» »

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

««
12 / 35
»»

Thomas ::

V 4 milijardah let se ni premešala samo zemeljska skorja - kar bi spravilo koncentracijo meteoritskega niklja na 1/1000 od 2.x% - pač pa še precej več.

Subdukcija plošč pod kontinente, je recimo zapeljala Alpe pod sredo afriške plošče in nazaj v zadnjih 10% zemeljske zgodovine.

Nikelj - kot vsi drugi elementi - špilajo.

Kreationisti pa vlečejo takele na plano ja. Mladost Zemlje dokazujejo recimo s tem, da bi moral v tolikem času uiti že ves zemeljski plin. Brez kredibilnih izračunov seveda.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Business ::

Barakuda:

a najprej me vzvišano in naduto pomiluješ, mi kvasiš kako še nisem deležen božje milosti tako kot ti in tebi podobni, ter da boste molili zame, da bom spoznal to kar ste vi že.....ggggggggrrrrrrrr
jasno v prijazni obliki preoblečenega volka v jagnje

Kdaj sem kaj takega omenil?
:\

Barakuda1 ::

Business

ti sicer zavito v lep papir, kar sem ti tudi takoj povedal, motorolca pa kar dobesedno.

Vsebinskih razlik med prispevkom tebe, Rutana in motorilce pravzaprav ni.

Ker pa si bil pač ti prvi, ki je pričel s tem kdo naj se umiri, sem pač tebi prvemu odgovoril...lahko pa bi isto rekel tud motorolci....ne bi bilo velike razlike, oziroma nobene:)

zadovoljn z odgovorom, al moram poiskat tvoje citate, da ti dokažem, na čem je temeljil moj prjšnji poust;)

Thomas:
Kaj pa lahko ti veš za nekaj milijard let nazaj, ko pa se ne spomniš niti ko si bil 1 leto star?
pa da rečem še kaj pa lahko vedo znanstveniki za milijardo let nazaj?
Ne vejo dokazat nič kar je staro več kot 6000 let. Tudi znanost ne obstaja več kot 6000 let. Govoriti o milijardah let je nesmiselno in neutemeljeno z nikakršnimi dokazi. Vse to so domneve, ki pa nimajo osnove. Znanstveniki pa če se še tako trudijo ne morejo z nikakršnimi meritvami z nikakršnimi računi priti dalje kot do 6000 let.Kakršne koli meritve starosti kamnin se ne obnesejo, ker nimajo osnovne točke merjenja. No razen če so izumili časovni stroj:D .

Ahhhhh!:'(

Barakuda1:
Brez zamere!

Business,

Določanje starosti Zemlje je preprostejše kot se zdi. Vemo, kako in kako hitro razpadajo kakšni radioaktivni elementi. Vemo kaj nastane ob eksploziji supernov in vemo kako se potem spreminja delež urana 235, urana 238, radona ... potem je treba rešiti samo še sistem enačb.

To ni težko.

Sid Izprijeni ::

Business.

A še nisi slišu za razpolovne dobe? :\
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Valery ::

Business: Saj je samo forum v katerem vsak pove svoje mnenje. Ne se jezit...

Odgovor:
Res je tako. Popolnoma se strinjam s tem. Nobenega razloga ni, da kristjan ne bi spoštoval tiste, ki imajo drugačno mnenje. Tudi Bog nas ima kljub temu, da se naše misli velikokrat ne ujemajo z njegovimi, vse zelo rad. Če želimo biti Bogu podobni, moramo tudi mi ljubiti drugače misleče. To pa ne pomeni, da ne bi smeli dati priložnosti, da drugi slišijo, kar smo spoznali. Povedati nekomu, do kašnega razveseljivega spoznanja si prišel, ne pomeni biti vzvišen nad drugimi, kakor nekateri sodijo. Kaj takega ne sme biti v srcu kristjana. Če ljubiš ČLOVEKA, ne boš imel težnje in želje, da bi se povzdigoval nad njim in tudi nimaš občutka, da si kaj več. Imaš samo radost v srcu, ki bi jo RAD PODELIL Z DRUGIMI.
Tudi pri ateistu se kristjan lahko nauči dobrega. Zato je tudi sam pripravljen ne le govoriti, ampak tudi poslušati, razmisliti o tem, kar pripelje do tega, da si ustvari stališče. Ni pa pri tem nobenega VIŠJI-NIŽJI. Le v naslednjih dveh primerih so razlike:
1. Ko si majhen v svojih očeh, si velik.
2. Ko si velik v svojih očeh, si mali.
Sveto pismo pravi: "Kdor misliš, da stojiš, pazi, da ne padeš!"

Thomas

Izračun starosti Zemlje nam daje tudi Zemljino izgubljanje geomagnetskega polja. LetA 1835 je to polje imelo 85,6x 10na21 A/m. Na temelju natančnega opazovanja tega procesa je zapažena zakonitost in ugotovljen čas polrazpadanja geomagnetskega polja od 1400 let. Tako imamo pred seboj geomagnetsko uro, ki se stalno opazuje že 1400 let, in na kateri lahko odčitavamo leta. Geomagnetska ura nas obvešča o rojstvu Zemlje. Pred 1400 leti je bilo to polje dvakrat močnejše kakor danes, pred 2800 leti štirikrat močnejše. Okrog 8000 let pred Kristusom bi moralo geomagnetsko polje iznašati 98 gausov, kar bi odgovarjalo magnetski ZVEZDI. Pred približno 52000 leti bi bila naša Zemlja v tem primeru ZVEZDA PULZAR (t.j zvezda, ki oddaja pulze radijskih valov v enakomernih presledkih). Mi pa vemo, da naša Zemlja ni bila nikoli ZVEZDA PULZAR, in da si je nemogoče zamisliti, da bi naš planet imel polje jakosti neke magnetske zvezde. Tako ostaja samo možnost, da je ZEMLJA MLADA, in da ji je pri njenem stvarjenju bilo kot zaščita pred nevarnostmi vesolja dano magnetsko polje, ki ima omejeno dejstvo in postopoma izgublja na jakosti.
Za rešitev tega problema (izgube magnetskega polja) pa ima rešitev sam Stvarnik v času drugega slavnega Jezusovega prihoda.
Jezus bo zanesljivo spet prišel. Prišel bo po svoje ljudstvo, da ga odpelje tja, kjer je on, v nebeške dvore. To je obljubil. Tudi v nebesih je življenje. Tam je VEČNO življenje. Tam je naš novi dom. Kdo si ne bi želel iti tja IN VIDETI NJEGA, KI JE NAŠ STVARNIK?

Rutan,

Radioaktivni elementi razpadajo s konstantno razpolovno dobo. Magnetno polje pa niha. Navzgor in navzdol.

Zato "merjenje" starosti Zemlje z magnetnim poljem ni smiselno. Z radioaktivnim razpadom pa.

Starost je 4,5 milijarde let.

Tele protestantske sekte - Adventisti in podobni - so dokaj podobni Islamskim fundamentalistom. Pa skrajnim Židom tudi. Hočejo nazaj v Srednji vek ali pa še v starejše čase.

Razpad RKC ne bi bil preveč dobra novica. Pomenil bi okrepitev krščanskega fundamentalizma, ki se v ZDA pa tudi v Evropi že pojavlja.

Crimson_Shadow ::

Tako striktno gledanje (s strani SP -- kreacija) na starost zemlje je neumestna. Trditev, da je zemlja stara le 8.000 - 10.000 let prav smešna. Znanost sama ima ogromno dokazov o "pravih" človeških kosteh, artefaktih pa še ogromno drugih stvareh (živali, rastline, kamni ..), ki naj bi bili stari tudi milijon ali več let, . Samo ne mi sedaj, Thomas, trditi da to ni res. Resnice o naši preteklosti pač ne poznamo. Znanost pa še vedno le špekulira z različnimi teorijami, tako o človeških prednikih kot o zemlji na splošno. Dokazati pa se teh teorij sploh ne da, ker so vedno najdejo protiargumenti!

Protiargumenti so kilavi.

Lastno neznanje ni "modrost, da je v glavnem vse nespoznavno".

Kvečjemu predsodek je, da naj bi bilo tako.

> Znanost pa še vedno le špekulira z različnimi teorijami, tako o človeških prednikih kot o zemlji na splošno. Dokazati pa se teh teorij sploh ne da, ker so vedno najdejo protiargumenti!

Nobene teorije, razen v zaprtih sistemih, ki jih popolnoma obvladamo, se ne da dokazati!

Pa vendar, v čem je smisel raznih znanstvenih teorij?

Smisel je ta, da na osnovi opažanj skušajo ugotoviti zakonitosti in s tem sklepati o prihodnosti (omejeno, seveda ;)). Teorije se dopolnjujejo z vsemi novimi spoznanji, tako da vedno skušajo zaobjeti tudi tisto, česar prej niso.

V bistvu ima na togem interpretiranju SP zasnovana aksiomatika napram - recimo jim tako - znanstvenim teorijam ta problem, da gre za aksiomatiko. Torej, da je zabetonirana in ima zato silne, če ne kar nepremostljive, težave z sprejemanjem novih spoznanj. Iz tega razloga je v bistvu prisiljena označevati nova spoznanja kot nezanesljiva, potvarjena in lažniva. Znanost je tu diametralno nasprotna. Ona vsa nova spoznanja sprejema, ker nima vnaprej predpisanih pravil.

Ne vem, kaj se kreacionisti bunite!? :\

Če imate res prav, bo tudi znanost, ki temelji na evoluciji teorij, prišla do istih dognanj, kot jih vi že itak veste iz SP. Z znanostjo do Boga, magari.

Zgodovina sprememb…

Crimson_Shadow ::

Protiargumenti so kilavi.

Lastno neznanje ni "modrost, da je v glavnem vse nespoznavno"..

Kvečjemu predsodek je, da naj bi bilo tako.

:\ Spet obračaš besede. Sam trdim le to, da se vedno najde človek, (profesor, znanstvenik, raziskovalec ali pa navaden kmet) ki dvomi v marsikaj, pa naj bo dokaz še tako očiten. Argumentacija gor ali dol. ampak tvoj argument proti protiargumentovm je pa sploh kilav in to bolj kot ti misliš za te protiargumente. Če protiargumentov ne vidiš ali pa jih ignoriraš to še ne pomeni, da nimajo nobene osnove, pa naj bo s tvojega vidika še tako neumen! Za koga drugega mogoče pa ta protiargument le ni toliko neumen.

Znanost naj bi raziskovala pravo resnico o okolju ne pa, da ima nek ideal/dogmo/teorijo po katerem so mora zgodovina ravnati. Tako pa znanost danes raje prireja zgodovino (skrivanje, pometanje ali diskreditiranje "nespodobnih" dokazov pod preprogo) glede na dane torije, ne pa da bi spreminjala resnico, glede na dana dejstva!

To je tako, kot da rečeš, da je neka "matematična limita" absolutna resnica in potem prirejaš podatke, da se tej limiti čimbolj pribiža. Če se kaj ne ujema, jih pač ne upoštevaš pa naj bo to še tako očitno. Prava znanost stremi k tej "matematični limiti", da jo odkriva in po potrebi tudi drastično spreminja, da se tej "limiti" znanja in vedenja čimbolj približa.

Jezus Kristus ::

Kaj govorite o meni, da sem ostal od mrtvih, nikoli nisem bil mrtev! PFFF, božji sin, pa da bi umru... hehe:D , niti ne... Le naveličal sem se romanja in pridiganja... Vzel sem 2000 let dopusta in sedaj sem se vrnil, nov spočit, skratka čil in zdrav, vam na uslugo! Imam nekaj pomembnih informacij za vas. Bog je ustvaril človeka, da bi člove imel kaj jesti in piti je ustvaril živali in rastline. Ustvaril je posebne metode samoizpopolnjevanja živih bitij, napisal je program ki iz življenja ustvarja novo življenje... Kaj ste mislili, da ima bog dovolj časa da bi se ukvarjal s takimi podrobnostmi... Bog je zelo obremenjen, saj mora voditi celo vesolje in ne more se spuščati v take detajle... Tako je bog poleg človeka ustvaril viruse, glivice, bakterije in podobne nevšečnosti, da bi stem omejil rast nekaterih živali in človeka... To je bilo za vaše dobro... Ljudje pozabite na stare zamere in ne dajte se zavesti tej ateistični propagandi. Z vso čistostjo verujte v našo vero in nepozabite bog vse vidi in vse sliši, tako da pred njim niste varni.

Repki pa so samo posledica napake pri izvajanju programa... Program je namesto človeške zadnjice ustvaril prašičkovo, saj skoraj ni razlike...

Jezus se je vrnil, še močnejši in modrejši. Prišel da bi dokončal začeto....

Zgodovina sprememb…

iration ::

Bog vse ustvaril v enem tednu (al kok že) in sedaj mu neki v franže hod, al kaj?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

he he:P

sej ne rečem, simpatično in duhovito.

Bojim se le, da bo šele sedaj nastal vik in krik, in bodo očitki v stilu, da si žaljiv in žališ verska čustva kar deževali.

barakuda

p.s.

mrbit bi si pa sam nick malce dodelal, rfecimo da bi bil

Jesus Kristus II.

ali pa

Jesu Kristus iz lo-techa-a:D :D :P :P

Rutan

Jezus bo zanesljivo spet prišel. Prišel bo po svoje ljudstvo, da ga odpelje tja, kjer je on, v nebeške dvore. To je obljubil

Nimam nič prot, vam prav privoščim:) , zarad mene tud če tko kot je obljubil onmu razbojniku, že dons, sam nas ateiste in brezvirnike naj prmir pusti, pa smo zmenjen;)

barakuda

p.s.
Tud če ne boš molil zame, da me popelje skup z vami, ti obljubim, da ne bom nič jezen:)

Thomas

Tele protestantske sekte - Adventisti in podobni - so dokaj podobni Islamskim fundamentalistom. Pa skrajnim Židom tudi. Hočejo nazaj v Srednji vek ali pa še v starejše čase.

Razpad RKC ne bi bil preveč dobra novica. Pomenil bi okrepitev krščanskega fundamentalizma, ki se v ZDA pa tudi v Evropi že pojavlja.

jap, to je to in zato se jih bojim. Čeprav je RKC vse prej kot dobra, se je vseh ostlih fondamentalistov, pa naj se prikazujejo v še tako mirni preobleki potrebno še bolj bati.

Sicer pa sem enkrat že zapisal

Volk odet v ovčje runo, je še zmeraj volk

barakuda

Kak je že naslov teme?

Vegi ::

Men pa ni jasno, kako se bo Jezus vrnil, saj v 2000 letih kosti že zgnijejo. A ne?

kopernik ::

Če koga zanima, naj si prebere naslednje besedilo:

BIBLICAL INCONSISTENCIES

lp

Tarzan ::

Ko nekdo laže se takole zapleta. Je torej SP laž ali le velik nateg? Next in Slo-Tech files >:D

Business:)

saj res, kak je že naslov te teme:\

ko si ti in tvoji somišljeniki peljal temo stran od naslova, se tega samovprašanja nisi spomnil, al ti bog ni naklonil te milosti;)

jankoFer:)

sej obstoji tud link s slovenskim tekstom;)

barakuda

p.s.

linka namerno ne objavljam, ker bi to že mejilo na reklamiranje.Torej točno to kar motorolca, Rutan in ostali komaj čakajo

motorolca ::

Barakuda1:

Vidiš motorolca v tem je problem. Tako tebi kot tvojim somišljenikom niti na kraj pameti ne pade, da bi spoštovali karkoli drugega ali drugačnega kot je tisto v kar verujete sami.

Vse kar je drugačno od vas, je za vas ogrožajoče, je v nasprotju z božjo voljo, je grešno. In kar je takšno je v nasprotju z naukom SP. In kar je v nasprotju s SP je potrebno uničiti in za vse večne čase iztrebiti iz obličja zemlje in božjega občestva.

No, in to je tisto zaradi česar vam ni za zaupati.

Vaš pogled in vaš nauk je v zgodovini pod vodstvom in zastavo tvojega ljubljenega boga s pomočjo izvoljenih že izvajal najgrozovitejše zločine nad drugimi in drugačemislečimi, kakršnih se še opisati ne upam, ker so preveč grozljivi

Kot prvo barakuda1, sploh ne vem, zakaj si se tako razjezil, če sem samo rekel, da bom molil za tebe, da bi ti Bog, ki je avtor tega pisma pomagal razumeti Njegovo besedo? A ne smem moliti za tebe? Če ne smem, mi povej in se ti bom iskreno opravičil, da sem molil za tebe.

Kot drugo praviš, da ne spoštujem druge. Citiraj mi eno mojo pošto, kjer nisem spoštoval mnenje drugega, da bom videl, da nisem spoštoval. Če ti veruješ v škrate, te bom spoštoval. A nisem spoštoval tvojega mišljenja in od ostalih?
Fantje, kot sme že rekel mnogokrat, vsak se naj sam odloči, kaj in komu bo veroval, spoštuje pa naj vsak od drugega odločitev.

Kot tretje, neverniki ali ateisti niso moji sovražniki. Imam veliko prijateljev, ki ne veruejp v Boga, pa se zelo dobro razumemo. če nekdo veruje v evolucijo, alli v Alaha, ali Budo, nikoli ne bo moj sovražnik. Vsak se naj sam odloči, to je njegova stvar, ok.

In kot četrto, prosim če si prebereš moje poste, kar sem napisal o zgodovini cerkve, namreč kakšna grozna dejanja so delali . Jaz se z njihovimi dejanji sploh ne strinjam, ker to sploh ni krščansko, ker pravi krščasnki nauk uči ljubite svojega bližnjega, kakro samega sebe.

Zato prosim, ne dajat v isti koš krščanstvo in preteklosti, ki jih je delala cerkev. Jaz se strogo ne strinjam s tem, kar je delala cerkev. Zato barakuda1 kot sem ti že lepo napisal, glej krščasntvo iz drugega kota.
Lp motorolca
Nebesa pripovedujejo o Božji slavi,
nebesni svod sporoča o delu njegovih rok.
Psalm 19

@motorolca

Oprosti, ker se vtikam morda v malenkost, ampak je v duhu te debate.

Tvoj podpis je takle:
> Tako torej vse, kar hočete, da bi ljudje storili vam, tudi vi storite njim.
> --------------------Jezus Kristus-------------------------

A če srečaš potem na cesti lepotico in si želiš, da bi te, khm no...naskočila, jo potem kar ti naskočiš? >:D

A ne bi bilo bolj logično takole:

Ne stori drugemu tistega, česar ne želiš, da on stori tebi.

Pa nisem hotel biti žaljiv, ampak mislim, da smo v tej debati že naleteli na situcaije, da je nekoga užalilo nekaj, kar se je tebi zdelo pač po tvojih merilih zgolj prijazno in lepo.

Res, brez zamere.

motorolca:)

sej jez ti verjamem, da si ti osebno čist o.k.

Problem leži drugje. Problem je v ideologiji oziroma v konkretnem primeru v ideologiji, ki jo zasleduje SP.

Samo dejstvo, da si kristjan nima s tem nič skupnega. Dejstvo namreč je, da ni kristjana, ki je veren tako kot ti in bo naredil strogo ločnico med SP stare in nove zaveze. Zakaj to ni možno sva enkrat že razčistila, drži:)

No, če je to razčiščeno pa sva pri ideologiji SP stare zaveze, ki je pa pošastna.
Te pošastnosti ne izniči Nova zaveza. Zakaj ne sva tudi razčistila, ampak za vsak primer.
Nova zaveza namreč ni in noče preprosto pretrgati popkovine s Staro zavezo. Noče se ji ne odreči, še manj pa obsoditi.

Na dolgi rok to seveda pomeni, da me takšna pošastna ideologija (religija) kot nevernika nujno ogroža.

Ideologija je namreč do vseh in vsakogar ki je drugače misleč strogo izključujoča in krščanstva tega ni odpravilo. Žal.

In sedaj še o takšnih kot si ti.

Rekel sem že da si lahko ti čist o.k., problem je le v tem, da si ujetnik lastnega prepričanja, katerega temeljni in osnovni podstav je ideologija SP, pa kot je rečeno je pošastna.

In samo mimogrede.

RKC čeprav je v s svoji zgodovini zagrešila grozljive zločine in bi jo po nekaterih definicijah lahko mirno uvrstili med zločinske organizacije, še zdaleč ni zagrešila toliko in takšnih zločinov, kot jih je s pomočjo in na podlagi ideologije POSTAVE (sedaj SP stare zaveze) zagrešilo "izvoljeno" ljudstvo s "pomočjo" ljubljenega in "pravičnega" boga. RKC ni izvedla nobenega totalnega genocida nad nobenim ljudstvo, medtem ko ne bi spet jovo na novo kaj so počele Mojzesove horde (no ja, ne mi zdaj reč, da je bil Mojzes že mrtev ko so počeli največje svinjarije, ker oba veva o čem govoriva)

V prid (bolje rečeno kot olajševalno okoliščino) je RKC šteti dejstvo, da je delovala in še deluje natanko v skladu s SP. Razlika med tabo in pripadniki tvoje cerkve in RKC je le v razlagi istih tekstov in morda tega kateremu delu celotnega SP se daje večji podarek v nekem trenutku

Torej toliko o tem.

In v trenutku, ko se postaviš v pozo, kako se je tebi na nek način bog razodel in ti naklonil milost razumeti njegove besede zapisane v SP, meni pa še ne, ter boš zato molil zame, si se hote ali nehote dvigni in povzdignil nadme.

No od te točke dalje pa si nevaren, tudi če si sicer čist o.k. Postal si poslušen in brezkompromisen izvrševalec "božje volje", kot je podana v SP, ta pa kot rečeno je na dolgi rok za nevernika GROZLJIVA, v zgodovini pa že vse prevečkrat tudi dokazano izvršena.

Barakuda

p.s.

pa ne tega vzet osebno, sej ti verjamem, da si ti čisto o.k., in se mi ne rabiš vsakokrat nekaj globoko opravičevat, ker mi gre to na živce. Množica takšnih kot ti pa ni že nič več čist o.k.

motorolca ::

A če srečaš potem na cesti lepotico in si želiš, da bi te, khm no...naskočila, jo potem kar ti naskočiš?

A ne bi bilo bolj logično takole:

Ne stori drugemu tistega, česar ne želiš, da on stori tebi.

Pa nisem hotel biti žaljiv, ampak mislim, da smo v tej debati že naleteli na situcaije, da je nekoga užalilo nekaj, kar se je tebi zdelo pač po tvojih merilih zgolj prijazno in lepo.

Res, brez zamere.
Sid izprijeni, vesel sem, da si me vprašal, kaj mislim s tem, kar sem napisal v podpisu. Nisi bil žaljiv, tako da brez skrbi.
Ta podpis je citiran iz SP in sicer Matej 7,12.

In to ravno to pomeni in govori, o čem ti si povedal, da je logično, namreč Ne stori drugemu tistega, česar ne želiš, da on stori tebi. Vsak človek si verjeno ne želi, da bi mu ljudje lagali, obrekovali, okradli...Potem tudi jaz tega ne želim drugemu narediti.
Mislim, da imaš Sid prav. Bom spremenil, da bo takoj logično in ne dvoumno, ker bi si lahko nekdo to napačno razumel, kar pa hočem s tem povedati, a ne.Hvala še enkrat.

Barakuda, vem o čem si govoril. RAd bi pa samo še dodal, na to, kar si rekel in sicer:
In v trenutku, ko se postaviš v pozo, kako se je tebi na nek način bog razodel in ti naklonil milost razumeti njegove besede zapisane v SP, meni pa še ne, ter boš zato molil zame, si se hote ali nehote dvigni in povzdignil nadme. No od te točke dalje pa si nevaren, tudi če si sicer čist o.k. Postal si poslušen in brezkompromisen izvrševalec "božje volje", kot je podana v SP, ta pa kot rečeno je na dolgi rok za nevernika GROZLJIVA, v zgodovini pa že vse prevečkrat tudi dokazano izvršena.

Nikoli se ne bom in tudi se nisem povzdignil nad tebe, kot ti to misliš, da sem s tem to naredil. Jezus mene uči, da sem ponižen in da se ne dajem nad nekoga, zakaj bi se potem dvigal nad teboj? Nikoli ne bom.

Zakaj misliš, da sem nevaren? Tega res ne razumem. Jaz sem samo navaden nanovorojeni kristjan, ki želim verovati v Jezusa in ga sprejeti za svojega odrešenika. Vsi imamo svobodno voljo, da se odločimo, komu bomo verovali. Če nekdo ne bo postal kristjan in bo ateist, zakaj bi jaz bil zanj nevaren? Nikoli ne želim nobenemu vsiljevati, ker jaz ne želim, da kdo meni vsiljuje in verjamem, da to nihče ne mara, a ne.

Lep teden vam želim vsem fantje. motorolca
Nebesa pripovedujejo o Božji slavi,
nebesni svod sporoča o delu njegovih rok.
Psalm 19

motorolca :)

Zakaj misliš, da sem nevaren? Tega res ne razumem
.............................

Zmeraj bolj postajaš in to zato, ker nikoli ne prebereš tudi tistega kar ti ni po volji (verjetno prebereš, pa preprosto ignoriraš)

Zato, ker si spet ignoriral maj naslednji stavek

pa ne tega vzet osebno, sej ti verjamem, da si ti čisto o.k., in se mi ne rabiš vsakokrat nekaj globoko opravičevat, ker mi gre to na živce. Množica takšnih kot ti pa ni že nič več čist o.k.

(jasno v povezavi s tistim delom, na katerega mi ti odgovarjaš).

Ker seveda ta del izpustiš, se vsebina spremeni. Zdaj mi pa sam povej, a je to slučaj al ne. Če je slučaj, jih je bilo žal že malo preveč.;)

…………………………………….

Nikoli se ne bom in tudi se nisem povzdignil nad tebe, kot ti to misliš, da sem s tem to naredil. Jezus mene uči, da sem ponižen in da se ne dajem nad nekoga, zakaj bi se potem dvigal nad teboj? Nikoli ne bom.

.........................................
A si spet kaj spregledal:\ ….očitno….

Jaz sem zapisal

………. ter boš zato molil zame, si se hote ali nehote dvigni in povzdignil nadme.

Jezus te morda že uči, ampak, to bo malo premalo.

Barakuda

p.s.

pa ne se spet opravičevat, tako plehko izzvene ta opravičila (vsaj mani).

Boga ne najde, kdor se mu upira. Boga ne najde, kdor ga išče zgolj zaradi radovednosti. Boga ne najde, kdor se posmehuje. Boga ne najde, kdor se napihuje. Boga ne najde, kdor ne čuti potrebe po njem. Ne najde ga, kdor si iskreno ne želi značajske spremembe v sebi, ki bi jo na njem izvedel Bog. In ker je veliko njih, ki se mu upirajo, veliko njih, ki ga iščejo samo zaradi radovednosti, veliko njih, ki se posmehujejo in njih, ki ne čutijo potrebe po njem..., se jim Bog ne razodene. Le zakaj bi se? Sveto pismo pravi: "In ko me boste iskali, me najdete, ker boste vprašali po meni IZ VSEGA SRCA SVOJEGA, IN DAL SE BOM NAJTI VAM..." (Jeremija 29:13,14)
Naj še enkrat ponovim: "Iz vsega svojega srca!" Kdor ga ne želi najti, ga v tem življenju ne bo našel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Valery ()

||_^_|| ::

Samo neki v premislek:

Danes, leta 2003 je maso ljudi zelo lahko "nategnit". Se pravi prepričat v eno bedarijo.

Postavite se 2000 let nazaj, ko ljudje niso vedeli odkor strela, zakaj se zemlja trese, itd. Takrat bi jih lahko kdorkoli ki je bil malo inteligentnejši prepričal v karkoli. In eden takih je bil Jezus.

Nekaj izkušenj iz mojega življenjskega kroga:
Naš brat po Kristusu je zbolel za sarkomom. To je pomenila absolutna smrt. Cerkev je prosila Jezusa za njegovo ozdravljenje. Sarkom je izginil. Še desetletja je ta mož živel in dočakal starost. Poznala sem ga.
Neka ženska je zbolela za tumorjem na dojki. Molitev. Tumor je izginil.
Pri novorojeni deklici je prišlo do resnih zdravstvenih zapletov. Vse je kazalo, da bo umrla. Ravno v tisti uri, ko je bila cerkev na kolenih s prošnjami za njeno ozdravitev, je prišlo pri njej do nenadnega izboljšanja. Zdravniško osebje je bilo presenečeno nad tem preobratom.
Kako lepo jo je videti danes, ko je že dekle.
Da ne naštevam, kdo vse...
Rak v grlu. Molitev. Naslednji zdravniški pregled. Zdravnik osupne. Rak je izginil.
Spet novorojenka. Odvisna od dihalnega aparata. Nato klinična smrt. Ves čas njenega življenjskega boja molitve. Ne vprašanjte, kako prikupen, nasmejan otročiček je danes!
Ta seznam bi bil predolg za vse naštete izkušnje. Tudi za moje. Ne rečem, da so vse molitve uslišane. Bog že ve, zakaj ne.
Bogu hvala zanje! BOG JE! Jezus živi.
OPOMBA: Naj pa moje besede ne zavedejo kakšnega bolnika, da se ne bi podvrgel zdravniški terapiji. Tega ne pišem zaradi tega, da bi prepričevala, da Bog usliši vsako molitev, ki je nam po volji. Izkušnje omenjam samo zaradi tega, da povem vsaj nekaj o tem, zakaj verujem v živega Jezusa.
Pa lep pozdrav!

BigWhale ::

To ||_^_||:

To kar pravis je popolna bedarija... Ljudje takrat niso bili nic bolj dovzetni za 'nategancije' kot so danes.

Vcasih so nategovali druge, da je nek prasek cudezni prasek in da bos ozdravel. Danes pa nategujejo da je nek prasek cudezni prasek in bos imel cunje brez madezev ali bos pa shujsal za N+1 kilo, ce ga bos vsak dan jedel... ... zraven je pa fine print, da se ne shujsa SAMO od tistega praska... ;>

Jezus je bil AlienTM.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Matek ::

Rutan, ko sam enkrat to doživiš, potem že verjameš, samo če ti pa en tole napiše na forum, pa ne vem če bo kdo verjel oz. ti bojo vsi rekli da lahko vsak to napiše.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Beernarrd ::

Dolžen sem pojasnila z 10 strani:

normaln: Geneza ima dve zgodbi o stvarjenju ki se med sabo ne skladata. že to govori, da ju ne moreš jemat dobesedno. Tisti rodovi, pa leta življenja pa tko naprej so pač razlage nomadskega ljudstva izpred 2900 let.

Nico: o smislu se res ponavadi sprašuje mlad človek, lahko pa se zgodi da tudi kdaj kasneje preveriš svoje nekdanje rešitve (ponavadi, ko stvar ne potekajo ravno gladko). V vsakem primeru pa ima vsak eno stališče v zvezi s tem (se mi zdi).

motorolca: to da boga ni je iz citat vzet iz stavka Bedak pravi:"Boga ni!" (Ps. 14, 1) Glede na kasnejše vroče debate moram seveda reč da ne sme nobeden tega zdej jemat ko da mu pravim da je bedak. Če je tako naj ima rajš mene za ta prvega bedaka. Malo sem namigoval na to kar se je potem v bistvu tudi že razpravljal - v zvezi z jemanjem stavkov v sp v kontekstu ipd.

Business:Stavek Bog je ustvaril človek iz zemlje namiguje na to da je bila zemlja prej kot človek. Lepo piše tud da ga je naredil približn tko kot lončar svoje piskre. Ne rečem da je to sedaj kar dokaz za evolucijo ampak recimo da je vsaj a priori ne zavrača namreč: bog naredi najprej z evolucijo nekaj človekupodobnega kar pa še ni človek in mu nato pihne dušo. Okej stvar debate v zvezi z zavestjo ki je bla tud že omenjena. V končni fazi je pa čist vseen kako smo narjen. Zartad mene tud če me je bog danes zjutraj naredu in mi vse tako pred oči mala kot da je vse skupi že zgodovina od velikega poka naprej. Hotel sem le reč da ni mus da gledamo na evolucijo in na stvarjenje kot na dva nasprotujoča si pola.
...(lahko pa je vse tud v stilu The matrixa) -stvar odločitve v kaj boš verjel.

V zvezi s fojertbahi pa zaratustro pa tko naprej: še ta pogovor komaj sledim, kaj šele da bi vse svetovne filozofije poznal preden bi se odločil v kaj bom verjel. Pri men je pač tko naneslo da je bila rkc favorizirana in sem čist zadovoljen s tem. Malo sicer prečekiram levo in desno, da bi pa tja tudi zavil pa nimam interesa.

Pa še malo s te strani:

vsaka različnost mnenj je neke vrste ogrožanje he he. pa smo spet pri evoluciji.

motorolca: test naskakovanja bi bilj bolj takšen: hočem da bi me naskočila, torej bom tudi jaz njo če/ko (in samo takrat) bo/bi to tudi hotela. Drugače je pa razlika med 'storiti kar hočeš' in ' ne storiti kar nočeš 'v aktivnosti: v drugem primeru si naredil dovolj tudi če si cel dan spal doma in ležal, v prvem primeru pa nekako ne moreš taga reči.

Ena najboljših zadev pri krščanstvu in bogu se mi zdi ta, da lahko nimaš pojma o nočemer pa lahko zbiraš al boš verjel v boga ali ne, lahko pa si največ znanstvenik in boš vedel vse kar se da vedeti pa boš ravno tako še vedno lahko izbiral a boš verjel ali ne. Dokaz - ta debata.
Če kogar prime, da bi preveril al bog je al ga ni, naj začne molit in mu to v ksiht pove. Mislim da ni taka (tu pride en grd izraz - izberi po želji) da se mu ne bi nekak razodel.
Pa ravn sem se spomnil, da je ta teden v Lj nekaj v stilu misijona, ko so ob večernih urah razne prireditve in je možno govort z vernimi ljudmi, ki so ravo za to tam da kaj podebatirajo na podobne teme. Za kvaliteto pogovorov ne odgovarjam.Bom šel mal čekirat okrog tromostovja .

LP.

krneki0001 ::

Tok se kregate okol jezusa. Bil je le duša v nekem telesu in ko je umru, se je reinkerniral v nekaj, kar nam ni znano in sigurno ne bo več prišel nazaj - če pa že bo se pa tega ne bo spomnil, da je bil nekoč jezus.

Zame je bil on zelo sposoben in inteligenten človek, po možnosti še nekaj bioenergetika in s tem je zdravil ljudi, pol je pa nastala vsa zgodba za v sveto pismo. Čarovnice pa pametnejše, ki so lahko tkole razmišljal so včasih zažigal pa obglavljal, ker so vedl da bo tole prišlo prej ko slej na dan. In za cerkev je pomembno da se to izve čimkasneje, ker bodo zgubili ugled. Nebi se čudil, če cerkev podpira skrajneže, samo zato da ohrani ugled.

LP
Nebivedu

Vegi ::

Beernarrd
Bom šel mal čekirat okrog tromostovja
ja pa pazi, da ne boš krišnovce srečou

nurmaln ::

Najprej se opravičujem, ker tako pozno odgovarjam na post.

Nurmaln kje si našel v SZ, da se mora židovsko ljudstvo, ko bo šlo v obljubljeno deželo vzeti za žene tiste ženske od ljudstev? V 5 Mojzesovi 7,3-4 pravi takole:"Ne sklepaj z njimi zaveze, ne prizanašaj jim 3 in ne stopaj v svaštvo z njimi: svoje hčere ne dajaj njegovemu sinu in njegove hčere ne jemlji za svojega sina! 4 Kajti to bi tvojega sina odvrnilo od hoje za menoj in bi služili drugim bogovom; tedaj bi se vnela GOSPODOVA jeza proti vam in bi vas hitro pokončal. tuki izrezno pravi, naj si ne jemlje od njih žene ali pa fante za svoje hčere. Res ne vem, kje si to našel, če mi lahko napišeš.

Moja pomota če sem se narobe izrazil. Imaš prav, ob vstopu v obljubljeno deželo res ne govori o jemanju tujih žena ampak SAMO o pobijanju, klanju, preganjanju... Res ne vem zakaj sem mislil, da je že to samo po sebi dovolj... Se opravičujem. O ženah pa govori pri pomorih raznih plemen in podiranju mest oz. kakršnihkoli znakov civilizacije, ki se ni skladala z njihovimi predstavami.

Drugo, kje si to prebral o življenju Jezusa, kaj je delal v 30 letih? Kateri spisi so to oz. kdo jih je napisal? Če mi lahko poveš.

Jezusovo življenje in še nakatere druge stvari opisujejo apokrifni spisi, ki pa jih zaradi različnih razlogov (vrjetno boš rekel, da ne razodevajo PRAVE božje besede, osebno mislim, da pač v tistem trenutku nekomu niso bili všeč, ker jih niso mogli razložiti) niso uvrstili v "uradno" verzijo SP. Upam, da me Business ne bo proglasil za ignoranta, ker niti ene same samcate vrstice ne citiram iz njih.

Kot tretje pa, kje Jezus pravi, da je Bog? Evo, preberi si: Janez 1,1-18, potem Janez 10,30, potem Janez 14,8-11. Tega je še kar neki v Sv. Pismu, vendar to, kar sem ti tukaj napsial, mislim, da je dovolj, da boš videl, da pravi Sv. Pismo, da je Jezus Bog.

Ko sem prebral tale odgovor sem se resno zamislil, da mogoče SP ne poznam tako dobro. No potolažil sem se ko sem prebral linke in ugotovil, da tudi na teh linkih nikjer ne piše, da se je imel Jezus za boga (morda kvečjemu učitelja, katerega naukom naj sledimo, vendar sem tudi za svojo učiteljico matematike v OŠ skoraj prepričan da ni bila boginja). Da pa SP govori, da je jezus bog pa nisem nikoli dvomil, ampak SP ni pisal Jezus. Ob vsej vaši načitanosti ne dvomim, da vam je znano, da so bili prvi evangeliji napisani okoli 40 let po Jezusovi smrti in dvomim, da si je kdo natanko zapomnil njegove besede.

Nurmaln: Ti si šele zabluzil. Prebereš prvo nato 50 nato 100 stran SP in dajaš komentare, ki nimajo ne repa in ne glave. Daj ti to malo podpri z kakšno vrstico in utemelji.

In potem napišeš, da upaš, da nisi nikogar užalil.
Da ne bo nejasnosti, SP sem prebral kar nekajkrat. Ne preletel ampak prebral, predelal, kritično ocenjeval, primerjal... Celo mladost sem hodil k maši, devet let obiskoval verouk, če nisi duhovnik, poročen ali na smrtni postelji tudi nimaš opravljenega nobenega zakramenta več kot jaz. Spremljam predavanja religiologije, primerjave svetovnih religij in kultur, kar nekaj časa so mi domov hodile jehovine priče (vendar so obupali, ker so ostali brez argumentov), kakšne pol leta so bili vsake 14 dni pri meni mormoni (oz. predstavniki Cerkve Jezusa Kristusa) s katerimi smo imeli debate... Redko sploh srečam vernika, s katerim se lahko o SP sploh pogovarjam, ker jih večina sploh ni nikoli prebrala SP, ampak samo ponavljajo stvari, ki jih slišijo pri maši in o njih niti ne upajo kritično razmisliti.
Če pri svojih postih ne citiram iz SP je to zato, ker pač domnevam, da imaš vsaj malo pojma o čem govorim (možno, da se motim) in zato ker pač pišem med službo in ne izgleda lepo če vržem na mizo pet knjig in iz njih prepisujem.
To, da je stara zaveza polna klanja je bil samo povzetek, ki kaže na razlike med SZ in Jezusovim naukom. Tako, da stavek "Brez zamere. Se opravičujem če sem kogarkoli užalil s tem!" niti slučajno ne opravičuje tvojega posta, v katerem si pridržuješ pravico ostale okarati kot majhne otroke.

Feanor ::

Tudi jaz se pridružujem tistim, ki absolutno verjamejo v Boga in Jezusa in da je Jezus res vstal od mrtvih. Po mojem sploh ni potrebno dokazovati, da je to res, saj imamo nešteto primerov čudežev (seveda tudi danes), ki jasno potrjujejo obstoj našega Očeta. Veliko stvari je, o katerih znanstveniki enostavno molčijo, saj ne znajo tega razložiti s predpostavko, da Boga ni.

Tudi znanost sama ne nasprotuje temu, da bi Bog bil. Tomaž Akvinski tako dokazuje čisto iz znanstvenega in logičnega vidika, da se da tudi preko znanosti in razuma priti do Boga. To opisuje v svojih znamenitih petih poteh (na pet različnih načinov je opisal, kako lahko preko znanosti pridemo do Boga). Da ne bo pomote, on ni dokazoval, da Bog je (to mu je bilo čisto samoumevno), ampak da znanost pravzaprav temu ne nasprotuje.

Kako si je sploh mogoče predstavljati, da Boga ne bi bilo? Kaj je bilo potem na začetku? Vsaka stvar ima nek vzrok za nastanek - nič ne nastane samo od sebe. Ko gremo tako nazaj v preteklost ugotovimo, da sta dve možnosti: da sploh ni nikoli bilo začetka --> kar ne more biti tudi iz znanstvenega stališča (no ja mogoče nekaj teorij nasprotuje temu), saj je bil veliki pok ali pa kaj podobnega... torej nek začetek je moral biti in tako tudi nekaj, oz. nekdo, ki ga ni nihče naredil in je od zmeraj in je tudi naredil (ustvaril, omogočil bivanje...) vse ostale stvari in bitja. Ta nekdo pa je Bog.

Kako bi pa lahko bilo, če ne bi bilo Boga: Najprej je bil NIČ. Enkrat se je ta nič "postavil na noge" in rekel: "Tako, zdaj pa sem!" in se poimenoval "Mati Narava", ali kaj temu podobnega. In potem je ta "Mati Narava" (prvotni nič) dobila razsvetljenje in imela v mezincu vso fiziko, kemijo, biologijo, astronomijo,...(raje ne bom našteval), surovine in delavsko obleko in rokavice in potem se je odločila, da bo naredila vse stvari.......... Ali se vam ne zdi "malo" neumno?

Nekoč sem tudi slišal nekoga govoriti: "Bog ne obstaja! Če bi obstajal, bi si vendar opekel roke, ko je delal sonce! Kam imajo pa v nebesih potem sekrete napeljane? Na Zemljo? ..." in podobno. Ali se vam ne zdi takšno govorjenje malo čez les?

Jaz sem torej prepričan, da Bog JE in da je Jezus Kristus vstal od mrtvih in me nihče ne bo mogel prepričati nasprotno!

nurmaln :)

kaj naj rečem:)

končno eden, ki ve o čem in kaj piše:)

barakuda

p.s.

Z apokrifnimi spisi pa pri nekaterih ne boš prišel "skoz", ker jih že v osnovi zavračajo. Čeprav mi ni povsem jasno zakaj potem vedo toloko povedat o angelih in angelskih bitkah v nebesih, kjer je vir isti

Double_J ::

Rak v grlu. Molitev. Naslednji zdravniški pregled. Zdravnik osupne. Rak je izginil.

Zdravo grlo. Molitev. Naslednji zdravniški pregled. Zdravnik osupne. Rak se je že razširil in pošilja metastaze po telesu.

Takšnih primerov je ogromno. Samo v takšnih primerih se pa reče, da bog že ve zakaj tako.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Rutan8-O 8-O

Nekaj izkušenj iz mojega življenjskega kroga:

Naš brat po Kristusu je zbolel za sarkomom. To je pomenila absolutna smrt. Cerkev je prosila Jezusa za njegovo ozdravljenje. Sarkom je izginil. Še desetletja je ta mož živel in dočakal starost. Poznala sem ga.
..........................................

No pa smo dobili še en kronski dokaz, to je naša draga Ruta-n .;) ;)

Če je Ona poznala nekoga, ki je potem ko je prišlo do čudeža še desetletja živel, potem je to zagotovo res in to tako res kot če bi v SP pisalo.;)

Rutan, dokler mi navedb iz tvojega pousta ne dokažeš, bom štel tvoj prispevek kot čisto manipulacijo in nekaj čemer ni vredno posvetiti niti toliko črk kot sem jih.

Barakuda

Sam mimgrede, a imaš svoj nick po znameniti babici kralja Davida:\ . če ja, pol se pa res Visok ceniš, ni kaj

EjTi ::

BBteam:

* Kako bi pa lahko bilo, če ne bi bilo Boga: Najprej je bil NIČ.
*Kako je pa bog nastal? A se je sam naredu :) Najprej je bil nič (recimo - kako si ti nič predstavljaš)?. A si siguren. Ne piši stvari za katere ne veš ali so resnične.

*da sploh ni nikoli bilo začetka --> kar ne more biti tudi iz znanstvenega stališča
*Kje se pa krog začne? So stvari, ki nimajo izvora (magnetno polje - pojavi se zato, ker se premikamo glede na naboj).

*Tomaž Akvinski tako dokazuje čisto iz znanstvenega in logičnega vidika, da se da tudi preko znanosti in razuma priti do Boga.
*Ko je ta mož živel pomoje sploh še ni bilo znanosti v pravem pomenu besede.

Ti si v enem stavku kritiziral kako je iz nič nastala "Mati narava" in potem v drugem stavku povedal kako je to naredil bog. Vesolja (nastanka, razsežnoti, ...) še ne razumemo - zato je neumno postavljati teorije - ker jih lahko postavimo nešteto. Kako potem izluščiti pravo? Tako kot je bila včasih Zemlja ravna - potem se je pa izkazalo da ni res. So bila enkrat okoli Zelmje nebesa. Potem se je pa ugotovilo da smo v osončju. Tako so včasih delali "apostoli" - ugibali. Sedaj se pa izkakuje da je večina stvari napačnih.

OwcA ::

@BBteam:
Tudi znanost sama ne nasprotuje temu, da bi Bog bil. Tomaž Akvinski tako dokazuje čisto iz znanstvenega in logičnega vidika, da se da tudi preko znanosti in razuma priti do Boga. To opisuje v svojih znamenitih petih poteh (na pet različnih načinov je opisal, kako lahko preko znanosti pridemo do Boga). Da ne bo pomote, on ni dokazoval, da Bog je (to mu je bilo čisto samoumevno), ampak da znanost pravzaprav temu ne nasprotuje.

Kako si je sploh mogoče predstavljati, da Boga ne bi bilo? Kaj je bilo potem na začetku? Vsaka stvar ima nek vzrok za nastanek - nič ne nastane samo od sebe. Ko gremo tako nazaj v preteklost ugotovimo, da sta dve možnosti: da sploh ni nikoli bilo začetka --> kar ne more biti tudi iz znanstvenega stališča (no ja mogoče nekaj teorij nasprotuje temu), saj je bil veliki pok ali pa kaj podobnega... torej nek začetek je moral biti in tako tudi nekaj, oz. nekdo, ki ga ni nihče naredil in je od zmeraj in je tudi naredil (ustvaril, omogočil bivanje...) vse ostale stvari in bitja. Ta nekdo pa je Bog.

Kar je delal Akvinski ni bilo dokazovanje, saj je tisto kar je dokazoval že v naprej privzel za resnično. Argument o logiki tako kar nekako pade, se strinjaš? Lahko pa obdelava vsako izmed poti posebaj, v kolikor si to nadvse želiš.

Vsaka stvar mora imeti nek vzrok, kaj je potemtakem vzrok boga (in njega obstoja)?

Praviš, da ni znanstveno trditi, da ni začetka. Ampak je (lahko). Kajti naše dojemanje "začetka" je pogojeno s prostor-časom, torej ne moremo govoriti o absolutnem začetku, temveč le začetku našega vesolja. Onkraj singularnosti pa žal ne moremo pokukati.

P.S. končno nekdo, ki se pri dokazovanju opria še na kaj več kot le SP. Kaj ko bi upeljal še Descartesa, pa morda še koga, da bo bolj pestro (ni mišljeno sarkastično)?
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

@BBteam:

V glavnem je res, kar praviš. Morda je naposled le zadaj za vsem nek bog.

Vendar je prav malo možnosti, da gre za kako bitje. Prej princip.

Sploh imamo pa ljudje težave z dojemanjem časa. Čas dojemamo kot sosledje dogodkov. Zelo težko pa skontempliramo čas kot trenutek in hkrati večnost, kjer se vsi dogodki pravzaprav zgodijo simultano.

Hočem reči:

Nesmiselno se je spraševati, kaj je bilo pa prej. Prej in kasneje obstaja samo v naših glavah.

0:)

> Še desetletja je ta mož živel in dočakal starost. Poznala sem ga.

Pronicljiv tale Barakuda, ni kaj!

No ja, morda ga je res poznala, ampak celi zgodbi pa zagotovo ni sledila.

Samo tudi moj ded je dobil diagnozo rak, potem pa, da raka ni več. Potem pa je 10 let kasneje vseeno zbolel za rakom in umrl.

To je zgleda precej bolj običajna reč, kot se misli. Posebej še, ker so zagotovo nekateri rak false pozitivni.

nurmaln ::

Sid Izprijeni

Se pridružujem tvojem mnenju o dojemanju morebitnega boga. Ne vem zakaj se nekateri tako oklepajo ideje, da je bog nek modri starček ki bdi nad nami vsemi, nas opazuje pri vsakem koraku, nas kaznuje ali nagrajuje. Še posebej nesmislni pa se mi zdijo patetični poizkusi, da bi obstoj boga doakzali z nekimi znanstvenimi "dejstvi", s katerimi ugotavljajo, da je svet nastal pred 8 do 10 tisoč leti. Močno dvomim, da bi bog zakopal kosti dinozavrov in vseh ostalih izumrlih vrst ter jih navidezno postaral samo zato, da nam ne bi bilo dolgčas (razen če je to hudičevo delo s katerim nas hoče zavesti), prav tako dvomim, da bi se bog posebej potrudil, da bi v kratkih nekaj tisoč letih spremenil raznorazne organizme v nafto (kar naj bi po trditvah nevernih strokovnjakov trajalo precej več časa) samo zato, da bi mi lahko mi uničili kar nam je podaril.
Glede na to, da se očitno vsi po malem sramujejo stare zaveze in povzdigujejo Jezusa, zakaj ga ne bi razumeli dobesedno ko je rekel "Bog je ljubezen." Zakaj ne bi boga dojemali kot nek princip (po Sid-u Izprijenem). Mogoče bi se potem več ljudi strinjalo z vami. Osebno bi se strinjal, da bi živeli skoraj "v raju" če bi bil bog (ljubezen) vsakem izmed nas. "Kdor vrjame v boga bo živel na veke vekov" - ne vem če ravno na veke vekov, ampak če bom verjel v ljubezen (pa ne govorim samo o ljubezni med partnerjema), če bom ljubil in bom ljubljen bom še dolgo po smrti živel v spominih in srcih ljudi.
Ne trdim, da tako je ali, da SP govori o tem. Samo ponujam v razmislek.
Glede na to, da se mi zdijo teorije o nastanku vesolja z nekakšnim velikim pokom še kar najbolj verjetne, se mi zdi nesmiselno, da me kdo probava prepričat, da je pač nek striček zamahnil roko in v trenutku ustvaril vse to. Argumenti z obeh strani pa so vnaprej obsojeni na neuspeh. Argumenti privržencev raznih religij propadejo zaradi osnovnih fizikalnih značilnosti sveta okoli nas. Če pa bi verniki začeli razlagati, da je veliki pok bil, vendar ga je povzročil bog ostanemo brez argumentov mi, saj zakoni fizike kot jih poznamo v singularnosti ne veljajo saj ne le da sta prostor in čas neločjivo povezana in v medsebojni odvisnosti ampak sta eno. Kar se tiče dogajanja pred nastankom našega vesolja oz. dogajanja izven meja našega vesolja pa itaq vsi tipamo v temi.

> Kar se tiče dogajanja pred nastankom našega vesolja oz. dogajanja izven meja našega vesolja pa itaq vsi tipamo v temi.

Mogoče pa tudi ne. Beseda "pred" v zvezi z Vesoljem zgubi pomen.

Čas obstaja šele, odkar obstaja Vesolje. Časa pred časom - pa ni bilo.

BigWhale ::

> Čas obstaja šele, odkar obstaja Vesolje. Časa pred časom - pa ni bilo.

The magnificent, the one and only the voidy void!

void je napaka... ker vsi vemo da se main() zacne z int in konca z return ;>

Pred casom je bil 'glehkam'... Mnja, tako sem ga jaz poimenoval... Pred njim je bilo pa tudi nekaj... Vedno je bilo nekaj pred necim... Iz nic ni nic.. ;> Iskanje kakrsnih koli odgovorov je pa nekaj takega kot prdenje v viharju... Popolnoma brez smisela, na koncu bi samo utegnili biti razocarani... ;>

Nekateri se se svojega obstoja ne zavedajo kaj sele vesolja... ... everything beyond je pa sploh nekaj nepojmljivega... ... nekaj takega kot druga stran atlantika/pacifika za Americane... ;>
««
12 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
454069 (3031) Saladin
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

928599 (6611) Thomas
»

Ubijane v verskih knjigah...

192519 (2181) Barakuda1
»

Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
649178 (8074) Valery
»

Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
585833 (4956) Thomas

Več podobnih tem