Forum » Znanost in tehnologija » Alien Voyager 2 :)
Alien Voyager 2 :)
Netrunner ::
Recimo da bi neka druga civilizacija živeča v sosednji galaxiji naredila sondo podobno Voyagerju 2 in jo poslala globoko v vesolje pred X leti oz stoletji....
Pa recimo da bi ta sonda zašla v naš sistem relativno blizu našega planeta... Bi lahko mi "zemljani" lahko kaj naredili glede tega? Če sonda oddaja kakšne signale bi jih sigurno ulovili, vendar smo sposobni tako sondo dejansko zajeti ?
Pa recimo da bi ta sonda zašla v naš sistem relativno blizu našega planeta... Bi lahko mi "zemljani" lahko kaj naredili glede tega? Če sonda oddaja kakšne signale bi jih sigurno ulovili, vendar smo sposobni tako sondo dejansko zajeti ?
vostok_1 ::
Čudno mi je, da folk stavi na pošiljanje RF signalov, ko pa že po kakem svetlobnem letu postanejo zgolj nezaznavna motnja v background šumu vesolja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Na svidenje, Pluton, pozdravljen Kuiperjev pas (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 27081 (21786) | bMozart |
» | Philae pristal in začel delatiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 20528 (14985) | SuperVeloce |
» | Uradno: Voyager 1 je zapustil Osončje! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 47174 (41667) | CaqKa |
» | Kje neki je Voyager 1? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 84670 (75087) | jest10 |
» | laserski pogon, ki pospešuje drug laserski pogon, ki pospešuje naslednjega... (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 9863 (8153) | gzibret |