» »

Serija: Better Call Saul - spoiler contaminated

Serija: Better Call Saul - spoiler contaminated

««
«
1 / 8
»»

WallSreet ::

Evo pa se je začela tako zelo pričakovana serija Better Call Saul. Prvi del je za nami in moram povedati, da sem lepo presenečen, sploh tista zadnja scena me je vrgla na rit pač čisto v stilu BB-ja classica :)

Komaj čakam naslednji del.



Naj bo ta tema namenjena samo tej seriji kajti mislim da si ta serija to zasluži. Pazite na

!Špojlerje!

hojnikb ::

Že prva episoda je bla jaka, hands down.

Also, heads up, nova episoda je že juter :)
#brezpodpisa

WallSreet ::

Res je. Nova episoda pa že jutri :) Samo čakam, da se pojavi Jessi :)

hojnikb ::

Al pa Gus :)
#brezpodpisa

WallSreet ::

Ufff če se pa pojavi Gus potem pa res hands down :)

Outcast ::

Dober začetek, zna bit blizu BB po priljubljenosti...Jimmy McGill in njegova pisarna za pralnim strojem v 'bodoči pralnici' denarja:D

petrus ::

Vaas je pobegnil z "far cry" otoka v Albuquerque, kdo bi si mislil... that's my definition of insanity.

Aja in prva sezona je zdaj 10 delov, so pa "požegnali" že drugo, 13 delov dolgo!
stati inu obstati

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: petrus ()

Outcast ::

Bomo vidl, kako se bo vklopil v serijo...v prvem delu ga še ni bilo.

bzzero ::

Tudi meni zelo všeč že takoj po prvem delu. Sklepam, da se bo zapletalo v BB stilu, sploh glede na to da Mike trenutno pobira parkirnino :D

avani ::

Res je zelo BB style :-). Sta bila pa faci tista skejterja

gusto ::

Sem pogledal oba dela, me je pritegnilo, čuti se ta Gilliganov pridih, všeč mi je, da si vzame več časa pri določenih scenah, se posveča detajlom, glasbi, likom... Glede sam zgodbe ne vem kaj naj rečem, mi je všeč, ne vem pa, kaj bi sploh lahko razpravljal. Zame ni bilo še nobenega wow trenutka, ga tudi ne potrebujem, dobro je da se počasi gradi osnova.
Sem pa razmišljal ali je za to serijo potrebno (obvezno?) prej pogledati Breaking bad (sam sem ga seveda), ali bi jo lahko gledali tudi kot samostojno serijo. Je bistvo te serije povezati like iz BB, oz. pokazati njihov razvoj do stopnje v kateri jih vidimo v BB, ali neka svoja zgodba? Vsakega po malo?

Outcast ::

Men se zdi, da se lahko gleda kot samostojna serija; tudi liki, ki bodo notri, bodo verjetno prikazani tako, da jih ne bo treba povezovati z BB. Tak občutek imam, da se bo serija razvila kot popolnoma neodvisna od BB.

Isotropic ::

WallSreet je izjavil:

Ufff če se pa pojavi Gus potem pa res hands down :)

gus se bo ja, ne vem pa, če v pravi vlogi. je bil tut v trailerju.

otago ::

Uspeh serije bo na podlagi BB. Kdor ne ve povezave z BB, bi lahko dissmisal serijo po prvih 3 minutah ČB epizode. Meni se je pilot vlekel. Mi je pa kljub temu kul, ker zdaj vem, zakaj je Saul takšen karkšen je (spet navezava na BB).

Outcast ::

Zdj vsaj vemo, da je Vaas 'odgovoren' za začetek vzpona kriminalne poti Saula oz. Jimmy-ja:D

Vanich ::

A naslednja je pa sedaj šele naslednji teden?;((:'(
Pa še najave za vsebino naslednje epizode ni bilo!....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Vanich ()

gusto ::

@Pepca, ja ena na teden neprekinjeno 10 epizod, ob ponedeljkih zvečer se vrtijo čez lužo, torej so v zgodnjih torkovih urah na voljo pri nas.

Drugače pa zanimivo, da nihče še ni omenil začetne (črnobele) scene. V prejšnjem komentarju sem nanjo kar malo pozabil. Prikazuje Saula po dogodkih v BB. Ostalo se jasno dogaja prej. Če pa kaj vem iz BB je to, da potem Gilligan te scene poveže. Torej lahko sklepamo, da se bo Saulova zgodba časovno (vsaj nekaj) soupadala z dogodki v BB in bosta seriji na nek način tudi prepleteni. Osebno bi mi bilo to všeč, če bi bilo seveda pametno narejeno. Lahko bi videli določene stvari iz BB s popolnoma drugačne perspektive, mogoče kakšno ozadje dogodkov, ki v BB sploh niso bili predstavljeni, vendar so vplivali na like, zgodbo.

Možno pa je tudi seveda, da tega ne bo skoraj nič in bo šlo bolj po samostojni poti. Vendar mi ta začetna črnobela scena nekako namiguje, da bodo povezave. Ne vem, je prezgodaj, me pa zanima kaj mislite drugi.

Outcast ::

Ja zanimivo bi bilo, da bi lahko skozi BCS nekako vzporedno tudi spremljali/videli dogajanje v BB iz drugačne perspektive, to bi bilo vrhunsko!:)
Gilligan, dober kot je pri tem, pomoje dobro ve, da bi to potegnilo vse fan-e BB, + še nove gledalce bi verjetno pridobili na račun nove, dobre serije.
Še vedno se nagibam k samostojni seriji BCS, ki pa bo verjetno prikazala kar nekaj še 'nevidenih kotov in dogodkov' iz BB-ja!

Lion29 ::

ja, jaz bi definitivno zelel, da bi prikazali del BB iz Saulove perspektive... to bi bilo res mega... to si vsi potihem zelijo, sam upam, da bo res!

crnobela scena pa ni mus POST BB, lahko je pred, ampak se vedno ko je jimmy ze Saul... sklepamo lahko, da je post, ni pa 100% ;) pri vincu nikoli ne ves ;)
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

gusto ::

Lion29 je izjavil:

crnobela scena pa ni mus POST BB, lahko je pred, ampak se vedno ko je jimmy ze Saul... sklepamo lahko, da je post, ni pa 100% ;) pri vincu nikoli ne ves ;)

To se strinjam, sem že sam razmišljal o tej možnosti, da ni 100% post BB. Čeprav ne vem kakšna logika bi bila za tem. V prvem delu tega črnobelega dela vidimo Saula delati v neki restavraciji. Je plešast, kar namiguje, da je dogajanje post BB (ok, lahko je v BB imel lasuljo :))), ko gre un tip mimo njega se oddahne, kar kaže na to, da se nečesa boji, recimo da bi kdo prišel zaradi kakšnih zamer (dogajanje iz BB) obračunati z njim. Celotna ta njegova služba se mi zdi kot neka kamuflaža, kot da skriva svojo identiteto, pač nekaj mora delati. Če pogledamo njegovo stanovanje deluje precej lepo, dosti bolj kot sedaj, ko v bistvu živi v tisti mali pisarni, torej od nečesa že mora imeti denar, dvomim da od službe v restavraciji. Potem kaseta. Ok, v nekem trenutku postane Saul, logično je, da to identiteto skriva po dogodkih iz BB, ni pa logično, da bi bil najprej Jimmy, potem Saul, potem bi zaradi nečesa to identiteto skrival (trenutek ko gleda kaseto), potem pa bi spet postal Saul (BB). Se pa spet strinjam stabo, da pri Vincu nikoli ne veš, te lahko hitro vleče za nos in stvari niso takšne kot zgledajo. Ravno zato pa mi je zanimivo razmišljati, kaj bo serija prinesla.:)

Kurzweil ::

Meni se zdi povsem jasno, da je tisto na začetku z videokaseto, na službi v restavraciji, stanovanjem in ostalim vred "post BB". Videokaseto, kot je že bilo rečeno si predvaja verjetno v spomin na boljše čase, ker je kot je sam že parkrat očitno nakazal tudi mahnjen na denar. Tisto delo v restavraciji se mi zdi tudi lepo po dogajanju v BB, ko ga je strah in se je umaknil iz odvetništva. Eno stvar pa se spomnim pa je trenutno ne morem preveriti in sem jo hotel že takoj, ko sem prvič gledal (a sem pozabil), ko gre iz službe (črno-bel kader) pokaže njegovo hišo in avto, vendar je sneg, tam se mogoče tudi vidi kateri avto ima. To mi je recimo, da vse jasno.

Me pa firbec, kaj se bo zgodilo s Chuckom in njegovim 17M$ vrednim deležem, ker ga v BB ni več, je pa njegov brat če nisem kaj zaštrikal.

Veliko kolegov vidi v BCS še eno pozitivno stvar in sicer, da zaenkrat ni preveč žensk, kar me samo po sebi nebi motilo če bi bile, ampak izognemo se raznim fillerjem, trikotnikom, predvsem pa tečnobi, ki jo je poosebljala Marie/Skyler, seveda je bilo to tam z namenom in tudi tu pridem prej ko slej do česa podobnega.

Kakor si intepretiram stvari in povezujem zgodbo, bodo očitno v seriji BCS bolj kot ne vsi "badass" karakterji iz BB, tako da pomoje ne bo serija tako stand alone, kot si jo marsikdo želi.

Torej stvar se dogaja 6+-> let pred BB in je njen namen, da se naveže na sam začetek BB, samo zanima me kdaj bomo videli večino protagonistov iz BB, bo to že prej, ali samo v zadnje delu, ki pa samo bog ve kateri bo in v kateri sezoni... če bo BCS uspešen imam občutek da bo še kar nekaj sezon po do sedaj znani 2. sezoni, ki je že najavaljena in bo imela 13 delov.

gusto ::

@Kurzweil, tudi meni se zdi precej jasno, da je tako, vendar bom dopustil 1% možnosti, da nas Vince vleče za nos. Drugače pa se strinjam v bistvu z vsem kar si napisal.

jizzer ::

Tista bajta in njegova okolica je zagotovo njegov "rojstni" kraj, ko opisuje slippy jimmyja je povedal da je so tam zime "satanske".

Je pa tudi to zanimivo da je vbistvu to "breaking bad 2". Jimmy pošten človek, odvetnik, zaradi denarja (denarne stiske), primoran začeti z nelegalnimi stvarmi. Mogoče ne postane tak slab ampak nikakor nedolžen.

Pomoje bo kar nekaj likov iz BB-ja, ker načeloma vse kontakte s katerimi spozna WWja, pozna že od prej (oz. guy who knows a guy...). Bi kar rekel da če ne pogledaš BB si marsičesa prikrajšan.

Meni je serija zaenkrat odlična.

W3by ::

Glede prvega prizora iz prve epizode, iz Wikipedije:
In the present day, Saul Goodman (under the name of Gene) works at a Cinnabon in Omaha, Nebraska, just as he said he would during his final Breaking Bad scene. Paranoid that anyone might recognize him, he has grown a large moustache and is visibly losing his hair. At night in his apartment, a depressed Saul drinks alcohol and watches a VHS of his old television advertisements.

bambam20 ::

Mene tale spin off ne prepriča.

Nikec3 ::

Zaenkrat vse po pričakovanjih. Sicer sem malo še zmeden s tem norcem Chuckom, ampak drugače precej dobro. Povsem razumljivo je, če nivoja BB ne bodo nikoli dosegli, a začelo se je dovolj dobro. Pogajanje v puščavi je že kultna scena 8-)

Je pa tudi to zanimivo da je vbistvu to "breaking bad 2". Jimmy pošten človek, odvetnik, zaradi denarja (denarne stiske), primoran začeti z nelegalnimi stvarmi. Mogoče ne postane tak slab ampak nikakor nedolžen.

To. Saul Goodman in WW sta si karakterno in motivacijsko očitno zelo blizu. Nekako logično glede na to, kako sta se ujela v BB.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

DaveG ::

Kje pa se da gledat to novo serijo na tvju? ali je to samo v ameriki

hojnikb ::

US only... No mogoče bo na našem AMCju kdaj...
#brezpodpisa

WallSreet ::

Je uletu v šotor sem mislil da me bo kap :)

Lion29 ::

lol

ma serija je precej drugacna kot BB, ampak je se vedno nekaj domacega... jaz sem navdusen... je kar nekaj scen, ki so fenomnalne...

mi je pa bla scena med njim in njegovim bratom v zaporu kar bedna... igra se mi je zdela sub par in posiljena :(

tut tista scena ko mike odjebe policaje in pomaga Saulu mi tut ni bla najbolj vsec... ampak jebat ga :D

vse sotalo pa zakon! sploh na tulifonu, 2x... ko klice familijo z unim tulcem..lol, pa pol ko klice unega 15x :D

pa seveda sotor scena :D
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

WallSreet ::

Tista s tulcem je bila dobra ja :)

Tam med zaslišanjem me je pa tudi presekalo ko je Nacho trznil in udaril po mizi :D

hojnikb ::

je kdo opazo jessi pinkman tage na govorilnici ? ;)
#brezpodpisa

bzzero ::

rofl "HERE'S JOHNNY!!!"

ne bi mogel uporabiti boljšega quota.

dr.Akula ::

Tam kjer v zadnji epizodi Saul reče da je plačan $700... A je to mišljeno po klientu? Ker če ja, potem ne vem kaj mu je hudega. Lahko bi vsaj avto zamenjal, pa lepše opremil pisarno.
ni podatka

Kurzweil ::

Dober je flow zaenkrat, mi je serija všeč. Tempo je malce počasen, ampak imam raje to, kot pa da imamo nek brainless akcioner.
Po tisti sceni s šotorjem si lahko predstavljate, kako sem se pred leti počutil jaz, ko sem kampiral v Žužemberku na eni turistični kmetiji, ko mi je na sicer odprt šotor, naenkrat noter pogledal konj, ki je zavohal, da si delam sendvič. Sicer pa tudi tam ko Nacho trzne v Saula/Johhnyja, nevem če nebi ne glede na to kakšen tough guy je Nacho, refleksno usekal. Kar se svene "HERE'S JOHNNY!!!" tiče pa preveč stvar pominja na sceno iz Kubrickovega filma The Shining.

Zaenkrat je veselje gledat Better Call Saul, največjo razliko, ki jo do sedaj opažam je da razen znanih obrazov iz BB nisem videl še enega res dobrega karakterja. Sicer pa qlimax raste, še kakšen del ali dva pa bomo verjetno dobili malce več občutka iz BB, čeprav sem mislil, da se bo to že prej zgodilo.

Me pa res zanima, kaj se bo s Chuckom zgodilo... glede na to kako je čohnjen imam občutek, da bo kakšna zanimiva scena.

nurse013 ::

Koliko epizod pa je v sezoni?
:)
you gotta be kidding me...

Kurzweil ::

V 1. sezoni jih bo 10, sicer pa se rado zgodi, da jih je potem v 2. sezoni+ več, recimo pri Breaking bad je bilo v 1. sezoni 7 delov, potem v nadeljevanju pa po 13 delov na sezono.

Lion29 ::

dr.Akula je izjavil:

Tam kjer v zadnji epizodi Saul reče da je plačan $700... A je to mišljeno po klientu? Ker če ja, potem ne vem kaj mu je hudega. Lahko bi vsaj avto zamenjal, pa lepše opremil pisarno.


sej je razlozeno v prejsnji epizodi...

in kako to mislis, da pol mu ni hudega? dobit manj kot 600 eur... vcasih za 2-3 mesece ali vec... se hecas?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

nurse013 ::

Kurzweil hvala
:)
you gotta be kidding me...

bzzero ::

Kurzweil je izjavil:

Kar se svene "HERE'S JOHNNY!!!" tiče pa preveč stvar pominja na sceno iz Kubrickovega filma The Shining.


Ja saj to je point! lol
Če nisi opazil, Jimmy vedno stresa citate iz filmov okrog. Enkrat še sam zavija z očmi, ker tega nihče ne šteka in naveličan izjavi: It's from a movie! .... (doh)

Kurzweil ::

Jaja vem vem, hotel sem povedat, da je iz filma, ki mi je všeč. Isto mnenje imam recimo o South Parku (vem da sem eden redki, ki nisem fan slednjega), kjer gre za razne parodije, sarkazme,... ki se nanašajo na nekatere kvalitetne stvari - kar mi ni všeč.
Sicer pa mi je nekako od njega iz BB ostalo v glavi, ko je razlagal kak je eno žensko prepričal s tem, da je Kevin Costner.

LuGi ::

nič posebnega, gledljivo

dr.Akula ::

Lion29 je izjavil:

dr.Akula je izjavil:

Tam kjer v zadnji epizodi Saul reče da je plačan $700... A je to mišljeno po klientu? Ker če ja, potem ne vem kaj mu je hudega. Lahko bi vsaj avto zamenjal, pa lepše opremil pisarno.


sej je razlozeno v prejsnji epizodi...

in kako to mislis, da pol mu ni hudega? dobit manj kot 600 eur... vcasih za 2-3 mesece ali vec... se hecas?

Samo montaža v prejšnji epizodi je nakazala da ima klientov cel kup. Also, v 2002 sta bila dolar in euro zelo skupaj v vrednosti (pa ne pravim da je to zdaj kakšen odločilen faktor).

EDIT: Resda zaenkrat ne vemo čez kakšno časovno obdobje je ta montaža razpotegnjena, hočem samo reči da sem iz tega dobil vtis, da ima precej dela.
ni podatka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dr.Akula ()

hojnikb ::

pozabljate na davke, ki tut niso zanemarljivi v 'merici :)
#brezpodpisa

Lion29 ::

sej je sam povedal, da mu lahko en klient vzame ogromno cajta... ravno takrat ko je sel po cek... ne spomnem se tocno kaj je rekel... ampa je povsem jasno, da jih ne more imeti 5 na mesec, sploh ce dela sam in nima paralegalov
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Nikec3 ::

Meni je zaenkrat super, bo pa potrebno da se v prihodnjih epizodah razvijejo tudi stranski karakterji. Drugače pa je vse kar sem si želel, da bo 8-)

Tisto z Mikovim namigom me ni preveč motilo. Ravna pravšnja mera naključja za Breaking Bad vesolje.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Outcast ::

Saul Goodman's name is a play on words - It's all good, man!
:)

dr.Akula ::

Outcast je izjavil:

Saul Goodman's name is a play on words - It's all good, man!
:)

Mene bolj jezi da tega nisem že prej pogruntal. Sem mislil da si je dal zato, ker zveni bolj židovsko.
ni podatka

hojnikb ::

"You're the kinda lawyer guilty people hire."


:)):))

Epska epizoda (sploh na začetk) kot ponavadi :)
#brezpodpisa

Lion29 ::

Ma lahko folk kritizira kolkr hoce... meni je BCS odlicna serija... najboljsa trenutno... granted ni BB... ampak ima ogromen potencial, mislim, da se veliko pride... Odenkirk me pa zelo preseneca... saka cast


drgaci pa a se se komu zdi, da Saul podjebava Hamlina s svojim imenom... ne zato, da bi sluzu na racun njihove firme... ampak zao, ker on long run, zeli, da Hamlin izbrise McGilla iz liste senior partnerjev, tako da mu more potem izplacati delez v celoti... za kar se Saul ves cas bori....

tut jaz nisem stekal, da je Saul iz "it's all good man" ... noro!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fargo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Sedem umetnosti
30666175 (1795) IL_DIAVOLO
»

Star Wars: Cassian Andor (2021) - TV serija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
12416914 (3148) BT52
»

Serija: Breaking Bad - spoiler contaminated (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1106195009 (11090) oo7
»

El Camino: A Breaking Bad Movie (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
659472 (5997) IL_DIAVOLO

Več podobnih tem