» »

CRT - LCD razočaranje in žalost...

CRT - LCD razočaranje in žalost...

«
1
2

Janus2 ::

Zdravo!

Najprej da vam opisem v cem je problem:
Davnega leta 1999 sem nabavu monitor SAMSUNG 700P PLUS, ki me je stal celih 130.000 SIT (kar je blo tut za takratne razmere IZJEMNO velik znesek),
uporablam ga se danes...problem pa sledec,
kolegu ki je imel ravno tak monitor ga je prodal in ima sedaj SAMSUNGA 757NF, ravna slika,,,AMPAK beri: po osmih urah dela na njemu mi stoka da ga pecejo oci, tudi drugi kolega mi vpije enako. LCDja si enostavno ni kupil zato ker je prelivanje slike pri igranju igric zlo nerodno in pa resolucija 800x600 pravtaklo. Ostale lastnosti so v redu...
Zanimivo je tudi to da lahko ljudje normalno izklopijo kabel iz zadnjega dela pri 700p pri 757nf, dfx blablal..pa se ne da...al smo res tok mal vredni?

Zakaj je Samsung nehal s proizvodnjo kvalitetnih CRT ekranov? Tudi sam moram namrec priznat da me se DANES ob delu tudi do 4h zjutraj...torej vec kot le 8-smih urah oci tudi malce ne pecejo...sam pa sem imel doma na testu 1 mesec NF in DFX(OBUP) in moram priznati da postane po 6-urah rahlo motece...po vecih dneh pa izjemno. Izredno razocaranje dozivljam s strani Samsunga, zato me skrbi ali bomo sploh kdaj videli podobne monitorje.
PS: na testu sem imel skupaj tri monitorje (2x SAMSUNG 757NF razlicnih firm in enega 15 DFX)
Testi pa so bili opravljeni na P4 2.4, 512DDR,80GB HDD, ATI RADEON in P4 1.7,512DDR, GEFORCE4.

Uporabniki teh monitorjev se enkrat vam moram povedat, da naj to ne vpliva na Vas, ker morda niste imeli odličnih izkusenj s drugimi monitorji ali modeli kot so 700p PLUS, vendar me zanima kje se danes lahko dobi enakovreden monitor 700pju in seveda brez magic bright?

Jan

[SkA] ::

Hm, nevem no. Jaz sedim že nekal let za 900NF, in sem zadnjič sedel kar nekaj časa za 959NF (19" Trinitron).. občutek enak. Me ne pečejo uči po uporabi. Si prepričan da ni mogoče bolj navada kot kaj drugega?

Janus2 ::

Ne gre za navado. Dalec od tega. Izjemno vesel sem bil NATURAL FLAT...skoraj popolnoma ravne slike, digitalno nastavlanje svetlosti/kontrasta, ostrina slike je pravtako vredu, edino kar me moti me sama svetloba. Na modelu DFX 15 pa ne samo svetloba, tam pa tudi ostrina rahlo pesa..Svetlost pri prejsnih modelih je bila po mojem tista, ki je vplivala, da oci niso tako trpele.

Drugace pa bi si zelel monitorja, ki bi bil vsaj enakovreden ce ze ne boljsi od samega 700p Plus verjante, vendar brez opcije magic bright, saj mam na 757NFju ze tko nastiman kontrast na 80 pa brightness na 0, pa je kdaj pa kdaj se prevec svetel!
Tudi frekvenca je ocem primerna 100hz pri NFju in 700p plus varjanti pa 120hz (slika ni zato skoraj nic manj ostrejsa kot pri manjsih frekvencah ki tolcejo v oci).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Janus2 ()

JustVi ::

Mam občutek, da z trinitroncem ne gre vsaka grafična.

Videl sem nekaj INNO kartic na DFX, ki so imeli zelo pomirjajočo sliko. Na trinitroncu je bila slika dimenzionalno odlična, sam ko si nekaj časa gledal v monitor si imel občutek kot da megleno vidiš. Ne vem, bi to rešil Mitsubishi? Nekaj sem jih videl, sam ne Matroxu ali nekaj podobnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JustVi ()

Grey ::

Zato je pa najbolj met LCD. Super nor kontrast, oči ne pečejo(oz. zelo redko glede na CRT), jasna slika vedno in povsod. Čedalje več folka si je začel nabavljat LCD monitor, ker imajo radi svoje oči(nekateri tut hočjo bit fancy). To o igrah pa ne nabiji, ker ni res(razen če si mislu za daljno leto '99). Zdej so zuni že dost dobri in pocen LCD monitorji za igranje iger.

BaRtMaN ::

Janus2: Če si zadovoljen s starim monitorjem, ga ne menjaj! Jaz sem imel recimo odlične izkušnje z Nokio 449Xa, pa je šla po gobe.
Trenutno sem na Sony Multiscanu G220 in lahko rečem, da sem presrečen, ker zmore 100Hz@1152x864 (17", TCO99), Nokia pa je zmogla samo 75Hz@1024x768 (15", TCO95).

tx-z ::

8 ur??..naj bo vesel, jst ne morm gledat v CRT monitor več k 4 ure..kermukol..samo še lcd :)
tx-z

TribesMan ::

Jest pa mam en drug problem... Odkar sem nabavil LCD me po 1h uporabe navadnega CRT monitorja začne boleti glava, oči, hrbet in še kaj... Pa da neboste mislili da je zajebancija. Resnično sploh ne moreš delat. Za LCDjem je zgodba popolnoma druga. Tudi po 8h (ali še več, če sem v službi) me glava ne boli nič, ko pa grem h kolegom k majo CRT me pa že ob pogledu na ekran moti utipanje, čepav je nastavljeno na 85Hz. Tud 100Hz ne pomaga, le utripanje ni več tako moteče... Da ne omenjam situacije, ko sem zadnjič šel nekam rihtat comp in sem naletel na osveževanje 60Hz v Winsih. Po eni minuti so mi kar solze tekle iz oči (brez heca).

Še pred 1 mescem sem sam imel CRT in sem BP delal na njem preko 8h pa ni blo panike... Odkar pa mam LCD... jao. Kr bojim se usest za CRT monitor.

Kar se pa iger tiče. V akciji nikoli ne boš opazil ghostinga. Tudi fiksna resolucija ni problem, saj zinterpolirana slika izgleda prav dobro. Jest recimo igram CMR3 v 1024*756 in sploh ni primerjave med CRT in LCD. LCD ma veliko lepšo sliko... ghosting ? What?

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

perci ::

Tribesman: Moj še vedno brni ko čebelca ;).

Spajky ::

Janus2, tem tvojim frendom svetuj (če imajo probleme z LCD in trinitron ekrani - "blurry vision" po nekem cajtu), da si grejo kontrolirat cuker v krvi! Jest mam zadnje čase ta problem in takih monitorjev ne morem uporabljat dlje časa (imam NEC CromaClear cev in je to največ kot prenesem - mešanec med navadno in trinitron cevjo); lani so mi ugotovili diabetes! Ta efekt zna bit stranski pojav pri tej bolezni. Čist zares! Matr mam zj*** gene jest ... :-( .. 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

JustVi ::

pol priporočaš mešančke, a kaj

:\

cryptozaver ::

Bodite pozorni na ubitacno kombinacijo CRT - fluorescentne luci! Neonke utripajo s 50 Hz in v kombinaciji z monitorjem povzrocajo enim tezave. Celo predpis o varstvu pri delu zavezuje delodajalca, da poskrbi za ustrezno razsvetljavo v prostorih. Pomeni, da morajo biti pisarne opremljene (ce za razsvetljavo uporabljajo neonke) z eno "skatlico" ki posempla napajalno frekvenco na nekaj 1000 Hz.

Za gamese sicer ne vem ampak za vse ostalo, sploh pa za pocutje in udobno delo - LCD je zakon!
Pred leti sem ure in ure cepel za 21" CRT v eni kleti z neustrezno razsvetljavo. Vid se mi je strahotno poslabsal. Bolela me je glava... Zdaj mam pa sreco in pred sabo LCD - milina, nobenih problemov vec.

glinik ::

To sem tudi jaz slišal, da je treba pazit na, CRT - fluorescentna luč.

Profesor v šoli nas je na to do dobra upozarjal.Prav zanimivo, a ne?

Lp

Xenomorph ::

8-O Že dlje časa v službi uporabljam Samsung CRT SM959NF pa morem rečt da sem z monitorjem zelo zadovoljen...

Grey ::

LCD je zakon še enkrat...CRT je "obsolete technology" s kergakol pogleda. Tut cenovnega. Kaj pa je to dat 100k+ za monitor pri katerem te ne boli glava, ne pečejo oči, itd. Zame je to majhna cene glede na ceno s katero bom plačal pri uporabi CRT.

Tisti ki pa še nimate LCD boste pa to pač mal kasnej ugotovli k(če) se bojo pocenil če vam je zdej še predrago.

BaRtMaN ::

Ah, dokler ne bo OLED zaslonov, bom s svojim Sony Trinitronom povsem zadovoljen.

Olajuwon ::

tako se govori barto!:D Moj sony je tudi dober>:D Je pa res, da dandanes se ne splaca vec kupovati CRT-je. Ampak mam obcutek, da se vseeno malo prevec diskriminira crt-je na pram lcd. Jaz mam kolega, ki ima lcd in moram rec, da kar se tice igrc in filmov, je moj monitor svetlobna leta pred njegovim...
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

Dr_M ::

jest tut se ne zaupam LCDjom. pa naj bodo CRT se tako zastareli, ga ne zamenjam. sej cez ene 2-3 generacije bodo mogoce LCDji celo uporabni. mogoce tut s cenovnega pogleda. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Grey ::

cez ene 2-3 generacije bodo mogoce LCDji celo uporabni. mogoce tut s cenovnega pogleda.

Tole drži že zdaj btw in ne 2-3 generacije naprej. Barve, kontrast, response time vse to je že zdej v redu. Nespametno je pričakovat da se ti bo pr LCDju pokazala taka slika kokr na CRT ker je to preprosto druga tehnologija osveževanja. Vedno se ti bo mal zameglila slika ne glede na response time. CRT teh težav nima, ker je drugačen način osveževanja.
Cenovno pa...so ugodni že zdej glede na to kaj ponujajo. Namest da si kupiš bedne stvari pocen in vse naenkrat....kupiš super kišto najprej in potem še LCD, če ne gre naenkrat.

satan333 ::

V zadnjem času sem si odblizu ogledal LCD monitorje, ker me je zanimalo ali so res tako super kot so hvaljeni.

Povem vam, da imam še vedno raje SONY Trinitron G model ali pa SAMSUNG NF.

Ne razumem kako da nekaterih ne bolijo oči pri LCD. Mene ne da pri LCD bolijo oči temveč tudi cela glava pa še kaj. Slika se mi zdi tako umetna, nenaravna in neprijetna. Za filme, igre, delo z modelirniki in nasplošno grafiko ter vse ostalo vsekakor nebi izbral LCD. zaenkrat ploščatost še ni dovolj tehten razlog.

boštjan ::

pri meni je obratno,zdaj ko mam LCD,me oči ne bolijo nič več

Phoebus ::

No, glede tega zakaj Samsung ne dela več CRT monitorjev ni potrebno razglabljati:

1. CRT dejansko stane več za naredit (manj dobička)
2. CRT se več kvari oz je podvržen več okvaram (opet smo pri stroških s servisom)
3. Recite karkoli, ampak marketingarji so ugotovili da je prodaja CRT mizerna
4. Samsungov cilj je največji delež med monitorji. govoril sem z direktorjem ene večje firme (pustimo ime), ki prodaja računalniško robo pri nas. Rekel je da se bo z monitorji to kar je s supergami- supergam se reče Adidaske, monitorjem se bo pa reklo samsungi ker imajo tak držni delež. Njihov cilj je prestrukturiranje izključno na en proces (LCD) ker jih manj stane in lahko veliko več naredijo, imajo večjo vlogo na trgu, itd.

Sicer je pa danes malo takih ki še jokajo za elektronkami...in ta usoda čaka tudi katodno cev. Čez 30 let nas bojo spraševal "ata, ata, kaj je pa una ogromna škatla v dnevni sobi na sliki???" pa bomo rekli "ja, to je bla TV".

Dr_M ::

ampak se vedno so za dolocena opravila CRT monitorji mnogo mnogo boljsi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jetam ::

Za katera pa, po tvoje, doktor?
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Dr_M ::

recimo za ksn autocad je lcd totalno neuporaben. niti 1 crte ne mores naravnost narisat ce nimas grida ukloplenga.
pa tut za ksne spile ni prevec primerno. kot sm ze napisu, cez 2-3 generacije bodo mogoce ze uporabni LCDji.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jetam ::

Kar se tice ravne crte: ce ne vklopis ORTHO funkcije ne bos narisal ravne crte ne na LCDju ne na CRTju. O igrah pa ne morem komentirati ker jih ne uporabljam, toda kolikor sledim tej problematiki, je LCD z nizkim odzivnim casom popolnoma enak CRTju.

Torej dva slaba argumenta sta razlog za "dolocena opravila CRT monitorji mnogo mnogo boljsi."? U must do better...
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Dr_M ::

jest ti na CRTju nardim brez ORTHO ravno crto anytime. to sm ze dokazu sefu v sluzbi, ker mi je tut on reku da ne morem.

sicer pa ce bi mal hodu iz stanovanja in ce bi prsu tko v ksno stacuno kjer prodajajo LCDje, pa laufajo gor en zanimiv screensaver kjer plavajo ribe, bi vedu o cem govorim.
ampak verjamem, da nimas tok kompliciranega zivljenja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

boštjan ::

v igrah se že kar večina dobrih LCD odlično obnese.

Dr_M ::

no ja, to verjamem, ce si bl pr talenih k igrajo ksne pocasne spile, ampak ksn q3 no go na lcd :) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

boštjan ::

zdaj pa me res skrbi,da še ti nisi sedel za kvalitetnim LCD,ker si zdaj res ustrelil mimo.Sam sem UT2003,NFSunderground,pa tudi malo Q3,špilo in brez duhecov in kakšnih koli zatikanj in vse na high. Vse je odvisno od kvalitete samega monitorja in to 172T je,pa tudi drugi so,recimo LG 1710B.

Dr_M ::

ja probu sm to na unmu NECu k se hvali z 16ms....

ma dej take sledi se poznajo gor, da jih se 3 dni na ugasnenem monitorju vids...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

boštjan ::

upam,da si kaj bral temo Vse o LCD od A do Ž,kjer je blo lepo rečeno,da tistih 16ms je sam nateg.moj 172T ma 25ms in je čisto dovolj,seveda pa mora bit na DVI šaltan.

perci ::

Moj Compaq 8030 TFT 18.1" tut še ni slišal za ghosting.

Dr_M ::

a vi gledate samo nepremikajoce se slike?? :\ :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

perci ::

A ti sam nekvalitetne LCD-je gledas?

Pejt k morfu v BOF počekirat, ti bo dal q3 za stestirat, pa boš pol povedu, OK?

boštjan ::

pa tebi se res ne da dopovedat.dva ti rečema,da na najinih LCD ni ghostinga,ti pa dalje svojo goniš. Mam občutek,kot da hočeš na vsak način met prav,pa četudi bi ti dokazal,bi ti še vedno svojo zgodbo gonil naprej.

Dr_M ::

ni fora v tem kaj gonim, ampak v tem kaj sm do zdej vidu. sm ze precej lcdjov vidu od bliz
...od samsungov,necov,sonyov,lgjov in podobnega sranja, pa se je povsot kjer se je kej premikal lepo vidu ghosting. zdej nevem...al jest tok dobr vidm, al ste vi slepi...:\ :\

perci: sm biu u bofu pa mi je tribesman pokazu slo-tech na enmu samsungu okol 20"...se dons me mora tlaci tok je bla grozna slika... :\ :(
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

boštjan ::

ja pa kdo si bo 20" LCD kupo,pogledo bi raje 17". Ti povem kje se vidi ghostinh na LCD.Če kaj špilaš karte,bodi pozoren ko karto držiš in jo vlečeš,te se vidi ghosting,ampak mene ne moti ker iger s kartami ne igram.Drugač pa so vsi kvalitetni LCD prek DVI,imuni na ghosting. Praviš,da si dosti LCD videl;a si pogledo prek kerega priključka so šaltani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

jetam ::

to sm ze dokazu sefu v sluzbi, ker mi je tut on reku da ne morem.


Eno crto ali cel nacrt? To je nekje v rangu nekega mojega znanca, ki je trdil da SNAP funkcija ni uporabna, ker on lahko zadane zacetek oz. konec crte v ACADu anytime. Potem se je pa cudil, zakaj mu ne naredi POLYLINE iz vecih LINE.
Razlozi mi doktore, cemu bi se, ce ima program funkcijo, ki ti omogoca preprosto risanje ravnih crt, sploh izgovarjal, da se to ne da? Se posebej, ce se izgovarjas na hardver... Ker sam ne znas? Ker se nisi delal, na doticnem hardveru?

ah... ps.
Pogumne besede tiste o mojem zivljenju. Kompenziras s taksnuimi izpadi kaksno svojo nemoc ali je samo zmanjkalo argumentov? Oz. naj uganem: mi te ne razumemo? Smo problem mi ali (se enkrat) je mogoce problem v tebi? Go think...
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

perci ::

jetam in Dr_M: nehajta se zbadat

Drugač pa se pri mojem kompaku opazi ghosting samo pri slo-tech testu, če zelo počasi in z enakomerno hitrostjo scrollaš stran navzdol - pri igrah se ne opazi

Torej, lahko se delaš pametnega in se spotikaš na slotech test, ki je nekaj takega česar v praksi ne boš nikoli počel, lahko pa si kupiš LCD in uživaš v igrah in filmih.
Tvoja izbira.

Dr_M ::

no ja...pr LCDju res dubis fsaa brez upada hitrosti, ampak skoda ker AF ne dela. :\

jetam: jest ne trdim da se da ceu nacrt tko narisat, ampak samo ravno crto. ti si reku da ni mogoce, jest pa vem da je, nacrt se pa ne da narisat brez snap-a. tok pa ze vem...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Eru ::

Hmm, pomojem se vseeno bolj splača crt, jaz sem kupil iiyamo pro 514 22" vidno 20", dela super 2048x1536 85Hz 1880x1440 90Hz 160k sit, sam imam rad višje resolucije saj omogočajo da imaš na desktopu več stvari... pa tud worme je lepo ograt na 2048x1536.

LuiIII ::

Sam se precej ukvarjam z grafičnimi in 3D programi (tudi profesionalno), in moram reči, da tam kjer se zahteva WYSIWYG in realne barve nima LCD kaj počet. Vsaj v tej generaciji LCD-jev ne. Poleg tega so predragi za to kar ponujajo. Za 2×LCD s 1600×1200 moram odšteti toliko kot za 3×CRT 1920×1200 ali pa še več. Imam pa že raje 3 monitorje kot pa samo dva. Pa še temperatura barve je na LCD-jih veliko slabša in neprimerna. LCD-ji še nekaj časa ne bodo uporabni, verjetno nikoli, saj jih bodo nadomestili OLCD.

Lui

jetam ::

In kaj se kvalificira kot "profesionalno" delo? In kaj so to "realne" barve?
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

para! ::

Jetam, po besedah LuiIII se kot profesionalno delo šteje WYSIWYG editing v 2D/3D grafičnih programih. Realne barve pa so barve, ki so čim bolj podobne tistim, ki jih vidiš v naravi. To je seveda samoumevno, sploh ob uporabi besede "realne", btw...

To, da se bo nekoč monitorjem reklo kar "samsungi", je seveda neumnost in nekaj, kar se nikoli ne bo zgodilo.

Glede težav z očmi, jaz res ne vem, ali uporabljate slabe monitorje, ali imate previsoke ločljivosti, ali pa res tako občutljive oči. Jaz redno uporabljam tako LCD kot tudi CRT, oči me niso pekle oziroma kakorkoli bolele še nikoli. Pa uporabljam PC včasih tudi po 8h skupaj.

lp
Death before dishonor!

Dr_M ::

jetam: sam teb res ne potegne da LCDji niso za resno delo?? ti kr neki tupis u 3 krasne. raj se ne umesavi u stvari o katerih nimas pojma.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

para! ::

Kar se tiče superiornosti LCDjev proti CRTjem, pa je to le en velik nateg.

LCD nima lepše slike, nima lepših barv, cenovno je neugoden. Pravzaprav je (zame) edini plus pri LCDju ta, da lahko 19 palčni monitor obesim na steno ob mizi in tako pridobim ogromno delovnega prostora, ki bi ga sicer zasedel 19 palčni CRT. Ker me oči ne bolijo, se še ta prednost LCDja pred CRTjem popolnoma izniči.

Ne rečem, da je CRT boljši od LCDja, niti obratno, povem le, da je edini res velik plus to, da LCD zavzame tudi do 5x manj prostora kot po velikosti ekvivalenten CRT.

lp
Death before dishonor!

Eru ::

Glede realnih barv... Človek ki se ukvarja recimo z garfičnim oblikovanjem hoče da so barve na ekranu vsaj podobne barvam na printerju...

cryptozaver ::

Samo potem nastane spet problem okoli tega kako dober je printer...

Brane2 ::

V teh LCD--CRT primerjavah je po moje jedro problema ker folk primerja svoj 17" CRT ki je danes vreden manj kot 30 kSIT z novim 17" LCDjem, ki stane 160+ kSIT.

Saj je res, da je slika na LCDju ostrejsa, vendar so barve odvisne od kot gledanja. Zato plohe nimajo konstantne barve, ampak vedno bolj ali manj blage prelive. Poleg tega so locljivosti nizke, pixli pa prav hudo stirioglati. Ce bi se dobil za pameten denar LCD s 1600x1200 ali vecjo locljivostjo, nic ne recem, a taki kot so danes, so LCDji tezko boljsi od CRTjev za vsak namen.

Danes stane NECov 17" LCD malo manj kot sem dal za Mitsubishija 22" CRT. S tistim LCjem bi lahko delal na 1280x1024, z Mitubishijem pa delam zlahka na 1600x1200 in ce je treba tudi na 2048x1536.
Resda s tezavo, a ce je treba izpolnjevati ogromne racunovodske obrazce za AJPES ali pa pregledovati bilanco, je ta moznost zlata vredna.

Da o zadevah, kot so SONYjev GDM24-FW900 ne govorimo. Stvar stane sicer 500+ kSIT, a tako dobrega LCDja se nisem videl. To je prvi monitor, ki za salo dela na 1920x1440 in daje odlicne rezultate tudi pri 2048x1536.

Imam "staro" verzijo W900, ki dela NORO. Slika je totalka brez vseh popacenj in pri 1920x1440 je viden VSAK pixel in tudi v kotih je slika kristalno jasna, barve pa bozanske. Stvar pade cez vse barvne lestvice za salo. LCDji npr. totalka odpovedo pri temnih odtenkih. Barve so res zive, vendar je v temnejsem delu vse crno...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitrost LCD-ja in osveževanje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
595084 (4117) Poldy
»

Kater CRT monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
675819 (4727) Tilen
»

CRT ali LCD do 100 jurjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655173 (4066) boštjan
»

Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
565293 (4352) iso2000
»

LCD ali CRT pri ločjivosti 1600x1200

Oddelek: Kaj kupiti
282385 (1946) Brane2

Več podobnih tem