» »

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

««
17 / 35
»»

Thomas ::

Rutan,

Dobesedna razlaga Noeta torej ne drži?

:\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sid Izprijeni ::

Ja Rutan,

Saj to o morali se strinjam s tabo. Vsaj načelno, če že ne v podrobnostih.

Pa vendarle me to z Noetom še kar matra.

Veš ti kako pametno razlago?
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Valery ::

Thomas:
Dobesedna razlaga Noeta torej ne drži?

Ne razumem, zakaj tako misliš? Kaj naj ne bi držalo v zvezi z Noetom? Postavi konkretno vprašanje, da ti konkretno lahko odgovorim, če ti bom lahko.
_
Sid Izprijeni:
Pa vendarle me to z Noetom še kar matra.
Veš ti kako pametno razlago?

Prosim, bodi tudi ti konkreten, ker ne vem natančno, kaj te muči glede potopa.

_Glede kengurujev pa:
V Noetovem času Zemlja še ni bila razdeljena na kontinente. Noe je imel tri sinove (v potopu je bila rešena 8-članska družina: Noe, njegova žena, trije sinovi in njihove žene). Enemu od sinov je bilo ime Sem. Sem je po potopu dobil sina Arama, Aram Heberja, Heber pa Pelega. V SP piše, da se je zemlja razdelila v času Pelega, in da je dobil ime, ki je razlagalo razdelitev zemlje:
"A Heberju se rodita dva sina, enemu je ime Peleg, KER JE BILA V DNEH NJEGOVIH RAZDELJENA ZEMLJA..." (1. Mojzesova knjiga 10:25)
Če danes pogledamo na atlas, vidimo, da se desni obris J. Amerike zelo ujema z levim delom Afrike. Če bi ju zložili skupaj, bi videli celoto, ki se kar precej ujema. Neujemanje S. Amerike pa si lahko razlagamo s potopitvijo delov kopnega. Bog je vsekakor pustil nekaj sledi, da bi lahko verjeli.
Ker je prišlo do ODCEPITVE ZEMLJE po potopu, si ni težko predstavljati naseljenost kontinentov s človeškim in živalskim rodom.

Lep pozdrav!

Torej tudi geologija je za vas brezvezna veda?

Sid Izprijeni ::

@Rutan

Tale geologija ne steroidih je pa res megla.

Med Afriko in J Ameriko je tam, kjer sta se nekoč tiščali skupaj kakih 5000 km + še kaj zraven. Če naj bi bila Zemlja stara borih par tisoč let, bi po Vesoljnem potopu morala kontinenta iti narazen več kot 1 km na leto. Kar bi zneslo kake slabe 4 m na dan.

Ma to ti je svetlobna hitrost za kontinente! Pa sploh ker je že vsaj nekaj stoletij precej jasno, da se kontinenta letno definitivno ne odmakneta več kot smo prej izračunali kao neko dnevno dozo odmika. Torej sta prej morala prav glisirati.

Tole je skregano s fiziko.

No, v zvezi z Noetom me pa zanima tole.

Kako mu je uspelo zbasati v ladjo, ki je merila 300 x 50 x 30 komolcev vse živali + hrano zanje? Kako je bila ob zagotovljena genetska raznolikost vrst, ki je pogoj za potomstvo, glede na to, da je bila vsaka vrsta, razen človeka, omejena zgolj na en par?

:)
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

EjTi ::

Rutan je pomoje neki možgane omenjou: Kako bi evolucija razvila takšne možgane, ki jih še sploh nismo sposobni 100% uporabiti?
- Ke si to slišou? 100% jih ne moremo na enkat uporablat. To je recimo da z levo roko rišeš, z desno pišeš, v glavi računaš in še tečeš med ovirami, in se zraven še pogovarjaš. V možganih je tudi spomin.

.:joco:. ::

Rutan -> Zanimivo, zakaj potem imamo toliko ledvic, če jih ne uporabljamo 100%. Ali pa jeter. Ali ti svojo levo roko uporabljaš 100% ? Zdajle? Ves čas?

Rutan, Business in podobni, mal se zamislite kaj govorite,... SP je lepa zgodbica, ki ima mogoče kakšen lik, ki je dejansko živel (Iesus) in kak dogodek, ki se je dejansko zgodil (Judi pod Egipčani, selitev...), ampak vse ostalo je pa bull shit. Ste brali Homerja? Tako so takrat pisali, pač. Nekaj resnice, zavite v polivinil iz samih čudežev, bogov, zmajev in ne vem česa še. Tudi Homerja bi se dalo razlagati kot SP, samo pač ni toliko budal s toliko denarja, ki bi to počeli. Waste of time! :\
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Crimson_Shadow ::

Uh, če pa je to res, je človeštvo res živelo skupaj z dinozavri in to v že pred 200 milijoni let?

Kako mu je uspelo zbasati v ladjo, ki je merila 300 x 50 x 30 komolcev vse živali + hrano zanje? Kako je bila ob zagotovljena genetska raznolikost vrst, ki je pogoj za potomstvo, glede na to, da je bila vsaka vrsta, razen človeka, omejena zgolj na en par?

Kakšna je bila mera komolca, ne vem. Sveto pismo pravi, da so bili ljudje v tistem času velikani. Po moji logiki so tako tudi komolci morali biti daljši. Tudi kasneje so po zapisu SP bili velikani: "Og namreč, kralj basanski, je edini ostal od ostanka velikanov: glej, železna njegova postelja ni li še v Rabi sinov Amonovih? devet komolcev je dolga in štiri komolce široka, po moškem komolcu." (5. Mojz 3:11) Za Noetov čas pa ni zapisana bolj natančna višina ljudi, razen, da so bili velikani. Mogoče so bili višji od Oga?

Zagotovljena genetska raznolikost:
Božji načrt, Božje delo, Božji uspeh.

glede na to, da je bila vsaka vrsta, razen človeka, omejena zgolj na en par?

Od čistih živali 7 parov, od nečistih živali 1 par, 4 pari ljudi: Noe z ženo, 3 sinovi z ženami.

Kako najti Boga skozi znanost? Skozi iskanje lepote njegovih čudovitih del in iskanje ljubezni. Brskajte po lepoti. Fizika, kemija in druge vede bi morale človeku odkriti, kako čudovit je Stvarnik, ne pa da ga ni.
Kako so nastali fizikalni zakoni? So zakoni posledica slučaja, ali je slučaj posledica zakona. Če je zakon posledica slučaja, kaj je potem povzročilo slučaj. Če je nekaj povzročilo, da je nastalo, je moralo imeti neko SILO. Ali sila nima zakona? Seveda ga ima. Tako pridemo do zaključka, da je bil prvi ZAKON. Zakon pa je v Bogu.

Imam delo, pa vas za nekaj časa zapuščam. Lepo se imejte!

Rutan,

Ocena odgovora - nezadostno.

Oziroma tako slabo, da se sploh ni vredno ukvarjati s tem. Še narobe ni.

;)

Eschelon ::

[Vprašanje, katerega odgovor se da razkriti s preprostim telefnoskim klicem -OwcA] Zarad takih [prepričanj] pol pride do svetih vojn in podobnih izrojenih konceptov. Za zjokat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Odprite stran: Creation Science!

free ::

Jasno je naslednje: če je zemlja stara nekaj tisoč let namesto nekaj miljonov let, so se morali kontinenti gibati dosti hitreje v preteklosti.

No, čeprav si težko predstavljamo nekaj, kar se ne dogaja iz dneva v dan, to ni tako nemogoče. Če je res zgodovina planeta bila dosti bolj pogosta s katastrofami (Noetov potop je tipični primer opisa velikanske katastrofe), kot se je v geologiji v gavnem mislilo do devetdesetih let, se je v zemeljski preteklosti lahko dogajalo marsikaj, kar presega našo sedanjo znanstveno domišljijo. Od devetdesetih let naprej so trendi v geologiji dosti bolj naklonjeni katastrofičnim razlagam zemeljske preteklosti kot včasih, čeprav ni nujno, da geologi to povezujejo z Noetovim potopom.

Obstajajo dobri dokazi, da so se v preteklosti zemlje dogajale katastrofe in sunkoviti, hitri dogodki gromozanskih razsežnosti. Obstajajo sledovi gromozanskih valov, ki nastajajo ob močnih tokovih. Prav tako obstajajo tako imenovane geološke vrzeli (nekatere plasti na velikih področjih zemlje manjkajo - 60 miljonov zgodovine po klasični skali, ali pa 100 miljonov, preprosto ni v geoločkem stolpcu). Hitrost erozije v rečnih dolinah in kanjonih, ter hitrost dviogovanja gora daje izračune, da bi se take zadeve lahko dogajale le nekaj deset tisoč let. Odvisno je od marsikaterih predpostavk - ali so se gore v preteklosti dvigale hitreje kot danes ali počasneje? Če so se hitreje, se čas njihovega nastanka približa.

V geološkem stolpcu tudi manjkajo sledovi preteklih erozij in gora - v stotinah miljonov let bi moralo biti stotine Grand Canyonov, zerodiranih in spet zasutih in drugače "preerodiranih" itd. a v skorji zemlje najdemo praktično povsod le urejeno naložene plasti namesto sledov davnih dolin in gora in kanjonov, ki bi jih moralo biti mnogo.

Geologija skriva v sebi mnoge zelo zanimive izsledke, ki so v zadnjih desetih letih bolj upoštevani kot prej in v geologiji se da zaznati splošen trend h katastrofističnim pojasnitvam (tudi pri teorijah o izumrtju nekaterih skupin, denimo dinozavrov, so se geologi začeli dosti bolj nagibati k katastrofističnim pojasnitvam - spremembe temperature, zgolj naravna selekcija itd niso več tako sprejemljive teorije za izumrtja, sedaj se bolj govori o meteoritih, ali o kakih globalnih geoloških spremembah).

Glede premikanja kontinentov - pred petdesetimi leti je ta teorija med geologi zbujala v glavnem velik posmeh, kljub očitni podobi kontinentov in dejstvu, da pašejo skupaj. Takrat pač ta teorija ni bila moderna - verjetno je tudi repveč spominjala na katastrofistične razlage. Vse kaže, da je predsodek do svetopisemskih katastrofistov v geološki skupnosti v glavnini dvajsetega stoletja zaprl vrata do nekaterih zelo zanimivih teorij - gradualizem (postopno nalaganje plasti skozi miljone let) je bil dogma - kdor jo je skušal spodbijati, mu niso niti podrazno objavili članka.

In tako to v znanosti gre, prijatelji. Dogmatizem in cenzura sta v znanosti na dosti bolj finih nivojih, kot je bilo to v primeru srednjeveške cerkveno-arostiteljanske ozkomiselnosti. Hvala bogu, danes znanstvenikov s heretičnimi idejami ne kurijo, so pa podvrženi medijskem linču, ne-dostopu do objavljanja člankov in norčevanju.

Kriejšn sajns ni noben sajns. Pa tudi odgovora na to, kako je iztekla slana voda iz Bajkala tam ni.

Če bi pa jemali SP alegorično, tako kot velike krščanske cerkve ga - potem so vaše sekte brezveze.

:|

Sorry, ampak opazil sem, da od takrat, ko sem začel pisati odgovor pred 10 minutami in do sedaj, so že 3 novi odgovori.

Ne me narobe razumet, debata je vsekakor zelo zanimiva, toda: kje ljudje jemljete čas?? Jaz bi več sodeloval ampak ne folgam slediti, ker nima časa.

No, glede Homerja in Svetega Pisma - tega dvojega se žal ne da primerjati. Za mnoge zgodovinske in geografske podatke Svetega PIsma (predvsem govorim o Stari Zavezi, kjer je tega neprimerno več) je bilo odkritih mnogo arheoloških dokaznih potrditev, kar poštenemu umu kaže na nenavadno zanesljivost SZ spisov (drugi antični spisi [egipčanski, babilonski itd] in opisi kakih bitk itd. so imeli predvsem namen poveličevati vsemogočnost in pamet tistega kralja, ki je dal tisto napisati, pri SP pa Izraelci pogosto pišejo o lastnih napakah in izgubah popolnoma pošteno - to je bilo v spisih drugih dežel neobstoječe).

free,

Katastrofa, ko je padel meteorit na Yucatan, je bila malenkost v primerjavi s potopom visokim 8 ali 9 kilometrov.

Današnji katastrofizem v geologiji ne predvideva takih katastrof - že milijarde let ne več. Sploh pa - od kod toliko vode.

Potopljene celine ala Atlantida - so popolnoma nerealna zadeva.

A lahko daš kakšen link za tvojo trditev, da ima geologija kakšne večje težave pri razlagi česarkoli?

Thomas,

res je velik del tako imenovane kreacionistične znanosti slabe ali pa zelo sumljive. Kdor se s temo evolucija-stvarjenje vsaj malo bolj poglobljeno ukvarja, naleti na mnogo "junka" na obeh straneh, a na kreacionistični strani na žalost več.

A odkril sem, na obeh straneh obstaja tudi kvlaitetna in poštena znanost; vendar je le-te na strani evolucije dosti več na razpolago zaradi jasnih razlogov - evoluciji že vnaprej predanih raziskovalcev je neprimerno več kot tistih, ki evoluciji niso predani. In od tistih, ki evoluciji niso predani, jih mnogo ne piše ali javno izraža mnenja, da ne verujejo v evolucinostično pojasnitev živlejnja in sploh vsega. Se bojijo težav na delovnem mestu in marsičesa drugega.

Tukaj sem sedaj na hitro izbrskal en članek na temo, ki sem jo zgoraj omenil, geološke vrzeli. Prosim te, odprto preberi, brez vnaprejšnjih predsodkov do kreacionizma. Prepričan sem, da je to kvaliteten kreacionizem:

http://www.grisda.org/origins/15075.htm

Še kaki link sledi v prihodnje, moram jih spet najti.

Smešna in tipična stran. Z eno besedo kreacionistična.

Zakaj?

Bori se proti takoimenovanemu slamnatemu možu. Naj bi bil hud problem za geologijo, če manjka 100 milijonov let usedlin.

Ampak seveda ni. Celo mora manjkati sem in tja!

Na dnu morja se odlaga 100 milijonov let blato. Potem se morsko dno (počasi) dvigne in dno postane kopno. Erozija odnaša 20 milijonov let zgornje usedline in jih odnese za recimo 50 milijonov. Potem se pobočje spet potopi na dno morja in nalagajo se usedline.

Vmes manjka za 70 milijonov let usedlin. No big deal - jasno in logično, kreacionistične teorije pa - milo rečeno - odveč.

Tarzan ::

To sem hotel, da bo kdo od "pametnih" ven potegnil, da je bilo včasih kopno združeno. To sem hotel zato, ker so prej na ves glas razglašali, kako mlada je zemlja v resnici.
Res je prvotno je bilo kopno v enem kosu, ena celina se je imenovala pangea. Na to zadevo so pritiskale ogromne sile, ki so jo raztrgale in jo še vedno porivajo v različne smeri. Vseeno te sile niso take, da bi se kontinenti gibali hitreje kot ribe plavajo ;) .

ajaj, preveč se zapletate, da bi vas kdo jemal resno.

citat iz freejeve strani:

> Some of these rates are obviously staggering; the Yellow River could peneplain [flatten out] an area with the average height that of Everest in 10 million years.

Ja. Če se ne bi Himalaja še naprej dvigala. Pa se! Kot posledica gubanja plošč, kjer se Indija tišči v Azijo.

Tišči se pa zato, ker jo tja poriva tok lave, ki je bil v preteklosti odgovoren za približanje indijske plošče in za Deccanski vulkanski izbruh dobrih 60 milijonov let nazaj.

Spet v bistvu slamnati mož. Predpostavlja se negibnost Himalaje - vendar to NI predpostavka geologije. Kreacionizma pa ja.

Noben del kopnega ni popolnoma pri miru. Vse skupaj "plava" na tekočem spodnjem sloju, z visoko viskoznostjo. Vsaj jaz mislim, da je tako, verjetno se motim:8) .

Thomas, preberi članek do konca, spodaj imaš odgovore na vprašanja.

Erozija ne deluje tako, da preprosto odnese eno plast in potem spet dalje deluje sedimantacija in se nič ne pozna. Erozija deluje bolj neurejeno, manj uniformno glede na površino.

V članku so citirani pomembni geologi, ki so oopozarjali na ta problem in ne vidijo res ralnih rešitev. Oprosti, ampak tvoja rešitev mi deluje zelo simplistično. Z zanikanjem problema ne odpravimo.

Glede možnosti hitrih geoloških dogodkov je en članek na tej isti strani:

http://www.grisda.org/origins/11090.htm

Čakaj Thomas!

Zgornji citat nikjer ne govori, da se Himalaja ne dviga oz. da je na kakršen koli način statična. Z primerjavo večkratne višine everesta le podaja veliko hitrost erozije Yellow Riverja!!

Igrajmo pošteno.

> Vse skupaj "plava" na tekočem spodnjem sloju, z visoko viskoznostjo.

Točno tako je.

free,

Ma se mi ne ljubi. Če se hočeš poglabljati v geologijo, maš ogromno dobrih edu linkov.

Za namen tegale foruma, je bila moja razlaga - odlična!

:D

> the Yellow River could peneplain [flatten out] an area with the average height that of Everest in 10 million years.

No it couldn't! Since the Everest (still) rise.

8-)

Pošteno?

Citat ne govori o Everestu, temveč jemlje višino everesta le za predstavo glede hitrosti erozije reke!! Nima zveze z Everestom.

S čim pa ima potem zvezo?

Jasno da reka odnaša ogromne količine materiala. Ampak to je navadna geologija.

Če ni insuniacije, da "gore ne morejo biti tako stare, kot trdijo evolucionisti" - kaj potem počne kreacionizem tu? Kakšen je sploh njegov point, razen da se strinja z geologijo?

Samo če se strinja - potem kreacionizma ni.

Glavna tema tega članka so geološke vrzeli in nivoji erozije v primerjavi z lastnostmi geološkega stolpca.

Hitrosti erozije mnogih velikih rek in tudi drugih dejavnikov so tako velike, da bi že v nekaj miljonih let zerodirale i "zradirale" celotne celine. V zemeljskih plasteh bi morali biti vidni vsaj mnogi nekdanji "Grand Canyoni" in doline, ki bi zarezale skozi celotni geološki stolpec in še globlje, ki bi jih v vseh teh stotinah miljonih let zerodirale reke. Pa jih praktično ni.

To je poanta zgornjega stavka. Erozija bi v mnogih miljonih letih naredila drastične sledove v zemeljski skorji.

Hitrost dviganja Himalaje in Alp in njihova mladost je drugo vprašanje, sicer tudi zanimivo. Toda dovolj za danes, zunaj je lep dan...

Lep pozdrav:)

> Erozija bi v mnogih miljonih letih naredila drastične sledove v zemeljski skorji.

A fjordi zate niso drastični?

No, še eno...

Vsekakor, Fjordi so drastični, a fjordi so na površini zemlje. A govoril sem o zemeljski skorji - sledove takih pojavov bi morali najti v skorji, torej pod zemljo, v geološkem zapisu daljne zgodovine zemlje.

Sid - Noetova Barka. A se ti ljubi pozorno prebrati en link? Tudi tebe prosim, da bereš brez predsodkov. Če je SP navdihnjeno, potem lahko vsaj odprto dovoljuješ možnost, da se je potop zgodil, ali ne?

http://www.creation-science-prophecy.co...

Še o avtorju, kako je postal kreacionist:

http://www.creation-science-prophecy.co...

EjTi ::

free: Ne vem, kako si ti erozijo rek predstavljaš? Da se ves material, ki se premakne na izviru tudi prenese do morja? Stvari se sproti odlagajo na bregovih reke, zato v izliv pride samo del materiala. Nisem prebral linka, ki si ga dal, tako da ne vem, kaj tam točno piše. Lahko da je kkšn bil preveč pametn pa je gledou koliko materiala se odnaša na delu, kjer ga voda največ odnese in je malo naplavin iz zgornjega dela reke. Pa pozabljaš da se struga s časom spreminja - zato lahko odnaša več po površini in zaradi tega ne nastane kanjon.

Business ::

Free. Napravil si si delo:) Zdaj boš potreboval dodaten čas.

Glej pomoč pride, ko več neveš kako naprej. Bogu hvala!
Zdaj pa še bo zanimivo!

:D Bomo še kar spremljali. :D

LP
Business

Business ::

Rutan:
Če bi se jaz spustil v delitev kontinentov, o tem ne bi znal dosti. Žal je o tem premalo podatkov v SP. :)

Več glav pa več ve!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Business ()

"Deljenje zemlje" v SP se ne nanaša na delitev celin, pač pa na deljenje zemlje za obdelovanje. Kar so počeli vsakih nekaj desetletij.

Izzy ::

Pozdravljeni!

Sam sem bil večino svojega življenja evolucionist. Večino nas se sploh ne zaveda, koliko problemov ima teorija evolucije pri razlagi dejanskega stanja v svetu, arheologiji, geologiji, itd.

Se strinjam, kar je hotel povedati free. V resnici popolnega geološkega stolpca, kakršnega najdemo v učbenikih, nikjer na svetu v naravi ni. Ali ni to čudno, če bi teorija evolucije resnično držala?

Na primer v zelo znanem Grand Canyonu manjka kar nekaj geoloških plasti (več kot 100 milijonov let). Kako je možno, da v določenih primerih npr. ni plasti mezozoika, ali drugih (večmilijonskih) plasti? In ko pogledamo to stvar v naravi, ni nobene stvari, ki bi nam kazala, da bi bila nekajmilijonska luknja kar izbrisana. Plasti so enostavno naložene ena na drugo.

Geološki stolpec v učbenikih ni geološki stolpec, ki ga vidimo v naravi. V naravi vidimo, da nekaterih večmilijonskih plasti ni (po teoriji evolucije). Po teoriji evolucije bi morali najti vsaj nekaj popolnih geoloških stolpcev, a teh ni. Torej potrebujemo na podlagi dejstev, ki jih vidimo v naravi, neko boljšo pojasnitev od te, ki nam jo ponuja teorija evolucije.

To je zaenkrat samo ena izmed večih večjih problemov teorije evolucije - geološki stolpec.

Lep pozdrav!

Očitno imaš (tudi ti) težave s predstavo.

Kako naj bi kar vse plasti povsod bile? Od kod se bodo pa nalagale?

V resnici erozija nekje pobira in drugje odlaga, vmes se pa to (naprimer z dvigom plošče, ki se nariva na drugo) spremeni.

Tako nastane manjkajoči del geološkega stolpca.

Logično in razmeroma preprosto za razumet.

krneki0001 ::

Če je šla pangea na hitro narazen je lahko na hitro zrinla tut več plasti nbekam stran a se vam ne zdi. Tko se je pač kej zgubil. Preprosto.

SP je knjiga pravljic za otroke - ne pa knjiga o zgodovini, ker večino stvari tm not je rekla - kazala. Nekaj jih drži nekaj ne, kar pomeni samo to da ni ničemur za verjet.

LP
Nebivedu

Izzy ::

Problem se ravno nahaja v tvojem vprašanju:
Kako naj bi kar vse plasti povsod bile?

Dejstvo v naravi je tako, da vseh plasti NIKJER ni. To je problem. Obstajati bi moral vsaj en takšen primer. Pa ga ni. Vse plasti skupaj so samo v učbenikih. O luknjah se v njih (v glavnem) ne govori.

Logika nam govori, da bi moralo biti v nekajmilijonskem času vsaj nekaj sledu o tem času in njeni plasti.

Če bi bila erozija resnično odgovor na ta problem, kako to, da je pobrala (v nekaterih primerih) ravno eno manjkajočo plast. Nič več in nič manj. Geološki stolpec je očitno moral nastati nekako drugače kot nam to govori teorija evolucije.

Lep pozdrav!

Crimson_Shadow ::

Druga, bolj fantastična, ideja pa je, da so se naši predniki (opice 8-O) že v pradavnini obmetavali z atomskim orožjem.

Tudi zaradi tega lahko manjkajo geloške plasti. Sicer pa, kako bi pojasnili kristalizirane (stekleno) plasti, ki so jih našli po celem planetu? Geologom sploh ni jasno kako bi taka plast nastala. Možnost je samo padec meteorja, kometa, ali pa atomska bomba. Zanimivo pa je, da v okolici teh steklenih plasti ni nobenih znakov padca izvenzemeljskega telesa. Ker pa je ideja da bi že v davnini nekdo uporabljali atomsko orožje (Kar bi nakazalovalo uporabo visoke tehnologije) v temeljnem nasprotju z teorijo evolucije, se tudi tega ne upošteva. Tako pa nekateri raje iščejo drugačno razlago za kristalizacijo kamnin.

Po moje se zgodovina ponavlja in da enkrat je že bila atomska vojna na tem planetu. To po malem opisujeta že ep o gilgamešu in mahabharata, ko opisujeta orožje, ki je tako močno, da celo državo spravi v prah in od mogočnih vojakov ostane samo pepel in v mahabharati so to orožje že preiskusili na neciviliziranih lopovih, ki so ogrožali njihovo državo. Ep o gilgamešu pa še opisuje polja po katerih gre gilgameš lahko samo v posebni obleki skozi, ker drugače bi umrl (bi ga skurila visoka radioaktivnost) po prehodu polja je moral to obleko odvreči in jo skurit. Gilgameš je tudi videl iz doline na vrh hriba z neko napravo - daljnogled.
In vse to 5000 let nazaj.

LP
Nebivedu

P.S. tega pa ni nič opisanega v SP, samo po moje je bil vesoljni potop posledica jedrskega orožja, ko je bila ena celina uničena in potopljena - od tod mit o atlantidi.

Izzy, kaj ima evolucija skupnega z usedlinami? Tu ne govorimo o eroziji ampak evoluciji?

Tisto, kar ti praviš da so težave "evolucije", pa to sploh niso.

Da smo se obmetavali z atomskimi bombami, pa tudi ne verjamem>:D . Pomoje je tista plast iz časa, ko so izumrli dinozavri in so posledica udarca meteorja ali asteroida.

Zakaj bi pa moral biti lih asteroid al pa meteor, sej bi čist lahko bla atomska bomba.

Temeljna predpostavka evolucije je, da so pretekla izredno dolga obdobja v zgodovini zemlje. Čas je glavni faktor, ki dovoljuje evolucionistom, da si sploh drznejo misliti, da bi lahko same od sebe, čisto po slepem naključju, nastale take stvari kot so lilije, pavov rep in človek.

Geološke plasti pa so zapis zemeljske zgodovine, in ta zapis nam lahko govori v prid ali pa proti predpostavkam evolucije. Moramo pač pošteno pogledati, kaj geološki dokazi "govorijo" o pretečenem času v preteklosti.

> Zakaj bi pa moral biti lih asteroid al pa meteor, sej bi čist lahko bla atomska bomba.

Ker če bi kdaj padale atomske bombe, bi mi odkopali tudi kakšne gedora ključe in železobeton.

Ker če so se ohranile kosti dinozavrov, bi se tudi kaj takega.

Pa tega ni.

free,

Ostani on topic, če sploh še gre.

Thomas al pa kako naprednejše orožje, ki bi uničilo vse kar je človek uporabljal. Vodikova bomba al pakej še močnejšega, kjer gedore tut podrazno nebi ostale cele.

LP
Nebivedu

A dinozavrove (dimetrodontove, ichtiostegine ...) kosti pa?

Barakuda1 ::

Ruta, motorolca, Business in ostali

a mi lahko pojasnite

zakaj se tako vstrajno izmikate odgovorom na neprijatne vprašanja

recimo, tistega

kako si predstavljate, da boste šli v nebesa, ko pa je število omejeno na 144.000 osebkov, glede na to da so imele veliko več zaslug za "dobrega boga" od vas, že Mojzesov horde morilcev.

Sicer, pa v kratkem pripravljam še nekaj neprijetnih vprašanj. Upam, da se ne boste spet užaljeno potuhnili, ali pa vprašanje ( ki vam je neprijetno), preprosto ignorirali.

barakuda

Oprosti!
Ni bilo ignoriranje. Le pomanjkanje časa. Trenutno nisem na tekočem, o čem razpravljate, ker se ukvarjam z drugimi posli.
Dobro, da si vprašanje znova zastavil, ker je zelo dobro.
V SP nikjer in absolutno nikjer ne piše, da bodo v nebesih SAMO 144 000. Razodetje 7:15 piše: "Potem sem videl, in glej: Velika množica, ki je NIHČE NI MOGEL SEŠTETI...stoječe pred prestolom..." Če jih ni mogel nihče sešteti, pomeni, da ne moremo govoriti o natančnem številu, in da ta velika množica daleč presega število 144 000.
Kje je prestol? V nebesih. Torej so ti, ki so pred prestolom, in jih nihče ne more prešteti, v nebesih. Da so to res Zemljani, ne pa angeli, vemo zato, ker v nadaljevanju piše, da so prišli iz velike stiske (14. vrsta). Vemo pa, da je stiska na Zemlji. Pa še eno besedilo dokazuje, da so to Zemljani: "... in so oprali oblačila svoja in jih pobelili v krvi Jagnjetovi." (tudi 14. vrsta) Kaj pomeni oprati svoja oblačila in jih pobeliti v Jagnjetovi krvi? To, da Jezusova žrtev očisti naša od grehov omadeževana "oblačila". Jezus pa ni umrl za angele, temveč za nas, ker smo mi grešili. V 15. vrsti zopet govori, da bodo ti pred prestolom.

Še to! Vprašanje ni bilo neprijetno. Prav prijetno je bilo. Ne obljubljam, da bom znala na vsa odgovoriti. Normalno pa je, da si želim, da bi lahko. Samo pusti še nekaj vprašanj za jutri, da ne bo preveč naenkrat. Saj veš, čas!
««
17 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
454069 (3031) Saladin
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

928599 (6611) Thomas
»

Ubijane v verskih knjigah...

192519 (2181) Barakuda1
»

Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
649178 (8074) Valery
»

Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
585833 (4956) Thomas

Več podobnih tem