Forum » Mobilne tehnologije » Garancija za nakup prek eBaya
Garancija za nakup prek eBaya
T_F_7 ::
Kupil sem telefon prek eBaya iz italije. Vse kar sem dobil za uveljavljanje garancije je na sliki:
Pisal sem par LG serviserjem v Sloveniji in vprašal, če je to dovolj za uveljavljanje garancije. Od VamaTrade sem dobil odgovor, da garancija velja samo v državi nakupa (Italija) in da za uveljavljanje garancije potrebujem račun in garancijski list.
1) Garancija res velja samo v Italiji?
2) Prodajalec bi mi moral poslati tudi račun, ali je dovolj, da ga pošlje v elektronski obliki in ga sprintam?
Pisal sem par LG serviserjem v Sloveniji in vprašal, če je to dovolj za uveljavljanje garancije. Od VamaTrade sem dobil odgovor, da garancija velja samo v državi nakupa (Italija) in da za uveljavljanje garancije potrebujem račun in garancijski list.
1) Garancija res velja samo v Italiji?
2) Prodajalec bi mi moral poslati tudi račun, ali je dovolj, da ga pošlje v elektronski obliki in ga sprintam?
bobby ::
1) garancijo uveljavljaš v državi nakupa, slovenski servis ti ni dolžan karkoli popravljati pa evropska garancija in vse ostalo gor al pa dol.
2) To pa prodajalca vprašaj, kako je z uveljavljanjem garancije pri njih
3) odgovore na točno ta problem smo že imeli pred kratkim na tem forumu,.. poišči malo,..
2) To pa prodajalca vprašaj, kako je z uveljavljanjem garancije pri njih
3) odgovore na točno ta problem smo že imeli pred kratkim na tem forumu,.. poišči malo,..
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
T_F_7 ::
Grem stavit, da če vprašam prodajalca, bo rekel, da vse štima in da je za uveljavljanje garancije dovolj to kar mi je poslal. Ko bo pa treba telefon poslati na popravilo... nateg!
bastadu ::
radmannsdorf je izjavil:
pa sej maš račun od paypala, kjer so podatki o nakupu?
To ni isto, potrdilo Paypala je zgolj potrdilo o opravljeni transakciji, račun bi ti moral dati prodajalec ... to je enako, kot če bi v Sloveniji kupil stvar preko bančnega nakazila in potem bančni izpisek priložil ob uveljavljanju garancije, kar je seveda no-go, ker še vedno v večini primerov rabiš račun ... na žalost veliko prodajalcev ravno zato uporablja ebay, da nekako na pol-črno zadeve prodajajo brez računov in posledično brez bojazni, da bi mu stranke v primeru okvare lahko sploh težile za uveljavljanje garancije ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | vračanje kolesa v leclercu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 21939 (12931) | cebelar123 |
» | Inšpektor nad oglasom na Bolhi? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10450 (7449) | mitja73 |
» | Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14676 (12348) | kratos |
» | Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14954 (12890) | solatko |
» | garancija brez računa ?Oddelek: Loža | 6008 (5243) | cortez |