» »

Hrvati

Hrvati

«
1
2

K.I.N.G. ::

Kaj si mislite o njih?
  • polepsal: Tomi ()

Matek ::

Da so preveliki nacionalisti, drugače pa OK.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Tomi ::

Ponavadi so malo preveč vase zagledani, drugače so pa Dalmatinci in Istrani ponavadi zelo prijazni.
Pa poznam nekaj zelo luštnih Hrvatic, tako da dejansko nič proti njim.
metrodusa.blogspot.com

Business ::

Treba jih bi bilo postaviti na realna tla!
To, da so nacionalisti, pa tak že cel svet ve! Morali bi vsi slovenci štrajkati pa iti drugam na morje ker so nehvaležni in si ne zaslužijo našega dnarja!:D

K.I.N.G. ::

Jaz itak ne hodim na njihovo morje, grem rajsi v Crno goro kjer je lepse in boljse pa tudi ceneje, pa se boljse bejbe so :D

Business ::

Tejo:

Berlinski zid mogoče niti ni slaba ideja! Samo taki kot so ponosn,i jih to niti ne bi bolelo!

Business ::

Ma sej niso vsi slabi!

Slowenc ::

Jebeš hRvaTe. Sami naduteži so. Sam poglejte si kakšne sportne tekme, recimo fusbal. Reprezentanca: "Na svetu smo samo hRvaTje, potem pridejo na vrsto spet hRvaTje in šele potem nekje tam zadaj pridejo na vrsto ostali narodi.
Sploh pa, a ni brez veze zgublat besed za naše sosede.
Skiny gate.

Thomas ::

Mah nacionalisti so tudi Slovenci. Sicer na en tak poseben način.

Če sam ne bi bil Slovenec, pa ne vem, kako bi ene in druge ločil. Hrvate od Slovencev.

Mislil bi pač, da so to ena precej sorodna plemena. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sid Izprijeni ::

Good one.

Res smo si totalka podobni, sam da smo Slovenci še mal bol zakompleksani, ker smo mičkeni. Mogoče nismo tolk nacionalisti, smo pa verjetno glih takšni ksenofobi, če ne še večji. Tko, da kaj bomo o Hrvatih piskal, če smo še sami drekači.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

SisQ ::

Kje pa se ta zakompleksanost kaže?


Zavo ::

Sid, govori le zate!

[kakšne asociacije dobiš ob njegovem vzdevku ne zanima nikogar -OwcA]

Hrvate pač boli, da smo v večini stvari boljši od njih, ter da se poslavljamo od njih in gremo v eu ter nato. Zato pa so sovražno razpoloženi do nas, ker nismo njih zraven vlekli, tako kot vedno do sedaj v zgodovini!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Nico ::

Hej, ne pozabite da imajo eno krvavo vojno za njimi, v nasprotju z nami.
Everybody banana on your head!

Tomi ::

Malo bolj umirjeno, in brez pretežkim besed, prosim.
metrodusa.blogspot.com

Sid Izprijeni ::

> Kje pa se ta zakompleksanost kaže?

Najprej, zakompleksanost nisem mislil kot vrednostno sodbo. Mal nas je in po mojem čutimo večjo potrebo, da nas drugi opazijo in rispektajo. To mamo, spet po mojem mnenju, malček vsi v podzavesti in je čist normalno al pa vsaj logično. Z izjemami seveda.

Primer: dve leti zapored sem bil na enih medanrodnih delavnicah, kjer je bil folk iz vse Evrope. Kdo je delal največje pizdarije: Slovenci. Se nam je zdel ful dobr, da so vsi o nas govoril, kok smo trčeni in nori in kakšno galamo delamo. Nam se je zdelo pa fajn, v stilu 'Vam bojo že Slovenci pokazal, kaj je to štala!' Pa ne pluvam po nas, da se ne bo kdo (spet) razburjal. Pač ful Evropejcem se kumi sanja, kdo hudiča, da smo Slovenci. In to te malo peče, pa se zato toliko bolj ven mečeš ob takih priložnostih.

Sicer pa, če stereotipno mislimo obravnavat Hrvate, veljajo potem tudi stereotipi o Slovencih. Stereotip o Slovencih pa gre nekako tako, da ne marajo južnih bratov, homoseksulcev, osebkov temnejše polti, bolnikov z aidsem in pripadnikov drugih družbenih manjšin imeti za svoje sosede...

Hej, če sem koga osebno užalil, se mu pa opravičujem. Govoril sem le povprek, kot naj bi se tukaj o Hrvatih...
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

MadMicka ::

Sid Izprijeni, a pa mogoče poznaš kak narod, za katerega takšni stereotipi ne veljajo?

krucymucy ::

zanimivo se mi zdi da ste sploh odprli temo ... se strinjam z vsemi da smo si jako podobni ...

kuglvinkl ::

Bi imeli za soseda Žida?
Your focus determines your reallity

frenk ::

kuglvinkl:ja. Glede hrvatou pa tole...kot celoten narod jih ne maram preveč že zarad tega ker hočjo vs morje zase in ostalih zapletou z našo državo, glede posameznikou pa mislm da so tisti ki nimajo nič proti nam uredu, ostali pa ne

Arkadij ::

sej ne mores naroda ocenjevat...treba je vsakega cloveka posebej...glede nadutosti, smo pa lahko Slovenci samo tiho...poznam Hrvate k so ful prjazni, nekateri so pa prav nesramni, sej pri nas je pa isto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Arkadij ()

MadMicka ::

frenk, kako to misliš, da hočjo Hrvati ves morje zase? Dejstvo je, da Slovenci hočmo hrvaško morje. Namreč ni primera v svetu, kjer bi morje do obale (kopnega) pripadal eni državi, sama obala pa drugi.
.

Thomas ::

Ja, to da bi cel Piranski zaliv kdaj pripadal Sloveniji, je bila čista utopija. Vsaj nekaj zaliva BO hrvaškega.

Tako da ni kaj. V našem interesu je, da je CRO čimprej v EU. Potem je vse morje do Dubrovnika "naše".

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zavo ::

Thomas:
V našem interesu je, da je CRO čimprej v EU.

Spet jih bomo vlekli ali kaj? Mislim, da naši južni sosedje še hitro ne bodo v EU (v paketu z Albanijo in Bih), pa se lahko še tako naprezamo in jih vlečemo!

krucymucy ::

v paketu z albanijo in bih ... ne ... ker alblanija pa ne bo nikol zrela za EU! :D

upirna ::

saj smo vsi isti. Mam pa za soseda enega čudnega Hrvata, ki je včasih ful nesramen (da se lepo izarazim).

Alexius Heristalski ::

Eh, moj profesor za zgodovino je tako rekel: "Hrvatje so žleht narod!"

:)
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

SkIDiver ::

Čuvaj se na cesti: milicajca, avtoškole, hrvata i bosanca

So eni defektni šoferji eni so pa ok. Po večini mam slabe izkušnje z hrvati na cesti in to iz hitrih cest. Na avtocesti te taq al taq ne ovirajo. Če jajca po levem prehitiš po desnem pa jajcaš 5 minut ti pred njim in ga jebeš u glavo:D

Poznam tud jz kr neki hrvatov, ki so ok narod. Poznam pa enega dalmatinca, ki je tud ok po eni strani po drugi je pa kratko malo odštekan na svoje čase.

MadMicka ::

Kako vam pade na pamet tako stvari poenostavljlat?

Poznam jaz ene par Slovencov, k so cool, smo frendi, pa poznam tud enga, k je full čudn.

Mislm, svašta :D

frenk ::

ej tole je mimo teme ampak me zanima, če je tista ikonca zravn ikonce za obveščanje o odgovorih nova, al pa jo šele zdele vidm...tista ta rumena:\

kuglvinkl ::

šele zdaj jo vidiš. Nova je. :D
Your focus determines your reallity

bradek ::

Dokler sam ne znas pogledat okoli sebe in sodis milijonski narod po petih primerkih s katerimi si dejansko imel opravka v zivljenju tudi ti nisi bogvekaj od cloveka. Tko kot je rekel prej... poznam najvecjega idiota ki je slovenec, so zato tut vsi ostali? Ne prenesem Busha, so vsi ameri slabi? Poznam bosanca ki mi je s kljucem opraskal avto, mi ga bojo tut vsi ostali? Dejte no... Vsak clovk je razred zase pa nima veze iz kje je, kaksne barve je niti s kom je v postelji, vsak posameznik je unikatn zato ne mors sodit enega naroda po enem primerku s katerem si mel slabo izkusnjo. Kupim w98, instaliram, po dveh dneh se mi sesujejo. Racunalniki suuuuux! Kajne?

iso2000 ::

Mislim, da je problem hrvaške predvsem v njihovi politiki oz. predvsem v posledicah ki jih je za seboj pustil prejšnji režim. Mislim, da je bil Tuđman za hrvate precejšna nesreča. Sicer je sfural vojno in uzpostavil red, vendar za kakšno ceno? Kje so danes? Imajo zelo slab standard - cene so enake ali višje kot pri nas, plače pa so mizerne. Delovnih mest je vedno manj, velike firme se zapirajo, propadajo. Ali veste kaj dela diplomiran kemik v Zadru? Celo poletje prodaja spominke na štantu! Človek, ki je bil dobro situiran, je po enem letu brez dela odšel v Nenčijo, da je zaslužil za preživetje. To so ljudje, ki jih poznam in pri katerih sem vsako leto dobrodošel. Tudi prijatelj od njihovega prijatelja, je prijatelj! So odprti in prijazni. Vendar se zavedam, da so tudi drugi, slabši, nacionalistični in sovražno raspoloženi. Toda take najdem povsod. Pri sosedih, ali pa na drugi polobli. Mislim, da ne moremo zaradi nekaj posameznikov, ki so na položaju in delajo slabo reklamo, oceniti celotnega naroda. Sicer pa smo se Slovenci znašli v podobnem položaju - ko so naši politiki podpisali sporazum o strinjanju za napad na Irak. Ali ste se strinjali? Kakšna je bila pa naša podoba v svetu? Premislite!

Vesoljc ::

@kuglvinkl
bi imeli za sosede muslimane ter kriminalce?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Popeye ::

Hrvati so največji nacionalisti pa tud fašisti so zame, ker ne marajo nobenga druzga kokr svoje......cel svet sovražjo sam oni so pa najboljši.
Najde se pa tud kakšna izjemi, ki je u redu......sam to je mogoče 1% Hrvatov.

Sid Izprijeni ::

Kaj je Popajček, si delal popis prebivalstva na Hrvaškem, da si tako prepričan in kar povprek siplješ neke kvazi ugotovitve?

Sam sem mel s hrvati že morje različnih izkušenje. Recimo na meji. Enkrat so me totalno prebrskal in sem moral v posebni sobici pokazat, da nimam mamil pod jajčki napopanih, spet drugič sem bil pa mal zamišlen in sem mirno peljal mimo hrvaškega policaja, ne da bi mu pokazal dokumente. Tip je samo butasto gledal ampak ni pa niti pisknil.

Nacionalni stereotipi so nevarni. Če že opletaš z njimi se vprašaj, kakšen stereotip velja za tvoj lasten narod.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

kuglvinkl ::

@kuglvinkl
bi imeli za sosede muslimane ter kriminalce?


Torej, za sosede ne bi imel Žide? Zakaj?
Your focus determines your reallity

BigWhale ::

Banzai!

Jest jih ne maram! sovrazim jih.. pa ne sam njih tud srbe, pa bosance, pa turke, pa albance, pa avstrijce, pa italijane, pa ruse, pa skandinavce, pa franke, pa maore, pa kelte, da o ilirih sploh ne govorim... rimljane in grke, jest bi tov se poklal... do konca... americane, kanadcane, jaaaaooo francoze!!! ukrajince! Indijce, kitajce, danke, finke, tud moske, vse, afganistance, iracane, lunike, marsovce, une iz Alpha Centauri, metanoide, ...

Kako vprasanje... Geez... Tko kot bi prasal, kaj si vi mislite o jabolcnem strudlu...

Sej ne da sem slabe volje, v bistvu sem prav dobre... ;> Samo...

--
BigW!

kuglvinkl ::

Vprašanje je povsem na mestu.
Your focus determines your reallity

poweroff ::

Hmm, Hrvatje so imeli za sabo vojno in sedaj se večinoma ukvarjajo s problemi na svoji južni meji. Problemi s Slovenijo se jim zdijo zanemarljivi. Če povprečnega Hrvata vprašaš ali bi bila možna vojna s Slovenijo zaradi Piranskega zaliva te bo samo čudno gledal... V bistvu so Piranski zaliv zakomplicirali naši politiki, ki se niso bili sposobni pošteno zmeniti nekaterih stvari. Nek kompromis bo pač treba najti, je pa tudi treba priznati, da smo jih Slovenci z Ljubljansko banko grdo nategnili... pa še druge stvari so, ko so imeli naši politiki do njih nepošten odnos (tako kot tudi oni do nas).

Ampak zdaj pa razmislek... Američanom, NATU in EU lezemo v rit in izpolnjujemo vsako njihovo zahtevo. S Hrvati pa ne dopuščamo nikakršnega kompromisa, nekateri bebci pa celopozivajo na vojno. Meni to ni logično.

Nacionalisti in rasisti smo pa Slovenci ravno tako. Samo poglejte kakšen je naš odnos do "južnjakov". Bom povedal samo en primer. Velja stereotip, da so "Bosanci" lenuhi. Predlagam, da se zapeljete v enega izmed avtocestnih predorov, ki jih gradijo sedaj. Ti ljudje edlajo cele dneve v hrupu, prahu, vročini in slabem zraku. Spijo pa v zabojnikih poleg gradbišča. Me zanima kateri Slovenec bi delal v takšnih pogojih in se ne bunil. Mi pa imenujemo te ljudi lenuhe...
Sicer pa imamo Slovenci sovražen odnos do vseh drugačnih (in smo tudi versko manj strpni kot Hrvati): do muslimanov, gejev, celo do nosečih žensk. Pa v mestih sovražijo "zarukane kmete", na vaseh pa "nadute malomeščane"...

Pred kratkim sem imel priložnost govoriti z enim Hrvatom. Situacija pri njih je neverjetno podobna. Divja privatizacija, klečeplazni politiki, ščuvaški mediji,... s tem, da oni nas ne vidijo kot problematične, mi pa njih da.

Alexius Heristalski ::

in smo tudi versko manj strpni kot Hrvati): do muslimanov,

Tudi do kristjanov, čeprav jih je 58%! Vsaj v medijih jih zmeraj blatijo, pa tudi na tem forumu smo že bili priča žolčnim izpadom!
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Mercier ::

Privatizacija je na Hrvaškem potekala radikalno drugače kot v Sloveniji. Car...khem...ban je vritleznikom dal carski kredit brez kritja, za katerega so nabavili podjetja in jih skreširali, preden si uspel reči glede i unatoč. Dejansko (osebno) poznam le eno uspešno podjetnico na Hrvaškem, ki je uspela brez HDZ. Škoda, da se bolje ne dela v turizmu... No, čeprav sem si med prazniki ogledal drugo stran prve bojne črte. Gradijo ko neumni (in iz vsakega okna s snajperjem dosežeš Emono na drugi strani :D ).

Alex- ::

"Če povprečnega Hrvata vprašaš ali bi bila možna vojna s Slovenijo zaradi Piranskega zaliva te bo samo čudno gledal... "

No jest sm slišal tole malo drugače. Da je bila v Hrvaškem časospisu objavljena neka anketa kje je bla tko cifra več kot 50% vprašanih, da so prpravljeni jit v vojno za Piranski. Mal sm bil presenečen k sm slišal sicer pa take it as you want ne dam tace v ogenj za tole, ker sam zadeve nism vidu.

Kar se tiče tehle stereotipov, vsi smo drugačni maš "dobre" Hrvate maš "slave "Hrvate, maš "dobre" Slovence maš "slabe" Slovence :D u izi mal folk.

Zanimiu mi je blo brat komentarje s tiste igrce k so jo Hrvati nardil al mi prvi k se neki strelja ladje pa naša verzija strelja hrvaške ladje in obratno ne bom zdele najdu linka sicer ampak vem, da je bil še nek forum gor pa so Hrvati in Slovenci gor pisal.
Remember that?
No če prej nisi bil sovražno nastrojen do sosedov si bil potem ko si tiste poste bral :D kjer se je pluval drug čez drucga in podobno.

Razlogov za kar se nej ne bi maral je kr neki od vračanja denarja pa JE Krško da sm ta večje povem. Sm kakorkol po moje mamo z njimi več skupnega kolkr recimo z Avstrijci in zdej če bi blo po moje bi dal vse nesporazume čimprej zgladit :D po neki srednji črti, da ne bi bil noben za kej prkrajšan. To bi mislm blo dobr narest za obojestransko dobro, recimo bi blo pol mal manj problemov glede gospodarskega in političnega sodelovanja med obema državama.

Jest sm bolj make peace not war type of guy so ne me met prosm za prevelkega sanjača:8) It can all be done...

Popeye ::

Res je da so v vsaki državi tako dobri kot tudi slabi ljudje. Sam je tud v vsaki državi drugačno razmerje med dobrimi in slabimi.......naši dragi južni sosedje so pomoje mal bl na slabe nagnjeni.>:D

Vesoljc ::

ne štekam...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Thomas ::

Slovensko hrvaško prijateljstvo je bilo na višku ob koncu Titove Jugoslavije.

Potem so ga zamenjali hladnejši odnosi, za katere krivdo nosita obe strani. Ne samo Hrvaška, kot se misli v Sloveniji, ne samo Slovenija, kot se misli na Hrvaškem.

Če bi bili Slovenci pametni, se s Hrvati ne bi prepirali. In obratno.

Za Slovence bi bilo zdravo zavezništvo s celo Vilnuško skupino. Zlasti s Poljsko, Češko - in Hrvaško.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Popeye ::

Thomas prov maš, sam kaj češ če si nikokor ne morejo zment! Kakršen kol problem so imel so se skregal.......;(
lp

Bob Rock ::

Thomas -> "Za Slovence bi bilo zdravo zavezništvo s celo Vilnuško skupino. Zlasti s Poljsko, Češko - in Hrvaško."

Ob razpadu SFRJ je bil dogovor o zaveznistvu med Slovenijo in Hrvasko. Samo se Tudjman bi mogu ratificirat. Vse lepo in prav, ce ne bi pol, ko so krenal tanki proti Sloveniji reku Tudjman, da pa se oni ne bojo vmesavali. Tulk o zaveznistvu s Hrvati.

Pa ne me narobe razumet, proti posameznikom nimam nic, jih dost poznam, pa so po vecini vredu.

CaqKa ::

jaz se samo spomnim letošnje lisice... in ko v živo vidiš tote manijake... eh daj no... pa da so smučarke morale met empare na glavi da niso doble kamna v glavo... pa da SO nekatere mele plave noge od kamnov.
pa ni jih bilo samo nekaj ampak mislim da 10000. hrvatov.
takrat bi morali janico diskvalificirat pa bi blo.. sej se ne znajo obnašat.
pa lp

blue96 ::

@kuglvinkl
tko kot je ogromno debilnih kristjanov, tko je tud ogromn debilnih židov.
in tko kot je ogromno prijaznih in ne vem kaksnih se kristjanov, tko je tud ogromno takih judov.

pi**a, a vam ni jasn, da idiot je idiot, ne glede na veroizpoved, neidiot je pa neidiot ne glede na veroizpoved.
isto velja za raso, nacionalnost in tko naprej.
.

CaqKa ::

popravljam se: 10000 idiotov ki so prišli iz hrvaške 'navijat' za svojo janico
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

So Hrvatje totalno nori (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21937087 (29742) PaX_MaN
»

Slovenija protiv ulaska Hrvatske u EU! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9411505 (5736) errhec
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223306 (15061) dzinks63
»

Jelinčič na HTV (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1288998 (5722) MadMicka
»

Zakaj se Slovenija čez čas zmanjšuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
807205 (4947) MadMicka

Več podobnih tem