Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile
Machete ::
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
s1m0n ::
Meni pa na 930 Windows Lock Screen žere 3%/h baterije od zadnje posodobitve ima kdo podoben problem ?
M@73Y ::
Današnja posodobitev aplikacije messaging / sms sporočila na release preview lumia 930 povzroči, da se aplikacija sploh ne odpre. Isto kakor v začetku junija z aplikacijo people/imenik.
..jump into psytrance tunnel..
Anney ::
Jaz na 15063 .414 nimam problema.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Malajlo ::
So popravli, nasledni dan, je mela moja isto težave.
harvey ::
Na Fast Ringu nov build - 15228 Windows Mobile
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
solatjek ::
Meni se je pričelo dogajati, da se na dva do 3 dni Lumia 950 sama resetira. Prej nikoli ni tega delal. Je to povezano z zadnjo verzijo posodobitve, ali je napaka kje drugje. Ko se ponovno zažene, je stanje baterije skoraj enako (nekje 5 do 6 % nižje). Potem je spet nekaj dni OK in nato ponovni reset.
Ima kdo podobne težave?
Ima kdo podobne težave?
mikhaair ::
Moje tezave z reseti in restarti zgleda, upam da, so se koncali z menjavo baterije. Zaenkrat dela kot mora. Baterija je mela nekaj manj kot 2 leti. Dnevno polnjena, proti koncu tudi veckrat na dan.
Malajlo ::
Se tudi meni dogaja, sploh, ko je baterija proti koncu. Če je nafilana, se ne resetira.
Menjati. Dve leti bo. L930 se včasih še zagnati ni hotela, dokler nisem menjal baterije.
Menjati. Dve leti bo. L930 se včasih še zagnati ni hotela, dokler nisem menjal baterije.
Modri dirkač ::
V glavnem, moja L640 lte, ki je v uporabi izključno kot lte router, dela s CU precej počasneje kot pred njim.
To je s kompletnim hard resetom pred in po inštalaciji.
Še dobro, da sem prešaltal na jabuk, ker bi drugače živce zgubil ...
To je s kompletnim hard resetom pred in po inštalaciji.
Še dobro, da sem prešaltal na jabuk, ker bi drugače živce zgubil ...
Everybody lies!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Modri dirkač ()
billy ::
Če imaš izključno kot lte ruter, zakaj potem ne imeti kar 8.1, tisto je še vedno daleč najhitrejši OS in tudi vedno bo.
Zato, da vidim, kaj mali mehki (ne)dela.
Saj za hotspot vklopit je OK, če bi pa moral tole uporabljat za main phone pa buhpomagaj.
Saj za hotspot vklopit je OK, če bi pa moral tole uporabljat za main phone pa buhpomagaj.
Everybody lies!
Programi se ne odpirajo tako tekoče in hitro kot prej, animacije niso tako gladke.
Vidi se, da tist 1GB pa 1.2ghz snapdragon ni več snappy.
Vidi se, da tist 1GB pa 1.2ghz snapdragon ni več snappy.
Everybody lies!
OvCa77 ::
Modri dirkač je izjavil:
Imam enak model, pa teh težav nimam. Ali si ga že kaj hard resetiral?
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB
Resetiran je bil pred in po posodbitvi, na hard.
Aplikacije so gor itak samo najnujše, vse ostalo sem pometal dol.
Verjetno me je A10 razvadil...
Aplikacije so gor itak samo najnujše, vse ostalo sem pometal dol.
Verjetno me je A10 razvadil...
Everybody lies!
mikhaair ::
Na ebayu sem narocil. Kao original. Leto izdelave konec 2016. Oglasevana je bila kot zadnja na zalogi. S postnino 27 Eur. Cez dva dni dostavljena. Trgovec je bil sales-force. Zaenkrat zadovoljen.
cekr ::
Nisi edini. To me najbolj jezi že od vsega začetka.
Položim telefon na polnilec in se vklopi logiranje. Res trapasta rešitev.
Le zakaj bi to rabil?
Občasno prižiganje je bilo dokler sem bil na insiderju. Na končni verziji tega problema nisem zasledil.
Položim telefon na polnilec in se vklopi logiranje. Res trapasta rešitev.
Le zakaj bi to rabil?
Občasno prižiganje je bilo dokler sem bil na insiderju. Na končni verziji tega problema nisem zasledil.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
klinker ::
Modri dirkač je izjavil:
Imam enak model, pa teh težav nimam. Ali si ga že kaj hard resetiral?
Nimas, ker si se navadu na ta srot. Ko nekaj casa uporabljas konkurenco ki dela in gres nazaj na WP, komaj res vidis kako sranje je to.
@nebivedu jih ima 4, za vsako funkcijo svojega...ker mu zgleda z enim ne uspe vseh teh funkcij obvladat
ombre ::
Sam ste nekateri frajerji. Primerjate Lumio 640 in iPhone, ki je hardwersko 3 razrede nad tem... Jaz uporabljam in Lumio 730 in iPhone... Pa ja, je hitrejši iphone, ni pa spet tako sranje WP kot ga nekateri hočjo prikazat. Čist lepo deluje. Navigacija mi deluje, klici, smsi, tistih par aplikacij za branje cel kod iz avtomobila mi deluje, mesendžer tudi, instagram in fb aplikacija tud. Nja, sem bil na androidu in na to greznico ne grem več.
OmbreMan - Galaxy of knowledge
Saj vse nekako deluje na WP, me je pa začelo motiti, da tistih par aplikacij, ko imam iz trgovine, le-te počasi izginjajo in jih ne moreš več naložiti.
Celo kupljene izginjajo. Lani sem kupil Running Mate, fantastična aplikacija, ki sem jo uporabljal za kolesarjenje, včeraj mi je prvič nekaj šteknila, sem jo odstranil in želel na novo naložiti in je ni več v trgovini. Imam kupljeno tudi aplikacijo Runtastic, ki je pa sranje. Lani ene 4 mesece ni delovala, so nekaj zmrdali pri posodobitvi, potem so jo porihtali, je delovala do letos, sedaj pa tako deluje, da ti v eni uri požre 40% baterije, telefon pa je vroč, ko ga potegneš iz nahrbtnika.
Sedaj enostavno nimam več pametne aplikacije za vadbo, kaj uporabljate drugi?
Izginila je tudi aplikacija SiTraffic, ki je bila preprosta in hitra, imamo pa sedaj Dars info, ki je katastrofa... počasna da kar glava boli, zapreti je ne moreš s puščico...
Še več aplikacij bi se našlo, ki jih več ni. Pa motiti me je začelo, da se mi aparat na par dni resetira. Pri zadnjem nočnem resetu se je zgodilo, da se je budilka prestavila nazaj na čas, ki sem ga imel nastavljen en dan nazaj in me je dve uri prehitro ruknila iz postelje.
Moj naslednji telefon ne bo več WP, preveč vsega se nabira, čeprav mi je sistem pri srcu, ampak je potrebno vlagat preveč truda, da ti je še vedno pri srcu in si moram večkrat dopovedati sam sebi, da je v redu in da ni tak slab....
Celo kupljene izginjajo. Lani sem kupil Running Mate, fantastična aplikacija, ki sem jo uporabljal za kolesarjenje, včeraj mi je prvič nekaj šteknila, sem jo odstranil in želel na novo naložiti in je ni več v trgovini. Imam kupljeno tudi aplikacijo Runtastic, ki je pa sranje. Lani ene 4 mesece ni delovala, so nekaj zmrdali pri posodobitvi, potem so jo porihtali, je delovala do letos, sedaj pa tako deluje, da ti v eni uri požre 40% baterije, telefon pa je vroč, ko ga potegneš iz nahrbtnika.
Sedaj enostavno nimam več pametne aplikacije za vadbo, kaj uporabljate drugi?
Izginila je tudi aplikacija SiTraffic, ki je bila preprosta in hitra, imamo pa sedaj Dars info, ki je katastrofa... počasna da kar glava boli, zapreti je ne moreš s puščico...
Še več aplikacij bi se našlo, ki jih več ni. Pa motiti me je začelo, da se mi aparat na par dni resetira. Pri zadnjem nočnem resetu se je zgodilo, da se je budilka prestavila nazaj na čas, ki sem ga imel nastavljen en dan nazaj in me je dve uri prehitro ruknila iz postelje.
Moj naslednji telefon ne bo več WP, preveč vsega se nabira, čeprav mi je sistem pri srcu, ampak je potrebno vlagat preveč truda, da ti je še vedno pri srcu in si moram večkrat dopovedati sam sebi, da je v redu in da ni tak slab....
Sam ste nekateri frajerji. Primerjate Lumio 640 in iPhone, ki je hardwersko 3 razrede nad tem... Jaz uporabljam in Lumio 730 in iPhone... Pa ja, je hitrejši iphone, ni pa spet tako sranje WP kot ga nekateri hočjo prikazat. Čist lepo deluje. Navigacija mi deluje, klici, smsi, tistih par aplikacij za branje cel kod iz avtomobila mi deluje, mesendžer tudi, instagram in fb aplikacija tud. Nja, sem bil na androidu in na to greznico ne grem več.
Si bil kdaj? Ko je bil v takem stanju kot je trenutno WP?
Primerjas jo lahko tudi s Xiaomi Redmi 4A za 100€, kateri dela znj krat bolje...to je en primer skoraj najcenejsega androida.
Lonsarg ::
99% problemov WPja je povezanih z opustitvijo platforme v zadjem letu, pa še ti so zgolj pri aplikacijah(in se te ne dotaknejo, če pač kakih posebnih ne rabiš), samo jedro WPja je pa še vedno bolj dodelano od povprečnega Androida. Pri Androidu vsak OEM toliko paca software da razen dlagshipov ni za vzemat.
So pa flagshipi jasno dodelani in na nivoju iPhone ter WPjev. So seveda tudi svetle izjeme, ko ima neflagship soliden software, ampak to da software od modela do modela ni konsistenten je kar zajebancija ko kupuješ.
So pa flagshipi jasno dodelani in na nivoju iPhone ter WPjev. So seveda tudi svetle izjeme, ko ima neflagship soliden software, ampak to da software od modela do modela ni konsistenten je kar zajebancija ko kupuješ.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Mene manjko aplikacij sploh ni motu, ker sem imel vse kar sem rabu...no...kaka izjema je bla, ampak nic hudega ker nisem app frik in imam teh par appsov ki jih potrebujem, ostalo pa niti ne gledam.
Te pa ta tema postavlja na veliko laz. Ker ce bi blo jedro tako dodelano ta tema ne bi vsebovala tolko tezav v samem OSu, s katerimi sem se soocal tudi sam. Vsako posodobitev nekaj zafukajo, telefon na trenutke neodziven, da odpre kako sliko al kak komad, vcasih melje par sekund, vcasih prime takoj, mail vcasih ok, drugic spet ne, itd itd...skratka, taki problemi so bili s prvimi androidi, z danasnjimi pa naceloma teh tezav nikakor ni.
Doma imamo en kup razlicnih telefonov, pa samo Lumie lezijo v predalu. Imel sem jo jst, punca, tast in necakinja...vsi smo sli stran od kar je 10ka zunaj, ker stalno nekaj jebe, za razliko od 8.1, ki je delal svetovno in res bil Android killer sistem.
Te pa ta tema postavlja na veliko laz. Ker ce bi blo jedro tako dodelano ta tema ne bi vsebovala tolko tezav v samem OSu, s katerimi sem se soocal tudi sam. Vsako posodobitev nekaj zafukajo, telefon na trenutke neodziven, da odpre kako sliko al kak komad, vcasih melje par sekund, vcasih prime takoj, mail vcasih ok, drugic spet ne, itd itd...skratka, taki problemi so bili s prvimi androidi, z danasnjimi pa naceloma teh tezav nikakor ni.
Doma imamo en kup razlicnih telefonov, pa samo Lumie lezijo v predalu. Imel sem jo jst, punca, tast in necakinja...vsi smo sli stran od kar je 10ka zunaj, ker stalno nekaj jebe, za razliko od 8.1, ki je delal svetovno in res bil Android killer sistem.
Lonsarg ::
Zadnje pol leta so res šalabajserski updati jaz sem bolj govoril za prej, ko je zadeva bila podprta. Je pa to zdaj itak konec, še kake pol leta updajtov, ker so ločen fork naredili za ARM Full W10.
Meni ga je sicer zal, ker UI 10ke mi je blazno vsec. Ce bi se delal tako perfektno, kot je 8.1, se ne bi vrnu na droida nikoli.
Enaka izkusnja je z desktop. UI super, zasrano v sistemu pa marsikaj. Povem iskreno da sem bil manj nezadovoljen z Visto, ki jo je tepla izkljucno odzivnost, pa se to je blo z SP2 kolko tolko postimano.
Neka cudna "politika" vlada zadnje case pri MSu.
Enaka izkusnja je z desktop. UI super, zasrano v sistemu pa marsikaj. Povem iskreno da sem bil manj nezadovoljen z Visto, ki jo je tepla izkljucno odzivnost, pa se to je blo z SP2 kolko tolko postimano.
Neka cudna "politika" vlada zadnje case pri MSu.
Se še komu resetira občasno telefon na .414 verziji ( zadnja uradna). Meni to počne skoraj kot da bi časovnik nastavil na malo manj kot 3 dni. To verjetno ni povezano z baterijo ali pač? Resetira se pa, ko telefon nekje leži, med uporabo se mi še ni, četudi ful kuri baterijo (npr zunaj na svetlobi), zato nekako mislim, da baterija naj ne bi bila, morda se pa tudi motim...
Razmišljam da bi uporabil Windows device recovery tool in me zanima kaj ti naloži gor, ali zadnjo uradno verzijo ali tisto, ki je bila ob nakupu?
Če ti da verzijo ob nakupu, je verjetno najbolje to konca posodobiti najprej in nato hard rešet in šele potem nastaviti vse na novo? Obnavljal iz varnostne kopije ne bom, nimam tako veliko, je bolje kar ročno nastaviti.
Razmišljam da bi uporabil Windows device recovery tool in me zanima kaj ti naloži gor, ali zadnjo uradno verzijo ali tisto, ki je bila ob nakupu?
Če ti da verzijo ob nakupu, je verjetno najbolje to konca posodobiti najprej in nato hard rešet in šele potem nastaviti vse na novo? Obnavljal iz varnostne kopije ne bom, nimam tako veliko, je bolje kar ročno nastaviti.
Pred obnovo ti napiše katera verzija se bo dala gor, za 950 je sigurna ena verzija W10, ne zadnja. Vsaj pred nekaj tedni je bilo tako.
Počakaj na verzijo 15063.447.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Kaj ta verzije je na voljo insiderjem, kateri ring? Je varno, da že počim gor al je še med fast?
Tukaj imaš verzije: https://changewindows.org/
Super, hvala. Dejansko sem pozabil vklopiti nazaj insider ko sem delal hard reset in zato nisem dobival Release updejtov, bizgec.
Počakaj na verzijo 15063.447.
Sem upošteval nasvet, preklopil na release preview ring in namestil to verzijo. Sedaj pa počakam 3 dni da vidim, če se ponovi. Sem pa naročil tudi novo baterijo, 25€ iz nemčije bom nekako požrl, sicer jo bom pa slej ko prej itak potreboval, kolikor sem bral na forumih...
Mogoče kdo ve, če se je s to verzijo tudi odpravila napaka, ko postane stran v edge neodzivna in jo je potrebno zapreti in ponovno odpreti?
to in pa občasna nezmožnost osvežitve nazadnje narejeni slik (spet potrebno zapreti slike/sporočila aplikacijo), sta dve stvari ki mene motita, oz ostalih napak nisem našel na uradni verziji.
to in pa občasna nezmožnost osvežitve nazadnje narejeni slik (spet potrebno zapreti slike/sporočila aplikacijo), sta dve stvari ki mene motita, oz ostalih napak nisem našel na uradni verziji.
Mogoče kdo ve, če se je s to verzijo tudi odpravila napaka, ko postane stran v edge neodzivna in jo je potrebno zapreti in ponovno odpreti?
Ne, ni odpravljeno, to sem najprej preveril... :( Jaz sem sem že tako navadil, da ko odprem edge, odprem takoj še en zavihek zraven, potem pa komaj grem brskat in takrat vse deluje....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()
Meni edge deluje ok, slike pa na tej verziji tudi. Na prejšnji je pa bila težava s slikami, z brovserju pa teh težav nimam.
Govorim za l930
Meni je to delalo na 930 in 950, obe resetirani večkrat. Mogoče so pa krive spletne strani...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 50514 (29219) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 34162 (29814) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 28708 (19098) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 14594 (12184) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 44759 (36007) | boolsheat |