» »

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

««
10 / 35
»»

||_^_|| ::

Če je bog, kdo je pa njega naredu?:\

Sid Izprijeni ::

> Od kje ti čustva, razum in vest?

Lahko verjameš kar hočeš, vendar vprašanje tu postavljaš kot retorično, zato tale odgovor.

IMHO, vsi kompleksni duševni procesi so sestavljeni iz primitivnih procesov, ki se v obliki izmenjave električnih impulzov dogajajo v naših možganih med milijardami nevronov. Evo od tu je vse to, kar se ti sprašuješ.

Sicer pa analogija, ki mogoče ni povsem na mestu, je pa ilustrativna.

Glej, kako kompleksne programe poganjamo na računalnikih, tudi umetno inteligenco, ki je sicer še razmeroma primitivna, a to vendarle je. In kaj stoji za tem? Ultra primitivni sistem ničel in enic.

Povzeto: preprosti delčki lahko tvorijo kompleksne strukture.

Tvoje vprašanje je malo smešno, ker samo izraža mišljenje, da za tisto, na kar odgovora pod določenimi predpostavkami še ne veš, le-ta pod omenjenimi predpostavkami tudi ne obstaja. Pri tem pa poleg vsega pozabljaš še na nekaj: če odgovora ne najdeš pod določenimi predpostavkami in meniš, da ga tudi ne boš, ni dovolj, da samo rečeš, da si iskal in nič našel, ampak moraš dejansko dokazati, da pod omenjenimi predpostavkami odgovora ne more biti.
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

motorolca ::

Smash in snow, če pravita, da je evolucija prava teorija, je še vedno samo teorija, ne pa dejstvo.

in s tem ni nč narobe če sanjariš, da greš po smrti v nebesa ...kar še ne pomen da v resnici so...tuki gre o tem, da se v nekaj prepričaš, da potem lažje sprejmeš smrt in valda da je pol stari zblojenec darwin ovrgu svoje teorije, ko mu je duhovnik na smrtni postli reku:" Veš, bog ti bo odpustil in te sprejel v nebesa, samo če boš ovrgel te svoje teorije!" Smash, od kje tebi to oz. kje to piše? Mislim, da je to samo tvoje mišljenje. Nič nimam proti, če veruejš v evolucijo, to je tvoja odločitev, tako, kot sem se jaz odločil, da verujem v Boga in da me je On ustvaril. Tako verujem, ker imam dovolj dokazov za to in tudi mi je bolj logično.

Snow je še veliko drugih linkov, kjer bolj posdrobno opiše to THE LADY HOPE "STORY". No, pa ne želim spet omenjati Darwina, da ne bi spet kdo rekel, pa kaj pol če je preklical itd.

Snow je rekel:
Kaj pa oni pedofilski župniki?
Pa zažiganje na tisoče 'čarovnic'?
Pa obglavljanje znanstvenikov?
Verjameš da je Zemlja ravna ploskev?

Tudi jaz kot kristjan se ne strinjam s temi stvarmi, ki so jih delali. Sploh pa, sem proti pedofiliji in to me zelo boli, ko morajo nedolžni otroci to trpeti celo svoje življenje.

Kot drugo pa, kje piše v Svetem Pismu, da je Zemlja ravna? Jaz sem prebral SP in še nisem tega zasledil v njem, zato se tudi jaz sprašujem, kako so lahko to verovali in trdili.

Že nekajkrat sem omenil fantje na tem našem forumu, ne gledat krščasntvo skozi župnike, papeža, babice, napake v preteklosti, ne skozi kakršnokoli cerkev( tako rimokatoliške kot protestanske).

Glejte na krščasntvo skozi Jezusa in Sveto Pismo.

Nekdo je omenil, da dokler bo nadškof pil in kadil, da ga nima kaj učit o veri. Naj pokaže z vzgledom. In ravno zaradi tega pravim, ker vem, da smo ljudje le grešniki in da ne bi dopili napačne predstave glejmo na krščasntvo skozi Jezusa.

Sid Izprijeni hvala za strokovni odgovor. Omenil si samo strokovno razlago, kako delujejo duševni procesi. SAmo, ali ti je logično, da je to samo nastalo? Meni na žalost ni. Kako se lahko v naših možganah izmenjavajo el. impulzi med miljardami nevronov? Ali je to res samo nastalo?
Omenil si, kako kompleksne programe poganjamo na računalnikih? A je račualnik nastal kar tako, ker je v silicijevi jami nekaj počilo in smo dobili IBM PC? Programerji pišejo težke programe za PC, ampak ali so ti programi res stabilni in 100% delujejo? Mislim, da ne. Meni se računalniški programi stalno nekaj rušijo oz. imam kakšne probleme.

Pri človeku pa vidim, da vse lepo deluje, tako kot mora. Zato se mi zdi bolj logično, da ni to nastalo kar tako po enem naključju, ampak da je to vse lepo en usvatril z določenim namenom, tako kot človek naredi kakšen računalniški program za določen namen.
LP Motorolca

Thomas ::

Motorolca,

Evolucija je:

- teorija

- dejstvo

- tehnologija!

Po evolucijskem algoritmu razvijamo nekatere zadeve, ki bi si jih celo pametni težko izmislil. Tako kot vidiš zanimive evolucijske rešitve v naravi, so po tem principu izboljšali recimo turbine.

Kako to gre?

Narediš 10 turbin in pomeriš, katera se najbolje obnese. Potem narediš tej 10 podobnih, a ne čisto enakih. Spet vzameš najboljšo in postopek ponavljaš v nedogled.

Po nekaj deset generacijah boš precej verjetno prišel do najbolj učinkovite turbine, kar je bilo izmišljenih.

No, to delo se zdaj seli v računalnike. Namesto da bi res izdelali in preizkusili vse tiste turbine, njihovo delovanje izračunamo in zares naredimo samo zadnjo, najboljšo.

Evolucija je čisto dobra alternativa inteligenci.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tarzan ::

Motorolca, za primer si dal, kako se ti računalnik sesuva, v isti sapi pa praviš, kako je človek super in popolno skonstuiran. Nenaden infarkt si lahko mislič kot tisto tvoje "sesutje sistema". To ni dobra primerjava. Dobro primerjavo ti je s turbinami dal Reyno... ups Thomas :D .

Jure

BigWhale ::

To Tarzan:

Mogoce clovek ni glih ideal ideala ampak je nekak najvisje razvito bitje, torej recimo perfektno skonstruiran... Infarkt? Do takih stvari pride zaradi zunanjih vplivov...

... Zlij nekaj vode v tank za gorivo v avtu... Bos videl kako ga bo 'infarkt' :)

--
BigW!

> clovek ni glih ideal ideala ampak je nekak najvisje razvito bitje, torej recimo perfektno skonstruiran

Niti ne, ker evolucija NE teži k najboljšemu dizajnu (si ne privošči RolceRoyce variant) kadar to ni neizogibno potrebno.

Evolucija ima samo en "cilj" - proliferacijo. Zato človek nima vdelane inovacije, kako dolgo zdržati brez kisika, čeprav bi prišlo večkrat prav. Kit ima, ker mu je to neobhodno.

Biološka evolucija je zelo ekonomična.

Alec999 ::

motorolca >> mene pa samo zanima kako si ti predstavljas zakrnel rep pri cloveku ... je po tvoje Bog ustvaril Adama in Evo z repom ali brez njega? :\

Business ::

Že spet pri evoluciji?
:\

A ni že bilo o tem?

Nrsimhadeva ::

moj pra...ded že ni biu opica

Nrsimhadeva >> itak da ni bil sy noben tega ne trdi

O pa trdi!

Jest trdim, da je bil njen(?) praded opica in da je ona tudi opica. Pa jest sem tudi opica.

Ozkonosa opica - Homo Sapiens Sapiens.

Tomas to je ok .. sam jst mislm da si folx to napacn predstavla ... kokr, da smo potomci danasnjih opic ... lohka pa, da se motm pa v celoti zavracajo O.S. znanje :D

Alec,

Ja, obojne kalibre maš tule! Tudi. Ene ki se sprašujejo: "Kako da niso gorile izumrle, če smo se mi iz njih razvili?!".

In druge, ki v evolucijo SPLOH zavračajo.

:D

OwcA ::

@motorolca:
... SAmo, ali ti je logično, da je to [zavest] samo nastalo? Meni na žalost ni. Kako se lahko v naših možganah izmenjavajo el. impulzi med miljardami nevronov? Ali je to res samo nastalo?

Vse lepo in prav, zavest se ne more razviti sama od sebe.
Bog, kot popolno bijte, jo mora imeti, saj mu je drugače nemogoče pripisovati predikate kot so milostljivost, pravičnost...
Naša prva premisa pravi, da se zavest ne more razviti sama, da jo mora nekdo ustvariti. Kdo je torej ustvaril "tvojega" (krščanskega) boga? Kdo je ustvaril njegovega stvaritelja? Kdo je ustvaril stvaritelja stvaritelja boga? Kdo...?

Da nama prihranim nekaj pisanja, akrobacije v smislu, bog si je sam ustvaril zavest, ne bodo padle na plodna tla, saj si je nemogoče zamisliti karkoli česar ne moremo ubesediti. Iz tega sledi, da v kolikor nismo sposobni čustvovanja tudi ne moremo (sami) priti do ideje milosi ali česarkoli podobnega, saj ta v našem (zaprtem) sistemu ne obstaja in zato nimamo nobenega načina, da bi si jo zamislili.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

snow ::

Motorolca

1) Kako je Jezus naredil vino iz vode? (Rad bi malo več vedel, kot to da s čudežem.)
2) Kako je umaknil skalo, ko je vstal od mrtvih?
3) Kaj je naredil tam z onima dvema stražarjema pred votlino?
4) Zakaj je vedno več ljudi nevernih?
5) Ali lahko vsemogočni Bog ustvari tako trdno skalo, da je sam ne more raztreščiti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: snow ()

> Omenil si samo strokovno razlago, kako delujejo duševni procesi. SAmo, ali ti je logično, da je to samo nastalo? Meni na žalost ni. Kako se lahko v naših možganah izmenjavajo el. impulzi med miljardami nevronov? Ali je to res samo nastalo?

Meni je popolnoma logično, da je to samo nastalo.

Tukaj v bistvu govorimo o vprašanju zavesti. Ali se lahko neživo spontano ozave?

Mislim (naj me Thomas popravi, če se motim), da je matematik Kurt Goedel dokazal, da to je možno! Kar pomeni, da je tudi logično.

Več o tem piše v knjigi Douglasa R. Hofstadterja 'Goedel, Escher, Bach: an Eternal Golden Braid'. Knjiga je sicer že iz leta 1979. Nisem je še cele prebral, tako da za kaj več jo mora prebrat vsak sam.

0:)

Nico ::

Se strinjam, vse je nastalo samo. Oz. je posledica raznih fizikalnih zakonov.
Sploh pa ni za jemat zavesti kot da Je al pa je Ni. Kompleksnejši možgani= višja zavest.
Everybody banana on your head!

nurmaln ::

Kar se tiče primerjave boga RKC in grških bogov mislim, da stori krivico tisti grškim bogovom tisti, ki pravi, da so tako kruti kot bog RKC. Kot sem seznanjen (in mislm da sem), so se grški bogovi zamerili ljudem predvsem s tem, da so se vmešavali v njihova življenja. Res je tudi, da so pomagali nekaterim vojskovodjem v njihovih bojih. Vendar jim takšnih grozot kot se pojavljajo v stari zavezi ni mogoče pripisati. Vrjamem, da vas je veliko predelalo (in s tem ne mislim samo prebralo) sveti pismo, vendar to ni običajna praksa v RKC. Pravzaprav še niso tako daleč časi, ko se SP sploh ni prevajalo iz latinščine in tudi maše so potekale v latinščini. Zakaj? Da se ljude ne bi spraševali ali je prav, da jim nekdo tako krut, srdit in maščevalen zapoveduje ponižnost in usmiljenje. Kogar zanima, kakšen bog je beg stare zaveze mu priporočam branje pete Mojzesove knjige. Sam pri branju nisem zaseldil niti ene same strani, ki ne bi opisovala, kako bog Mojzesu zapoveduje naj pokonča to ali ono pleme. Mojzesa je izbral, da popelje njegovo ljudstvo v obljubljeno deželo. A glej ga zlomka, tam je nekdo že živel. In bog je ukazal naj zasedejo mesto, pobijejo moške in otroke, ženske naj si vzamejo za žene (v prevodu posiljujejo), če kdo pobegne naj ga preganjajo v puščavo, ga ujamejo in pokončajo, pobijejo živino... Tako jim je zapovedal praktično vsakič, ko so naleteli, na kakršnokoli obliko civilizacije. Po letih in letih "pohoda v obljubljeno deželo" je izvisel še sam Mojzes, saj ni smel v obljubljeno deželo, zaradi izjave, da bo on izvabil vodo iz skale. Kje je tu božja usmiljenost? Kje je hvaležnost za nekaj sto let poslušnosti? Ne smemo pozabiti, da naj bi Mojzes živel kar nekaj sto let.

Glejte na cerkev skozi JK??? RES???
Pa ste kdaj brali spise, ki opisujejo mladost JK, tistih manjkajočih 30 let? Ko so se odločal kaj bodo uvstil v novo zavezo, so kar tri desetletja izpustil. NPR kako se je mladi JK sprehajal po vasi, ko se je nekdo zaletel vanj, se je JK razjezil in mu rekel, da nikoli več ne bo hodil. Moški je na mestu umrl. In podobne. To so stvari, ki se nekomu niso zdele primerne za v novo zavezo, ko je cerkev začela prisegati na usmiljenje in ponižnost. Le kaj vse nam je še bilo zamolčano in kaj vse je bilo dodano zaradi boljšega splošnega vtisa.

Sicer pa bi poznavalce in zagovornike SP lepo prosil, da mi napišejo, kje v SP Jezus jasno in nedovoumno pove, da je sam bog. Sam tega še nisem zaseldil. Pa ne mi pisat o tem, kako je povedal, da je božji sin, ker naj bi bili tako in tako vsi božji otroci in torej Jezusu bratje in sestre (Sam Jezus je apostole in vse ostale ljudi nagovarjal z bratje in sestre, medtem ko naj bi se danes vsakega duhovnika nazivalo z "oče" oz "pater"), torej ali seJezus ni imel za boga ali pa smo bogovi vsi.

Takole na kratko. Komentar?

Beernarrd ::

PRebral sem samo deseto stran, ker je ful materiala. Nekaj opazk:
zakaj naj bi bila evolucija nekompatibilna s stvarjenjem? Bistvo je, da je bog naredil človeka, kako in v kolikšnem času pa ni važno.( En vic prav da je en jud prašal boga če je res vsemogočen pa da je en trenutek zanj miljone let in miljoni let en trenutek. pa mu bog reče da ja in ga jud prosi naj mu kar takoj zrihta bančne obresti v nekaj miljonih dolarjev. Bog pa mu odgovori: seveda ni problema, z veseljem. Samo trenutek...) Drgač pa a ne bi bil en namig na evolucijo lahko tudi to da v sp piše, da je bog adama najprej iz prsti naredu potem šele mu je pa sapo vdihnil.

to kar prav normaln o sp in cerkvi je samo dokaz da cerkve in kristusa ne moreš ločt... Sveto pismo tud ni padl iz neba al pa ga je en pisu tako kot koran ampak je nastal v cca tisoč letih. V njem pa lahko najdeš ravno kar koli se ti zljubi, še to piše da boga ni.

Stvari se je treba lotit z drugega konca, pri sebi in to primerjat z okolico, tj. religijami. Tisto kar je konsistentno bo veljalo imeti za resnico. Meni recimo nekak ne gre v račun da bi blo po nekaj letih tlačenja zemlje kar konec, ker je potem vse brez zveze. Ko pa enkrat rečem da nekaj pa že mora biti, mi je pa ta nekaj še najbolj simpatičen in uporaben v obliki khm ..krščanskega Boga. Potem je pa samo še treba odkrivati kakšen je in kaj to pomeni zame. Voila, simpl k pasulj pa težko do nezavesti.

BigWhale ::

Banzai!

Mene pri evoluciji motita samo dve stvari... Ena je nastanek zivljenja, druga pa 'nastanek zavrsti'...

Prvo, od tega, da se nekaj proteinov zacne zdruzevati med seboj in potem iz tega nastane prvi enocelicar je preeeceeej stvari potrebnih. Tega zaenkrat se nihce ni razlozil, kako se je to zgodilo..

Drugo, da iz zivali, ki jo hm gonijo nagoni, rata bitje, ki ima svojo zavest in se bolj ali manj zaveda samega sebe in zna razmisljat, no tudi tega ni se nihce pojasnil...

Hmm... Strange...

Sam sem sicer preprican v to, da boga ni, kljub moji krscanski vzgoji, sem pa preprican (eh, ne mi zdej z dokazi :P) da clovek ni edino inteligentno bitje v tem vesolju... Mnja, preveliko je tole vesolje, da bi bili cisto sami v njem...

Kar se pa Jezusa tice, pa sem popolnoma odprt za vse moznosti, pa preprican sem, da dejansko je zivel kaj oz. kdo pa je to bil je pa drugo... Da bi pa nekdo par tisoc strani Sci-Fi literature napisal ze takrat in preprical ljudi da se je to res zgodilo je pa precej manj verjetno kot pa da je Jezus dejansko zivel... :P Ce bi 300 let nazaj pristal s helikopterjem sredi ene vasi, bi te tudi imeli za Boga... Vodo v vino? Ma, ne vem, jaz precejkrat spremenim mleko v kakav... OMG!! ;> Marsikdo pa tudi vodo v kavo spreminja... :)

Ce je bil Jezus alien, extra terrestial, whatever se sploh ne bi cudil... Ali pa nekdo, ki je s casovnim strojem pripotoval nazaj in malo zgodovino popravil, da je bolj po njegovi meri (ne zdej debatirat o tem kako lahko to naredis in kako ne mores, ker sploh nima veze.. ;> )

--
BigW!

Sid Izprijeni in Nico vidva verujeta, da je vse nastalo iz evolucije, če se ne motim. Vendar potem bi vaju vprašal, kakšen je potem sploh smisel življenja, če smo kar tako nastali iz "dobrih fizikalnih pogojev" kot vidva pravita?

Snow kar se pa tiče tvojih vprašanj, pa takole:

1) Kako je Jezus naredil vino iz vode? (Rad bi malo več vedel, kot to da s čudežem.)
No, to ravno ne vem, kako je spremenil vino iz vode. Naredil je čudež, kar pa odgovor za tebe ne zadostuje. Vendar, dej ti raje meni povej, kako je lahko popolnoma hromi človek v trenutku postal zdrav in je začel hoditi? Kaj se je zgodilo? Ti ni jasno? Meni tudi ne, kaj točno se je zgodilo, vendar vem, da ga je Jezus ozdravil, s samo besedo. Neverjetno, vendar resnično.

2) Kako je umaknil skalo, ko je vstal od mrtvih?
Evo, ti bom kar citiral iz Sv. Pisma:1 Po soboti, ko se je svital prvi dan tedna, sta prišli Marija Magdalena in druga Marija pogledat grob. 2 In glej, nastal je močan potres, kajti Gospodov angel je prišel iz nebes. Pristopil je in odvalil kamen ter sédel nanj. 3 Videti je bil kakor blisk in njegovo oblačilo je bilo belo kakor sneg.
4 Od strahu pred njim so stražarji vztrepetali in postali kakor mrtvi. 5 Angel pa je nagovoril ženi: ťNe bojta se! Vem, da iščeta Jezusa, križanega. 6 Ni ga tukaj. Obujen je bil, kakor je rekel! Stopíta sëm in poglejta kraj, kamor so ga položili. 7 Hitro pojdita in povejta njegovim učencem: ›Obujen je bil od mrtvih! Pred vami pojde v Galilejo, tam ga boste videli.‹ Glejta, povedal sem vama.Ť Mt 28,1-7 Odgovor je da ga je angel premaknil in ne Jezus.

3) Kaj je naredil tam z onima dvema stražarjema pred votlino?
No kot sem že citiral odlomek, kako je jezus vstal od mrtvih, tam piše, da je bilo več stražarjev in ne samo dva, kot ti praviš. Kaj se jim je zgodilo? Zaradi tega, kar so videli, so čisto onemeli. Ali bi ti onemel, če bi zagledal takšnega angela. O jaz bi stari.

4) Zakaj je vedno več ljudi nevernih?
Zelo dobro vprašanje, na katerega se tudi jaz sprašujem. Tudi jaz sem bil nekoč neveren, pa čerpav sem od majhnega hodil v cerkev, bil krščen kot otrok, šel k obhajilu. Vendar moje srce je bilo daleč od Boga. Mene je bolj zanimala zabava, motoro, računalnik itd. Bog me ni nikoli zanimal. A ko mi je oče umrl, sem se malo zresnil in začel iskati odgovor, kaj je smisel mojega življenja. Začel sem brati Sveto Pismo in začel počasi odkrivati tega Boga, ki me ljubi .
Zakaj je vedno več ljudi nevernih? Moje osebno mišljenje je, da večina ljudi danes ima napačno sliko tega Boga, da mislijo, da je to en star ata z palico, ki komaj čaka, da te bo kaznoval in štrafu. Ker mislijo, da je krščasntvo dolgočasno sto na uro in staro modno. Nekdo mi je rekel, ah to je za mojo babico. Veliko ljudi je danes nekako "zadovoljenih", ker imajo vse materialne stvari in si rečejo ah, ne rabim nobenega Boga. Vendar zakaj večina bogatašev gre v droge, alkohol, delajo samomore...? Ker nimajo dovolj, še vedno iščejo nekaj, kar bo zadovoljilo njihovo dušo. Jaz sem postal popolnoma srečen samo pri Bogu, ker mi je dal upanje, večno življenje, ljubezen...

5) Ali lahko vsemogočni Bog ustvari tako trdno skalo, da je sam ne more raztreščiti?
Velikokrat sem že slišal to vprašanje. V Sv. Pismu ni direktnega odgovora na to vprašanje, vendar pravi, da je Bog vsemogočen. Vse lahko naredi, le grešiti ne more. A lahka naredi skalo, ki je ne bo mogel potem premakniti? Ne vem. Lahko ga bova vprašala na sodni dan. Vendar poglej malo slike iz našega vesolja. A ti to ne pokaže, kako je Bog vsemogočen, kako čudovito vse ustvarja, koliko galaksij je, kako se lepo vse vrti itd. Ti to ni dovolj?
Upam snow, da sem saj nekako odgovoril na tvoje vprašanja . lepo se imej, motorolca

nurmaln ::

BEERNARRD če ti ni jasno zakaj je evolucijska teorija v nasprotju s stvarjenjem si le to preberi, Genezo namreč. V Genezi so točno napisani vsi rodovi od Adama do nove zaveze, za vsakega Adamovega potomca, kdaj se je rodil (koliko časa po Adamu oz. koliko je bil star njegov oče ko se je rodil), koliko časa je živel... Če prešteješ življenske dobe vseh (ob tem da so navedene življenske dobe tam od 100 do 950 let) in upoštevaš koliko po Adamu so se rojevali ugotoviš, Adam ni živel več kot šest do sedem tisoč let nazaj. Ne vem če bi se katerikoli resni arheolog, antropolog, zgodovinar oz. kdorkoli drug strinjal, da se je prvi homo sapiens na naši prelepi zemljici pojavil šele pred sedem tisoč leti.

Nico ::

Vendar potem bi vaju vprašal, kakšen je potem sploh smisel življenja, če smo kar tako nastali iz "dobrih fizikalnih pogojev" kot vidva pravita?

Smisel je nek pojem, ki so si ga izmislili možgani skozi tisočletja razvoja. Like; nima smisla da splezam na vrh drevesa, da odtrgam tisto lepo češnjo, če pa potrošim več energije za to kot je sama vredna. Pa še riskiram, da si zlomim vrat.
Z smisli obstoja pa se ponavadi ukvarja mlad človek, ki mu hormoni še dobro butajo, in največkrat ni prav srečen človek.
Everybody banana on your head!

Nurmaln kje si našel v SZ, da se mora židovsko ljudstvo, ko bo šlo v obljubljeno deželo vzeti za žene tiste ženske od ljudstev? V 5 Mojzesovi 7,3-4 pravi takole:"Ne sklepaj z njimi zaveze, ne prizanašaj jim 3 in ne stopaj v svaštvo z njimi: svoje hčere ne dajaj njegovemu sinu in njegove hčere ne jemlji za svojega sina! 4 Kajti to bi tvojega sina odvrnilo od hoje za menoj in bi služili drugim bogovom; tedaj bi se vnela GOSPODOVA jeza proti vam in bi vas hitro pokončal. tuki izrezno pravi, naj si ne jemlje od njih žene ali pa fante za svoje hčere. Res ne vem, kje si to našel, če mi lahko napišeš.

Drugo, kje si to prebral o življenju Jezusa, kaj je delal v 30 letih? Kateri spisi so to oz. kdo jih je napisal? Če mi lahko poveš.

Kot tretje pa, kje Jezus pravi, da je Bog? Evo, preberi si: Janez 1,1-18, potem Janez 10,30, potem Janez 14,8-11. Tega je še kar neki v Sv. Pismu, vendar to, kar sem ti tukaj napsial, mislim, da je dovolj, da boš videl, da pravi Sv. Pismo, da je Jezus Bog.

Beernarrd praviš V njem pa lahko najdeš ravno kar koli se ti zljubi, še to piše da boga ni. Kje si pa to našel zapisan? A mi lahko pokažeš prosim. Hvala ti. Lep pozdrav, motorolca
Nebesa pripovedujejo o Božji slavi,
nebesni svod sporoča o delu njegovih rok.
Psalm 19

> Sid Izprijeni in Nico vidva verujeta, da je vse nastalo iz evolucije, če se ne motim. Vendar potem bi vaju vprašal, kakšen je potem sploh smisel življenja, če smo kar tako nastali iz "dobrih fizikalnih pogojev" kot vidva pravita?

Smisel življenja jaz kot del kozmosa vidim v spoštovanju in negovanju kozmičnega reda. Ker pa tega reda ne poznam popolnoma, je moja naloga, da si ga stalno prizadevam spoznati in ga negovati.

Kozmos je namreč ogromen kompleksen ples (fizikalnih, če hočeš) vzrokov in posledic. Če je ples harmoničen, je harmoničen tudi kozmos, kar mi kot njegovi deli občutimo kot srečo. Če pa ples ni harmoničen, pa seveda trpimo. V našem interesu torej je, da pripomoremo k harmoniji kozmosa, kakor vemo in znamo. (Kozmos = Bog, če hočeš.)

Ta stvar lepo špila. Če seješ sovraštvo, slejkoprej fašeš bumerang v glavo, če seješ dobro, boš to tudi sam nekoč pokasiral. (Saj nekaj takega uči tudi krščanski nauk, ane?) Seveda če ne gledaš na to skozi razpon kratkega človeškega življenja. Ko ti odmre tvoje trenutno telo, ostane tvoj vibe v obliki vzrokov in posledic. Od tu naprej lahko verjameš tudi v nekakšno reikarnacijo, kjer se del viba lahko spet materializira (če uporabim tudi ta sporni izraz).

Tu pravzaprav nastopi šele pravi smisel: "odrešitev". Odrešitev je končna stopnja, ko zapustiš za seboj takšen vibe, da se popolnoma raztopi v kozmični ples in ne ostane od njega nič. To se zgodi takrat, ko dosežeš popolno harmonijo s kozmosom. Nebesa, če spet hočeš.

Še to:
Morda si me napak razumel do sedaj. Nič ne verujem. Tudi glede evolucije nič ne verujem, ker je vera nekaj kar se po definiciji ne dokazuje, sploh pa kot je možno razbrati zgoraj, ne priznavam nekakšne dvojnosti tuzemskega in tistega, kar sodi v domeno vere. Sve ti je to isto.

Nurmaln: Ti si šele zabluzil. Prebereš prvo nato 50 nato 100 stran SP in dajaš komentare, ki nimajo ne repa in ne glave. Daj ti to malo podpri z kakšno vrstico in utemelji.
Če bereš SP tako kot se ti odpre stran in noter vidiš zdaj je en enga fento, zdaj je on drug to naredo, pol se je edn obeso.... ne prebereš vsaj celo poglavje oz. še kakšno prej in kasneje da sploh veš zakaj se gre.....lahko prideš do takšnih zaključkov. ti ne zamerim.
Ni mi pa všeč da daješ komentare iz SP brez utemeljitve..

Beernarrd:
Prebereš Bog je ustvaril človeka iz zemlje in rečeš da je to dokaz evolucije....
:\
slovnica 5 razred
kdo je ustvaril človeka iz zemlje ..... odg. Bog

Ne evolucija!
Kje si ti zdaj tu evolucijo noter videl?:D

ahhh! Ta tema nikamor več ne vodi. Če bi si vsak prebral odgovore in vrašanja ki so bila sestavljena, bi o tem že zdavnaj končali.
Še to:
Apeliram na vaju preberita si vsaj poste od mene. Mislim, da ne bo potem takšnih dalje.

Brez zamere. Se opravičujem če sem kogarkoli užalil s tem!
LP
Business

@Business, motorolca: vidva se ves čas sklicujeta izključno na SP in vsakega pa naj si to hoče ali ne zasujeta s citati, kaj če bi nam predstavila lastno razmišlanje ali argumentacijo, če pa ustrajata pri boju z citati, vsaj vsem priznajta enake pogoje. Sam bi v tem primeru prosil za poznavanje Nietzcheja, natančneje Antikrista, Tako je govoril Zaratustra in Somrak malikov.

kuglvinkl ::

Se pridružujem mnenju. In dodajam Feurebacha.
Your focus determines your reallity

Vsekakor se strinjam, da vsak izrazi svoje mnenje.
Vsekakor so komentarji s strani SP zaželjeni in je prav da vsak pove svoje mnenje, tudi negativno mnenje me ne moti, saj je to tudi bistvo foruma. Moti pa me, da nekdo komentira SP, ki ga sploh ne pozna, doda razne stavke, ki jih v SP sploh ne najdeš in reče da je to tak. Če že tako trdi, naj vsaj to potrdi z podatkom kje to piše in na podlagi tega da komentar in reče da je SP laž. Tudi jaz nisem trdil o čem drugem, brez da bi to potrdil s primerom.
Sicer pa je vsakemu dovoljeno vse!
Se opravičujem če sem koga prizadel.

LP
Business

EjTi ::

da komentar in reče da je SP laž

SP je laž (ali tiste izjave v njem) dokler se ne dokaže da si izjave pravilne - če gledaš na SP kot na resnico in ne na pravljico. Avtor teze dokazuje njegovo pravilnost in ne da ostali ugotavljajo napačnost. Kaj bi pa blo da se zej en fizik eno butasto tezo spomne in pol reče - dokažte da ni res. Dokler on ne dokaže da je to res (ali pa kakšen drug) je to samo teorija. Potem je SP teorija (ki začuda ni ugledala relnosti v 2000 letih) ali pa pravljica za otroke.

V demokraciji je tak: nedolžni si tako dolgo, dokler ti krivde ne dokažejo. Mislim, da bi vi tudi morali tako razmišljat. SP je resnica, in zdaj ji dokaži, da je laž. Zakaj moraš vedno rečti SP je laž in zdaj naj mi vsi dokazujemo resnico (nedolžnost)? Če v čem vidiš laž jo utemelji, sicer raje molči.
Žalostno da moram to pisat!
sicer pa nevem če bom še sodeloval v tej temi, ker vidim da gremo prenisko.:(

kopernik ::

Resnice ni.
Perspektiva je.

lp

Barakuda1 ::

OwcA, kuglvinkl, ...se pridružujem vajinemu predlogu.

Osebno pa bi bil že zelo, zelo vesel ako bi mi motorolca, pa @Business, pa še kter (ki vse argumentira s SP) odgovoril vsaj na tiste moje odgovore (ali vprašanja) kjer sem jim tudi jaz citiral SP in pokazal na nedoslednost in nelogičnost samega SP, pa žal nič ali kar je še bolj *****(da ne rečem kaj) sem dobil odgovor v stilu "ti si to napak razumel,..... jaz verjamem v to kar je rekel Jezus…, kako pa lahko dvomiš? ...saj v SP pismu piše itd…it

za začetek bi bilo že to velik, sicer stvar sploh nima več smisla.Razen v enem primeru. Da so nas fantje orng *******, mi pa smo pristali na njihovo logiko provokacije in propagande.
Delujejo natačno v skaldu z napotki SP (po vsebini) to je da cilj opravičuje sredstvo.

(tudi vsa ljudstva, ki so bila v napotu izvoljenemu ljudstvu je bilo potrebno pobiti in iztrebiti (vse z istim napotkom)

in da zaključim v stilu kot to pričnejo *****, ******, ******, če sem koga prizadel ali užalil se opravičujem, res se opravičujem ker nisem imel tega namena, želel sem le komentirati in se pogovarjati, saj zato pa imamo različna mnenja , a ni tako.

barakuda

p.s.

pa ne me cenzurirati prosim, ker poleg tega da je zadnji odstavek malce karikiran, ga iskreno tudi mislim tako, se pravi da sem res za dialog in diskusijo, ne pa za "nategovanje".

> V demokraciji je tak: nedolžni si tako dolgo, dokler ti krivde ne dokažejo.

Se strinjam!

> SP je resnica, in zdaj ji dokaži, da je laž.

To je pa napaka!

Resnico lahko določiva zgolj skupaj. In verjetno se bova strinjala, da sva ti in jaz - kako banalno! - človeka.

In še kaj tako očitnega. Vse ostalo pa bo med nama podvrženo dokazovanju. Zato si kvečjemu TI tisti, ki bo moral dokazati, da je (tvoje pojmovanje) SP resnica, ravo tako kot bi moral nemara jaz dokazovati svoj filozofski pogled. Seveda pa samo v primeru, da bi drug drugega res nujno hotela prepričati v svoj prav. :)

Na tem mestu je pomembno razločevati med resnico in resničnostjo ali bolje smiselnostjo dane izjave. Preden sploh lahko začnemo razpravljati o resnici morate (kot narekuje večina znanstvenih paradigm) zagovornik SP dokazati, da gre za navznoter smiselen in koherenten sistem. Šele s tem pa odprete vprašanje njega pomena za druge sisteme (svet okoli nas).

Barakuda:
Sem proti vojni in tako kot ti lahko tudi jaz preberem SP površno spustim nekaj poglavij in na koncu rečem Bog je morilec. Imaš vso pravico. Ker sem že enkrat o tem pisal, si preberi moje poste in dobil boš odgovor na svoje vprašanje. Ne očitat da nisi dobil odgovorov.

Ker pa vem da se ti ne da nazaj brskat pa še enkrat samo zate:)

Bog si je izbral ljudstvo, preko katerega bo pokazal da je On največji in da utemelji čigav Bog je najmočnejši in pravi. Bog kateremu je vredno zaupati, Bog kateri ti da za jesti in piti tudi v puščavi za ves narod, Bog ki ščiti ljudstvo katero ga posluša pred napadi drugih ljudstev, Bog ki ti da nagrado če si mu zvesti. Bog je izgnal ljudi, jih tudi pokončal z njihovo grešnostjo, nemoralo, pokvarjenostjo. Vse to je Bog pripravljen storiti za ljudi, ki mu verujejo. V času Mojzesa je bilo mnogo bogov kakor tudi danes. Bog je pokazal ljudem da je On edini vreden zaupanja, ne bogovi Egipčanov ne ostalih narodov. Pokazal je da je On živi Bog. In to je lahko pokazal samo skozi realnost življenja. Bog je rekel da bo poskrbel za tiste, ki mu verujejo in so mu zvesti, vendar pa Bog tudi sovraži greh. Ta greh bo izkoreninil, to je obljubil. A ni to prečudovito? A ni potem ta Bog pravi rešitelj? Poln usmiljenja? Uničil je grešni, pokvarjen narod, ki žrtvuje ljudi na oltarju bogovom, ki so si jih sami ustvarili, narod ki zasužnjuje nedolžne ljudi. A ni to milostem Bog? Zakaj je Bog to storil? Lahko bi pustil narod Egipčanom. Da trpijo, da nimajo svobode.... Ne tega ni storil, ker je predober. Ja izgnal je in umoril je ljudi. Vse je uničil za vedno. Tisti narod ne bo več nikoli počenjal slabega. Bog bi lahko izkoreninil zlo takoj, že na samem začetku, vendar s tem ne bi dal možnost Satanu da dokaže svojo prav. Vojna med dobrim in slabim je nastala že v Nebesih, ko je Satan začel razmišljat, da je Bog tiran in da je lahko boljši od njega. Če bi Satana takoj pokončal, bi s tem postal diktator. Ne on tega ni storil. Dal je Satanu Zemljo in naj pokaže svoje prav. Danes vidimo kaj je Satan napravil. Toliko zla....
S tem dejanjem je pokazal ostalima 2/3 angelom, ki so ostali Bogu zvesti, da je Bog poln milosti in da se ne splača grešiti. Vendar je Bog s tem ko je poslal svojega sina Jezusa na Zemljo dokazal, da pa se da živeti tudi brez greha in takrat ko je Jezus umrl na križu, je dokončno premagal Satana in rešil ljudi pred večno smrtjo. Bog je ponudil ljudem, ki mu verujejo večno življenje a samo na nas je ali se bomo odločili zanj. Iz preteklosti, iz dogodkov, ki so opisani v SP, se lahko prepričamo, da nas Bog resnično ljubi in da mu lahko zaupamo.

A ni potem to prečudoviti Bog? Bog ki te ljubi, te hrani, te blagoslavlja z vsem dobrim in nakoncu ti ponuja še večno življenje v svetu kjer ne bo solza, ne bo smrti, ne lakote in ne greha.

Upam, da si dojel! Odločitev je tvoja. Sam sebi koplješ usodo. Bog te vabi. Ti se pa odloči, kako si boš tolmačil SP. Svetujem pa ti da ga prebereš v celoti in ko bereš prosi avtorja SP Boga da bi razumel, ker šele takrat boš resnično dojel pomen SP.

@Business:
Bog je bog. Nima čustev, ne more biti milosten, ne more sovražiti. Ne more soditi,
ne more vzeti, ne more dati. To počnejo ljudje.
Delaš napako kot večina vernikov/duhovnikov/itd. Pripisuješ človeške lastnosti
nečemu, kar ni človek. In tako si zatopljen v SP, da te v bistvu omejuje. Da ne vidiš
in ne misliš izven okvirov SP. Naslednja primera o bogu je dobra:

Predstavljaj si, da je bog neka velika gora. Ti, jaz in še marsikdo drug, pa stojimo
nekje ob vznožju te gore, in jo gledamo. Vsak iz svoje strani. Vsakemu se gora kaže
na svoj način. In vendar je to ena sama gora. Bog, narava, pragibalo, bistvo, smisel.
Kakor se ti pač kaže oz. kakor ti to dojemaš.

Vse druge stvari...satan, angeli, čudeži, nebesa pekel...vse je antropomorfizem.

lp

@jankoFer:

To si super povedal o antropomorfističnem dojemanju Stvarnika.

Naj dodam še jaz, zakaj Bogu ne moremo pripisovati takšnih človeških lastnosti, kot je že jankoFer nakazal:

Poizkusimo si zamisliti boga, ki je popoln po človeških merilih. Če je popoln, potem v vsaki možni situaciji reagira na točno določen način. V tem smislu je dejansko samo kompleksen mehanizem in niti ne bitje v človeškem pojmovanju te besede (kaj od tega je več, je sicer stvar neke druge debate). Zato ostane le možnost, da ni popoln.

Drugače povedano, bog z antopomorfnimi lastnostmi ni popoln, ali ga pa ni.

Business

Barakuda:
Sem proti vojni in tako kot ti lahko tudi jaz preberem SP površno spustim nekaj poglavij in na koncu rečem Bog je morilec. Imaš vso pravico. Ker sem že enkrat o tem pisal, si preberi moje poste in dobil boš odgovor na svoje vprašanje. Ne očitat da nisi dobil odgovorov

No s tem odstavkom si povedal vse, res vse.

Takrat ko si ti in ostali tvoji somišljeniki govorili v tej temi na splošno, sem jaz citiral SP in to ne enkrat. Ne le da sem ga citiral, pač pa soočal posamezna poglavja SP med sabo in podal tudi komentar nanje.

Še več, motorolca med drugim zapiše

"
Poslano: 24.04.2003 22:12:43 | na začetek (motorolca)

Barakuda1 moram reči, da zelo dobro poznaš Sv. Pismo. Kako to?"

(Preveri, če mi ne verjameš).

Sprva je nekatere očitno dejstvo, da niso samo verniki tisti, ki poznajo SP motilo, zdaj se očitno ubira drugačna taktika.
O.k. ni problem, sam z mano ta taktika ne "pali".

Daj mi argumente, tak kot jaz tebi. Ampak argumente z velikimi črkami ARGUMENTE, če razumeš kaj je to.
Ne trditev, to je tako, ker v SP tako piše, pač pa argument ali vsaj utemeljitev, ki bo logična.

Samo to in nič več in nič manj.

Koliko in kaj sem prebral jaz ali ti; in kako ter zakaj in kdaj sem jaz ali ti kaj prebral, pa upam da ne šteješ ne ti ne še kdo drug za kak resen argument.

Kako ti bereš SP ne vem. Prav-tako kot ne vem ne kolikokrat si ga prebral niti ali si ob tem razmišljal o pomenu zapisanega ali ne.

Ker tega ne vem, te tudi ne bom tako kot ti vzvišeno in ošabno zaničljivo opomnil, kako si SP le v roke vzel in ga samo "prebral", ne pa tudi Prebral.
Ne dragi moj prijatelj, tudi če se s tabo ne strinjam, ne bom padel na tak štos in na tak nivo.

Na vse kar si mi podal v odgovoru sem že podal pomisleke in vprašanja, vse podprto tudi s svetopisemskimi viri (pejd brskat nazaj) zato ne mi zdaj tle kako si mi dal odgovor in kako si jaz nekaj izmišljam.

Tak način diskvalifikacij drugače mislečih (beri – ateistov oziroma tistih, ki ne verujejo v PRAVEGA boga) se mi zmeraj bolj upira in gnusi.

Navkljub drugačnemu zatrjevanju ste v bistvo do drugače mislečih nestrpni takšni kot si ti in tebi podobni in ne obratno.

Tako je bilo že v zgodovini in ta se žal ponavlja.

Na srečo danes nimate več takšne moči, kot so jo imeli vaši predniki in upam samo, da je nikoli več ne boste imeli.
Drugače mislečim ste skozi zgodovino zadali in prizadejali več gorja kot kdorkoli in katerakoli ideologija pred vami.
Tudi o tem sem že pisal, le da ne tako naravnost, toda tokrat si naravnost izzval ta prispevek. (upam le, da ga kak moderator zaradi ostrine tona ne bo cenzuriral)

Nenazadnje človeku prične presedati, kako vzvišeno in ošabno se nekateri od "boga izvoljeni in poklicani" poskušate moralno dvigovati nad druge.

Takšnim in njim podobnim le v razmislek (čeprav odgovor ne bi bil odveč, ampak resen in argumentiran)

V čem in v katerem moralno-etičnem pogledu ste boljši od drugih soljudi zgolj in samo zato ker živite po Kristusovem nauku.

V čem je lik kristjana v moralno-etičnem pogledu boljši od lika komunista

Najdite mi v Komunističnem manifestu toliko netolerantnosti in sovraštva do drugače mislečih kot jih je v SP in obljubim, da se ne bom več oglašal.

Da pa se izognem nepotrebnim replikam, že takoj zdaj povem, da nisem ne zagovornik in ne privrženec komunizma (čeprav sem prebral tudi manifest in še kaj, kar sodi zraven).

In kaj boš porekel na to, če ti rečem, da sem veren in verjamem v škrate?

To, da škrati so je znanstveno dokazano, čeprav še zmeraj na žalost žive posamezniki ki to ne verjamejo. Če tudi ti ne verjameš, si prosim vzemi v roke knjigo z naslovom

Velika knjiga o škratih
Antropološko-sociološka študija o "najbolj drobcenih ljudeh" - škratih.
Katere avtor je
Wil Huygen (prev. Marta Koren)

V njej je vse zapisano in ni razloga da ne bi temu verjeli, saj si drugače ni mogoče razlagati nekaj kar je znanstveno dokazano in dokumentirano zapisano.

V kolikor boš sedaj rekel, da so to pravljice za otroke, bom to štel kot žalitev mojih verskih čustev

Barakuda

p.s.
Vsem, ampak res vsem, ki sem jih ali bi jih lahko s tem prispevkom upravičeno (ampak res samo tistim) prizadel se iskreno in globoko opravičujem

samo za tiste, ki še niste videli škratov ;)
čeprav vem, da vas je zelo malo takih;)

Škratje so v povprečju 15 centimetrov veliki človečki (brez koničaste! kape), ki do 14. leta še lulajo v posteljo, do 100 leta živijo pri starših, približno v tej starosti pa začno misliti na poroko

... Najbolj so cenjena dekleta z izrazitimi okroglinami (mimogrede, še tako "obilnoprsata" škratica lahko, zaradi zmanjšane težnosti, koraka skozi življenje brez nedrčka). Problem je samo v tem, da ženica v svojem parstoletnem življenju ovulira samo enkrat, moški pa ohrani potenco še prek 350. leta. Življenjska doba škratov je povprečno 400 let ...
Njihove šege in navade, kot tudi prehranjevalne navade z obilico receptov dobre škratovske kuhinje pa kot že rečeno so znanstveno dokumentirane v Veliki knjigi o škratih (VKŠ)

Tako kot vidite (tisti ki ne vrjamete v Škrate – meverniki) je vse zapisano v VKŠ in kaj še hočete boljši dokaz ;) :P

Barakuda1:

Ne znam si predstavlja kako naj ti citiram skoraj 800 strani SP v stari zavezi v enem stavku. Ravno tu je napaka. Prebrati stvavek iz SP in na podlagi enega stavka napraviti zaključek. Prebereš npr. 1.Moj 6,7 kjer piše pretrebil bom človeka, ki sem ga ustvaril, s površja zemlje, in npr. 5. Moj. 33,27 " Bog večnosti ti je prebivališče in pod teboj so večne rame in on žene sovražnika pred teboj in veli: Pokončaj jih.. Takšnih stavkov je ogromno v Stari zavezi SP. Kako naj ti ta stavek obrazložim drugače kot da ti rečem, da prebereš še kakšno poglavje prej in za tem. Kako naj ti jaz Boga razložim če preberš samo takšne stavke, nevem. Probal sem ti celo Staro zaveso najbolj strnjeno razložit. Bistvo stare zaveze je v tem, da človek lahko vidi, kam ga greh lahko popelje in kaj se zgodi s človekom če ne pošluša Božji nauk. Bistvo nove zaveze je sporočilo upanja ki ga prinaša skozi Jesusa Kristusa.
Nikogar nisem hotel užalit in mu rečti da ne pozna SP. Ravno nasprotno, še pohvale je vredno, da nekdo bere SP pa tudi če je prebral samo en stavek. Vendar je nesmiselno na takšne stavke , ki sem jih omenil napraviti zaključek preden poznaš okoliščine.
Mislil sem, da je razlaga bila ustrezna. Bolje nevem razložiti jaz. Bolje ti lahko razloži SP samo. Najbolje je, še enkrat povem in s tem ne mislim nikomur da ne pozna SP, prebrati v celoti.

Še to:
o škratih ne mislim, ker ne poznam. nima smisla, ker ne poznam nič razen kaj sem prebral v pravljici.
O bogu brez čustev, pa je nesmiselno govoriti, ker je SP polno dokazov. V Jan.3,16 piše:
Bog je tako ljubil svet, da je dal sina svojega edinorojenega, da se ne pogubi nihče kdor veruje vanj, temveš da ima večno življenje. Če pa ljubezen niso čustva, potem pa nevem kaj so čustva. Večkrat SP piše, da se je Bog užalostil, če žalost niso čustva, potem pa resnično nevem kaj čustva so. Ne bi več o tem ker nima smisla.

@Business

A si tole sploh prebral?
> Preden sploh lahko začnemo razpravljati o resnici morate (kot narekuje večina znanstvenih paradigm) zagovornik SP dokazati, da gre za navznoter smiselen in koherenten sistem. Šele s tem pa odprete vprašanje njega pomena za druge sisteme (svet okoli nas).

Mislim, da sem že enkrat napisal. Nonstop ciklaš. Stvar ki jo želiš dokazati, dokazuješ s stvarjo samo! :\

Svetega pisma ne moreš dokazati s Svetim pismom samim. To, da v Svetem pismu piše, da se je nekaj zgodilo, tako kot se je, ni nikakršen dokaz, da se tudi je tako zgodilo. Lahko samo veruješ. Vera pa ni stvar razprave.

Kapiš?

@Business:
Bistvo stare zaveze je v tem, da človek lahko vidi, kam ga greh lahko popelje in kaj se zgodi s človekom če ne pošluša Božji nauk. Bistvo nove zaveze je sporočilo upanja ki ga prinaša skozi Jesusa Kristusa.

...upanja le za tiste, ki verujejo v JK, ostale čaka natanko taka usoda, kot jo oblublja Stara zaveza za greh. Razlika je pravzaprav le v grehu. Včasih so se vsaj zavzemali za neko moralo, s prihodom Odrešenika, pa šteje le še slepo pokoravanje.
Božja pravičnost je res brezmejna. :\

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Najbolj pa mi je všeč tale:
A ni to prečudovito? A ni potem ta Bog pravi rešitelj? Poln usmiljenja? Uničil je grešni, pokvarjen narod, ki žrtvuje ljudi na oltarju bogovom, ki so si jih sami ustvarili, narod ki zasužnjuje nedolžne ljudi. A ni to milostem Bog? Zakaj je Bog to storil? Lahko bi pustil narod Egipčanom. Da trpijo, da nimajo svobode.... Ne tega ni storil, ker je predober. Ja izgnal je in umoril je ljudi. Vse je uničil za vedno. Tisti narod ne bo več nikoli počenjal slabega.

Morda kdo pomne epizode South Parka, kjer sta lovca ščitila ogoržene živali pred izumrtjem tako, da sta jih zažigala z napalmom, češ tako ne bodo nikoli več na robu preživetja? :\

Bog bi lahko izkoreninil zlo takoj, že na samem začetku, vendar s tem ne bi dal možnost Satanu da dokaže svojo prav.

Kaj se je pa zgodilo z božjo vsevednostjo in pravičnostjo. Priznam, sem samo neuk smrtnik, ampak dopustiti enemu, da dokaže svoj prav na račun destih miljard drugih (če štejemo še vse preminule ljudi), se mi nekako ne zdi ravno zgled pravičnosti. Oziroma, če je to ultimativna pravičnost, potem trdim, da je svet boljši brez vseh kristjanov. Naj mi sedaj dobri bog omogoči dokazati to pozo in istrebi vse kristjane. Iskušenj s čistkami ima za kaj takega več kot dovolj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: OwcA ()

Dokaži ti meni evolucijo. Je ne moreš. Vse je samo domneva. Ti "dokazi znanstveni" so plehki. Nimajo osnove in vse ti lahko zbijem takoj. SP samo sebe potrjuje. Prerokbe, ki jih je SP napovedalo so se v večini že izpolnile. kar potrjuje tudi zgodovina. Nekaj se jih še bo izpolnilo v to sem preričan zato, ker so se ostale 100% uresničile. Katera knjiga ali človek je napovedal npr.10 prerokb, in da so se te popolnoma uresničile nekaj stoletij kasneje?
Ker vem da me je nekdo ustvaril, ker je nemogoče, da bi me ustvarila evolucija oz. je verjetnost evolucije premajhna da bi ji zaupal. Ta knjiga pa sem prepričan je dana od mojega stvarnika zato, da mi pove smisel življenja in mi pokaže smernice kako naj bi človek živel. Sicer pa če bi vsi ljudje živeli po njej, ne bi bilo vojn in ostalih grozot, ki so povezana z grehom. Pomeni, da ta knjiga izključno uči dobro, kar je bistvenega pomena.
Dokaži ti meni evolucijo. Daj na pladenj dokaze, ne samo "znanstveniki tako trdijo". Znanstveniki so in še vedno trdijo nekaj, kar čez nekaj let zanikajo in postavijo novo trditev, čez nekaj let to trditev spet zanikajo in najdejo drugo. Tega Bog in SP ne počenjata. Smernice dane od Boga zapisane v SP so jasne, konec koncev je avtor SP sam Bog, ki je preko njegovih služabnikov dal zapisati to knjigo. Kot praviš ,da naj jaz dokažem SP. Tega ne mislim počet, ker če ne verjameš v stvarstvo oz. Boga, potem nima smisla zgubljati besed.
Ker pa seveda verjameš raje znanstvenikom, ki "vidijo milijone let nazaj" v sam začetek evolucije, in to nenehno povdarjajo da je to resnica, z samim enim namenom, da zanikajo SP,( vse to je del Satanove propagande, da diskreditira Boga), ne predložijo pa nikakršne dokaze oz. vse kar predložijo so domneve. Dokazati ne moreš svoje prav ne ti ne jaz svoje prav tebi. O evoluciji pa je moja teorija že nekaj strani nazaj popolnoma razložena in si jo lahko prebere vsak. Povdarjam, da je to moja teorija in teorija milijonon ne samo enenga človeka, milijonov kristjanov.

Seveda pa že desetič: Vsak si naj izbere svoje prav, svojega boga in svojo teorijo nastanka človeka. Odločitev je na vsakemu kaj bo verjel. O posledicah svojega ravnanja pa bo odgovarjal sam.

še nekaj:
Obstajata dve vrsti znanstvenikov vsi so Dr. in kaj jaz vem kašne titule vse imajo:
na eni strani so tisti ki zagovarjajo evolucijo
na druga strani pa so ti, ki se ji smejijo:D

@Business:
>O evoluciji pa je moja teorija že nekaj strani nazaj popolnoma razložena in si jo lahko prebere vsak. Povdarjam, da je to moja teorija in teorija milijonon ne samo enenga človeka, milijonov kristjanov.

to ni tvoja teorija, niti teorija milijonov kristjanov. To je teorija, ki v katero ti in
milijoni kristjanov verjamejo. In tudi če bi bila njihova? kaj potem?
te zanima kakšno teorijo im več kot milijarda Kitajcev in več kot milijarda
Indijcev? Ne? se mi je kar zdelo.

>Obstajata dve vrsti znanstvenikov vsi so Dr. in kaj jaz vem kašne titule vse imajo...

Znanstveniki (ljudje?) se že od nekdaj niso strinjali med seboj.

>Seveda pa že desetič: Vsak si naj izbere svoje prav, svojega boga in svojo teorijo nastanka človeka. Odločitev je na vsakemu kaj bo verjel. O posledicah svojega ravnanja pa bo odgovarjal sam.

način verovanja naj bi na karkoli vplival? Komu odgovarjal? sebi, tebi, bogu?
ah, saj nima smisla komentirati.

Jest sem znan brezbožnež. Zame je svet program iz 0 in 1.

Potem pa pride nekdo in pravi, da bi pa morda bilo vredno premisliti, da transendenca obstaja in IMA neko povezavo s tem svetom.

Ostanem skrajno skeptičen tudi do tega, ampak zelo za, da ljude svobodno iščejo in to transcendenco in njene povezave s tem svetom. Skozi svete knjige, skozi racionalne ali aracionalne kanale - kakor jim ljubo.

Pri tem se lahko tudi organizirajo v okviru zakonov in ustave. Nacionalno ali transnacionalno.

Svoboda je!

Ko mi pa kakšen Jehovec (ups, Adventist) teži zaradi Darwina, se nimam volje pogovarjat z njim o tem.

O Evoluciji sploh, je bilo pa na tem forumu že veliko povedanega. In še bo, če Bog zdravje da! Sploh v krogu "ST Illuminatijev".

:D

JankoFer:
Če bom kadarkoli slišal boljšo razlago nastanka sveta in me bo to prepričalo, pa naj bo to od milijarde Kitajcev ali Indijcev ali kogar koli, bom v to kar bo me prepričalo verjel. Do takrat ko pa se bo to zgodilo, bom pa raje vejel v Boga kot stvarnika

Še enajstič: Vsak naj verjame v kaj se mu zdi prav.........:D
««
10 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
454069 (3031) Saladin
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

928599 (6611) Thomas
»

Ubijane v verskih knjigah...

192519 (2181) Barakuda1
»

Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
649176 (8072) Valery
»

Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
585833 (4956) Thomas

Več podobnih tem