Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile
Malajlo ::
Nov build na FR. Za mobile je spisek popravkov precej dolg.https://blogs.windows.com/windowsexperi...
MrNighthawk ::
Kar me najbolj jezi od Microsofta je to, da promovirajo Cortano zelo agresivno...ampak, ker smo iz bolj zakotnega dela Evrope je ne moreš normalno uporabljat.
AvtoR ::
MrNighthawk je izjavil:
Kar me najbolj jezi od Microsofta je to, da promovirajo Cortano zelo agresivno...ampak, ker smo iz bolj zakotnega dela Evrope je ne moreš normalno uporabljat.
Ja saj, na 7 let stari N8 si v avtu stisnil knof na slušalki, povedal ime klicočega in voila. Voice dial je deloval perfektno in to v slovenščini. Na W10m pa to lahko samo sanjam, do nadaljnega!
OvCa77 ::
MrNighthawk je izjavil:
Ja saj, na 7 let stari N8 si v avtu stisnil knof na slušalki, povedal ime klicočega in voila. Voice dial je deloval perfektno in to v slovenščini. Na W10m pa to lahko samo sanjam, do nadaljnega!
na w8.1 je tudi delal voice dial
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
OvCa77 ::
A tako, da si po anglesko govoril slovenska imena?
Al pa po italjansko, mi je lažje
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
MrNighthawk je izjavil:
na w8.1 je tudi delal voice dial
Cortana ni samo voice dial. Pri MS pa pravijo, da je Slovenec ne more uporabljat v angleščini, ker "ne bo taprava" izkušnja :)
Ampak Google play pa lahko uporabljam :)
Mah MS nas ne jemlje več resno. V W10m še offline slovarja ni za slovenščino, on line je pa čista žalost. Žal spet lahko rečem, da je bil offline slovar za slovenščino na simbianu, medtem, ko ga na W10m ni, vsaj takega malo bolj resnega ne.
Anney ::
Ima kdo mogoče podobno težavo, imam dve L930 na eni se aplikacije posodabljajo normalno, na drugi pa nekatere stagnirajo na starih verzijah. Primer je W Store (trgovina), na enem (slovenskem) je nameščena zadnja verzija trgovine 11605.1000.113.0, na drugem (nemškem) pa 11602.1.26.0 in je že nekaj časa ni posodabljalo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
krneki0001 ::
MrNighthawk je izjavil:
MrNighthawk je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Torej v letu 2016 na Androidu se vedno ni free brezpodatkovne navigacije. V kalup vzamem se gnil UI in imam razlog zakaj ostajam na WP10.
Sicer pa a je cena od 30 do 40 € koncna al je to letna narocnina?
Kaj stokaš in nekaj pametuješ!
HERE Maps - zastonj
Sygic trenutna ponudba 29€ Svet 19€ Evropa brez traffica
Ti se sam sabo kregaš ali?
Emmm...19€ doživljenska navigacija... pa če rečemo samo za 5 let je to 0.01 € na dan...basically free, če mene vprašaš.
K bi bilo res doživljensko!
Sem imel retail verzijo sygica in ko so dali novo verzijo ven, za staro niso dali več podpore, za nadgradnjo si moral pa novo kupit, čeprav so obljubljali doživljensko...
Mitja358 ::
Katero regijo je najbolje nastavit, da prvi prejmeš vse novosti in funkcionalnosti. U.S. ali U.K. ali katero drugo?
krneki0001 je izjavil:
MrNighthawk je izjavil:
MrNighthawk je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Torej v letu 2016 na Androidu se vedno ni free brezpodatkovne navigacije. V kalup vzamem se gnil UI in imam razlog zakaj ostajam na WP10.
Sicer pa a je cena od 30 do 40 € koncna al je to letna narocnina?
Kaj stokaš in nekaj pametuješ!
HERE Maps - zastonj
Sygic trenutna ponudba 29€ Svet 19€ Evropa brez traffica
Ti se sam sabo kregaš ali?
Emmm...19€ doživljenska navigacija... pa če rečemo samo za 5 let je to 0.01 € na dan...basically free, če mene vprašaš.
K bi bilo res doživljensko!
Sem imel retail verzijo sygica in ko so dali novo verzijo ven, za staro niso dali več podpore, za nadgradnjo si moral pa novo kupit, čeprav so obljubljali doživljensko...
V vsakem primeru, če vzameš 20€ za navigacijo. Če jo res rabiš je to poceni. Tudi samo za eno leto. Jaz imam mojo že kakšne tri in nobenih težav.
Znanec, ki je pred manj kot letom kupil novega VW z vgrajeno navigacijo mu želijo sedaj zaračunat 250€ samo za nadgradnjo...go figure
lopov ::
Katero regijo je najbolje nastavit, da prvi prejmeš vse novosti in funkcionalnosti. U.S. ali U.K. ali katero drugo?
Če želiš uporabljati Cortano moraš nastaviti vse na US (da imaš vse v angleščini), drugače je pa vseeeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
solatjek ::
PrihajaNodi je izjavil:
Ampak here je zastonj, zakaj bi torej plačeval?
Točno to, ne vem kaj manjka Here oz. pač tem Windows Zemljevidom?
PrihajaNodi je izjavil:
Lepo je imeti več opcij in Sygic je zeeeelo poceni. HERE na žalost še nima "lane positioning" kar se tiče same navigacije je Sygic zelo dober.
Modri dirkač ::
MrNighthawk je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Lepo je imeti več opcij in Sygic je zeeeelo poceni. HERE na žalost še nima "lane positioning" kar se tiče same navigacije je Sygic zelo dober.
here ne, winodws maps pa ima ...
Everybody lies!
andromedar ::
Jaz s Sygic nisem bil zadovoljen...Here Maps se mi pa zdijo perfektne (na androidu). To, da so zastonj, je pa samo še bonus.
Res ne vem, zakaj bi kdo dan danes še plačeval za navigacijo, ko pa imata in HERE Maps in Google brezplačno offline navigacijo.
Res ne vem, zakaj bi kdo dan danes še plačeval za navigacijo, ko pa imata in HERE Maps in Google brezplačno offline navigacijo.
Eh?
PrihajaNodi ::
Sem sprobal demo sygic, bi bila zadeva uporabna ce bi lahko naredil ruto. Se pravi tocko A, b,c. Sicer je moznost vnosa kraja preko, a mi ga ne ispiše na mapi.
Na Nokii so Here map doživljensko! Človek pomisli, da bo imel navigacijo do konca življenja, dejansko pa to pomeni do konca življenja TELEFONA!!! Se pravi 2-3 leta!
andromedar je izjavil:
Jaz s Sygic nisem bil zadovoljen...Here Maps se mi pa zdijo perfektne (na androidu). To, da so zastonj, je pa samo še bonus.
Google je super za po Sloveniji, ko prideš čez mejo je problem. In, če ni dobrega signala za prenos podatkov ni ok. In Google"offline" je zelo omejen. Se pa strinjam, da je HERE zelo dober.
PrihajaNodi je izjavil:
Sem sprobal demo sygic, bi bila zadeva uporabna ce bi lahko naredil ruto. Se pravi tocko A, b,c. Sicer je moznost vnosa kraja preko, a mi ga ne ispiše na mapi.
Nisem imel problemov. Nastavil 5 ciljev in končno destinacijo. Vse je delalo normalno.
Nisem imel problemov. Nastavil 5 ciljev in končno destinacijo. Vse je delalo normalno.
A u demo verziji ne dela? Licenca je neprenosljiva? Torej, ko menjam telefon gre zmano?
Modri dirkač ::
Na Nokii so Here map doživljensko! Človek pomisli, da bo imel navigacijo do konca življenja, dejansko pa to pomeni do konca življenja TELEFONA!!! Se pravi 2-3 leta!
O čem ti to? A ti jih bo kdo zaračunal?
Everybody lies!
boolsheat ::
Na W10 aplikacija Zemljevidi še vedno uporablja HERE offline zemljevide, nudi glasovno navigacijo in je free. Kaj še hočeš? HERE ni več v lasti Nokie BTW.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boolsheat ()
PrihajaNodi je izjavil:
A u demo verziji ne dela? Licenca je neprenosljiva? Torej, ko menjam telefon gre zmano?
Nikoli nisem imel demo verzije in ne vem. Dokler imaš licenčno kodo, ki ti jo pošljejo preko maila dela. Inštaliraj vsaj ene 5x na dveh različnih telefonih.
Zakaj 5 x? Meni kaze na demo verziji samo točko A in B ne pa se vmesnnih postaj, ki jih napišem (čeprav ta opcija je). Vprasanje je koliko je natancen? Ima mape od Navteqa?
oops, typo. Sygic sem inštaliral večkrat. Zaradi popravila telefona, factory reseta, menjave itd. Natančen? Res nisem meril. Vedno me je pripeljal kamor je bilo treba. Kar pa ne pomeni, da če sem v tujini ne pogledam skozi okno, da vidim kje sem ;)
Sygic @ Wikipedia nauči se Googlat. Mape ima od Tom Tom Tele Atlas..
Sygic @ Wikipedia nauči se Googlat. Mape ima od Tom Tom Tele Atlas..
Qushaak ::
Ali Redstone 1 mobilne Desetke misli isto iziti konec julija kot "desktop" različica?
V zadnjih build-ih RS1 so bajee precej podaljšali avtonomijo delovanja in odpravili kup hroščev, ki se vlečejo še iz TH-ja.
Kaj se bo zdej za ene Windows telefone kupovalo, če MS ne bo več delal Lumij? Alcatel Idol Pro 4?
V zadnjih build-ih RS1 so bajee precej podaljšali avtonomijo delovanja in odpravili kup hroščev, ki se vlečejo še iz TH-ja.
Kaj se bo zdej za ene Windows telefone kupovalo, če MS ne bo več delal Lumij? Alcatel Idol Pro 4?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Qushaak ()
cekr ::
Da ne boš preveč presenečen, če bo ravno z updatom prišlo nekaj ven.
Lahko še kakšna Lumia ali pa že celo Surface.
Preveč tiho je, da bi bilo res.
Sicer je napovedano za drugo leto, ampak nikoli ne veš.
Lahko še kakšna Lumia ali pa že celo Surface.
Preveč tiho je, da bi bilo res.
Sicer je napovedano za drugo leto, ampak nikoli ne veš.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Saj ne bodo nehali z izdelavo telefonov. Bo samo višji segment. Kar se ostalih proizvajalcev tiče sem pa skeptičen glede posodobitev. Jaz sem iz l950 zelo zadovoljen.
klinker ::
Mah, meni je blo pol leta dovolj in prevec tega omejenega sranja od WP in dokler vsaj spodobnega browserja ne bo za WP me ne vidijo vec, tako da grem drugi teden kar po Nexusa spet.
Z 8.1 je bla izkusnja kar ok, mi je blo pac jasno da je zacetek in marsikaj manjka, je pa vsaj delovanje blo super zanesljivo in res hitro.
Z 10ko so sicer dodali kar nekaj lepih zadev ki so manjkale, a kaj ko dela z en kurac, Edge je polom, pocasen in neroden, vcasih cakas 10 sek da se kak app zazene, fotkic dela slabse fotke kot prej, sploh ob slabi svetlobi je razlika kar velika, ipd slamparije.
Naj si imajo ta srot od SWja
Z 8.1 je bla izkusnja kar ok, mi je blo pac jasno da je zacetek in marsikaj manjka, je pa vsaj delovanje blo super zanesljivo in res hitro.
Z 10ko so sicer dodali kar nekaj lepih zadev ki so manjkale, a kaj ko dela z en kurac, Edge je polom, pocasen in neroden, vcasih cakas 10 sek da se kak app zazene, fotkic dela slabse fotke kot prej, sploh ob slabi svetlobi je razlika kar velika, ipd slamparije.
Naj si imajo ta srot od SWja
Machete ::
Res je bolj žalost. Sem pa za sedaj rešil budilke. Sem vse pobrisal in dodal na novo. Zaenkrat dva dni dela. Prej cel teden sem se zbujal po instinktu z akademskim zamikom.
Mi pa recimo že cel dan danes kaže baterijo na 47% na lockscreenu, če ga užgem, da pogledam. Stanje pa je že zdavnaj pod 30%.
Z W10 je vsak teden kaj novega :]
Tudi na wifi se mi zadnji teden sploh ne povezuje, četudi najde omrežje. Mislim, da sem bil cel teden na mobile data, ker se mi ne da resetirat.
Čakam na surface telefone, upam da se do takrat spravijo v red. Res se mi ne da z Androidi ukvarjat, ifoun mi je pa predrag, čisto iz principa :)
Mi pa recimo že cel dan danes kaže baterijo na 47% na lockscreenu, če ga užgem, da pogledam. Stanje pa je že zdavnaj pod 30%.
Z W10 je vsak teden kaj novega :]
Tudi na wifi se mi zadnji teden sploh ne povezuje, četudi najde omrežje. Mislim, da sem bil cel teden na mobile data, ker se mi ne da resetirat.
Čakam na surface telefone, upam da se do takrat spravijo v red. Res se mi ne da z Androidi ukvarjat, ifoun mi je pa predrag, čisto iz principa :)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
loveJDM ::
Majstri ne se jezit,win10 dela tekoče na 640 pa verjetno 950 na starejših pa očitno ne...Na stare poknite 8.1 pa je to to.Če pa kdo hoče win10 pa kupite nekaj od novih fonov pa res dela brez problema vse+res tekoče
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: loveJDM ()
Machete ::
Nope. 925 mi crknila prej kot v dveh letih (mikrofon, ekran sem pa sam počil, ko sem nekaj čistil z olfa nožem :D ). Res pa da je letela velikokrat par metrov na škale (bike) in vsake dva dni na tla, torej ne očitam aparatu izgubljene bitke.
930 imam pa dobre pol leta, prodal je pa ne bom, ker telefonov ne pazim dovolj, da bi bili na oko brezhibni, predvsem pa ne mislim kupovat trelefona vsako leto, zato se je bom držal, ker lapsusi niso prehudi, da se ne bi dalo zdržat. :D
Čakam surface. Če ne bo haska, pa hop na Nexus.
930 imam pa dobre pol leta, prodal je pa ne bom, ker telefonov ne pazim dovolj, da bi bili na oko brezhibni, predvsem pa ne mislim kupovat trelefona vsako leto, zato se je bom držal, ker lapsusi niso prehudi, da se ne bi dalo zdržat. :D
Čakam surface. Če ne bo haska, pa hop na Nexus.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Majstri ne se jezit,win10 dela tekoče na 640 pa verjetno 950 na starejših pa očitno ne...Na stare poknite 8.1 pa je to to.Če pa kdo hoče win10 pa kupite nekaj od novih fonov pa res dela brez problema vse+res tekoče
Majstr, imam Lumio 1520 ne pa nek klump. Ni med novejsimi je pa se vseeno precej zmogljiv.
Kaj hoces s tem povedat?vem da mas l1520 ker si se ze veckrat pritozeval,ampak na 1x slabsem HWju dela brez problema
cekr ::
Majstr, imam Lumio 1520 ne pa nek klump. Ni med novejsimi je pa se vseeno precej zmogljiv.
Za to zadevo nimaš uradne win10, zato se ne pritožuj, če ti kaj ne dela.
Oni že vejo, zakaj niso šli v nadgradnjo.
Nazaj pojdi na Win8.1 pa bo delovalo, tako kot je treba.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
A znas brat. Sej zadeva dela, sam z en drek je vse skupaj, od browserja naprej in odzivnost je nikakva...na founu s quadom 2Ghz+ in 2GB rama?
A smo pri Samsungu al kaj, ko gre podpora na highend fonu po dveh letih po gobe in tak HW zacne stekat? Pa a ni Wp megasuperduper odziven tudi na najbolj srot fonih za 50eur
No, zgleda so Nexusi in iPhone-i res edini pameten nakup danes
A smo pri Samsungu al kaj, ko gre podpora na highend fonu po dveh letih po gobe in tak HW zacne stekat? Pa a ni Wp megasuperduper odziven tudi na najbolj srot fonih za 50eur
No, zgleda so Nexusi in iPhone-i res edini pameten nakup danes
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Lonsarg ::
Nexusi imajo tudi zgolj 2 leti podpore, iPhone malo več.
Glede vsega ostalega, uporabljas beto verzijo.
Glede vsega ostalega, uporabljas beto verzijo.
Uporabljam .338 verzijo kot jo imajo vsi.
iPhone ima 3 leta in se vec, mislim da 4S ima zadnjo posodobitev, na Nexus 4ko pa se danes lahko poknem M gor, z 20 min zajebancije. Na WP sem pa ustreljen z Edge in zastarelim 8.1 oz. na pol delujocim Wp10, pri fonu ki je 2 leti nazaj kostal 600-700eur?
Pa naj se kdo pljuva cez Android in iPhone
iPhone ima 3 leta in se vec, mislim da 4S ima zadnjo posodobitev, na Nexus 4ko pa se danes lahko poknem M gor, z 20 min zajebancije. Na WP sem pa ustreljen z Edge in zastarelim 8.1 oz. na pol delujocim Wp10, pri fonu ki je 2 leti nazaj kostal 600-700eur?
Pa naj se kdo pljuva cez Android in iPhone
Ja ne vem kaj budališ tukaj zdaj...dam ti 50eur za tvojo pa si kupi iphone 4ko če ti je tak OK.
Al pa daj 100€ za 640 pa bo mir...Ali pa nam vsem tukaj(verjamem da bodo drugi navdušeni) predstavi androida za tak denar,pa ne takega ki bo telefon/smse odpiral z 2sekundnim zamikom
Al pa daj 100€ za 640 pa bo mir...Ali pa nam vsem tukaj(verjamem da bodo drugi navdušeni) predstavi androida za tak denar,pa ne takega ki bo telefon/smse odpiral z 2sekundnim zamikom
beta1 ::
Microsoft je z Win phone 8 in 8.1 naredil zelo dobre poteze. S tem Win10 mobile pa je brcnil v kamen.
Ukinitev in zdaj na novo pod imenom Surface Phone (to bodo samo zmedli uporabnike), no comment...
Win 10m nebi smeli izdat s takšnimi problemi. Zadeva bi morala delat boljše od Win 8.1, ampak žal ne.
Poceni telefone gor ali dol. Če so prej zadeve delale, potem morejo zdaj tud.
Aplikacij je zmeraj manj (vsaki mesec je novo presenečenje česa ni).
Res se mi ne da ukvarjat, da bom vsak teden resetiral in ponovno nastavljal in špilal beta testerja.
Trenutno ostajam na Win 8.1 Denim, potem pa bo žal treba se digitalno prodat googlu ali pa applu.
Bomo pač dali več EUR za telefon, pa malo sreče in veliko branja reviewov, nekaj se bo že našlo za nas.
Žalostno.
PS: vi pa kar testirajte, hvala Bogu da imate voljo, čas, potrplenje... :)
Ukinitev in zdaj na novo pod imenom Surface Phone (to bodo samo zmedli uporabnike), no comment...
Win 10m nebi smeli izdat s takšnimi problemi. Zadeva bi morala delat boljše od Win 8.1, ampak žal ne.
Poceni telefone gor ali dol. Če so prej zadeve delale, potem morejo zdaj tud.
Aplikacij je zmeraj manj (vsaki mesec je novo presenečenje česa ni).
Res se mi ne da ukvarjat, da bom vsak teden resetiral in ponovno nastavljal in špilal beta testerja.
Trenutno ostajam na Win 8.1 Denim, potem pa bo žal treba se digitalno prodat googlu ali pa applu.
Bomo pač dali več EUR za telefon, pa malo sreče in veliko branja reviewov, nekaj se bo že našlo za nas.
Žalostno.
PS: vi pa kar testirajte, hvala Bogu da imate voljo, čas, potrplenje... :)
solatjek ::
Za iphone ne vem, nimam izkušenj, android pa je imel svoje fore na vseh aparatih, ki sem jih imel v rokah. Nazadnje galaxy note 4, ki sem ga nameraval kupiti oz. je bil v izboru, se je tako zatikal, da je bila groza. Ženin galaxy core prime včeraj naredil 2x samodejni restart, galaxy a3 da se ne menimo, od hreščanja med pogovorom do tunelskega zvoka, praznenje baterije skozi noč za 60%, xcover 2 nedosegljiv večkrat, sesuvanje appov...
Proti temu je L640 z win 10 raketa v delovanju. Tako da bom namesto note 4 šel kar po 950 xl :)
Proti temu je L640 z win 10 raketa v delovanju. Tako da bom namesto note 4 šel kar po 950 xl :)
Motion ::
Za to zadevo nimaš uradne win10, zato se ne pritožuj, če ti kaj ne dela.
Oni že vejo, zakaj niso šli v nadgradnjo.
Nazaj pojdi na Win8.1 pa bo delovalo, tako kot je treba.
1520 je podprta
Za iphone ne vem, nimam izkušenj, android pa je imel svoje fore na vseh aparatih, ki sem jih imel v rokah. Nazadnje galaxy note 4, ki sem ga nameraval kupiti oz. je bil v izboru, se je tako zatikal, da je bila groza. Ženin galaxy core prime včeraj naredil 2x samodejni restart, galaxy a3 da se ne menimo, od hreščanja med pogovorom do tunelskega zvoka, praznenje baterije skozi noč za 60%, xcover 2 nedosegljiv večkrat, sesuvanje appov...
Hmja, Samsung SW pac ima svoje fore, zato sem se ga tudi sam hitro losal takrat...no...sel sem spet na Samsunga ampak Nexus S ki je bil Googlov. Kaj da recem...po pol leta na WP me edino se iOS in AOSP Android prepricajo. Ostalo je, kar se SWja tice, vse en velik polizdelek.
boolsheat ::
Drugače pa zadnji redstone build deluje zelo vzpodbudno, Edge je sicer še vedno šibka točka, ampak je sedaj precej bolje kot nedolgo nazaj. Če Redstone izdajo brez nekih bugov bo tokrat končno W10m nek izdelek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 50309 (29014) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 34088 (29740) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 28645 (19035) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 14561 (12151) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 44663 (35911) | boolsheat |