» »

Slovenija protiv ulaska Hrvatske u EU!

Slovenija protiv ulaska Hrvatske u EU!

1
2
»

Tody ::

Folk mal se umirite... Spori med hravško in slovenijo ne reševal narod in za to NEpoklicani ljudje ki imajo 5 min časa in dostop do neta....

To se bo reševal z mednarodno politiko, in nikakor drugače... Prej ali slej bomo prišli do sproazuma, tako z NLB,kot z JEK kot tudi z morjem...

nodrim ::

ma vi ste tut zavedni ... dejte se rajš najprej sebe zavedat in šele pol med katerimi navideznimi črtami živite ... :(

jarre ::

Še moj dodatek k tej temi:

Slovenci smo v evropskem in svetovnem merilu en redkih narodov, ki je tako homogen in ima kljub majhnosti in (dokazani) nenehni podjarmljenosti v zadnjih 10 stoletjih tako majhen odstotek tujcev oziroma pripadnikov drugih nacionalnosti (mislim, da se odstotek giblje med 8 - 10%). Vzrok za to je najverjetneje v tem, da smo Slovenci hudičevo nezaupljivi do vsega kar ni "naše" krvi. Kar lepo vprašajte tujce (pozabite na Hrvate, Srbe, Bosance (Bošnjake?!)... govorim o Angležih, Francozih,... ki živijo in delajo pri nas) kako zelo težko se vključijo v vsakodnevno življenje v Sloveniji. Mogoče jih bomo upoštevali (mislim, da podzavestno sprejemanje) po 5, 6 letih, sprejeli in za sebi enake jih bomo imeli zelo redko. Sicer pa.. dokaz kako zelo nezaupljivi in zaprti za svoje majhne lokalne, mestne, vaške plotove smo, je že to, da v katerikoli forum vržeš "kost" o odnosih med Ljubljančani in Dolenjci, Štajerci, Primorci,... nato dobiš nešteto odgovorov in tema se lepo spremni v preklinjajoče zbadanje in tekmovanje kdo bo koga na...

tega drugi "bivši, bratski" narodi ne razumejo, ker so po balkansko (govorim o pozitivnem pomenu te besede) odprti in širokosrčni. Slovenci nismo in ne bomo nikoli takšni! Mogoče oziroma najverjetneje smo zato v vrhu samomorilnosti na prebivalca, ker svojih problemov in nočnih mor ne znamo, ne želimo povedati drugim (se pač verjetno bojimo, da bi v očeh drugih postali "nepopolni" tujci).

Zdaj pa še o Hrvatih. Hrvati so zelo nacionalističen narod, kar se jim ne sme zameriti in sam mislim, da je to njihova pozitivna lastnost. S svojim nacionalizmom so se na nek način vedno borili proti "zunanjim" sovražnikom. Konec koncev.. a ste vsi pozabili, da so nekoč bili Vojna krajina in jim je nenehno grmenje in grozeče renčanje v krvi?! Hrvati so bili pred nekaj stoletji zadnji čuvaji tako imenovane juže evropske meje. S svojim nacionalizmom pa so dosegli kar lepe uspehe in tukaj Slovenci popolnoma pogorimo.

Na primer: med drugo svetovno vojno so bili na strani Fašistično - nacistične koalicije. Kaj se je zgodilo po vojni?! Namesto, da bi bili "kaznovani" kot Japonska in Nemčija (ok.. tudi Italijani, odlični diplomati so se elegantno izvlekli), so dobili nazaj Istro, ki je bila kar nekaj časa vprašljiva zanje in nihče jih ni vpraševal o koncentracijskih taboriščih in ubijanju Srbov, Židov in Romov (Romi sami sebe imenujejo Cigani) dokler se ni pojavil Tuđman. Po vojni v 90. letih so s svojim nacionalizmom in spretno diplomacijo (Slovenija.. skrij se. Thaler, Vajgl, Rupel... so osnovnošolčki za hrvaške diplomate, ker ne poznajo zakulisnih igric) lepo dobili nazaj Prevlako, dobesedno onemogočili dostop BiH do morja, dobili nazaj nekaj vasi ob Srbsko hrvaški meji in nas lepo potegnili za nos v Piranskem zalivu.

Če pa primerjam Hrvate in Slovence pa... Slovenci smo se vedno primerjali z Evropo in državami drugod po svetu, Hrvatom je za primerjave vedno pomembna samo Slovenija (80% vseh člankov v zadnjih letih v hrvaških časopisih temelji na primerjavah: mi smo statistično gledano na xx mestu, Slovenci pa na yy mestu...). In.. prekleto hudo jih boli, ker smo tiho in kot bi rekli Hrvati "podmuklo" dosegli nekajkrat boljše rezultate (zaradi vojne jih one niso mogli toda, tega enostavno ne upoštevajo in že na začetku sebe postavljajo v neenak položaj) v zadnjih 15 letih.

Hja.. tako pač je.

Mi.. tukaj na forumu tega ne bomo rešili. Navsezadnje.. smo se začeli prepirati medseboj.. Zaradi koga?! Hrvatov?! Se sploh splača?!

Še dodatek. Izzivam vsakogar, da mi najde nekaj krepkih slovenskih kletvic (jih sploh imamo?! Tiste tipa "tristo kosmatih", "vrag te naj pocitra" imamo...) in jih primerja s sočnimi hrvaškimi, srbskimi, bosanskimi kletvicami... Slovenci se enostavno ne znamo in zaradi pomanjkanja kletvic ne moremo spustiti na njihov nivo... Je to dovolj dober dokaz, zakaj nas bodo Hrvati v svojem srcu vedno sovražili?!

Phil ::

Tile Hrvaški forumi ala index.hr in iskon.hr so za pod funny links. Nabijanje 15-letnikov brez moderiranja.
Pri nas je nekaj podobnega joker mnenjalnik.

Hrvate pa naš dostop do odprtega morja muči najbrž zaradi Luke Koper. Le ta posluje uspešno medtem ko njihova pristanišča propadajo.
Za nerazvitost Hrvaške ni kriva le vojna, ampak tudi Hrvaška tečajna politika (visoka Kuna), ki jim je uničila ves izvoz.
LP

Vikking ::

jarre: Nevem o kakšnih odličnih hrvaških diplomatih govoriš, vendar se ozreš za desetletje nazaj in vidiš, kako so jna spustili da so napadli nas, potem smo se mi elegantno rešili, hrvati so dobili po pi****!!!

Pozabil si, da imajo tudi na hrvaške, dalmacijo, slavonijo... zagreb!!! In so tudi na istem nivoju kot nekateri drugi... Če primerjamo kakšni so med sabo v športu, smo mi ovčke če primerjaš mb in lj v nogometu!!!!!

Kar se pa tiče kletvic... Zakaj bi pa rabu kletvice da se spustiš na njihov nivo.... Zapelješ par bark do umaga, pa rečeš da je istra naša!!!

opp_us ::

Ne vem no, jst bi rekel, da je več debilnih slovencev gfor, kot pa Hrvatov, ampak to je samo moje mnenje.

Govoriti o zakompleksanosti pa tukaj nima smisla, sploh če ti modeli, kažejo zemljevid iz leta 1958, kjer je meja narisana malo bolj dolj. Noh, jst imam pa dokaz, da je piranski zaliv in celotna Istra v resnici del Italije in ne Slovenije in(ali) Hrvaške:

Nagi Bator ::

Noh, jst imam pa dokaz, da je piranski zaliv in celotna Istra v resnici del Italije in ne Slovenije in(ali) Hrvaške

To je pravzaprav zemljevid nacionalnosti in jezikovne pripadnosti, ne mej.
Kakorkoli, tukaj meni bolj kot Italjani ob zahodni obali Istre, v oci padejo Nemci tam okoli Kocevskega roga.

ahac ::

opp_us:

1) gre za narodnosti in ne države
2) od izdaje tiste karte z SLO-CRO mejo se ta uradno ni več spreminjala, kar za tole ne moremo rečt

Mogoče boš pa naslednjič malo prebral kaj piše pa malo premislil preden boš postal, a ne?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

nodrim ::

zanimivo.. .kako so vsi čist spregledal moj post, ker ne pušča nadaljnjega bluzenja v trenutni smeri teme ... |O

Tody ::

Nordim a to v tem smislu da si ti najbolj zaveden slovenec in da točno veš kje je kaka meja in da nej pustimo komurkoli že pač ta po*** morje sej ga tko in tko nič ni ? Mislim lih v tem je problem ker to NISO navidezne črte ampak res kruta resničnost in tudi življenja nekaterih ribičev, in potem še folka ki ti ribe handla....

cryptozaver ::

Hmmm tole kar se dogaja zadnje cajte ni vec tko nedolzno. Samo poglejte kolk postReplayev (2.102) se je zgodilo samo na to temo!!!

Ne vem ce je njihova topnjaca na miljo pred piranskim zalivom in vojaske vaje NATO na SLO-CRO meji samo naklucje?

Mediji in politika ocitno nocejo drezat v zerjavico... Menim da bi se SLO mogla malo bolj energicno odzvat kot se je. Poslusamo le, kako je treba resiti tezave kulturno in z dialogom. Medtem pa se problem le se stopnjuje.

Gandalfar ::

In ti predlagas da kar lepo naselimo kaksen bataljon ali dva okoli jorasove bajte?

Trubadur ::

ah ne 3 bo zadost :P
Berite Thomasa!

Tilen ::

Pocakajte zdaj malo, SNS v koalicijo pa bo meja pri Puli.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Sergio ::

Bla bla. Nehejte ze s temi nacionalisticnimi izpadi.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Dr_M ::

ja sej Tilen, kako si dovolis kej tazga!!

hrvaska meja nej bo kr okol ljubljanske obvoznice!!
tako ne bomo nacionalisti in nestrpnezi!
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Tody ::

No, no ne se zdej okol malenkosti bost, če mate kaj pametnega prijavit potem cool drugač svoje neumesne opazke zadržite zase...

Jackass ::

opp_us: JS ti pa lohk poskeneram Kozlarjev zemljovid, pa ti ga prlepm, pa boš vidu, da je slovensko narodnostno ozemlje kr precej veliko. Tist del k je zdele zanimiv je ta, da je na zemljevidu cela Istra vse do in vključno z S del Kvarnerja tretirano kot slovensko narodnostno ozemlje.

Tko da js pravm, da Kozlerjev zemljovid je t prav zemljevid Slovenije, ta zdejšna kura je pa sam en oskublen del.

Sicer bi pa res lohk napadl Hrvaško. Sm zdele pr Dnevniku poslušu, da itak nimajo orožja in streliva. Majo sicer vojaške ladje, brez streliva, majo 20-30 let stare tanke, helikopterje, k ne morjo vzletet...:D :D aja pa še goriva jim primankuje... LOL:D

Mi takih težav nimamo, k mamo Nikolasa Omana.:D
jAcKaSS

Ziga Dolhar ::

Jest pa pravim, da je pravi zemljevid Slovenije oni zemljevid Karantanije, ko je segala še za par Slovenij višje.

:\
https://dolhar.si/

napasi ::

Najsvetlejša obroba bo kar pravilna

Z E M L J E V I D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: napasi ()

OmegaBlue ::

Za povezavo na zemljevid je bilo potrebno obuditi 4 leta staro temo?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

d0rK ::

Sploh pa link na hervardi.com. Jaka kredibilnost.

Men je tud usec Kozlerjev zemljevid ampak tistih pokrajin ne bomo nikoli vec dobili nazaj.

napasi ::

Jasno da jih ne bomo dobil nazaj, sam za izhodišče je treba postavit nekaj kjer še kaj popustiš ne pa tisto kar bi želel pa ti še tist pol al pa tričetrt ukradejo

karafeka ::

Meni tudi ni jasno, kaj jim bo tisti košček morja, imajo ja ne vem koliko 1000km obale. Če bi pri tem že pred leti popustili, bi bili veliko bližje EU, kot so sedaj, ne pa da kar grabijo in prodajajo našo zemljo !!. Bi se morali raje posvetiti svojim notranjim zadevam.

Ziga Dolhar ::

Še mal, pa bosta Avstrija in Italija lahko čist upravičeno začeli smatrat Slovenijo za silo-agresorioc :P.

Je lačna tale naša kura, zgleda.
https://dolhar.si/

LordTado ::

kar nekej folka poznam ki so pršli v slo ćivet iz zagreba in hr pa so šinfarili naš sistem kako je tu vse u kurc _ ,ko pa si mu rekel zakaj je pršel sem,pa je ostal brez besed!

Pa to so ljudje,ki se ne poznajo med sabo in so vsi trobili v isti rog!

Jaz nisem videl nobene nacionalnosti,ampak eno veliko nestrpnost do lastne drćave,katero po drugi strani zagovarjajo zaradi svoje krvi...

Dvoličneži,ki zagovarjajo tisto,za kar vedo da ni vredu!

Če majo naši moderni komunisti kej peska v glavi,potem bodo postavili
stroge pogoje,pod keterimi ne bomo šli.Tako se bo hr dušila v lastni krvi!Ker jim seveda gre že to prekleto na živce,da slo odloča o njenem vstopu,pa bo še ta razplet zelo zanimiv,komaj čakam:)

Me prav zanima kaj bi delali hrvatje,če bi slo bila za njo,se pravi obrnjen položaj,in bi ona odločala o našem vstopu,verjetno bi hoteli
pol države:))
lp

LordTado ::

Ko bomo slovenci pri drugih evropskih državah dobili status evropske in ne balkanske države,potem bomo se lahko zaćeli razvijat hitreje...

karafeka ::

A če hočeš svojo zemljo, si pa kar balkanc ?

ivanuscha ::

Že v preteklosti so pol Slovenije zafural in pošenkal okol, zdej naj bi pa še kar mirno gledal kako nam Hrvatje jemljejo zemljo?

Mavrik ::

Meni tudi ni jasno, kaj jim bo tisti košček morja, imajo ja ne vem koliko 1000km obale. Če bi pri tem že pred leti popustili, bi bili veliko bližje EU, kot so sedaj, ne pa da kar grabijo in prodajajo našo zemljo !!. Bi se morali raje posvetiti svojim notranjim zadevam.


Luka Koper, pristanišče v Rijeki. A misliš da se kdo res sekira za ribe?
The truth is rarely pure and never simple.

msjr ::

Sicer pa kaj se sploh sekiramo zaradi meje????

Slovenščine tako ali tako noben ne obvlada več, zemlja je vsa privat in zagrajena, firme prodane tujcem, komu plačuješ davke pa je itak vseeno, a ne?

Tody ::

Gre za princip :)

karafeka ::

Tody, povej kje živiš ?
Pridem k teb, pa si bom postavil eno uto 5x5metra, tako zaradi principa. Ampak verjetno si v bloku, tako, da sploh ne veš kako je, če imaš SVOJO zemljo.

Tody ::

Karafeka, kdo pa tebi v zelje skače? Jest sem odgovoril na msjr-ov post, ki pravi da ne rabimo meja.

In ne nisem v bloku in vem kaj je moje in kaj je tvoje. Zato so mi te spori še toliko bolj čudni.

Pyr0Beast ::

Razlike med prejsnjim in danasnjim postom je 4 leta in 2 meseca, zelo zanimivo ..
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

___ ::

najbolj mi gredo na živce tisti, ki obujajo prastare že zdavnaj pozabljene teme, čist samo zato da bi provocirali

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ___ ()

karafeka ::

Zgodovina se ponavlja.

LordTado ::

Ne mislim zarad meje ampak obnašanja.
Če bi takrat bli odgovorni ljudje,ne pa šašleki na vladi bi zavzeli mejo in bi blo črno na belem...Tako pa se je delalo pod mizo in na besedo potem pa veš kam prideš,če rečeš sosedu dobro naj bo tu meja...

RuskiSnajper ::

slovenec , tiho bodi ze enkrat
hrvat, bodi srečn da nisi v EU

opeter ::

Tisti Hervardov zemljevid je kar se tega tiče v redu narisan. Etnični zemljevid je res bil nekako takole kto je na njihovi strani. Sicer pa, če pogledate zemljevid Avstro-Ogrske, ali pa Velike Madžarske, boste opazili, da bi v resnici naša današnja kura ne imela kljun (lahko pa se zahvali Trianonskemu sporazumu, da ga vseeno ima):





Velika Madžarska, del Avstro-Ogrske države je imela izhod na morje, pod svojim okriljem pa je imela del današnje Avstrije (Burgenland), Slovenije (Prekmurje), del Slovaška, velik del Romunije (Transilvanija), ter seveda večji del današnje Hrvaške (kraljevini Hrvaška in Slavonija) in Srbije (predvsem Vojvodino). Ampak naj vas to ne moti.

Prababica se je še nostalgično spominjala, kako dobro je bilo pred prvo Svetovno vojno. Ni bilo etničnih problemov ipd. sranja.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

cholt45 ::

Prababica se je še nostalgično spominjala, kako dobro je bilo pred prvo Svetovno vojno. Ni bilo etničnih problemov ipd. sranja.

Ah, seveda da jih ni bilo. Me zanima, kako ste dobili potem tale naš prekmurski kljun?
Včasih se je dalo take stvari pod preprogo pomesti ,dandanes temu ni tako. Mogoče tvoja babica ni imela naročenih Slovenskih novic?

Mipe ::

Na tem zemljevidu je Istra slovenska... ;)

Kakorkoli že, zakaj se zanašamo na zgodovinske meje? Današnja slika je povsem drugačna, ne moremo pričakovati, da bomo kar tako podedovali ozemlje. Moramo si ga ZASLUŽITI.

opeter ::

Prababica se je še nostalgično spominjala, kako dobro je bilo pred prvo Svetovno vojno. Ni bilo etničnih problemov ipd. sranja.

Ah, seveda da jih ni bilo. Me zanima, kako ste dobili potem tale naš prekmurski kljun?
Včasih se je dalo take stvari pod preprogo pomesti ,dandanes temu ni tako. Mogoče tvoja babica ni imela naročenih Slovenskih novic?


Dobili? Prekmurski kljun nikoli ni bil v celoti slovenski, ampak je bilo vedno etnično-kulturno mešano področje. Celo še bolj, kot na zahodni strani kokoške. Tu so v času seljenja ljudstev živeli slovani (vendi) in huni. Pomembno je to, da so Prekmurci (in direktno ne bom napisal Prekmurski slovenci) bili vedno nekako ločeni od drugih. Na severnem delu (Goričko) je živelo še nekaj nemških družin, madžari in hrvati (ne smem še pozabiti na cigane, ki so živeli na robovih vasi/mest oz. kot nomadsko ljudstvo živeli enkrat tu, enkrat drugje) pa predvsem v srednjem in južnem delu.

SHS politika je prinesla koloniste - predvsem Primorce.

Je pa res, da se je v začetku 20. stoletja zgodil preobrat v politiki, nacionalisti so postali vse glasnejši (na vseh straneh, kar je na koncu privedlo do prve, predvsem pa druge svetovne vojne) in tako so tudi Prekmurci doživeli diskriminacijo s strani takratne madžarske države. Da konec I. svetovne vojne sploh ne omenjam... dosti družin (premursko-slovenskih, madžarskih, hrvaških je bilo odrezanih zaradi postavljene/zarisane meje).

Ne, prababica ni bila naročena na Slovenske novice, bila pa je naročena na Novice Zalske županije (kamor je ta del dejansko spadal pred 1918) in na Lendavske novice.

Še zanimivo branje: http://www.murskarepublika.com/

MURSKA REPUBLIKA

Nastanek

Razpad Avstro-Ogrske je pomenil vsem zatiranim narodom, ki so živeli v tej monarhiji, korak naprej k nacionalni svobodi. Že pred njenim razpadom so se začela pojavljati revolucionarna gibanja, ki so vsebovala dve komponenti: nacionalno in socialno. Ker je bilo Prekmurje vse do avgusta 1919 v sklopu Madžarske, so imeli madžarski veleposestniki, ki so imeli v posesti več kot 5000 ha zemlje (od tega več kot polovico obdelovalne), neomejeno oblast. To zemljo so obdelovali slovenski kmetijski delavci. Drugi brezzemljaši so morali na sezonsko delo odhajati na Hrvaško, v Vojvodino ali celo v notranjost Madžarske. Pomanjkanje sezonskega dela je botrovalo izseljevanju na druge kontinente, predvsem v Ameriko in Avstralijo.

Zlom monarhije in zmaga delavskih množic v carski Rusiji sta močno odjeknila tudi v Železni županiji, kamor je takrat spadal večji del Prekmurja. Množili so se shodi, na katerih je bilo vse pogosteje slišati tudi vzklike za priključitev k Jugoslaviji. Množice so postajale nasilnejše, zato se je buržoazija začela povezovati med seboj ne glede na nacionalno pripadnost. Ustanovila je t.i. narodne svete, katerih glavna naloga je bila obramba v korist vladajočega razreda. Pojavile so se narodne straže, ki so preganjale in pobijale revolucionarje. Revolucionarno gibanje je v Prekmurju nastalo predvsem kot odgovor na fevdalne ostanke ter se krepilo zaradi nerešenih gospodarskih in nacionalnih vprašanj, saj Prekmurci v okviru madžarske države niso bili priznani kot Slovenci, ampak kot Vendi. Ker pa je temu gibanju manjkalo močnih voditeljev, so ga narodne straže hitro zadušile.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

cholt45 ::

Moje zgodovine mi ni treba razlagati, Vende pa "Prekmurce" si pa nekam zatakni.

p.s. : Čisti špic kljuna (Lendava) resda ni bil nikoli čisto slovenski, kar pa ne velja za ostalo področje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cholt45 ()

errhec ::

" Na zdej se bomo pa morali madžarsko učit na stara leta ;) "
dd

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: errhec ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

So Hrvatje totalno nori (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21936724 (29379) PaX_MaN
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223197 (14952) dzinks63
»

Jelinčič na HTV (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1288946 (5670) MadMicka
»

Zakaj se Slovenija čez čas zmanjšuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
807157 (4899) MadMicka
»

Ime meseca! Kaj meseca, LETA! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
544520 (3393) Thrivial

Več podobnih tem