» »

Nakup Samsung monitorja (2. monitor)

Nakup Samsung monitorja (2. monitor)

urli ::

Trenutno si lastim tale monitor (Samsung S22D390Q 22'') - http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... s katerim sem res super zadovoljen! Sedaj bi si pa kupil še enega in me zanima, če je ta monitor http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... enak kot privi le da nima vgrajenega TV tunerja? Je to edina razlika (polge še nekaj manj izhodov)? Če kupim slednjega je prihranek 20€ kar ni zanemarljivo, TVja pa tako ali tako ne rabim, ker ga imam že v enem monitorju. Samo če je pa slučajno slika slabša, pa raje dodam 20€. Kaj pravite?

urli ::

Ali mi svetujete kaj druga? Se mi kar gre za denar tako da ceneje kot je bolje je ampak ne preveč na račun kvalitete in jasno, monitor mora lepo delovati v paru s Samsung. Lahko kupim tudi kak drug monitor ali je dobro da sta v paru dva enaka? Jasno resolucija in velikost morata biti obvezno enaka.

xda develope ::

Uzem istiga če si z njim zadovoljen

Gandalfar ::

Tale dva monitorja dost isto zgledata.

DarwiN ::

Estetsko ne bo lepo, ker imata različne podstavke. ;((
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

urli ::

Sem vzel isti model...

urli ::

Monitor je pri meni imam pa zdaj en problem. Kot sem omenil, sem vzel isti model težava pa je, ker kvaliteta slike ni enaka. Slika na prvem monitorju je čudovita, bela je bela, črna črna in vse vmes. Pri tem novem monitorju je pa preveč rumene. Rcimo kot da bi primerjal bel papir (star monitor) pa star papir, ki je že malo rumenkast (nov monitor). Nastavitve sem seveda nastavil enako (svetlost, ostrina, barve. kontrast...). Kakšen predlog?

Je pa ta nov monitor priključen preko HDMI, star pa preko VGA. Tudi če povezavo zamenjam ostane kvaliteta enaka. Pri starem je super, pri tem novem pa tako tako :/ Če ne bi imel dveh verjetno niti opazil samo ker imam dva je kar moteče, da pri enem je lepo belo pri drugem pa rumenkasto :/

Gandalfar ::

A rgb kanalov/barvnega profila pa ne mores nastavljat?

urli ::

Lahko vse nastavljam, samo se ne spoznam preveč. Mam možnost nastaviti belino

R-Offset
G-Offset
B-Offset
R-Grain
G-Grain
B-Grain


Malo sem se igral z nastavitvami samo ni bilo prav dosti uspeha. Kakšen prednost, kako bi dobil lepšo belo? Zdaj so vse vrednosti na obeh monitorji 0.

dela ::

Koliko časa nazaj si kupil prvega? S paneli je pogosto loterija. Lahko je drug model panela not. Lahko je druga serija panela not. Lahko je v drugi fabriki narejen panel not. Proizvajalec ne garantira konsistentnosti. Za hec lahko pogledaš servisni meni za dejanski model panela. Pogooglaj, kako se pride not, ker je za vsak model drgač. Dvomim da bo kakšen uspeh z nastavitvami. Najbolje da novega vrneš (maš 15 dni od nakupa čas), starega prodaš, potem pa kupiš dva enaka istočasno.

Tilen ::

Prvi je TN, drugi PLS.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

dela ::

Sej je vzel isti model monitorja, kot ga je že imel. Verjetno z isto vrsto panela, sam drugim modelom panela (kar pa proizvajalci mal bolj prikrivajo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

urli ::

Da ne bo dvoma, model je isti, torej T22D390EW (s TV). Razlika med nakupom prvega in drugega je le 2 meseca. Ne vem kaj bom naredil, verjetno bom kar oba obdržal, eh :/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup monitorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7014562 (3920) Han
»

dva daljinca, dva tv-ja, dva problema

Oddelek: Zvok in slika
61199 (774) Han
»

transmiter vga-dvi

Oddelek: Zvok in slika
101255 (1125) stewo
»

kateri 22" lcd monitor? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
35850005 (21650) silo
»

Nakup monitorja

Oddelek: Kaj kupiti
151819 (1369) Yossarian

Več podobnih tem