» »

Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile

««
11 / 86
»»

Anney ::

Meni je zelo zanimivo, koliko problemov imate nekateri, sam imam build .107 na dveh telefonih (L830 in L930) pa ni niti enega problema, razen rahlo povečane porabe. Mogoče je to povezano bolj z low end aparati.

loveJDM ::

Anney je izjavil:

Meni je zelo zanimivo, koliko problemov imate nekateri, sam imam build .107 na dveh telefonih (L830 in L930) pa ni niti enega problema, razen rahlo povečane porabe. Mogoče je to povezano bolj z low end aparati.

Tudi meni dela na .107 lumia 640 cist lepo,edino danes ko sem prvic prijel telefon v roke ga je blo treba restartat ker nic ni delalo sploh tak da sem baterijo dau ven pa nazaj in dela sedaj cist normalno...to je blo prvic zdaj da se mi je to zgodilo,drugace pa res fino deluje.Edina napaka/pomanjkljivost je bla glede MMS,ker je bilo treba podatke rocno vnest,ampak jbg,sej to naredis ko je fon na novo nalozen potem pa je mir.

solatjek ::

Sem uredil. Ugotovil sem, da če izklopiš zaslon za ošvtk in nato v Store nadgradiš zaslon za ošvrk, ga sesuje in ne prikaže več nastavitev. Po petem factor resetu mi sedaj na lumia 640 dela vse tako kot mora :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

scipascapa ::

V katerem jeziku je bolje imeti W10 Lumio 550, SLO ali ENG? Cortana ne deluje v SLO....nekaj sem probal browsati aplikacije/igre preko PCja, pa ni isto kot google play, kjer si preko PCja "snel" in nato preko wifija na telefon....Ali pač morda delam kaj narobe?

Motion ::

Glede je jezika kakor želiš, sam kortana ne dela z slovenskim jezikom. Glede downloadanja aplikacij pa vem da se je to dalo. Na njihovi strani si bil prijavljen v storu, določu si telefon in nato ti je app naložilo. ČE ta stvar še deluje pa nimam pojma ker že več kot letoni nisem poskusu.

krneki0001 ::

Angleščina z slovensko tipkovnico.

Zakaj pa je angleški jezik boljši? Sama stabilnost sistema je popolnoma enaka, le kakšna napaka v prevodu se najde v Slo. Če pa je kakšen utemeljen argument za uporabo ang jezika ga z veseljem sprejmem, sem namreč o tem tudi sam razmišljal.

A kdo ve, če se da nastaviti, da bi tipka za iskanje spodaj desno odprla npr. Edge oz. iskanje v googlu?

solatjek je izjavil:

Zakaj pa je angleški jezik boljši? Sama stabilnost sistema je popolnoma enaka, le kakšna napaka v prevodu se najde v Slo. Če pa je kakšen utemeljen argument za uporabo ang jezika ga z veseljem sprejmem, sem namreč o tem tudi sam razmišljal.

A kdo ve, če se da nastaviti, da bi tipka za iskanje spodaj desno odprla npr. Edge oz. iskanje v googlu?

Kaj ti pa sedaj odpira?

Ker če imaš naštimano vse v angleščini in da si iz amerike, samo tipkovnico slovensko, imaš več opcij na voljo.
Recimo here drive je bil na začetku v sloveniji s slovenskimi meniji omejen samo na slovenijo (če si šel v avstrijo je na meji nehal vodit - preverjeno), če si pa nastavil ameriko, pa si dobil karte vsega sveta in navigacijo tudi.

solatjek je izjavil:

Jezik je stvar okusa, Jst mam tako kot na desktopu oziroma kot na vseh računalnikih, v Angleščini ker sem se angleških izrazov bolj navadu. Zna bit bolj priročno ko morš kej po guglat ker točno poznaš izraze in ti ni treba prevajat in brskat še tega. Naprimer lep primer je Ošvrk a bi vedu da je to glace screen po angleško?
Lahko naštimaš Google kot default search. V Edge-u pojdi pot settings --> Advance settings --> Tam pod "Search in address bar with" izberi google. .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Motion je izjavil:

solatjek je izjavil:

Jezik je stvar okusa, Jst mam tako kot na desktopu oziroma kot na vseh računalnikih, v Angleščini ker sem se angleških izrazov bolj navadu. Zna bit bolj priročno ko morš kej po guglat ker točno poznaš izraze in ti ni treba prevajat in brskat še tega. Naprimer lep primer je Ošvrk a bi vedu da je to glace screen po angleško?
Lahko naštimaš Google kot default search. V Edge-u pojdi pot settings --> Advance settings --> Tam pod "Search in address bar with" izberi google. .

To vidis hvala,to se meni prav pride

Modri dirkač ::

http://forums.windowscentral.com/window...
Ima še kdo problem z arabščino v opisih?

Uporablja se slovenščina, .107 je sistem.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Ja, aplikacije se nekako ponastavijo na arabsko. Pomaga unistall, če ne najdeš knofa za nastavljanje jezika.
Šlamparija developerjev, ni kriv OS, da se ne bo kdo oglašal ;)

Saj sam app dela v redu, problem je v windows store, kjer so opisi in imena v arabščini.
Everybody lies!

A kdo ve, če se da ikona kamere postavit na zaklenjen zaslon? Na androidu je to zelo priročno, fotkaš brez zamudnega odklepanja.

solatjek je izjavil:

A kdo ve, če se da ikona kamere postavit na zaklenjen zaslon? Na androidu je to zelo priročno, fotkaš brez zamudnega odklepanja.

Zbudiš fon pa namesto da potegneš gor za odklep potegni zgoraj dol tisto vrstico in imaš zgoraj noter camera opcijo(tam kjer imaš še vse ostalo...wifi,data,fly mode,flashlight...).To je na windows10mobile.Na w8.1 pa imaš na voljo samo 4 opcije zgoraj ker ne moreš razširit pa si lahko pod nstavitvami po želji nastaviš kaj boš imel zgoraj.

Eem, sem pa res butl, na to sploh nisem pomislil. Super, hvala, točno to rabim :)

Kot vem, pri vseh Win phoneih slikaš tako, da držiš knof za kamero. Tudi pri zaklenjenem zaslonu. Ne rabiš iskati ikon sploh. Praktično za znoret.

Vsi nimajo knofa za kamero...
Everybody lies!

Modri dirkač je izjavil:

Vsi nimajo knofa za kamero...

Jebenti, pa res...
Hja, v action center jo potem dodaš, ja.

Mitja358 ::

Cena 650-ke lepo pada: http://geizhals.eu/?phist=1393645

Modri dirkač je izjavil:

Ima še kdo problem z arabščino v opisih?

Uporablja se slovenščina, .107 je sistem.

Ja, jaz imam v Store pri nekaterih aplikacijah apabski jezik. Eden izmed teh je WIndows Insider, kar me je presenetilo :)

sodnicaN ::

krneki0001 je izjavil:

Angleščina z slovensko tipkovnico.

ampak win 10 mobile prav manjka kaka dobra tipkovnica kot je recimo swiftkey za androida

Angleška podpira swipe. Na slovensko bomo pa očitno še čakali.

boolsheat ::

Mogoče bo zdaj, ko je MS kupil Swiftkey, kaj boljša podpora za slovenski jezik.

mat11 ::

Kako je že z Cortano in slovenščino? ;)
mat

Ne deluje.

Cortana se ne more naučiti slovenščine, ker je niti Slovenci ne uporabljajo. Z(!) Cortano v slovenščini se ne bi nič spremenilo.
Sicer smo pa najmanjša država, ki ima lokaliziran GUI. No, vsaj bili smo, pa dvomim, da se je kaj drastično spremenilo.

U, kakšna buga v 14267.1004 ... Search v Edgeu nastavljen na Google. Če iščeš besedo s šumniki, je ok. Če pa dodaš še eno besedo, se pa Edge razsuje.

AvtoR ::

Kaj je sedaj z uradno nadgradnjo na w10M? Marec je pred vrati pa še vedno nič! Očitno tega sistema niti MS ne jemlje več resno ali kaj?

Z osmice na 10ko majo še vedno mobilni ponudniki prste vmes, razen če greš prek windows insider-ja.

Sem klical Si.Mobil in so mi rekli, da oni s tem nimajo nič in nič ne vedo, da se naj obrnem na servis. Sem klical še servis in so rekli, da s tem oni nimajo nič in da s temi podatki ne razpolagajo. Kdo je zdaj tu nor?

Kakšen blagoslov sploh da mobilni operater v operacijski sistem, da se potem lahko nadgradi v telefon?

Kam se ti mudi? W10 je še v alfa verziji, W8.1 je milije pred W10.... Dlje kot MS zavlačuje boljše je. Sicer pa se je omenjal ravno 29.2 kot možen dan za izdajo posodobitev.

Jaz tako imam verzijo W10M .107 preko insiderja, bili so neki hrošči več čas od nadgradnje naprej, ampak sedaj po hard resetu in ponovni konfiguraciji vsega na telefonu zadeva deluje brez težav in bolj tekoče kot kadarkoli prej.

W8.1 je sicer OK sistem, ampak je preprosto zastarel in v njem pogrešam precej "piškotkov", ki jih W10M ponuja in jih WP8.1 nima.

Motion je izjavil:

Z osmice na 10ko majo še vedno mobilni ponudniki prste vmes, razen če greš prek windows insider-ja.

Pa ni to droid ...

solatjek je izjavil:

Sem klical Si.Mobil in so mi rekli, da oni s tem nimajo nič in nič ne vedo, da se naj obrnem na servis. Sem klical še servis in so rekli, da s tem oni nimajo nič in da s temi podatki ne razpolagajo. Kdo je zdaj tu nor?

Kakšen blagoslov sploh da mobilni operater v operacijski sistem, da se potem lahko nadgradi v telefon?

Nikakršen, bučke ...

solatjek je izjavil:

Jaz tako imam verzijo W10M .107 preko insiderja, bili so neki hrošči več čas od nadgradnje naprej, ampak sedaj po hard resetu in ponovni konfiguraciji vsega na telefonu zadeva deluje brez težav in bolj tekoče kot kadarkoli prej.

W8.1 je sicer OK sistem, ampak je preprosto zastarel in v njem pogrešam precej "piškotkov", ki jih W10M ponuja in jih WP8.1 nima.

Hard reset je nujen iz 8 na 10, sicer tudi brez dela, ampak kakšne malenkosti niso čist tko pošlihtane kot bi morale biti.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Modri dirkač je izjavil:

Motion je izjavil:

Pa ni to droid ...

O pa ja z osmice na 10 še ne gre direkt, (razen prek windows insiderja) kot bo šlo potem v 10ki med različnimi buildi, kjer so šlo povsem mimo ponudnikov. Najverjetneje za zamudo operaterji niso krivi, in čakamo MS da se odloči , sam ne gre pa to še direkt.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

solatjek je izjavil:

Katere piškotke? Jaz najdem en kup zadev, ki v W8 delajo brez težav, tu pa jih ni ali niso na nivoju (brskalnik na primer).

Osebno so mi všeč naslednji "piškotki":
- za vklop WiFi, Bluetooth... mi ni treba kopati po nastavitvah, ampak imam te možnosti kar v spustnem meniju
- svetilka v spustnem meniju, dostopna tudi pri zaklenjenem telefonu - v WP8 si rabil palikacijo, kar pomeni odklepanje telefona, vnašanje kode, klik na app, šele potem je lučka posevetila...
- lepša in boljša fotogalerija
- skype in sporočila so postala ENO, bomba!
- Edge deluje bolje kot IE, strani odpira bolj pravilno, vsaj tiste, ki jih jaz pogosto prelistavam
- Office je ločen po aplikacijah (Word, Excel...)
- lepši UI
- avtomatski vklop mobilnih podatkov pri MMS-ih
- zemljevide lahko prestaviš na SD kartico, kar v 8.1 ne gre (več)
- bolj pregleden in logično razporejen meni z nastavitvami
- in še bi se našlo

Nimam pa namena nikogar prepričevati, vsak uporablja kar mu je ljubše. Meni osebno je w10m bomba, deluje vse tako kot je treba (sedaj po hard resetu), prej so pa res bili sami hrošči in sem že mislil preiti nazaj na wp8.1.

solatjek je izjavil:

Osebno so mi všeč naslednji "piškotki":
- za vklop WiFi, Bluetooth... mi ni treba kopati po nastavitvah, ampak imam te možnosti kar v spustnem meniju (res, da je več opcij, ampak funkcionalnost je enaka ko prej)
- svetilka v spustnem meniju, dostopna tudi pri zaklenjenem telefonu - v WP8 si rabil palikacijo, kar pomeni odklepanje telefona, vnašanje kode, klik na app, šele potem je lučka posevetila...
- lepša in boljša fotogalerija
- skype in sporočila so postala ENO, bomba!
- Edge deluje bolje kot IE, strani odpira bolj pravilno, vsaj tiste, ki jih jaz pogosto prelistavam
- Office je ločen po aplikacijah (Word, Excel...) (enako kot v 8.1)
- lepši UI
- avtomatski vklop mobilnih podatkov pri MMS-ih
- zemljevide lahko prestaviš na SD kartico, kar v 8.1 ne gre (več) (enako kot v 8.1)
- bolj pregleden in logično razporejen meni z nastavitvami
- in še bi se našlo

Nimam pa namena nikogar prepričevati, vsak uporablja kar mu je ljubše. Meni osebno je w10m bomba, deluje vse tako kot je treba (sedaj po hard resetu), prej so pa res bili sami hrošči in sem že mislil preiti nazaj na wp8.1.
Everybody lies!

Pa dobro no, saj v 8.1 se da vse uredit in vse najdit, vse deluje, pot je pač drugačna in lepša v w10m. V avto se tudi lahko splazim skozi prtljažnik in zlezem za volan pa se bom peljal enako kvalitetno, kot če zlezem noter skozi prednja vrata. Vožnja bo enaka, pot do volana pa drugačna :)

solatjek je izjavil:

Seveda da gre. Tako na 8, kot 8.1 gredo mape komot na kartico, samo aplikacijo moraš snet iz stora, da ti na 8.1 to omogoči. Sem pa že toliko časa na 10, da ne vem več katera aplikacija je to bila - nekaj z data ...

win64 ::

krneki0001 je izjavil:

solatjek je izjavil:

Seveda da gre. Tako na 8, kot 8.1 gredo mape komot na kartico, samo aplikacijo moraš snet iz stora, da ti na 8.1 to omogoči. Sem pa že toliko časa na 10, da ne vem več katera aplikacija je to bila - nekaj z data ...

Jah, problem je ker aplikacije, ki je to omogačala ni več na voljo v trgovini.

krneki0001 je izjavil:

solatjek je izjavil:

Nekoč je bila neka BETA aplikacija, ki so jo kasneje iz stora skinli. Nikjer več je nisem našel, da bi lahko zemljevide prestavil.

krneki0001 je izjavil:

solatjek je izjavil:

Popolnoma nobena aplikacija ni potrebna, vse deluje out of the box v 8.1 update2. O čem vi to...
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

cekr ::

Do včeraj sem imel marsikakšno pripombo.
Z verzijo 1004 in firmware updatom zadeva deluje tako kot je potrebno.

Mogoče še nekaj nastavitev za Hello. Predvsem, kdaj naj se proži.
Ko položiš telefon na brezžični polnilec, se nima kaj aktivirat.
Hello je še Beta. Zadeva sicer že deluje. Bi pa lahko delovalo tudi pod različnimi koti.
Sicer pa z vsako verzijo deluje bolje.

Mogoče še doubletap za vklop. Na 950/xl naj bi bil problem ekran, ki v standby požre preveč elektrike.

Za Miracast sem dobil obvestilo, da ravno rešujejo problem.

Restartov pa po novem letu nisem zaznal.

--------------------
Več pa vsaj sam ne potrebujem.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

SonyMHC ::

Sam sem zadovoljen s Lumio 535 vendar se pri win 10 vidi da se še gradi, izboljšuje
Imam kar nekaj napak, npr:
Spodnja vrstica se mi med igrami ne skrije (ne moram pritisniti tipke za npr. gas), file explorer se ne odpre... zato me mika it nazaj na win 8
Sem kontaktiral Microsoft pa so odgovorili, da nima nihče takih problemov in da bodo probali fixat probleme

Drugače pa kdo pozna kakšno igrico za windows 10 ki se jo igra s pomočjo virtual reality glasses?

SonyMHC je izjavil:

Sam sem zadovoljen s Lumio 535 vendar se pri win 10 vidi da se še gradi, izboljšuje
Spodnja vrstica se mi med igrami ne skrije (ne moram pritisniti tipke za npr. gas), file explorer se ne odpre... zato me mika it nazaj na win 8
Sem kontaktiral Microsoft pa so odgovorili, da nima nihče takih problemov in da bodo probali fixat probleme

Drugače pa kdo pozna kakšno igrico za windows 10 ki se jo igra s pomočjo virtual reality glasses?

Si hard reset naredil?Ne bi smelo štekat,razen če nisi...potem pa kr.

SonyMHC ::

loveJDM je izjavil:

SonyMHC je izjavil:

Si hard reset naredil?Ne bi smelo štekat,razen če nisi...potem pa kr.

sem naredil hard reset
sedaj so mi odgovorili da bojo z naslednjim updatom poštimali probleme

PS: pozna kdo dobro VR igrco za wp?

No, zdaj je pa mobile in desktop na istem buildu .122
Everybody lies!

Na 830 se je poraba baterije z .122 bistveno izboljšala.
Zdaj brez problema zdrži 2 dneva in 2 noči, tako kot prej na 8.1.
Everybody lies!
««
11 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20554524 (33229) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9437424 (33076) klinker
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10529665 (20055) Anney
»

Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7515418 (13008) Anney
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12847920 (39168) boolsheat

Več podobnih tem