» »

Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile

««
53 / 86
»»

Modri dirkač ::

beni je izjavil:

Budilka ostane aktivirana po vseh posodobitvah in vsaj pri meni deluje popolnoma brezhibno.

LP

Večinoma da, vedno pa ne oz. natančneje - do sedaj se 2x ni sprožilo bujenje.
Everybody lies!

amacar ::

Malajlo je izjavil:

Jaz sem tudi že zamudil, ko mi budilka "ni zvonila". In to tista na cagarje!
Če preslišiš bujenje, ga prekineš, pa nazaj zaspiš, je res sw problem. Ampak ne sw na telefonu.

Problem je ker res ne zvoni, sem napisal na prejsnji strani da se je meni enako zgodilo.

Malajlo ::

A to se prej zbudiš, pa čakaš, pa pol ker ne zvoni, zaspiš na šiht?

cekr ::

Telefon postavi v drug prostor. Ne imej ga zraven glave, ko spiš.
Na ta način ga ne boš imel pri roki in boš prisiljen dvignit rit, da ugasneš zvonjenje.

Boš videl, da bo vedno zvonil. (takrat, ko bi še najraje spal :( ).
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

stalker ::

Branimir je izjavil:

Ali bi se dalo posodobiti Lumijo 925 na Windows 10 Mobile?

Da. Baterija zdrži malo manj, to je pa to.

Qushaak ::

Prav tako ima Lumia 925 še ARMv7, sedaj pa je že kar dosti časa ARMv8. Prevajalnike se optimizira za v8, kar je precej verjeten razlog, da ni tako optimalno kot starejši Windows Phone, ko se je optimiziralo za v7.

solatjek ::

Še enkrat se oglašam glede težav s počasnim prebujenjem 950(XL) in onemogočenim spreminjanjem svetlosti po tem dogodku. Nekateri teh težav nimajo, najverjetneje mora biti neka nastavitev, ki to povzroča in jo tisti, ki nimajo težav verjetno nimajo vklopljene.

Jaz imam vklopljeno naslednje:
- vklopljen zaslon za ošvrk - 30 sekund
- vklopljen dvakratni tap za zbujanje in spanje
- vklopljena avtomatska svetlost
- windows hello izklopljen

Zanima me, ali tisti, ki teh težav nimate, imate katero od naštetih nastavitev drugače nastavljeno?

Ugotovil sem edino, da če izklopim avtomatsko svetlost, se težava s počasnim zbujanjem ne pojavi, moteče pa je, da moram ves čas ročno nastavljati svetlost, sicer pa telefon deluje lahko cel mesecev brez da bi ga moral vmes resetirati.

mat11 ::

Keri build imaš? Meni pri teh nastavitvah, ki si jih omenil dela čisto normalno. Imam pa jezik naštiman na ang(USA).
mat

Tazadnji production build,ima pa ta problem kar precej ljudi, na googlu najdeš veliko tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

Si naredil hard reset po njemu? Jaz sem in mi nič ne nagaja.
mat

Hard reset na tanovih ne reši nič.
Meni se je ta problem pojavil samo 1x v zadnjem mescu.
Je pa motece, ker se lahko pojavi,ko te nekdo kliče in moraš počakat,da se slika pojavi, da odgovoriš ali, da koga skenslaš.

Ni pa nekega pravila, kdaj se to pojavi.
Splet nekih okoliščin pripelje do tega.
Meni se je na začetku to pojavljalo, ko sem dvignil telefon s polnilca. To se že dolgo ne dogaja več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Jaz sem ugotovil, da se to pojavi takrat, ko nek dan nekoliko več kličem. Če nimam klicev, do tega ne pride, ali pa preteče precej časa, preden se to pojavi.

Če se občasno dogaja, me še lahko doleti, uporabljam ga slab teden.
mat

še to:
čez čas se tudi zgodi, da ta problem izgine.

A brez restarta izgine?

OmegaM ::

Po zadnjem buildo je na moji 930, vse kar je bilo dobro, zivce nacelo segrevanje in pa praznenje baterije.
Zaenkrat sem se odlocil na se vrnem na wp 8.1.
Trenutno mi ni zal pa se baterija drzi dlje.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Motion ::

Tud jst na 950ki opažam da buld .189 ne dela tako lepo na kot prejšnji. Se mi zdi da je počasnejši, pa tisti problemi z vklopom zaslona so bolj pogosti.
Še nekaj. Folk ki mate 950/xl, kako zaneslivo vam deluje vklop kamere v mirovanju s pomočjo knofa. Tako pr meni mam občutek da se v polovici primerov noče kamera vklopit in moram vsaj zaslon pržgat. Še ko sem mel 930 je tako pržiganje zaslona kot vklop kamere deloval 100%.

Če rabite hitri avto polnilec za Lumio 950 / 950 xl je tole precej ugodno, sploh z spodnjim kuponom. Tole je pa eden od komentarjev uporabnika 950tke:
This is actually the second charger like this that I buy, someone has stolen my first one. It is very nice, does the job, charges my Lumia 950XL quite fast, maybe just a little bit slower than the original wall charger. The materials that this is made of feel good and it gives the impression of an expensive product. The cable quality is not the best, but it is good, and I did not have any problems with the first charger even after many months of use. It is a really good buy!

http://www.banggood.com/BlitzWolf-5V-5_...

Kupon:
BW-C9Blitz20%
mat

BlackGuard ::

solatjek je izjavil:

Še enkrat se oglašam glede težav s počasnim prebujenjem 950(XL) in onemogočenim spreminjanjem svetlosti po tem dogodku. Nekateri teh težav nimajo, najverjetneje mora biti neka nastavitev, ki to povzroča in jo tisti, ki nimajo težav verjetno nimajo vklopljene.

Jaz imam vklopljeno naslednje:
- vklopljen zaslon za ošvrk - 30 sekund
- vklopljen dvakratni tap za zbujanje in spanje

Zanima me, ali tisti, ki teh težav nimate, imate katero od naštetih nastavitev drugače nastavljeno?

Ugotovil sem edino, da če izklopim avtomatsko svetlost, se težava s počasnim zbujanjem ne pojavi, moteče pa je, da moram ves čas ročno nastavljati svetlost, sicer pa telefon deluje lahko cel mesecev brez da bi ga moral vmes resetirati.

Jaz imam sicer samo nekaj dni 950 xl in za zdaj nimam težav z zbujanjem. Moje nastavitve so:
- izklopljen zaslon za ošvrk
- izklopljen dvakratni tap za zbujanje in spanje

Tud jst na 950ki opažam da buld .189 ne dela tako lepo na kot prejšnji. Se mi zdi da je počasnejši, pa tisti problemi z vklopom zaslona so bolj pogosti.
Še nekaj. Folk ki mate 950/xl, kako zaneslivo vam deluje vklop kamere v mirovanju s pomočjo knofa. Tako pr meni mam občutek da se v polovici primerov noče kamera vklopit in moram vsaj zaslon pržgat. Še ko sem mel 930 je tako pržiganje zaslona kot vklop kamere deloval 100%.

Za zdaj mi vklop kamere dela zanesljivo, mi še ni zatajil. Zadnji non insider build in narejen hard reset.

servo ::

Motion je izjavil:

Te težave se pojavljajo, če imaš vklopljeno "Preprečevanje nenamernega zagona kamere, če je naprava zaklenjena" - ko sem sam to izklopil deluje kamera 100% - je pa res da se mi 1 - 2x na mesec zgodi, da kamero zaženem nehote...

Tnks bom poskusil z izklopljeno to funkcijo. Čeprav na 930 je delalo %100 tudi s tem vklopljenim.

Anney ::

Na voljo nova posodobitev za preview ring.

Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

mikhaair ::

Jaz imam insider. kamera prevent funkcija je vklopljena, pa se mi pogosto vklopi kamera, ko jemljem telefon iz kaksnega zepa v roke, pravzaprav ni pravila. Sicer dam nekaj krivde tudi silikonskemu ovitku, vendar vseeno menim, da se to ne bi smelo dogajat. Zbujanje kamere s pritiskom na gumb, pa tudi deluje po neki hecni logiki. Vecinokrat deluje super. Redko ne deluje, ker verjetno nekaj melje po svoje, kaksenkrat pa se zgodi vklop sele v drugo ali tretji poskus.

Modri dirkač ::

Na zadnjih dveh buildih se je meni dogajalo (na 640 in 830), da senzor za izklop zaslona ni deloval pravilno in sem z ušesom odpiral razne stvari.
Kratkotrajno ugašanje zaslona na 830 pa tudi očitno ne nameravajo popraviti.
Everybody lies!

Kaj so pa zdaj s copy/paste context menijem naredili v Outlooku?! Bele ikone na črni podlagi, cut pa temno siv (in veljavna akcija). Wtf.

klinker ::

Vrhunski W10M spet na pohodu >:D

Outlook, ne W10M. Če je bila stoenka za en qurc, še ne pomeni, da je bila tudi M70 zanič.
Fora je v light/dark temi. Izgleda imajo vsi testerji, ki so delali paste, light temo. Ne dvomim, da ne bo popravek že jutri.

Branimir ::

Ali mogoče kdo ve, kako odpraviti podvojene ali potrojene stike v Lumiji 950. Premestil sem jih iz Lumije 925 na Lumijo 950 ampak so nekateri podvojeni in nekateri potrojeni.

Hvala!
i7-10700 (16 thread @ 4.8GHz)
16GB RAM DDR4, 500GB NVMe SSD, 500GB SSD, 480GB SSD, 1TB HDD, 2TB HDD
Gigabyte RTX 2070 Super

servo ::

Najlažje na https://people.live.com/ pod upravljaj/počisti stike

Je gdo zasledil težavo outlooka(gmail), da avtomatsko pošle pošiljatelju prazen mail. To se mi namreč dogaja, ne vedno, večina pa in iščem vzrok, laj bi bilo. Imam pa povezane 3račune, avtomatsko pa odgovarja samo iz primarnega gmaila, outlook in drugi gmail sta ok. Res hecno in ne vem ali je aplilacija ali kaj drugega krivo.

Da vidite kako zgleda:

Urejeno v Gmailu (acc) je bila vklopljena funkcija odsotnosti, kako in zakaj se mi pa ne sanja :) Telefon in sistem WP10 nista nič kriva. :D

A se komu dogaja, ko telefon zbudiš s tipko, da se prikaže slika zaslona, ko podrsaš po ekranu, se pa ne odklene, lahko tudi večkrat. Potrebno ga je z bumbom dati spat in nazaj zbuditi, potem gre. To se mi je sedaj ene 3x zgodilo v zadnjem tednu, po tem ko sem izklopil dvojni tap za zaklep in zbujanje.

Za počasno zbujanje in težave s svetlostjo pa sem prebral na enem forumu, da je uporabnik izklopil dvojni tap za zbujanje in za zaklepanje in so težave izginile. Tudi sam sem sedaj to izklopil, pa se v treh dneh težava še ni ponovila.

Sedaj se pa odločam, kaj mi je bolj všeč, ali izklopiti samodejsno svetlost in obdržati dvojni tap ali izklopiti dvojni tap in obdržati samodejno svetlost.... Jaooo, res neprestani občutek beta uporabnika, kljub temu, da mi je Windows sistem zelo pri srcu.

Sam imam večina čez dan na nizko svetlost, se na bateriji zelo pozna, visoko si nastavim če uporabljam fotoaparat ali sem na soncu, sem si pa dal bljižnjico na vrh in uredim takoj. V zaprtih prostorih mi nizka svetilnost odgovarja. Razmisli kaj v tej smeri.

M@73Y ::

@Matko37
katera Nokia pa ima možnost dvojni tap za zaklep. Pri Lumii 930 tega do sedaj nisem opazil. /da je uporabnik izklopil dvojni tap za zbujanje in za zaklepanje /
..jump into psytrance tunnel..

Mislim, da vse Lumie, kar sem jih imel v rokah. V spodnji vrstici, kjer je puščica, zastavica in lupa tapneš dvakrat v PRAZNEM prostoru dvakrat in se zaklene. Moraš pa nekje v nastavitvah vklopiti, na L950 je to na: nastavitve -> prilagoditev -> navigacijska vrstica -> če želite izklopiti zaslon, dvotapnite navigacijsko vrstico - daš na vklopljeno.

L930 tega nima (samo odklep) ima pa L950 in mogoče L650 zdaj z novim firmwarom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Ima tudi 640, zagotovo, ker sem ga imel v lasti.

AvtoR ::

Ja, L640 ima zaklep (vsaj na 8.1 vem da je bil), na moji L830 pa ni double tap zaklepa.

AvtoR je izjavil:

Ja, L640 ima zaklep (vsaj na 8.1 vem da je bil), na moji L830 pa ni double tap zaklepa.

Ja, tudi na 10 je.

Pogrešam pa na 950 dve funkciji, ki jih je 640 imela in sicer:
- samodejsno vzpostavljanje podatkovne povezave pri pošiljanju MMS
- izklop zvonjenja pri dohodnem klicu, ko obrneš telefon

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

loveJDM ::

Zaklep je tudi na L550...

Vse lumie z on screen tipkami majo ta način zaklepa(razen 63x serija). Pr kapacitivnih tipkah pač to ni mogoče ker območje med tipkami ni občutljivo na dotik.

loveJDM ::

Zakaj ni unlock-a na double tap na L550,kaj te sanjajo pri MS?Edina res edina stvar ki jo pogrešam(jbg stara navada z L640:))

BlackGuard ::

solatjek je izjavil:

AvtoR je izjavil:

Ja, tudi na 10 je.

Pogrešam pa na 950 dve funkciji, ki jih je 640 imela in sicer:
- samodejsno vzpostavljanje podatkovne povezave pri pošiljanju MMS
- izklop zvonjenja pri dohodnem klicu, ko obrneš telefon

Kaj 950 res nima teh dveh funkcij? 930 na W10M in 950 xl imata oba to. Mi je čudno, da 950 ne bi imela.

demon#666 ::

Še komu ne deluje hotspot na zadnjem buildu?
Ko ga vklopim se v naslednjem trenutku izklopi. Ko 3x ponovim dela za 2 minuti in potem spet več ne.
Prek bluetootha pa gre delit povezavo.

Edit: imam Lumio 950
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

Zgodovina sprememb…

a si na Fast?

Ne moreš pričakovat, da bo vedno vse delalo. Spreminjajo in ugotavljajo, kaj bo najboljše.
V naslednji izdaji bo verjetno delalo malo drugače.

beni ::

Meni hotspot ni stabilno delal na prejšnjem buildu, na zadnjem dela BP.
Sem na fast ringu.
L950

LP
Pojma nimam ...

Lonsarg ::

A pa vam je res toliko fajn imeti Fast Ring. Tudi jaz sem ga imel, ko uradne W10 verzije še ni bilo, čeprav sem kasneje prešaltal na RC ring.

Dokler veš, da imaš najboljši uradni telefon od MS-a, potem je nekako garancija, da bo manj problemov kot s starejšimi mlinčki. Takoj, ko se bo recimo pojavila L960, bo precej več problemov z L950. Dela se običajno vedno za najboljšo zadnjo zadevo. Za druge se pa potem lovi in krpa. Kako to deluje, vedo lastniki starejših zadev.
Zaenkrat pa ni nekih hudih problemov.
Še vedno Fast ni prva instanca, jih imajo še polno prej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

darkolord ::

Lonsarg je izjavil:

A pa vam je res toliko fajn imeti Fast Ring. Tudi jaz sem ga imel, ko uradne W10 verzije še ni bilo, čeprav sem kasneje prešaltal na RC ring.
Kaj pa vem, meni je fino, ker je z vsakim updejtom (tu in tam so izjeme) bolje.

Imam 830, pa so v zadnjem updejtu poštimali, da se zvok preusmeri na slušalke, če jih vštekaš med pogovorom. Že to mi bo npr. precej olajšalo zadeve.
««
53 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20549628 (28333) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9433634 (29286) klinker
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10528336 (18726) Anney
»

Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7514433 (12023) Anney
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12844001 (35249) boolsheat

Več podobnih tem