» »

Windows 8 problem

Windows 8 problem

boris22 ::

Prijateljici sem hotel popraviti windowse in sem stiskal f8 tipko za priti v meni advanced boot option (repair your computer) in zgleda da sem ponesreči vklopil pasword na računalniku. Kaj takega se mi je prvič zgodilo? Računalnik sigurno prej ni imel pasworda. Zdej pa ne morem priti v windowse. Kaj sem naredil narobe oziroma, kako bi lahko rešil ta problem?
Lp Boris.

Duhec ::

F8 ob bootu pri Win8 z uefi biosom ne dela več ! Safe mode izbiraš na več drugih načinov:
http://www.7tutorials.com/5-ways-boot-s...
Povej kaj več kaj vse si počel!?
Kdaj si stiskal F8 ? Ob bootu ali še pred bootom z diska?
A prideš zdaj vsaj v bios (tipka F2, F10, Del...)?
Notebook ali stacionarna mašina ?
http://blackbird.si/

boris22 ::

Stisnil sem gumb za zagon prenosnika in nato ene 10 krat stisnil tipko f8 in se ni nič zgodilo. Kasneje sem ugotovil, da računalnik pri logiranju hoče pasword. V bios pridem brez problemov s tipko f2. Poskusil sem namestit windows 7 64 bit vse poteka normalno do izbire direktorija za inštalacijo. Prej je bil disk razdeljen na c in d direktorij. Zdej pa mi računalnik pokaže 8 particij kar ni normalno. Disk 0 partition 1, disk 0 partition 2........disk 0 partition8 .Windowse 7 64 bit sem hotel inštalirat na c. Zdej pa mi ni nič več jasno. Prvič da itam tak problem. Je pa res da prvič poskušam iz win 8 namestit win7. Gre za lenovo prenosnik.

boris22 ::

Mimogrede jaz pridem v system restore brez problemov, problem je da morem vpisat pasword in ga ne vem. Ni mi jasno od kje ta pasword če ga prej ni bilo.

kloko ::

Password je bil že prej, le da se kot Administrator nihče ni prijavljal v sistem... Za namestitev Windows 7 bo pametno med namestitvijo "zradirati" cel disk, mislim da je bilo pred kratkim razloženo, kako se to naredi.

L.p., Kloko

boris22 ::

Baje da je imela prej password in ga kasneje odstranila. Ko sem prvič prižgal prenosnik sem normalno prišel v windowse. Pasword mi je povedala vendar ne prime. Na d particiji pa je imela slike, katere ne želi da se izgubijo. Zelo pa me moti, da je zdej kar naenkrat toliko particij. Po pravici niti ne vem na katero naj inštaliram win7 64 bit. Na večino particij mi tudi ne dovoli namestiti windowse.

Jarno ::

Lahko tudi poskusiš HD priklopit na svoj računalnik in tako rešiš slike, pa še naknadno porihtaš disk.
Ali pa pri nekomu, ki mu to ni težko.

boris22 ::

Če sem prav razumel brez pasworda nikakor se ne da prit v windowse? Sem videl da imam opcijo tudi da windowse dam v prvotno stanje. S to funkcijo verjetno dosežem, da se ponovno namestijo windowsi in driverji vse ostale datoteke pa se izbrišejo? Nastane isto stanje kot je bilo ko je kupila prenosnik, seveda takrat slik še ni bilo gor.

boris22 ::

Ko hočem inšalirat win 7 64 bit na particijo, kjer so sedaj nameščeni win8.1 mi napiše Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is of the GPT partition style. Vse bi bilo lažje če nebi bilo teh slik na d particiji. Lepo bi pobrisal vse particije, ustaril nove in namestil na win7 v c direktorij.

ToJo ::

Zalaufaj (boot iz cdja ali usbja) Linux Live CD (npr. Deft...http://www.deftlinux.net/) ter nato na zunanji disk skopiraj datoteke, katere želiš in po tem ponastaviš računalnik na tovarniške nastavitve.

Lahko tudi poskusiš kakšen drug Linux live cd..npr Hirensbootcd (http://www.hirensbootcd.org/resetting-w... ter resetiraš admin geslo...
možnosti je ogromno

GTX970 ::

http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/
Zakaj bi šel zaradi nekega gesla ponovno nameščati win ?


Za reševanje slik, dokumentov, certifikatov bootaj v nek live linux (ubuntu) in jih kopiraj na varno.

Z enim pritiskom na F8 nisi mogel vklopiti gelsa za prijavo.

Je pa tvoja pomoč zelo vprašljiva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

Jarno ::

Če maš recovery partition od originalnih win8.1, potem je nesmisel downgrade na Win7, razen, če je v okvari in nimaš original install diska.
Navadno recovery šari samo po C disku in tam pobriše vse stare podatke.
To z GPT-jem se da eleganto rešit, samo moraš pobrisat tudi recovery partition.

GTX970 ::

Obstajajo precej boljša orodja kot ms diskpart, ki pokažejo kakšne particije so na hdd.
http://www.partitionwizard.com/partitio...

Jarno ::

Dobro, da si omenil. :)

boris22 ::

Žal nisem nikoli potreboval orodja za resetiranje paswordov. Tudi delo z linuxi ne poznam. Vsaka instalacija windownsow do sedaj je potekala brez težav. Tako, da zgoraj napisano, je vse novo zame ampak razumljivo.
Če sem prav razumel poberem linux iz tega naslova (http://www.deftlinux.net/download/) in ga zapečem kot sliko na cd. V biosu nastavim, da mi štarta iz Cdroma. Nato prekopiram datoteke iz d diska na zunanji disk. Nato sledi resetiranje pasworda ter naložit recoveri particijo od windowsov 8.1 in seveda namestit slike v d direktorij če bo potrebno.

solatko ::

Delo krepa človeka

boris22 ::

Hvala za pomoč. Bom poskusil z Hiren,s boot cd. Zgleda super program.:)

solatko ::

hirens boot ti pasworda v 8.1 ne zamenja in ne zbriše.
Delo krepa človeka

boris22 ::

Danes sem preiskusil Hiren,s boot cd (v.15.2) CD se je sam bootal. Brez problemov sem prenesel datoteke na zunanji disk. Kar se tiče pasworda nisem preiskusil, če ga odstrani. Kasneje sem prenosnik nastavil na prvotno stanje. Hvala bogu gesla ni bilo, tako da sem samo nastavil windowse 8.1 po meri. D particija je ostala nedotaknjena. Skratka Hiren,s boot cd v končni fazi nisem potreboval. Še enkrat hvala za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490420894 (4533) jedateruk
»

Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5716447 (9939) opeter
»

Geslo za po spanju ne dela več - win 8.1 64b (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
525711 (4863) jedateruk
»

Problem s kloniranjem - Boot D, Winsi na C

Oddelek: Pomoč in nasveti
7925 (782) Oldi
»

Kako izbrisati vse iz trdega diska?

Oddelek: Pomoč in nasveti
292435 (1727) VoidRay

Več podobnih tem