» »

Microsoft kupil Acompli

Microsoft kupil Acompli

Microsoft - Microsoft je potrdil, kar so s prehitro objavo brez vsebine, a z zgovornim naslovom, nenamerno razkrili že prejšnji teden. Kupili so mlado podjetje Acompli, ki izdeluje mobilnega odjemalca za e-pošto za iOS in Android. O ceni uradnih podatkov ni, naj pa bi se gibala okrog 200 milijonov dolarjev.

Podjetje Acompli, ki razvija istoimensko aplikacijo, so veterani iz podjetij Zimbra in VMware ustanovili aprila letos, sam razvoj od ideje pa je trajal še leto dlje. Hitro so nabrali več kot sedem milijonov dolarjev angelskega denarja in razvili aplikacijo, ki se je izstrelila med prvo deseterico najpogosteje uporabljenih aplikacij iz področja storilnosti.

Acompli je namenjena lažjemu upravljanju z elektronsko pošto in urejanju opravil. Sestavljajo jo zavihki koledar, datoteke in ljudje, ki jih združuje odjemalec za elektronsko pošto, v katerem Acompli sporočila prikazuje po prioriteti. Gre za nekaj podobnega, kot je Googlov Inbox ali IBM-ov Verse, zato je hitra Microsoftova reakcija razumljiva. Čeprav že dolgo niso več omejeni le na lasten ekosistem, je Microsoftu manjkal dober e-poštni odjemalec za Android in iOS. Tega so si sedaj kupili z Acomplijem, ki je zanimiv tudi za poslovni svet, ker podpira Exchange. Kam točno bo Microsoft umestil Acompli, se še ugiba. Najverjetneje ga bodo spravili pod Office 365, kamor se je preselila tudi ekipa za OneDrive.

5 komentarjev

matejm1994 ::

Mission acompli :)

DaKiller ::

Podobno zadevo je razvilo tudi slovensko znanje https://www.4thoffice.com

knesz ::

Vem da odpiram staro temo, ampak mislim da je rezultat tega nakupa v teh dneh (še) en Android mail klient - Outlook.
Lepo dela z Google računi ter IMAP, za Exchange ne vem, ker ne uporabljam. Vseeno bo pa potrebno še kar nekaj dela, da bodo zagotovili stabilnost v rangu AquaMail.

GTX970 ::

Nista K-@ Mail Pro (k10)/profimail odjemalca smetana na torti ?

knesz ::

GTX970 je izjavil:

Nista K-@ Mail Pro (k10)/profimail odjemalca smetana na torti ?

Ne vem, kupil sem praktično vse kliente, vendar tako meni, kot vsem sodelavcem še najbolj odgovarja AquaMail. Ima sicer eno večjio pomankljivost, PGP, ampak menda je tudi to na spisku.
Outlook je pa zanimiv, imam trenutno nameščenega od izida in deluje solidno. Ima Focused Inbox opcijo, Scheduled mail, integracija koledarjev in oblakov (OneDrive, Dropbox, Box).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uradno: ugašanje aplikacij v iOS ne vpliva na avtonomijo

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
138302 (6113) cegu
»

Apple popravil varnostno površnost v iOS, Mac OS X še nezakrpan (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5024019 (17908) BigWhale
»

Deutsche Telekom razvija na prisluškovanje imun telefon

Oddelek: Novice / Zasebnost
229859 (5755) poweroff
»

Apple WWDC: Mac in OS X (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
6820292 (17404) modicr
»

Apple izdal iOS 5, iTunes 5, iCloud in Mac OS X 10.7.2

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
2711580 (9351) MrStein

Več podobnih tem