Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile
amacar ::
Meni v splošnem dela ok, torej tekoče - lumia 930.
Osnovni appi so, so pa ponekod okleščeni napram ios verziji (messenger recimo nima (video)call opcije), klik na youtube link v messenger aplikaciji mi da dialog, da ni mogoče odpreti povezave in preusmeri na Trgovino.
Ampak danes mi na primer ni zvonila budilka!
Potem včasih mi ob prejetem notificationu po tem ko odklenem telefon kar samodejno odpre mojo vizitko, ki sploh ne vem kje jo najde, ker je med stiki nimam.
Double tap deluje po principu toplo hladno, torej enkrat dela, enkrat ne oz. morem postopek ponoviti 3x.
Včasih ob kliku na aplikacijo screen ostane črn za par sekund, šele potem se pojavi animacija za nalaganje.
Včeraj sem slikal s kamero in ko sem želel sliko pogledati s pinch to zoom je bilo onemogočeno premikanje slike. Če sem enako poizkusil v galeriji je delovalo bp. Danes o tem bugu ni več sledu.
Prav tako mi v Edge občasno izgine opcija odpri povezavo v novem zavihku. Ne pomaga niti refresh zavihka temveč le njegovo zaprtje.
Prav tako ob pinch to zoom v Edge me moti, da traja nek kratek čas da izostri besedilo na spletni strani.
Na momente res da občutek, kot da win 10 mobile ni dokončan. To je moje mnenje po dvodnevni uporabi.
Osnovni appi so, so pa ponekod okleščeni napram ios verziji (messenger recimo nima (video)call opcije), klik na youtube link v messenger aplikaciji mi da dialog, da ni mogoče odpreti povezave in preusmeri na Trgovino.
Potem včasih mi ob prejetem notificationu po tem ko odklenem telefon kar samodejno odpre mojo vizitko, ki sploh ne vem kje jo najde, ker je med stiki nimam.
Double tap deluje po principu toplo hladno, torej enkrat dela, enkrat ne oz. morem postopek ponoviti 3x.
Včasih ob kliku na aplikacijo screen ostane črn za par sekund, šele potem se pojavi animacija za nalaganje.
Včeraj sem slikal s kamero in ko sem želel sliko pogledati s pinch to zoom je bilo onemogočeno premikanje slike. Če sem enako poizkusil v galeriji je delovalo bp. Danes o tem bugu ni več sledu.
Prav tako mi v Edge občasno izgine opcija odpri povezavo v novem zavihku. Ne pomaga niti refresh zavihka temveč le njegovo zaprtje.
Prav tako ob pinch to zoom v Edge me moti, da traja nek kratek čas da izostri besedilo na spletni strani.
Na momente res da občutek, kot da win 10 mobile ni dokončan. To je moje mnenje po dvodnevni uporabi.
tabonir ::
Meni v splošnem dela ok, torej tekoče - lumia 930.
Hmm..., to je kar nekaj težav, predvidevam da bi jih bilo z Nexus 6p manj.
mat11 ::
Amacar, si naredil hard reset, ko se je telefon posodobil? Če si ga, si verjetno naredil restore, tukaj ga pa WP10 malce zaserje. Če delaš restore iz kakšne druge starejše verzije(lahko vse 10) ni nujno da bo prav delovalo. Moraš ročno ponovno nastaviti telefon. Kadar sem sam tako naredil sem bil v 99.99% ;) brez problemov.
Tabonir,
Če iščeš novo poglej na tej strani (jih imajo še nekaj) :
https://www.microsoftstore.com/store/ms...
Lahko vzameš tudi na študentski popust 10% ali pa brez in dobiš pri Lumiji 950 ali 950XL free dock. Poštnina je zastonj. Prejšni teden sem nabavil 950 ds, pa sem jo prodal ker sem si zaželel XL, ki pa je tudi že na poti. :)
650tka pa za kar nudi je tudi precej poceni.
Tabonir,
Lahko vzameš tudi na študentski popust 10% ali pa brez in dobiš pri Lumiji 950 ali 950XL free dock. Poštnina je zastonj. Prejšni teden sem nabavil 950 ds, pa sem jo prodal ker sem si zaželel XL, ki pa je tudi že na poti. :)
mat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat11 ()
Telefon je bil hard resetan na novi verziji .189. Nimam nobenega backupa, ker je to prvi win telefon, torej je vse nastavljeno iz nule.
Sej pravim, to so moje izkušnje, glede na to, da bug tudi izgine (opisano zgoraj), verjamem da se vsem ne pojavljajo.
Sej pravim, to so moje izkušnje, glede na to, da bug tudi izgine (opisano zgoraj), verjamem da se vsem ne pojavljajo.
Mogoče bi bilo za poizkusit še windows recovery, in ponovni update. Kolikor sem bral na Windows central lahko to pomaga. Meni je 930tka delal brez problemov na W10 razen da je bila malenkost počasnejša kot na W8.1.
Mam pa na začasnem telefonu 640 par problemov, ki pa sem prepričan so do tega ker sem naredil restore iz 930tkinega backupa. Pa se mi ne da z tem zajebavat ker bom tako in tako dobil drugi telefon.
Mam pa na začasnem telefonu 640 par problemov, ki pa sem prepričan so do tega ker sem naredil restore iz 930tkinega backupa. Pa se mi ne da z tem zajebavat ker bom tako in tako dobil drugi telefon.
mat
Zgodovina sprememb…
Cena je res ugodna, sploh s študentskim popustom, ki pa pri meni ne pride v poštev, ker nisem študent. Dodaten brezplačen dock pa je verjetno na splošno redko v uporabi.
solatjek ::
Meni pa se je danes spet pojavil problem s počasnim zbujanjem telefona po dvotapu/stisku na power button - L950. Telefon rabi cca 3 do 4 sekunde, da se zbudi, kar je pa še bolj moteče pa je to, da osvetlitev več ne deluje, vrže na neko vrednost, običajno najnižjo in je ne moreš spreminjat, samodejsno se pa tudi ne. POmaga ponovni zagon aparata.
Je že malo obupno, da tega ne popravijo, saj o tem pišejo lastnili L950/XL že od samega začetka uporabe aparata. Jaz sem ugotovil, da se to ne zgodi, če imam nastavljeno svetlost na ročno, torej izklopljena avtomatika. V tem primeru sem imel aparat prižgan 1 mesec skupaj in se ni ponovilo, sicer pa se na 2 do 3 dni. Na zadnji verzji 10586 se mi to ni dogajalo, je pa bila to prva verzija, ki sem jo imel na tej lumiji, saj jo imam komaj 2 meseca.
Motilo me je tudi kurjenje baterije, to se na srečo na .189 ni ponovilo (zaenkrat). Drugih pripomb pa resnično nimam, saj mi vse deluje tako kot mora.
Je že malo obupno, da tega ne popravijo, saj o tem pišejo lastnili L950/XL že od samega začetka uporabe aparata. Jaz sem ugotovil, da se to ne zgodi, če imam nastavljeno svetlost na ročno, torej izklopljena avtomatika. V tem primeru sem imel aparat prižgan 1 mesec skupaj in se ni ponovilo, sicer pa se na 2 do 3 dni. Na zadnji verzji 10586 se mi to ni dogajalo, je pa bila to prva verzija, ki sem jo imel na tej lumiji, saj jo imam komaj 2 meseca.
Motilo me je tudi kurjenje baterije, to se na srečo na .189 ni ponovilo (zaenkrat). Drugih pripomb pa resnično nimam, saj mi vse deluje tako kot mora.
Mogoče bi bilo za poizkusit še windows recovery, in ponovni update. Kolikor sem bral na Windows central lahko to pomaga. Meni je 930tka delal brez problemov na W10 razen da je bila malenkost počasnejša kot na W8.1.
Ma ja tudi pri meni je to začasni telefon, opažam pa, da dlje kot ga uporabljam več bugov se pojavlja
Evo en svež, ravnokar naredil dve sliki, jih v že kar takoj v aplikaciji kamera izbrisal, pojavi se angleški napis "this item has been moved or deleted". Ampak ok, se zgodi, so pač pozabili prevesti, kasneje grem v aplikacijo Fotografije, kjer še vedno kaže obe sliki. Kliknem spodaj na refresh (gumb z dvema puščicama), še kr kaže obe sliki, naredim novo sliko s kamero, pogledam v galerijo so tam tri slike, izbrišem zadnjo in izginejo vse 3.
Glede docka, sem nekaj časa spremljal licitacije na nemškem ebayu najnižja cena prodanega je bila okoli 55 evrov plus poštnina. Tako te pride še ceneje kot z študentskim popustom.
Amacar
Čudna so pota Windowsov. ;)
Amacar
Čudna so pota Windowsov. ;)
mat
Zgodovina sprememb…
Zanima me ali bo tudi HP Elite X3, ki je te dni prišel v prodajo tudi tako "hroščat". Glede na to, da teče na njem identičen operacijski sistem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tabonir ()
loveJDM ::
Odvisno kateri...L640XL je pomoje vredna nakupa,pa L550-ta dva predvsem zaradi cene.L950 če jo dobiš za 300€ novo je pomoje tudi ok,naj bi bila alternativa huawei,ki bi naj bil boljši ampak kakor komu.L650 ni nekaj posebnega no,je res lepo tanka,samo je L640XL boljša pa za manj denarja.
Do 100€ je smiselno ziher,to je L550...
Pa tam do 150€,mislim da je L640XL tudi winner...
Nad 150€ pa moraš sam presodit,koliko appov rabiš pa kaj pričakuješ od fona,jaz osebno bi vzel L950 raje kot kaj druga v tem cenovnem rangu,marsikdo pa bi raje pogledal za kak Xiaomi,Huawei.Mene Huawei ni prepičal...tu ti tehtnico prevesi teh nekaj appov,če jih rabiš pač vzameš android,če ne,se pa naj jebejo :)
Kupil bi 950XL, ti cenejši imajo le 1GB RAM-a, kar se mi zdi zelo "podhranjeno".
Zdi se ja,pa ni...
Anney ::
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Jure P ::
Mene pa zanima, če pozna kdo kakšen način za omejevanje prenosa podatkov v različnih omrežjih.
Konkretna situacija je sledeča: med tednom bom v Avstriji in bi raje kot drugo številko zakupil podatke za tujino pri svojemu operaterju. Med vikendom pa bom v Sloveniji in bom porabljal podatke v domačem omrežju.
Je možno na kakšen način imeti pod kontrolo koliko porabim v katerem omrežju in si nastaviti opozorilo + omejitev za vsako posebej?
Konkretna situacija je sledeča: med tednom bom v Avstriji in bi raje kot drugo številko zakupil podatke za tujino pri svojemu operaterju. Med vikendom pa bom v Sloveniji in bom porabljal podatke v domačem omrežju.
Je možno na kakšen način imeti pod kontrolo koliko porabim v katerem omrežju in si nastaviti opozorilo + omejitev za vsako posebej?
V samem telefonu. Nastavitve...omrežje in brezžično...poraba prenosa podatkov.
Za vsako posebej ne vem.
Za vsako posebej ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Malajlo ::
Fotke grejo v cloud. Ko ti klikneš Delete, so še vedno v queueju. In v queueju je potem še delete v oblaku. Pač, transakcijo hoče dokončati. Bolj simpl kot delati rollback (loga sploh nima, če se ne motim). Če bi bil na wifiju, najbrž niti ne bi opazil, da fotka je, potem pa izgine.
S čim si dajete opravka ...
S čim si dajete opravka ...
Če si mislil mene, prvo kot prvo sem bil na wifi (optika), drugo kot drugo ne uporabljam clouda (izrecno sem dovolil le vpis z računom v trgovino), tako da narobe predpostavljaš. In ja, je moteče če imaš slike v galeriji, ki si jih izbrisal že pred nekaj časa.
Modri dirkač ::
V samem telefonu. Nastavitve...omrežje in brezžično...poraba prenosa podatkov.
Za vsako posebej ne vem.
V telefonu lahko samo nastaviš ali boš gostoval ali pa ne.
Pri T-2 lahko recimo spreminjaš zadeve malenkost bolj podrobno v up. profilu v servisnih straneh, npr. blokada gostovanja v tujini medtem ko gostovanje v SLO še zmeraj deluje ...
Kaj več pa verjetno ne bo možno ...
Everybody lies!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Qushaak ::
Meni se to glede kamere ne dogaja, na začetnih verzijah 10586 morda ene parkrat, potem pa nikoli več.
Tudi jaz nimam teh problemov, zato pa sem popvprašal kaj ga muči, pa uporabljam kamero aktivno vsaki dan. Lahko je odvisno od aparata ali firmwara samega aparata?
cekr ::
Sicer nima nič z Win10M, samo vseeno zanimiva novica:
https://www.microsoft.com/en/mobile/pho...
Je to še izpred prodaje ali so to naredili po prodaji oddelka z neumnimi aparati.
Lahko da iz tega sledijo tudi neke govorice, da se do konca leta lahko pojavi še kakšna Lumia.
https://www.microsoft.com/en/mobile/pho...
Je to še izpred prodaje ali so to naredili po prodaji oddelka z neumnimi aparati.
Lahko da iz tega sledijo tudi neke govorice, da se do konca leta lahko pojavi še kakšna Lumia.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
mirkuma ::
Zaradi darila rabim hiter feedback uporabnikov Lumija telefonov.
Lumia 640 na w8.1 ali Lumia 650 na w10?
Pluse in minuse poznam, zanime me kako tekoče deluj OS (lag, zatikanje), ter ali so na 650 res še vedno težave z WiFI (potreben restart da spet deluje kadar crkne).
Torej vzamem 640 in ga pustim na 8.1 ali pa novi 550 (uporabniška izkušnja, ne specifikacije!)
Razlike v ceni je cca 12EUR, tako da to ne igra vloge.
Hvala.
Lumia 640 na w8.1 ali Lumia 650 na w10?
Pluse in minuse poznam, zanime me kako tekoče deluj OS (lag, zatikanje), ter ali so na 650 res še vedno težave z WiFI (potreben restart da spet deluje kadar crkne).
Torej vzamem 640 in ga pustim na 8.1 ali pa novi 550 (uporabniška izkušnja, ne specifikacije!)
Razlike v ceni je cca 12EUR, tako da to ne igra vloge.
Hvala.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Nejcos ::
Jaz imam 640, če bi kupil bi vzel istega samo ga pustil na win 8. Od kar sem šel na 10 sami problemi, po vsakem updatu sicer boljše. Na win 8 delalo brez problema.
Hvala ima kdo Lumio 650 / Win10? Feedback?
@Nejcos: Je za 640 Win10 update že uraden, torej ti ga ponudi 640 sama od sebe, ali je privzeto na Denim/8.1 WinOS in moraš naložiti aplikacijo da ti ponudi prehod na Win10?
@Nejcos: Je za 640 Win10 update že uraden, torej ti ga ponudi 640 sama od sebe, ali je privzeto na Denim/8.1 WinOS in moraš naložiti aplikacijo da ti ponudi prehod na Win10?
Binji ::
Jaz imam L650 z Win10 Release Preview. Kaj naj rečem, dela. Win8 je bil sigurno bolj odziven, ampak ni ravno sile. Kakšna stvar je vsake toliko malo čudna (parkrat mi je že razvezalo stike, kakšen notification traja kako sekundo, da se prikaže,..), drugače pa ni nekih hudih težav.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!
Po moje se v sami hitrosti ko sta obe na 10tki ne razlikujeta. 650tka ima oled 640tka ips display. 650tka je lepša ima pa slabšo baterijo.650tka bo kmalu dobila posodobitev tudi za dvo tap. Sem uporabljal 640tko pa ni slaba, sploh za kakšno ceno se rabljeno dobi. Če bi pa novo kupoval bi se pa raje stegnil do 650 je vseeno eno leto novejša. Za kakšno osebo kupuješ?
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...
Drugače pa poglej tukaj, je precej ugodna cena, če imaš študenta ali srednješolca doma je še minus 10%, poštnina zastonj. Garancija seveda dve leti pri nas.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...
Drugače pa poglej tukaj, je precej ugodna cena, če imaš študenta ali srednješolca doma je še minus 10%, poštnina zastonj. Garancija seveda dve leti pri nas.
mat
Zgodovina sprememb…
Za penzionista za rojstni dan :-)
Prehod iz Nokije na tipke na prvi touch telefon. 5" in možnost povečav kock vmesnika, je velik +.
Jasno pa da ne sme bit opaznega laga ali restarta, ali izgube wifi povezave (je na predplačniškem paketu) Kakšna fotka zaradi vnučkov pride tudi v poštev.
A ne pride 650 iz trgovine že z W10? In tudi ta W10 je ReleasePreview?
Prehod iz Nokije na tipke na prvi touch telefon. 5" in možnost povečav kock vmesnika, je velik +.
Jasno pa da ne sme bit opaznega laga ali restarta, ali izgube wifi povezave (je na predplačniškem paketu) Kakšna fotka zaradi vnučkov pride tudi v poštev.
A ne pride 650 iz trgovine že z W10? In tudi ta W10 je ReleasePreview?
Druga alternativa je G4 play, a je prevec verzij (DS, 1gb, 2gb...) dobavljivost in Android (male ikone, vecji preskok na UI, Bbrez Slo jezika pri G4).
Bi bil takoj za 650 ce ne bi bilo polno bugov v win10.
Bi bil takoj za 650 ce ne bi bilo polno bugov v win10.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()
Lonsarg ::
L650 je bila seveda izdana z Windows 10 in za razliko od 950 ni imela bugov že na začetku(ker je W10 do takrat bil že pofiksan). Edini minus 650 je malenkost svoh procesor za W10(android bi na takem totalno pokleknil), ampak kar sem gledal vide je solidna zadeva, ga bom v kratkem vzel morda zase za rezervo, morda pa kot upgrade za fotra. Začuda ima dokaj solidno kamero kljub ceni, vsaj tako je videt na gsmarena camera compare.
Če je za starejšega človeka(če ne misli uporabljati telefona z W10 računalnikom), bi bilo po moje bolje potem 640 z win 8.1 Ohišje je ena plastika ki pa za čuda ne drsi oziroma se ti kar pripopa na prste. 650tka drsi.
mat
Ja samo zaslon na soncu je pa pri 650 mnogo bolj viden. Pomembno za dedka. :-)
Nejcos ::
Pa ga lahko normalno zavrnes in ne tezi vec?
Tudi jaz. Bi rekel, da na 640 dela sistem bolje kot na 950, ki jo sedaj uporabljam, bolje v smislu manj napak - npr. osvetlitev, počasno zbujanje...
Hvala vsem za feedback, se mi je bilo preprosto odlocit (narocil L640, ker L650 trenutno ni na zalogi v MS storu DE...zjutraj je še bila).
servo ::
Za počasno zbujanje naj bi bil kriv bugast glance screen - vsaj meni je pomagal izklop te opcije...
krneki0001 ::
Windows 10 Mobile kot kaže res ni za nikamor! HP Elite X3 se še prodajat ni prav začel pa ima že težave s "hrošči".
Res ni preveč spodbudno to branje po forumih za odločitev o prehodu na W.mobile!
Res ni preveč spodbudno to branje po forumih za odločitev o prehodu na W.mobile!
System ::
Res je...Danes je kolega skoraj zamudil na siht, ker mu zjutraj budilka ni zvonila na Lumii 550. Plus da, ko stisne na kontakte mu kar zapre in pomaga samo reset.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: System ()
Malajlo ::
Jaz sem tudi že zamudil, ko mi budilka "ni zvonila". In to tista na cagarje!
Če preslišiš bujenje, ga prekineš, pa nazaj zaspiš, je res sw problem. Ampak ne sw na telefonu.
Če preslišiš bujenje, ga prekineš, pa nazaj zaspiš, je res sw problem. Ampak ne sw na telefonu.
Modri dirkač ::
Jaz sem tudi že zamudil, ko mi budilka "ni zvonila". In to tista na cagarje!
No ja, pri trenutni budilki je problem, da se ugasne, če klikneš kamorkoli na dropdown menu, kar je bedarija na kvadrat.
Zaradi tega imam vedno 3 zaporedoma nastavljene in še fizično budilko an drugi strani sobe.
Potem je pa še nezvonenje, ker se je telefon ponoči posodobil in restartal ...
Everybody lies!
Meni po posodablanju ostane budilka aktivirana, in nastavljena kot je bila. Sej ti obnovi nastavitve.
beni ::
Budilka ostane aktivirana po vseh posodobitvah in vsaj pri meni deluje popolnoma brezhibno.
LP
LP
Pojma nimam ...
Branimir ::
Ali bi se dalo posodobiti Lumijo 925 na Windows 10 Mobile?
i7-10700 (16 thread @ 4.8GHz)
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super
d4vid ::
Kdo ve, se da nastavit budilko, da mi zacne zvonit na polno, ne pa pocasi narascajoce?
Se da izklopit v edge, da ko potegnem iz desne v levo, da mi ne gre nazaj?
Se da izklopit v edge, da ko potegnem iz desne v levo, da mi ne gre nazaj?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 49628 (28333) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 33634 (29286) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 28336 (18726) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 14433 (12023) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 44002 (35250) | boolsheat |