Forum » Pomoč in nasveti » Ločljivost zaslona
Ločljivost zaslona
hojnikb ::
odvisno kaj počneš. CRTji so malodrugačna zgodba.
Če bi bil to lcd, bi bil ogovor jasen: nativna.
Če bi bil to lcd, bi bil ogovor jasen: nativna.
#brezpodpisa
jalovec09 ::
Priporočajo 1600/1200 za 21 col.
Nč posebnega ne delam, internet.
Imam pa možnost izbrat cca 2000/1500 to je tud max.
Nč posebnega ne delam, internet.
Imam pa možnost izbrat cca 2000/1500 to je tud max.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jalovec09 ()
Če dam 1600/1200 mi na monitorju naredi, kot nekakšen slabši vidni zmazek, kot da bi dvojno vidu.
cekr ::
Še nastavi pravo frekvenco osveževanja. Zato ti pa utripa.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
Ne pomaga, vse se vidi tko čudno, kot mal zamegleno.
Monitor je star 15 let Sony Multiscan E500 21 col
Monitor je star 15 let Sony Multiscan E500 21 col
N0t0ri0us ::
nastavi sliko da je čisto do robu. Zamegljena je sedaj zato, ker imaš malenkost preveč stisnjeno..
Nagi Bator ::
Sam sem na 21" in 22" CRT-ju najraje videl 1400x1050 resolucijo pri 100Hz osvezevanja. Glede na to, da je monitor star, bo verjetno imel tezave z visjimi resolucijami pri visjih frekvencah osvezevanja. Probaj s 85Hz pri najvisji resoluciji, ki jo zelis. Pod 85Hz sam ne bi sel. Na LCD kot primarni monitor sem presaltal sele 2 ali 3 leta nazaj. Imel sem tudi tvoj model in je imel se najvecje tezave, ki sem jih omenil zgoraj. Sicer pa je 22" iiYama VisionMaster PRO 510 najboljsi(!) monitor, ki sem si ga kdajkoli lastil. In kot je rekel "perci" - respect!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nagi Bator ()
DarwiN ::
2048 x 1536 izberi, ker je to nativna res. tvojega monitorja.. Sej pri surfanju lahko po potrebi povečaš vse skupaj (ctrl + mouse scroll).
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
DarwiN ::
CRT nima t.i. "nativne" resolucije.
Sej veš, kaj sem mislil.. Če pogledaš na uradno stran ali specse... Nativna, ali priporočljiva resolucja.. Kakorkoli.
You don't see faith healers working in hospitals
Sej veš, kaj sem mislil.. Če pogledaš na uradno stran ali specse... Nativna, ali priporočljiva resolucja.. Kakorkoli.
CRT ima doloceno le maksimalno resolucijo, ki jo je se sposoben prikazat. Nativne ni, nastavis pac tisto kar ti najbolj pase. Tile, v takratnem cajtu polprofesijonalni CRT-ji, so bili sposobni prikazat neverjetno visoke resolucije, vendar pri precej pocasnejsem osvezevanju slike. Vendar bi samo kaksnega krvavookega studenta arhitekture videl uporabljati te visoke locljivosti. Karkoli, preko 1600x1200 je za obicajno uporabo na teh monitorjih prevec. Pravtako bo 15 let stara elektronika pokleknila pri visjih nastavitvah - beri: slika ne bo ostra, tulile bodo tuljave, itd...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?Oddelek: Strojna oprema | 2728 (2072) | Damiani |
» | Visoka resolucija + velik display = misija nemogoče?Oddelek: Strojna oprema | 3581 (2622) | Matev |
» | Igranje na najvišji ločljivostiOddelek: Novice / Grafične kartice | 4523 (3313) | Suli |
» | LCD ali CRT pri ločjivosti 1600x1200Oddelek: Kaj kupiti | 2546 (2107) | Brane2 |
» | CRT - LCD razočaranje in žalost... (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5612 (4155) | Marjan |