Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile

krneki0001 ::
Sprobal novo verzijo in ker nisem mogel v settingse, da bi izvedel hard reset, sem šel malo iskat, kako to narest. Kliknil na settings in me je takoj vrglo ven.
Če bo še kdo rabil - kako resetirat (hard reset) telefona lumia (nokia ali MS, ne vem če na ostalih tudi deluje).
1.) pritisneš tipki Volume Down in Pover za 10 do 15 sekund, dokler telefon ne zavibrira
2.) ko začutiš vibracijo, pritisneš tipko Volume Down in jo držiš, dokler se na ekranu ne pojavi velik klicaj.
3.) ko imaš na ekranu klicaj pa v zaporedju klikneš Volume Up, Volume Down, Power in spet Volume Down.
Telefon bo izvedel hard reset.
Če bo še kdo rabil - kako resetirat (hard reset) telefona lumia (nokia ali MS, ne vem če na ostalih tudi deluje).
1.) pritisneš tipki Volume Down in Pover za 10 do 15 sekund, dokler telefon ne zavibrira
2.) ko začutiš vibracijo, pritisneš tipko Volume Down in jo držiš, dokler se na ekranu ne pojavi velik klicaj.
3.) ko imaš na ekranu klicaj pa v zaporedju klikneš Volume Up, Volume Down, Power in spet Volume Down.
Telefon bo izvedel hard reset.

NLight ::
andromedar je izjavil:
Telefon bo poganjal Win32 aplikacije? Kaka neumnost te to je?
Kdo bi si sploh želel kaj takega uporabljati na telefonu?
Že continuum je samo gimmick in buzzword - neuporabno za karkoli resnega naredit...kaj šele nativne Win32 aplikacije. To je nekako tako, kot bi hotel full linux desktop uporabljat za svoje vsakodnevne PC potrebe - na Raspberry Pi. Načeloma gre - ampak moraš imeti jeklene živce in neomejeno časa.
Da se navežem na Nokio: Če je bila Lumia 950 zasnovana še v Nokii (4 leta nazaj?)...pol vsaka čast...res so izpilili aparat v 4 letih, da so ga vsi tako neusmiljeno raztrgali...
Na samem telefonu verjetno ne bo uporabno. V povezavi s continuumom bi pa to pomenil popolnoma funkcionalen desktop računalnik.

M@73Y ::
Nikakor ne morem poslati obvestila o tipkarski napaki na .107 buildu - slovenski jezik.
Naj jim nekdo sporoči, da je na Lumii 930, 10.0.10586.107, slovenski jezik, v spustnem meniju bližnjic, ko pritisneš Razširi, piše Mobilna dos-\ntopna točka. Vrinil se je \n znak.
Naj jim nekdo sporoči, da je na Lumii 930, 10.0.10586.107, slovenski jezik, v spustnem meniju bližnjic, ko pritisneš Razširi, piše Mobilna dos-\ntopna točka. Vrinil se je \n znak.
..jump into psytrance tunnel..

boolsheat ::
- Končno so dodali File Explorer
File explorer je na voljo na že ene 2 leti na voljo...
http://www.zdnet.com/article/microsoft-...

Anney ::

Meni že prejšnji teden ni. Durgače pa je napoved za 29.2, sicer ni omenjena evropa pa vseeno se lahko zgodi. :)
Hello, the update to windows 10 will be available as from 29 February, but remember that not all devices will be able to do so. Greetings!

Malajlo ::
No, tudi 107 se restarta vsake toliko. Ne opazim med uporabo, da bi kaj štekalo ali nedelovalo, ampak szroj se kar resetira.
Sumim neko aplikacijo, ker po restartu je ok, če telefon samo mejle pobira, pa vreme updejta.
Sumim neko aplikacijo, ker po restartu je ok, če telefon samo mejle pobira, pa vreme updejta.

Pojdi pod nastavitve in določi, katere aplikacije ti smejo laufat v backgroundu
settings -> background apps
settings -> background apps

No, tudi 107 se restarta vsake toliko. Ne opazim med uporabo, da bi kaj štekalo ali nedelovalo, ampak szroj se kar resetira.
Jap, to bo problem pri tebi nekje, na dveh telefonih mi build teče lepo brez kakršnih koli nepravilnosti.

dprc ::
Imam verzijo .107, ki sem jo namestil še prek Windows Insiderja en teden nazaj, če bo released, kako vem kdaj nimam več testne verzije gor? Pod About mi zdaj sicer ne piše nič preview ali karkoli...
Govorim za Lumia 925.
Govorim za Lumia 925.

NLight ::
Imam verzijo .107, ki sem jo namestil še prek Windows Insiderja en teden nazaj, če bo released, kako vem kdaj nimam več testne verzije gor? Pod About mi zdaj sicer ne piše nič preview ali karkoli...
Govorim za Lumia 925.
Verzija, ki jo dobiš prek Windows Insider in uradna verzija sta identični

loveJDM ::
Majstri kako odstranit skype iz sporocil,da ne bo prikazovalo vec tam?Skypa tudi nimam na fonu pa vseeno drugim kaze dosegljiv v mobilni napravi...kako se tega resit?

Lonsarg ::
Govorim za Lumia 925.
Verzija je verzija. Glede na to na kater kanal se preko Insaider aplikacije vključiš samo vpliva na to, katero naslednjo verzijo boš dobil(fast,slow,RC,release). Če imaš neko testno verzijo in preklopiš na release kanal boš dobil naslednjo verzijo šele ko bo release kanal verzija večja od trenutne verzije.
Zelo zanimiv je RC(release candidate) kanal od Insaider aplikacije, ker v bistvu potem dobiš samo končne release builde, ampak kak mesec ali dva prej. Zelo redki so namreč primeri, ko v RC verziji odkrijejo tako velik bug, da novo RC verzijo naredijo, ki potem postala release verzija. V večini primerov so namreč bugi tako mali, da dajo samo minor updajte ven, skratka za vse ki nočejo bete in alfe, ampak hočejo par mescev prej končno verzijo je ta kanal zelo fajn.

sodnicaN ::
ne ljubi se mi čakat za te nadgradnje kje in kako dobim in inštaliram zadevo? lumia 630
Na telefonu preneseš app windows insider,se registriraš,izbereš slow ali pa fast opcijo,greš pod phone update in ti prenese.
evo, mam nameščen, je kr všećna zadeva, ampak zaenkrat dost bugasta (fast track release, se pravi alpha verziija bolj alii manj), zgleda res lepo, se vidi da probajo naredid čim bolj podoben vmesnik kot namizni win (recimo nastavitve skor iste), zdaj če ne bi blo bugov in če ne bi kuril baterije kot nor (tud manj kt 1 dan, s prejšnjim swjem je zdržal skor 1 teden ce si mel ponoc airplane mode), bi mu dal deset tko pa majo še mal dela pred sabo... pa škoda da se ne da povezat z win 10 pcjem tablico in pol smse/klice imet na pcju
telefon je pa lumia 630, ne dela nič počasneje/hitreje kot prej

Motion ::
Počakaj kake 3 do 5 dni po namestitvi da stvar zmelje vse kar ma. Meni recimo je rablo ene 3 dni da so vsi live tileli začeli delat, pa da so se smsji sinhronizirali,.. Tud poraba baterije se bo ustalila in bo sam za odtenek višja kot na 8.1. SMS je pa se da sinhronizirat sam morš met kortano vklopljeno.

kako misliš sinhronizirat? s starim? jaz bi recimo tuki z win 10 tablice pisal smse in jih pošiljal čez telefon (oziroma bral tele, ki so že na telefonu) preko wifija, je pa res da mam cortano izklopljeno na obojem
pa minilo je že kak teden, še vedno porablja malo preveč baterije za moj okus...
desktop appi na telefonu in telefon kot dodatni zaslon za računalnik in obratno, bi bli super
cortana mi je pa kr neki dokler ne bo znala slovensko (oziroma se sama s časom naučila jezika) in imela eno eno resno umetno intetligenco + da jo lahko pomenuješ kakor hočeš.... recimo 'ej anja, dej veš tist film ko sem ti uceri pravil, poglej če je zunaj že blureay rip in če je ga zloadi pa predvaji na tvju v dnevni sobi' al pa 'ej men se zdi si pozbil prižgat tor, ponavadi greš na tele strani čez tor' .....
pa minilo je že kak teden, še vedno porablja malo preveč baterije za moj okus...
desktop appi na telefonu in telefon kot dodatni zaslon za računalnik in obratno, bi bli super
cortana mi je pa kr neki dokler ne bo znala slovensko (oziroma se sama s časom naučila jezika) in imela eno eno resno umetno intetligenco + da jo lahko pomenuješ kakor hočeš.... recimo 'ej anja, dej veš tist film ko sem ti uceri pravil, poglej če je zunaj že blureay rip in če je ga zloadi pa predvaji na tvju v dnevni sobi' al pa 'ej men se zdi si pozbil prižgat tor, ponavadi greš na tele strani čez tor' .....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sodnicaN ()

sajmon ::
Majstri kako odstranit skype iz sporocil,da ne bo prikazovalo vec tam?Skypa tudi nimam na fonu pa vseeno drugim kaze dosegljiv v mobilni napravi...kako se tega resit?
Poglej pod aplikacijo Skype video. Tam preveri, da nisi povezan z skype računom. Tudi mene motilo, ker je integracija v sistem ok, nisem pa našel možnosti, da ne bi vseh pogovorov prikazoval skupaj z sms-ji.

kako misliš sinhronizirat? s starim? jaz bi recimo tuki z win 10 tablice pisal smse in jih pošiljal čez telefon (oziroma bral tele, ki so že na telefonu) preko wifija, je pa res da mam cortano izklopljeno na obojem
Zgleda da stvar ni še popiljena za 630. Jst mam instalirano na L535 in zdaj ni več problemov.
Sinhronizirano mislim to da vidiš smsje na desktopu kot na telefonu in lahko odgovarjš na njih kar z računalnika.
Sam to gre sam prek kortane.

Sneijderman ::
Dober večer. Danes mi je moja lumia 830 padla v vodo. Takoj sem jo pobral, razstavil, posušil s fenom. Probal sem jo vklopiti in je zavibrirala in crknila. Potem sem jo dal na radiator, sedaj pa normalno dela. Ampak ko napišem kodo zaslona mi napiše :" Ta naprava je bila zaradi varnostnih razlogov zaklenjena. Priklopite jo na napajanje za vsaj dve uri, nato pa jo znova zaženite in poskusite znova". To sem naredil, ampak mi vedno napiše enako. Probal sem jo aktivirati prek interneta in windows accounta vendar tudi to ne funkcionira. Kakšna ideja?

Ti jo raje suši par dni, če ne ne bo ok. Verjetno je v enem dnevu nisi posušil in ti bo slej kot prej odpovedala.
http://windows.microsoft.com/sl-si/wind...
http://windows.microsoft.com/sl-si/wind...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

BorutK-73 ::
Sneijderman je izjavil:
Anney, tisto sem že probal in ne funkcionira. Mi napiše, da ne najde telefona. :/
Telefon daj v vrečko riža da potegne ven vso vlago.

Meni oboje deluje. Upgrade na .107, počakaš da vse naredi in potem hard reset telefona.

Takoj ko se je naredil upgrade se settingsi niso posodobili (ostali so od 8.1) in se niso štartali (klikneš na settings in se takoj ugasne ekran). Poleg tega je telefon nekaj štekal. Očitno ni naredilo upgrejda pravilno do konca.
Ko sem naredil hard reset, je telefon začel delat hitro in vse funkcije so začele delovati.
Ko sem naredil hard reset, je telefon začel delat hitro in vse funkcije so začele delovati.

krneki0001 je izjavil:
Meni oboje deluje. Upgrade na .107, počakaš da vse naredi in potem hard reset telefona.
Nisem vredu napisal...nekje zgoraj je bilo omenjeno da se da sms preko cortane na kompu posiljat sms-e...To ti depuje?Ce ja mi prosim povej kako...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: loveJDM ()

A tole misliš?
http://www.wpxbox.com/how-to-send-text-...
Pa tale link ima tudi nekaj opisano
http://pureinfotech.com/2015/10/21/how-...
http://www.wpxbox.com/how-to-send-text-...
Pa tale link ima tudi nekaj opisano
http://pureinfotech.com/2015/10/21/how-...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

kortano sem mel pa mi je od borih 2gb rama še ona žrla nekaj in sem izklopil
Na fonu ali kompu?
na tablici... vsak mb se pozna.. res ne vem zakaj so šli dajat not samo 2gb, vsaj 4 bi dali pa normalen ssd ne pa nek počasn emmc... saj v tadražje bi še vedno lahko dajali not full hd zaslone (ali več), core m/i3/i5/i7 ulv procesorje, večje ssdje, 16gb rama, ...
pa ne vem kaj so ga šli srat z 32 bitnim uefijem, kaka oskubljena linux distribucija bi pomojem čist lepo delala, samo večina hoče met 64 bitnega... vse to kao zaradi nekega 'buga' iz win 8, ko je connected standby delal samo v 32 bitnem načinu
te atomi not so pa ubistvu kr spodobni procesorji, še posebej če upoštevamo, da ni ventilatorja in da baterija traja in traja

da se vrnemo nazaj na telefone... mam eno lumio 530, je posodobljena na zadnjo verzijo win 8.1, pomnilnika je dovolj, account je vpisan v insider program, gor sem naložil prej omenjeno windows insider aplikacijo, ampak zmeraj ko jo poženem pridem samo do tam kjer daš confirm, potem pa ali dobim en error (ne piše nič pametnega, samo da sedaj ni uspelo nastavit bla bla), ali mi reče da trenutno ne bo šlo ker telefon nalaga neke posodobitve ali vrže nazaj na namizje. včasih celo napiše da mu je ratalo in da naj grem na posodobitve, ampak tam spet nic ne najde

da se vrnemo nazaj na telefone... mam eno lumio 530, je posodobljena na zadnjo verzijo win 8.1, pomnilnika je dovolj, account je vpisan v insider program, gor sem naložil prej omenjeno windows insider aplikacijo, ampak zmeraj ko jo poženem pridem samo do tam kjer daš confirm, potem pa ali dobim en error (ne piše nič pametnega, samo da sedaj ni uspelo nastavit bla bla), ali mi reče da trenutno ne bo šlo ker telefon nalaga neke posodobitve ali vrže nazaj na namizje. včasih celo napiše da mu je ratalo in da naj grem na posodobitve, ampak tam spet nic ne najde
Lahko probaš prvo ponastavit telefon potem pa greš takoj v insider app...samo upam,da ne boš đabe ponastavljal na koncu pa bo enako.

darkolord ::
Na 530ko sem naložil W10, takrat ko se je to še dalo (nekaj mesecev nazaj). Sicer je bilo treba precej čarati s praznjem prostora, ampak na koncu je uspelo.
Zadeva je delala res super. Kot da bi kupil nov telefon. Tudi ni več vse skupaj izgledalo tako češko (zaradi slabega ekrančka itd).
Zadeva je delala res super. Kot da bi kupil nov telefon. Tudi ni več vse skupaj izgledalo tako češko (zaradi slabega ekrančka itd).

solatjek ::
A še komu zamrzne HERE MAPS, če ga odpre brez vklopljene povezave v splet?
Obvezno moram vklopiti povezavo do spleta, da se HERE odpre, potem lahko povezavo prekinem in deluje z offline zemljevidi. Lahko kdo preveri, če je pri vas enako. Imam pa Lumio 640 on W10m .107.
Lp
Obvezno moram vklopiti povezavo do spleta, da se HERE odpre, potem lahko povezavo prekinem in deluje z offline zemljevidi. Lahko kdo preveri, če je pri vas enako. Imam pa Lumio 640 on W10m .107.
Lp

Goran's Blog ::
Poskusil na 640XL ter na 535 in deluje Here maps brez problema. Na obeh zadnja posodobitev Windows 10 preko Insiderja.

Malajlo ::
Ok, Edge v nekaterih primerih s knofom back pade v start meni.
Bi znalo biti da sem odprl stran iz mejla, pa potem browsaš, back pa ne gre eno stran nazaj, ampak ven. Kako vraga naj človek ve, na kak način mu je odprlo Edge?!?
Konkretno zdajle S-T
Bi znalo biti da sem odprl stran iz mejla, pa potem browsaš, back pa ne gre eno stran nazaj, ampak ven. Kako vraga naj človek ve, na kak način mu je odprlo Edge?!?
Konkretno zdajle S-T

A še komu zamrzne HERE MAPS, če ga odpre brez vklopljene povezave v splet?
Lp
Si potegnil dol offline mapo slovenije? Če jo imaš na računalniku dela here drive+ brez povezave v splet, drugače pa hoče povezavo, da povleče z neta del mape (na katerem se nahajaš)

za foro... saj na l630 dela čist ok hw se pa ne razlikuje lih neki
Nebo šlo ker ni dovolj prostora. L630 ma 8GB internega prostora. L530 pa samo 4GB kar ni dovolj za namestitev 10ke.
skoda, ze za namestit posodobitve za 8.1 je blo mal problematično, ker sem moral naredit factory reset, posodobit in se šele potem vpisat v svoj acc in nazaj namestit vse programe
čeprav sedaj gledam na l63o porabo flasha in sistem porabi 3,17gb, se pravi bi teoretično mogli it gor

solatjek ::
Here Sem uredil s povrnitvijo v tovarniške nastavitve.
Imam še en problem. A se komu zgodi, ko gre v nastavitve zaslona za ošvrk, da se prikaže samo prazen ekran. Izklopil sem lahko, sedaj pa je prazno, ko bi želel nazaj vklopiti?
Imam še en problem. A se komu zgodi, ko gre v nastavitve zaslona za ošvrk, da se prikaže samo prazen ekran. Izklopil sem lahko, sedaj pa je prazno, ko bi želel nazaj vklopiti?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 54485 (33190) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 37406 (33058) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 29661 (20051) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15414 (13004) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 47898 (39146) | boolsheat |