjal nalepk) in po tem se odločiš, boš paket vzel nazaj ali ne. Pač navedeš razlog zakaj ne in dobiš zapisnik tko imaš dokaz da te je zajebal iz prve roke in celo overjen.

Heavy ::

Drugače pa policija niti ne bi šla obravnavati goljufije zaradi take majhne vsote.


Drugače pa za - ker naj bi bil tvoj telefon na pošti, in nikakor ni kupec menjal matične plošče - lahko blokiraš njegov IMEI.




Če imaš kje kakšen dokument od telefona (aneks od operaterja, garancijski list, račun... je gor navedena IMEI številka telefona. Pokličeš operaterja in rečeš da naj blokira :D

killa bee ::

Imam pa še jaz eno podobno izkušnjo. Imel sem računalnik z 512 mb rama spomina. Ta računalnik se je pokvaril in sem ga nesel na servis. Serviser je rekel da bi moral plačati ne vem kako vsoto in sem se odločil da kupim nov računalnik, serviserju pa rekel naj mi vrne ram in procesor ker ju bom probal prodati na bolhi. Serviser mi vrne rame in jst jih takoj nesem na bolho prodat in jih pošlem enmu modelu ne vem kam. In me tip kliče kao da sem mu poslal 256 mb-ajtne rame. In jaz mu denarja nisem hotel vrniti ker v življenju nisem imel 256 mb rama in sem sumil da je on izmislil celo zgodbo.

Okapi ::

Tega je vedno več, ker pošiljatelj zelo težko prepričljivo dokaže, kaj je zares poslal, prejemnik pa, kaj je zares dobil. In potem poskušajo goljufati oboji.

gslo ::

.. ali pa te je nategnil serviser, ti pa nevede še kupca na bolhi.

killa bee ::

ja tukaj je res dobra verjetnost da je bil serviser upleten.

St235 ::

Za kazensko ovadbo (torej policijo) niti pod razno ni dovolj. To da prodajaš poškodovan telefon si napisal, zdaj do kakšne mere poškodovan je diskutabilno ampak nikakor ni možno govorit o kaznivem dejanju, ki bi ga preizkovala policija.

Drugo vprašanje je morebitna civilna tožba, ki pa za 35€ pod razno ni opcija in kot drugo tudi tam bi moral on tebi dokazat, da si mu nameno prodal telefon z pokvarjeno matično, zlomljeno tipko in ne vem čim. Torej dvakrat misija nemogoče.

Tudi ta SMS, ki ti ga je poslal je brezvezno zastraševanje. On policije ni niti od blizu videl.

Unknown_001 ::

@OP Kakor so ostali rekli. Navedel si, da je telefon poškodovan, punkt! Nima ti kaj očitati. Tebi je seveda telefon deloval, in si ga poslal. Sumljivo pa je kako za boga je gospod vedel, da je ravno matična plošča fuč. Če pa je ON odtrgal tipko za vklop, potem je pa to izključno njegova malomarnost. Če sta se menila prek SMS ta del kar lepo imej shranjen.
Ne more on nekaj kupit, namerno pokvarit pa pol špilat frajerja, to enostavno ne gre. Če bi to se dalo počet, bi lahko narod po tej logiki namerno povzročal škodo trgovinam s tehniko (lažne reklamacije).

Če bo še kaj sral mu povej da si mu poslal telefon v delujočem stanju in da si omenil, da je ekran počen, ter da ni debate in med vrsticami mu lahko daš vedeti da veš da te izsiljuje. Narobe pri tebi je bilo, da si se vlekel z izjavami v stilu "a se lahko mirno pogovorimo" in to mu je dalo občutek moči, da lahko nad tabo izvaja psihični pritisk, da boš popustil njegovi zahtevi in mu noš vrnil denar, ti pa boš dobil nazaj uničen telefon. Lahko pa če imaš muda mu po takem izpišeš, da ga lahko prijaviš krive ovadbe. Sam ne pri takih ljudeh kompromisov iskat, ker jih ne boš našel. Take ljudi boli đo za tebe in jim je v cilju da izsilijo kar želijo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2015 ::

Glej, vidim, da si dobil dosti odgovorov, samo se mi zdi, da boš iz tega težko izluščil pravega. Poskusil ti bom pomagati, ker se mi zdi, da razmišljaš povsem napak.

Pogovarjaš se z mano, ko na Bolhi, eBayu in aliExpresu prodajam (na ekspresu v bistvu kupujem). Nikoli nobenega problema. Mobitel št. imam isto že pod prve firme in bi imel še tisto staro a mi je firma ni hotla prodati, češ last firme.

Najprej kazenska ovadba...

Iz tega, kako si napisal oglas in kako si opisal stanje telefona, menim, da si kupca zavajal in posledično ogoljufal. Kar bi ti jasno moral napisati je NEDELUJOČ TELEFON - ZA REZERVNE DELE. Debata kasneje zamenjana plata poškodovano to in ono je nebistveno. Vsaj za sodišče.

Če se bo tožilcu dalo s tem ukvarjati, si pečen. Lahko ti bo ponujena možnost, da oškodovancu povrneš škodo. Vendar je zvijača tukaj. S tem se mora oškodovanec - v tem primeru kupec STRINJATI. Veš, iz prakse ti povem, da se eni več nočejo strinjati z ničemer, ko so zelo jezni. V tisti sveti jezi proti tebi oblikujejo bom rekel negativno predstavo o tebi, ki je še hujša od vsega realnega.

In potem boš obsojen.

Seveda bo morda tožilec imel napet dan in se nihče ne bo hotel ukvarjati s tabo. In bo odstopil od pregona. Samo veš, preganja te lahko tudi oškodovanec, ne samo tožilec. Lahko te bo - lahko ne. Tvoj primer ni vreden zajebancije - a veš, odvetnikom je to kruh in poznam primere, da so nekoga prepričali, da so šli tožit povsem nedolžnega.

Seveda lahko oškodovanec odstopi kot subsidiarni tožnik - vendar je tvoj primer kar 'sladek'. Na primer moja dva odvetnika bi te - brez pretiravanja - zabila do daske. Njima se sladko je.. če gre za telefon, ne vreden 35 €. Bistveni so stroški na obravnavah, ki zlezejo na kakšnega jurja. In tega jurja boš ti plačal.

Zdaj pa poglejmo, če boš obsojen... Pogojno seveda, vendar si svojo kariero kar trajno uničil. V mojem poslu moram pri resnejših ponudbah dajati potrdilo o nekaznovanosti. Tako za občutek - dam cca 50 ponudb in cirka 15 potrdil letno. Pri določenih poslih so sodelavci morali dati dovoljenje, da za njih naročnik preveri nekaznovanost.

Seveda ti tega ni potrebno dati - saj nihče nikogar ne sili - samo potem kar odpiši vsako službo, kjer delaš z opremo nad 2000 €. To pa je danes že skoraj vsaka stvar, če drugo ne, pa rabljen kombi.

Recimo, šofer kamijona ne boš NIKOLI. Misliš, da ti bo kdo zaupal 0,5 mio € vredno robo, če imaš kartoteko, kot rečemo v žargonu.

Moje mnenje je - glede na vse povedano - da mu lepo vrni denar, vprašaj ga, če je imel še kakšne stroške - in če jih je imel - mu to lepo brez teatra povrni in zdravo.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: GTX970 ()

kloko ::

bbbbbb2015 ti pa take klamfaš, da bi človek skoraj pomislil, da si ti srečni kupec tega aparata...

St235 ::

Iz tega, kako si napisal oglas in kako si opisal stanje telefona, menim, da si kupca zavajal in posledično ogoljufal. Kar bi ti jasno moral napisati je NEDELUJOČ TELEFON - ZA REZERVNE DELE. Debata kasneje zamenjana plata poškodovano to in ono je nebistveno. Vsaj za sodišče.

Idiotizem, da glava peče. V oglasu je jasno navedena poškodba, kaj je potem kupec delal z njim, prodajalec ne more vedet. Predvsem pa niti pod razno niso podani razlogi za KAZENSKI pregon.

In potem boš obsojen.

In potem svizec zavije čokolado.

Na primer moja dva odvetnika bi te - brez pretiravanja - zabila do daske.

Edino če sta tvoja ovetnika Mojo in Haso, ki zabijata deske.

Bistveni so stroški na obravnavah, ki zlezejo na kakšnega jurja.

Ne laži in zavajaj, ker te bomo tožili. Odvetniške tarife so jasne. Da o temu, da ti v kazenskem postopku ne moreš uveljavljat stoškov odvetnika(kot priča/oškodovanec) sploh ne govorimo.

Moje mnenje je - glede na vse povedano - da mu lepo vrni denar, vprašaj ga, če je imel še kakšne stroške - in če jih je imel - mu to lepo brez teatra povrni in zdravo.

Tvoje mnenje je navadna neumnost in edini izgovor za napisano je to, da si ti ta kupec s pokvarjenim telefonom. V nasprotnem primeru boš fasal tožbo ker zavajaš in lažeš. In ker bo vsak od nas pripeljal 3 odvetnike boš ti s svojimi dvemi gladko pogorel in plačal milionske odškodnine.

Drugače pa res lepo od tebe, da si se danes registriral samo, da poveš cel pehar neumnosti. Drugič pa ne kupuj telefonov za dele, če jih potem ne zanš skupaj sestavit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

hojnikb ::

Moje mnenje je - glede na vse povedano - da mu lepo vrni denar, vprašaj ga, če je imel še kakšne stroške - in če jih je imel - mu to lepo brez teatra povrni in zdravo.


Nice try.
#brezpodpisa

GTX970 ::

In registriral si se na ST samo zato, da si tole striženje ovc povedal ?
2 odvetnika imaš ?

Si mafijozo ali samo politik, ki ima prste že predolgo v marmeladi ?

Okapi ::

:)) Upam da OP ne bo nasedel tej pravljici.

shadeX ::

Daj @bbb ne blodi neumnosti. Če OP govori resnico je čist logično da mu un gnoj pošilja nazaj telefon z drugim kosom..


Iz tega, kako si napisal oglas in kako si opisal stanje telefona, menim, da si kupca zavajal in posledično ogoljufal. Kar bi ti jasno moral napisati je NEDELUJOČ TELEFON - ZA REZERVNE DELE


Kaj govoriš neumnosti? Kakšne rezervne dele? Če je bil samo počen ekran in vse ostalo deluje, potem sploh ni nujno da je telefon za rezervne dele. Prav tu pred sabo imam na košče razbitega HTC-ja in ga uporabljam za testiranje aplikacij..

Je tudi veliko ljudi ki jih počen ekran sploh ne moti in telefon uporabljajo naprej kot da ni nič.
Pojdi trosit tiste tvoje cvetke komu drugemu.

bbbbbb2015 ::

Upam, da si v tem prvem delu razumel, kaj sem ti hotel povedati.

Zdaj pa k drugemu delu - prodaji.

Robo prodajam 20+ let in bistvo uspeha je, da sta obe strani zadovoljni. Da ima kupec občutek, da je dobro kupil, ti pa da si prodal. Veš to, da ti zdaj dokazuješ, kaj je razmetal in kaj ne... Tega ne moreš dokazati. Lahko je človek poskušal kaj popraviti oz. ugotoviti, če bi se dalo še kaj napraviti in je stvar še bolj polomil. To se meni osebno zdi najverjetnejši scenarij, kaj se je zgodilo, ko si mu robo prodal.

Ko prodajaš tehnično robo, zapišeš pred prodajo vse številke, serijske itd. fotografiraš. To ti je 10 sekund časa in te trajno obvaruje pred nategovalci.

Pa veš kako je. Roba, ki jo jaz prodajam, je praviloma v POLNO FUNKCIONALNEM STANJU. Ljudje kupujejo rabljen telefon, da bi ga uporabljali, ne vlekli črev ven in menjavali ali lomili plate.

Ne prodajaj take robe, kot jo prodajaš - če pa jo - pa napiši REZERVNI DEL. Veš, jaz sem prodajal robo, konkretno mrežni printerski server. Človek je to hotel kupiti, pa sva se pogovarjala, pa mi je povedal, da ima težave s print driverjem na PCju in da je poskušal s tem print serverjem 'odklopiti' printer od PCja misleč da ne bo imel težav.

Jasno sem mu povedal, da ga print server ne bo rešil - problem z driverji bo še vedno imel. Tako da sicer ni kupil robe, a si kar predstavljam, kakšen obraz bi imel, ko bi videl, da ima še vedno problem.

Tako da... Pri prodaji vedno razmisli, kako se bo ona druga stran počutila in ne slepi druge in sebe, da je vsakemu kekcu jasno počen ekran in zamenjava.

Pa dosti sreče in upam, da ti bo moj nasvet pomagal.

Unknown_001 ::

bbbbbb2015 je izjavil:


Iz tega, kako si napisal oglas in kako si opisal stanje telefona, menim, da si kupca zavajal in posledično ogoljufal. Kar bi ti jasno moral napisati je NEDELUJOČ TELEFON - ZA REZERVNE DELE. Debata kasneje zamenjana plata poškodovano to in ono je nebistveno. Vsaj za sodišče.

Če se bo tožilcu dalo s tem ukvarjati, si pečen. Lahko ti bo ponujena možnost, da oškodovancu povrneš škodo. Vendar je zvijača tukaj. S tem se mora oškodovanec - v tem primeru kupec STRINJATI. Veš, iz prakse ti povem, da se eni več nočejo strinjati z ničemer, ko so zelo jezni. V tisti sveti jezi proti tebi oblikujejo bom rekel negativno predstavo o tebi, ki je še hujša od vsega realnega.



ALERT!

Pred kratkim ustvarjen račun na ST samo za tole. Loše ti to ide bre. Nismo po župi priplavali.

1. Glede na to da je njemu telefon deloval in je bil oddan poškodovan le na ekranu kar je napisal, TO NI zavajanje.


2. Subjektivnost in vpliv počutja nimajo kaj iskati v uradnih obravnavah. Slab dan itd... bullshit, še vedno so tu regelci katerih se morajo držat.


3. Prepričuješ ga, da naj vrne kupnino in mu še financira servis. Sanja svinja kukuruz.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

ajfon ::

ja sam problem je da sem potem jas 40€ v minus..

DRUGAČE V OGLASU PIŠE DA JE EKRAN POČEN IN GA JE POTREBNO ZAMENJATI!!!

...

Ne vem kaj naj naredim.. eni pravite da naj ga dam na ignor eni pa da naj mu dam dnar nazaj...

bbbbbb2015 ::

kloko je izjavil:

bbbbbb2015 ti pa take klamfaš, da bi človek skoraj pomislil, da si ti srečni kupec tega aparata...


Ne nisem noben kupec tega telefona.

V grobem povedal sem, kaj mislim jaz. Ne klamfam, človek je lepo vprašal, jaz pa sem lepo povedal.

hojnikb ::

ignoriraj. Ali ti pa naj vrne zadevo nazaj v takšnem stanju kot je bla pred prodajo (ie delujoča matična).
#brezpodpisa

Unknown_001 ::

@OP Ne odnehaj, ti si naredil tako kot je treba. V skrajnem primeru bi mu jaz vkolikor bi se izkazalo v postopku, da on izsiljuje na podlagi krive ovadbe zatežil s tem.

https://zakonodaja.com/zakon/kz-1/283-c...
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

shadeX ::

OP je celo na slo-techu prodajal omenjeni telefon. Ampak to s telefonom se sicer ni zgodilo sedaj ampak že lani novembra. (datum na slo-tech in datum objave na bolhi sta ista). Najbrž ga je prodal šele pred kratkim?

Sicer pa tudi v tem oglasu na slo-tech ni nobenega zavajanja in se mi zdi vse korektno.



Bolha

bbbbbb2015 ::

Unknown_001 je izjavil:


1. Glede na to da je njemu telefon deloval in je bil oddan poškodovan le na ekranu kar je napisal, TO NI zavajanje.

2. Subjektivnost in vpliv počutja nimajo kaj iskati v uradnih obravnavah. Slab dan itd... bullshit, še vedno so tu regelci katerih se morajo držat.

3. Prepričuješ ga, da naj vrne kupnino in mu še financira servis. Sanja svinja kukuruz.


Nikogar ne prepričujem. Gre za to, če se iz oglasa lepo vidi, da telefon ni funkcionalen. In se po moje ne vidi.

Regelci so taki, samo sodni sistem je preobremenjen.

Nikogar ne prepričujem, še enkrat. Jaz sem mu dal nasvet, da v tem konkretnem primeru lahko faše veliko potencialno škodo, za relativno brezveze.

m0LN4r ::

@bbbbbb2015
Lepo, da primerjaš prodajo rabljenega aparata z napako (omenjeno) na bolhi z poslovanjem.
Jaz pa sem mnenja, da si nategun tukaj ti, glede na vse napisano.

OP vsaj piše iskreno, ti pa nategunsko že od štarta pa do konca, sam da se zagrebeš za teh 40€ pa še nov telefon in glasbeno željo. Aja.
Čuj slabo firmo pa odvetnika maš to, če se prčkaš za drobiž pa kupuješ zlomljene telefone na bolhi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Lonsarg ::

Simpl nazaj daš denar, če ti 40EUR pomeni manj kot da ta nategun neha težit. V vsakem drugem primeru daš na ignore. Če začne z preveč grožnjami pa lepo na policijo prjavit tako grožnje kot poskus goljufije z NJEGOVE strani, ker je hotel pokvarjeno zadevo ti prodat nazaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334100279 (6013) predi
»

Nateg preko bolhe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
38382239 (25686) budnost
»

kupec želi denar nazaj od prodanega telefona- what to do (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519456 (7583) MadMen

Prodaja prek Bolhe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10218206 (15647) dzinks63
»

Prevara (goljufija) na bolha.com (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5827116 (24927) galu

Več podobnih tem