Forum » Loža » Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?
Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Eschelon ::
Adventisti so kekci. Jehovci tud. KC je s časom skapirala, da bo treba začet SP do daske pretolmačit, ker sicer so ž njim velike težave. Zato je nastala eksegeza (veda o SP). Sedaj "ustvaril po svoji podobi" ne pomeni več izgleda, temveč duha - včasih so zadevo dojemali dobesedno, in k temu primarnemu razumevanju se vračajo adventisti in jehovci - jehovci so tu bolj dobesedni kot adv.
SP se ne sme brat dobesedno, kaj naj bi pomenilo za nas.
Prvi korak je v tem, da se zavedaš zgodovinskega konteksta, v katerem so zapisi nastajali.
Drugi korak je v tem, da se zavedaš, kakšen pomen je imela takratna vsebina za takratne ljudi - kakšen dosežek je to bil.
Vprašanje "če je Jezus vstal" je prazno. Gre za stvar verovanja. Vprašaj se raje, zakaj je Jezus vstal? Kaj je to pomenilo za takratne ljudi? Kakšen vpliv je imel na zgodovino?
Danes brati SP dobesedno je tako brezveze kot bi bilo brezveze, če bi danes Jezus hodil okoli in delal in govoril natanko isto kot takrat. On je bil originalen, karizmatičen, bister, oster ko britev.
Zdaj pa eni mislijo, da hodijo po njegovih stopinjah, če ponavljajo. Malo svežine prosim.
En dober primer za aktualnega Jezusa bi bil lahko Thomas. Sicer mislim, da ni istega kalibra, je pa podoben material.
Flame away. Upam, da bo vsaj kdo tole pokapiral (adventistom že vnaprej oproščeno).
SP se ne sme brat dobesedno, kaj naj bi pomenilo za nas.
Prvi korak je v tem, da se zavedaš zgodovinskega konteksta, v katerem so zapisi nastajali.
Drugi korak je v tem, da se zavedaš, kakšen pomen je imela takratna vsebina za takratne ljudi - kakšen dosežek je to bil.
Vprašanje "če je Jezus vstal" je prazno. Gre za stvar verovanja. Vprašaj se raje, zakaj je Jezus vstal? Kaj je to pomenilo za takratne ljudi? Kakšen vpliv je imel na zgodovino?
Danes brati SP dobesedno je tako brezveze kot bi bilo brezveze, če bi danes Jezus hodil okoli in delal in govoril natanko isto kot takrat. On je bil originalen, karizmatičen, bister, oster ko britev.
Zdaj pa eni mislijo, da hodijo po njegovih stopinjah, če ponavljajo. Malo svežine prosim.
En dober primer za aktualnega Jezusa bi bil lahko Thomas. Sicer mislim, da ni istega kalibra, je pa podoben material.
Flame away. Upam, da bo vsaj kdo tole pokapiral (adventistom že vnaprej oproščeno).

Sid Izprijeni ::
Sem zadnjič bral mal na pejdžu od adventistov kako in kaj o njihovi veri.
Sem dobil občutek, da je z institucionaliziranimi verami nekako tako kot z vodnim hlajenjem računalnika.
Lahko kupiš Aquarius od Thermaltake, kjer je že vse prištimano. Enostavno sestaviš skupaj in se lahko koj včlaniš v klub vodnih hladilcev. Sicer zadeva dela bolj tako tako, a vsaj dela. V neskončno zadoščenje ti je, da se (vsaj tehnično) uvrščaš med vodne hladilce. Tvoja duša je lahko mirna.
Lahko pa težiš morphlingu za vodni blok. Čakaš in čakaš, da prideš na vrsto in potlej plačaš nemalo fičnikov za sicer vrhunsko zadevo. Potem se gnjaviš po odpadih in iščeš dober radiator, ki ima seveda izvorno prevelike cevi. Poizkusiš nekaj različnih cevi in načinov povezovanja celotnega sistema, pri tem storiš kak lapsus in skuriš še kak procesor. Po mesecih mučenja nekako le dosežeš stabilno delovanje sistema, nakar ti to ni več dovolj in razštelaš vse skupaj in spodaj rukneš še pelt. Seveda po neumnosti preslabo izoliraš, v kišti se ti skondenzira vlaga in ti zalije grafikuljo, ki nemudoma crkne. S trdim nekajmesečnim delom si našparaš keš za novo in obogaten zdaj že s številnimi izkušnjami vendarle sestaviš skupaj kišto, ki jo lahko vikaš. Doživiš manjšo nirvano, a hkrati že iščeš nove izzive.
Skratka, za svojo duhovno pot lahko izbereš religijo v paketu ali pa...
Sem dobil občutek, da je z institucionaliziranimi verami nekako tako kot z vodnim hlajenjem računalnika.
Lahko kupiš Aquarius od Thermaltake, kjer je že vse prištimano. Enostavno sestaviš skupaj in se lahko koj včlaniš v klub vodnih hladilcev. Sicer zadeva dela bolj tako tako, a vsaj dela. V neskončno zadoščenje ti je, da se (vsaj tehnično) uvrščaš med vodne hladilce. Tvoja duša je lahko mirna.
Lahko pa težiš morphlingu za vodni blok. Čakaš in čakaš, da prideš na vrsto in potlej plačaš nemalo fičnikov za sicer vrhunsko zadevo. Potem se gnjaviš po odpadih in iščeš dober radiator, ki ima seveda izvorno prevelike cevi. Poizkusiš nekaj različnih cevi in načinov povezovanja celotnega sistema, pri tem storiš kak lapsus in skuriš še kak procesor. Po mesecih mučenja nekako le dosežeš stabilno delovanje sistema, nakar ti to ni več dovolj in razštelaš vse skupaj in spodaj rukneš še pelt. Seveda po neumnosti preslabo izoliraš, v kišti se ti skondenzira vlaga in ti zalije grafikuljo, ki nemudoma crkne. S trdim nekajmesečnim delom si našparaš keš za novo in obogaten zdaj že s številnimi izkušnjami vendarle sestaviš skupaj kišto, ki jo lahko vikaš. Doživiš manjšo nirvano, a hkrati že iščeš nove izzive.
Skratka, za svojo duhovno pot lahko izbereš religijo v paketu ali pa...
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.
...but rather in the ability to control one's project.

Business ::
Za vse ki ne poznate adventiste in si jih napačno predstavljate tu imate link in si preberite kaj o njih. Kdo so in v kaj verujejo
LP
Business
LP
Business

EjTi ::
Glede jehovcev, adventistov, ...: Meni je pa prov všeč, da se ljudje oddaljujejo od RKC in hodijo v sekte in v druge podobne samooklicane zadeve (tarotarji, numerologi, horoskoparji, kristalčkarji, bioenergetiki in podobne zadeve - ko je že toliko tistih, ki gledajo prihodnost v kamenčkih - kdaj so bo najdel eden da gleda prihodnost v žolčnih kamnih:) Ker s tem samo spodkopavajo položaj RKC, ki ima zmeraj manj vernikov in jih bo kmalu pod 50%. Tako da državi ne bo treba več dajati denarja za te nesmisle. Če verniki hočejo imeti cerkev naj si jo potem sami plačajo, prav tako naj sami plačajo duhovnike. Upam pa še da ne bo potem nastal sklad za financiranje sekt in drugih samooklicanih prerokovalce.

Vegi ::
RKC, Adventisti, sekte.... Ne moreš vedeti, kdo ima prav. Kaj se skriva v ozadju. Denar? Bog? Politika?

EjTi ::
Denar, politika (oblast), nevednost.
Sekte in podobne zadeve nastanejo ker veliko ljudi vidi napake v RKC mišljenju, hoče prevzeti del upliva in potem izkoristijo to tako da s popravki (širjenjem drugačne "vere") služijo denar ko pridobijo vernike ali pa pač hočejo popraviti napačno miselnost RKC - ki je potem spet napačna.
Sekte in podobne zadeve nastanejo ker veliko ljudi vidi napake v RKC mišljenju, hoče prevzeti del upliva in potem izkoristijo to tako da s popravki (širjenjem drugačne "vere") služijo denar ko pridobijo vernike ali pa pač hočejo popraviti napačno miselnost RKC - ki je potem spet napačna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EjTi ()

Se strinjam.
Definicija sekte je : verska skupnost, ki se je odcepila od kake že utrjene verske skupnosti, cerkve, ločina
Definicija sekte je : verska skupnost, ki se je odcepila od kake že utrjene verske skupnosti, cerkve, ločina

ripmork ::
Se strinjam:
denar bi loh za marsikaj bl pomembnega zagonil kot pa za lakomno cerkev.
Nej duhovniki vzamejo sekero v roke pa mal drva sekat. Bo saj kej koristi
... Okej, je bla kruta ampak če je pa res no.
Kaj pomaga revežu lepo urihtana cerkvica, če je pa lačen in premražen?.
Je šlo že preveč dragocenega denarja za tistga falcona(
), pa bi se loh zdej
naša vlada mal spametovala ane. Sej če podpira cerkev loh tudi budiste ane.
C, kam gre ta svet. Če si našel boga v sebi in si veren, ne potrebuješ nobene
cerkve ali pa duhovnikov. Ne rabiš.. Kdor se hoče pa dokazovat pred sosedom
kolk je veren bo pa rinu v cerkvo ob 5-ih zjutraj. Sto ljudi sto čudi
denar bi loh za marsikaj bl pomembnega zagonil kot pa za lakomno cerkev.
Nej duhovniki vzamejo sekero v roke pa mal drva sekat. Bo saj kej koristi

... Okej, je bla kruta ampak če je pa res no.
Kaj pomaga revežu lepo urihtana cerkvica, če je pa lačen in premražen?.
Je šlo že preveč dragocenega denarja za tistga falcona(

naša vlada mal spametovala ane. Sej če podpira cerkev loh tudi budiste ane.
C, kam gre ta svet. Če si našel boga v sebi in si veren, ne potrebuješ nobene
cerkve ali pa duhovnikov. Ne rabiš.. Kdor se hoče pa dokazovat pred sosedom
kolk je veren bo pa rinu v cerkvo ob 5-ih zjutraj. Sto ljudi sto čudi

Zgodovina sprememb…
- polepsalo: OwcA ()

R33D3M33R ::
Jezus je bil zgodovinska osebnost in je torej živel. Na svetu se zgodi veliko nepojasnjenega in zakaj torej nebi vstal od mrtvih? Ni me bilo tam, nisem živel v tistih časih in ne poznam celotnega svetega pisma do potankosti, a zakaj nebi? Malo neumno bi bilo da več kot polovica sveta verjame v prevaro ali pač?
Moje mnenje...
lp
Moje mnenje...
lp
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Barakuda1 ::
Odiedog
en dober primer za aktualnega jezusa bi bil lahko thomas. Sicer mislim, da ni istega kalibra, je pa podoben material.
hahha
kar je preveč je pa preveč
P. S.
Upam samo lahko, da si tomas ne umišlja kako ima odiedog celo prav.
en dober primer za aktualnega jezusa bi bil lahko thomas. Sicer mislim, da ni istega kalibra, je pa podoben material.

hahha

kar je preveč je pa preveč
P. S.
Upam samo lahko, da si tomas ne umišlja kako ima odiedog celo prav.
Zgodovina sprememb…
- polepsalo: OwcA ()

TESKAn ::
No, Barakuda1, pa povej, zakaj ne bi mogel potegnit vzporednic med Thomasom in Jezusom?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

||_^_|| ::
|GeNeRaToR|: pomoje jih dons vsaj ene par na dan od mrtvih ustane ko jih oživljajo. Zakaj bi bil pol jezus kej posebnega?:)
O tem kako lahko je folk v neki prepričat in jih nategnt pa sploh nima smisla zgublat besed.
O tem kako lahko je folk v neki prepričat in jih nategnt pa sploh nima smisla zgublat besed.

Thomas ::
Jah zame je primera čisto laskava.
Moram pa reči, da nekateri za katere vem, so precej bolj podobni Kristusu, kot jest.
Zame bi bila Sokrat boljša primerjava. Obseden z raziskovanjem idej. Ljudje po sebi, mene ne zanimajo toliko.
Moram pa reči, da nekateri za katere vem, so precej bolj podobni Kristusu, kot jest.
Zame bi bila Sokrat boljša primerjava. Obseden z raziskovanjem idej. Ljudje po sebi, mene ne zanimajo toliko.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

odiedog
Gneralno gledano, bi ti celo lahko pritrdil. Zmeraj bolj se uveljavlja doktrina, da se naj SP ne bere in tolmači dobesedno, pač pa glede na njen simbolno-teološki pomen.
No, in na tej točki nastane nepremostljiva ovira.
Potrebno se je namreč odločit. Ali se sveto SP sprejema brez dodatkov in dobesedno ali v prenesenem smislu. Oboje preprosto ne gre, dasiravno duhovščina (in tisti ki od vere živijo) poskuša ravno to.
S takšnim pristopom se seveda polnijo in zapolnjujejo neskladja in vrzeli na katere ni odgovora (ne pri dobesedni razlagi, kot tudi ne na simbolni).
To se počne arbitrarno in po potrebi. Kakršnokoli oporekanje ali dvom o pravilnosti razlage pa se poskuša v kali zatreti. Razlog je očiten.
S takšnim pristopom se še naprej obdržiš duhovno nadmoč in oblastvenost v duhovnem smislu, kar ti posledično seveda zagotavlja tudi moč in oblast v posvetnem smislu.
Nekaj primerov kam pripelje razlaga SP v simbolnem ali dobesednem pomenu sem navajal že v prejšnjih prispevkih, zato se ne bi ponavljal. Za ilustracijo pa poglejmo še enega
Mt 26,26
Medtem ko so jedli, je Jezus vzel kruh, blagoslovil, razlomil, dal učencem in rekel: "Vzemite, jejte, to je moje telo".
Na podlagi tega stavka se danes praktično v vseh krščanskih Cerkvah izvaja obred obhajanja, ki na nek simbolen način v nedogled ponavlja dogodek zadnje večerje.
In kje ter v čem je problem. Odgovor je neprijeten.
V KANIBALIZMU.
Če namreč v kruhu na simbolni ravni vidimo Jezusovo telo in v vinu Jezusovo kri, potem z zaužitjem le tega pristajamo (pravtako na simbolni ravni) na kanibalizem.
Obred tako v svojem bistvu ni nič drugega in nič drugačen kot pri tistih poganskih ljudstvih in plemenih, ki so jedla srce žrtvovanega v prepričanju, da bodo z zaužitjem njegovega srca nanje prešle tudi vse kvalitete žrtve.
Po milosti "usmiljenega boga" so jih seveda lahko in morale vojaške horde "izvoljenega ljudstva" brez milosti pokončati.
No, in smo spet na začetku. Naj se SP razume dobesedno ali v simbolni obliki, se prej ali slej znajdemo na spolzkih tleh, ko stvar ni več ali razložljiva, ali pa je neprijetna.
Tega se zaveda predvsem duhovščina in prav iz tega razloga išče in išče nove in nove načine kako stvar zamegliti, ter na ta način še naprej bogateti in obdržati posvetno moč in oblast.
(hhmm, kako malo je v tem bogaboječega in duhovno očiščenega - mar ne
).
In priznati je potrebno, stvar jim gre kar dobro od rok.
barakuda
Gneralno gledano, bi ti celo lahko pritrdil. Zmeraj bolj se uveljavlja doktrina, da se naj SP ne bere in tolmači dobesedno, pač pa glede na njen simbolno-teološki pomen.
No, in na tej točki nastane nepremostljiva ovira.
Potrebno se je namreč odločit. Ali se sveto SP sprejema brez dodatkov in dobesedno ali v prenesenem smislu. Oboje preprosto ne gre, dasiravno duhovščina (in tisti ki od vere živijo) poskuša ravno to.
S takšnim pristopom se seveda polnijo in zapolnjujejo neskladja in vrzeli na katere ni odgovora (ne pri dobesedni razlagi, kot tudi ne na simbolni).
To se počne arbitrarno in po potrebi. Kakršnokoli oporekanje ali dvom o pravilnosti razlage pa se poskuša v kali zatreti. Razlog je očiten.
S takšnim pristopom se še naprej obdržiš duhovno nadmoč in oblastvenost v duhovnem smislu, kar ti posledično seveda zagotavlja tudi moč in oblast v posvetnem smislu.
Nekaj primerov kam pripelje razlaga SP v simbolnem ali dobesednem pomenu sem navajal že v prejšnjih prispevkih, zato se ne bi ponavljal. Za ilustracijo pa poglejmo še enega
Mt 26,26
Medtem ko so jedli, je Jezus vzel kruh, blagoslovil, razlomil, dal učencem in rekel: "Vzemite, jejte, to je moje telo".
Na podlagi tega stavka se danes praktično v vseh krščanskih Cerkvah izvaja obred obhajanja, ki na nek simbolen način v nedogled ponavlja dogodek zadnje večerje.
In kje ter v čem je problem. Odgovor je neprijeten.
V KANIBALIZMU.
Če namreč v kruhu na simbolni ravni vidimo Jezusovo telo in v vinu Jezusovo kri, potem z zaužitjem le tega pristajamo (pravtako na simbolni ravni) na kanibalizem.
Obred tako v svojem bistvu ni nič drugega in nič drugačen kot pri tistih poganskih ljudstvih in plemenih, ki so jedla srce žrtvovanega v prepričanju, da bodo z zaužitjem njegovega srca nanje prešle tudi vse kvalitete žrtve.
Po milosti "usmiljenega boga" so jih seveda lahko in morale vojaške horde "izvoljenega ljudstva" brez milosti pokončati.
No, in smo spet na začetku. Naj se SP razume dobesedno ali v simbolni obliki, se prej ali slej znajdemo na spolzkih tleh, ko stvar ni več ali razložljiva, ali pa je neprijetna.
Tega se zaveda predvsem duhovščina in prav iz tega razloga išče in išče nove in nove načine kako stvar zamegliti, ter na ta način še naprej bogateti in obdržati posvetno moč in oblast.
(hhmm, kako malo je v tem bogaboječega in duhovno očiščenega - mar ne

In priznati je potrebno, stvar jim gre kar dobro od rok.
barakuda

Thomas
Čeprav imaš o sebi zelo vzvišano mnenje
,
ti dam vseeno delno prav. Razlika med iskanjem in raziskovanjem idej je res nekaj drugega kot pridigarstvo (čeprav tega pri tebi tudi ne manjka
Čeprav imaš o sebi zelo vzvišano mnenje

ti dam vseeno delno prav. Razlika med iskanjem in raziskovanjem idej je res nekaj drugega kot pridigarstvo (čeprav tega pri tebi tudi ne manjka

Problem je v tem, da je tudi Sokratu šlo bolj za ljudi, kot gre meni.
Jest sicer mislim, da naj bo vse za dobro nekoga. Ljudi ali kakšnih drugigh sentientov.
Ampak družboslovje samo, me zelo dolgočasi. Tako ne Kristus in ne Sokrat nista ustrezna primera zame. Prvega je zanimal posameznik, drugega skupnost posameznikov.
Mene zanimajo biti. Čudoviti biti tam doli!
Jest sicer mislim, da naj bo vse za dobro nekoga. Ljudi ali kakšnih drugigh sentientov.
Ampak družboslovje samo, me zelo dolgočasi. Tako ne Kristus in ne Sokrat nista ustrezna primera zame. Prvega je zanimal posameznik, drugega skupnost posameznikov.
Mene zanimajo biti. Čudoviti biti tam doli!

Samo, kaj je dobro za ljudi? Rešitve, kako izboljšati življenski standard in s tem postati še bolj zapleten in odvisen od tehnike. Ali najti kakšen višji smisel življenja (primer Sokrat)?

Za ljudi je dobro, kar ni slabo zanje.
Plus še tisto kar je dobro.
Če pa iščeš smisel življenja, potem ga očitno nimaš.
Smislov je pa na pretek in zastonj lahko vzameš najboljšega zase.
Če že drugega ne - si lahko "Mali Princ", ki goji vrtnico in NE zajebe vsega - ter se potem ontološko sekira.
Plus še tisto kar je dobro.
Če pa iščeš smisel življenja, potem ga očitno nimaš.
Smislov je pa na pretek in zastonj lahko vzameš najboljšega zase.
Če že drugega ne - si lahko "Mali Princ", ki goji vrtnico in NE zajebe vsega - ter se potem ontološko sekira.

Ne mislim na smisel, da nekaj počneš, kar ti pač ugaja.... Obstaja večji smisel; kdo sem, zakaj sem tu, kar grem,... S tem se je Jezus ukvarjal. Vsak dan vidimo, kako ljudje umirajo, po drugi strani pa delujemo, kot da ne bomo nikol umrli. A ni to čudno?
V Parizu sem videl grafit; Bog je mrtev - Nitche
nekdo je dopisal; Nitche je mrtev - Bog
V Parizu sem videl grafit; Bog je mrtev - Nitche
nekdo je dopisal; Nitche je mrtev - Bog

Zakaj ne bi bil višji smisel to, kar pač počneš?
Sploh če je kakšna za mnoge dobra zadeva? Kot recimo, da zgodaj spomladi prineseš redkvice na tržnico. Vsako leto svojega aktivnega življenja?
Zame to NI prazno življenje. Prazno je, če samo sakramentiraš nad branjevci iz bifeja nasproti.
A bom zdej jest tebe učil ponižnosti Vegi - al kaj?
Sploh če je kakšna za mnoge dobra zadeva? Kot recimo, da zgodaj spomladi prineseš redkvice na tržnico. Vsako leto svojega aktivnega življenja?
Zame to NI prazno življenje. Prazno je, če samo sakramentiraš nad branjevci iz bifeja nasproti.
A bom zdej jest tebe učil ponižnosti Vegi - al kaj?

No prav. Ampak krščanski bog hoče, da ga častiš (tudi) naprimer s tem, da voziš tiste redkve na plac. Ali pa nekaj podobnega.
Budha bi bil pa mogoče zadovoljen, če bi se odrekel vsemu, samo njemu ne.
To je eden razlogov za uspeh Zahoda.
Budha bi bil pa mogoče zadovoljen, če bi se odrekel vsemu, samo njemu ne.
To je eden razlogov za uspeh Zahoda.

@||_^_||: heh...ne vem če so tedaj že poznali tako napredno medicino

"Bog je itak eden in ni omejen z verskimi skupnostmi. "
Recimo, da je temu tako. Problem je le v tem, da ne poznam religije, ki ne trdi to za svojega Boga.
Še posebaj nestrpni do drugih (Bogov) pa so prav verniki iz sklopa "religij knjige" (judje, kristjani, muslimani).
Za njih dilema ali je morda kateri od "drugih" Bogov tisti "pravi" sploh ne obstoji.
To, da je krščanstvo na nek čuden način ponovno uvedlo v religijo mnogoboštvo, je sicer že drugo vprašanje in druga dilema, primerna za neko drugo diskusijo. Važno je da trdijo (in vrjamejo) da je edini pravi Bog, Bog, ki ga oni slavijo in častijo.
Koliko pa je bogov, če sploh kakšen je, pa je itak stvar vere, nikakor pa ne stvar dokazov. (razen za vernike, ki imajo itak kronski dokaz za svoj prav v SP)
adijo pamet
barakuda
p.s.
Pravzaprav, pa naj mi eden od vnetih vernikov in zagovornikov "troedinega boga" končno pojasni,
kaj je narobe z Zevsom, Hero, Ateno, Apolonom, Artemisom, Aresom, Afrodito, Hefajstom, Hermesom, Pozejdonom, Demetro, Hestijo.
hhhmm zanimivo, na Olimpu je blo po naključjo lih tolk bogov kot je blo pr Kristusu apostolov
Recimo, da je temu tako. Problem je le v tem, da ne poznam religije, ki ne trdi to za svojega Boga.
Še posebaj nestrpni do drugih (Bogov) pa so prav verniki iz sklopa "religij knjige" (judje, kristjani, muslimani).
Za njih dilema ali je morda kateri od "drugih" Bogov tisti "pravi" sploh ne obstoji.
To, da je krščanstvo na nek čuden način ponovno uvedlo v religijo mnogoboštvo, je sicer že drugo vprašanje in druga dilema, primerna za neko drugo diskusijo. Važno je da trdijo (in vrjamejo) da je edini pravi Bog, Bog, ki ga oni slavijo in častijo.
Koliko pa je bogov, če sploh kakšen je, pa je itak stvar vere, nikakor pa ne stvar dokazov. (razen za vernike, ki imajo itak kronski dokaz za svoj prav v SP)

barakuda
p.s.
Pravzaprav, pa naj mi eden od vnetih vernikov in zagovornikov "troedinega boga" končno pojasni,
kaj je narobe z Zevsom, Hero, Ateno, Apolonom, Artemisom, Aresom, Afrodito, Hefajstom, Hermesom, Pozejdonom, Demetro, Hestijo.

>kaj je narobe z Zevsom, Hero, Ateno, Apolonom, Artemisom, Aresom, Afrodito, >Hefajstom, Hermesom, Pozejdonom, Demetro, Hestijo.
Kolikor je meni znano, ne gre tu za več bogov, temveč za tako imenovane polbogove, ki so zadolženi za določene stvari. Se pravi eden vrhovni Bog in njegove eminacije (opolnomočeni deli).
Kolikor je meni znano, ne gre tu za več bogov, temveč za tako imenovane polbogove, ki so zadolženi za določene stvari. Se pravi eden vrhovni Bog in njegove eminacije (opolnomočeni deli).

snow ::
Cerkev je pobijala intelektualce v srednjem veku, da bi zaščitila svoje interese. Zame so morilci.
Jezus. Ne.
Jezus. Ne.

Cerkev je pa tak čisto zgrešila svoje poslanstvo. Groza kaj se je delalo: inkvizicija,poboji nedolžnih...to se mi je čisto zagabilo. Kaj so jih brigali jezusovi nauki, samo denar!!!!
bljak, hudo
bljak, hudo

no kter je pa bil pol po tvoje VRHOVNI BOG na Olimpu
Pa tud če bi imel prav, Jezus mi tle manjka, a si porajtal to

no kter je pa bil pol po tvoje VRHOVNI BOG na Olimpu

Pa tud če bi imel prav, Jezus mi tle manjka, a si porajtal to

SAj jezus ni bog ampak učitelj, ki govori o tem, kako doseči Boga. Na boga se obrača kot svojega očeta.
Kar pa se tiče RKC, je moje mnenje; dokler slovenski nadškof kadi in pije, men že ne bo govoru o duhovnosti. naj pokaže z zgledom - čistostjo. Tisti, ki je na oblasti mora biti čist in ne pohlepen na denar.
Kar pa se tiče RKC, je moje mnenje; dokler slovenski nadškof kadi in pije, men že ne bo govoru o duhovnosti. naj pokaže z zgledom - čistostjo. Tisti, ki je na oblasti mora biti čist in ne pohlepen na denar.

Vegi
dej no, sej si simpatičen, ampak dej no vpraš kakšnega od kristjanov kaj meni o tem, da Jezus ni bil Bog.
Sam ne pol reč, da sm te jez namočo
p.s.
sploh pa ni to bistvo ali je Jezus Bog ali ne, bistvo je bilo v tem, da našteti grški Bogovi z Olimpa niso nikakršni "takoimenovani" polbogovi, pač pa kar Bogovi in to nič več in nič manj.
Polbogovi pa so tisti, ki se rodijo iz zveze med bogom (lahko tud boginjo
) in človekom.

dej no, sej si simpatičen, ampak dej no vpraš kakšnega od kristjanov kaj meni o tem, da Jezus ni bil Bog.
Sam ne pol reč, da sm te jez namočo

p.s.
sploh pa ni to bistvo ali je Jezus Bog ali ne, bistvo je bilo v tem, da našteti grški Bogovi z Olimpa niso nikakršni "takoimenovani" polbogovi, pač pa kar Bogovi in to nič več in nič manj.
Polbogovi pa so tisti, ki se rodijo iz zveze med bogom (lahko tud boginjo

BigWhale ::
Adventisti so mi vsec, ker so precej preprosti. Nevem pa ce mi je vsec ideja o zivljenju po svetem pismu. Meni v bistvu marsikatera ideja ni vsec... Se najbolj mi pa ni vsec ta trapasta netolerantnost.
Musliman, Kristjan, Jehovec, Budist, Ateist, Agnostik... Pa kaj... Ce nekdo v nekaj verjame, naj verjame, saj s tem tebi ne skodi. Ce nekdo v nic ne verjame, pa tudi prav, naj neha prepricevati druge, ki verjamejo, da je to traparija.
Ce bi bili vsi malo bolj strpni eden do drugega, bi nam bilo precej lepse. Na zalost nismo ampak nam je usojeno, da se pobijemo med sabo... ... skoda, ker smo konec koncev le nekaj dosegli... :)
I feel so gay today!
--
BigW!
Musliman, Kristjan, Jehovec, Budist, Ateist, Agnostik... Pa kaj... Ce nekdo v nekaj verjame, naj verjame, saj s tem tebi ne skodi. Ce nekdo v nic ne verjame, pa tudi prav, naj neha prepricevati druge, ki verjamejo, da je to traparija.
Ce bi bili vsi malo bolj strpni eden do drugega, bi nam bilo precej lepse. Na zalost nismo ampak nam je usojeno, da se pobijemo med sabo... ... skoda, ker smo konec koncev le nekaj dosegli... :)
I feel so gay today!
--
BigW!

Ne vem, koliko govorite iz lastnih izkušenj, ampak iz KC imam na slošno zelo dobre vtise. Ene dva duhovnika sta bila strupena, nekaj je bilo poprečnih ampak kar večinoma so pa za vikat. Še posebej npr. draveljski Jezuiti in pa Frančiškani iz centra. Kolk so ti ljudje načitani in dobrosrčni. Kapo dol.
Barakuda, se ti splača tole s kanibalizmom it vprašat enega Jezuita. Definitivno ti lahko že jaz rečem, da ne gre zadeve jemati dobesedno - in je ne jemljejo že od prvih apostolov dalje. V evharistiji gre veliko bolj za to, da se poudari prisotnost JK v cerkvenem občestvu, da se preko sprejemanja hostije zaveže vrednotam, ki jih je JK oznanjal - da njegov nauk v celoti ponotranjiš.
IMHO gre za preprost psihološki mehanizem, ki pa mu lahko po lastni želji vedno dodaš kanček mistike.
Barakuda, grški bogovi imajo precej nasilno zgodovino. Zeus pride na prestol šele s tem ko z njega izrine Kronosa. So pa to vsi čistokrvni bogovi. Polbogovi so pri Grkih mešančki med bogovi in ljudmi (s tem da morajo po rojstvu dobit za polni status polboga še par zadevic).
Vegi - JK zase pravi da je Bog (da je enega bistva z Očetom). sorči. Sej tle je spet ena precej privlačna teologija zadaj.
Thomas: Smislov je pa na pretek in zastonj lahko vzameš najboljšega zase.
To je to. Ko se enkrat dokoplješ do tega, da se ljudje brez potrebe mučijo ko iščejo en, vseobsegajoč smisel, namesto da bi si jih izbrali poljubno mnogo sami, je lažje dihat. "Smisel življenja" je en defekten besedni konstrukt.
Barakuda, se ti splača tole s kanibalizmom it vprašat enega Jezuita. Definitivno ti lahko že jaz rečem, da ne gre zadeve jemati dobesedno - in je ne jemljejo že od prvih apostolov dalje. V evharistiji gre veliko bolj za to, da se poudari prisotnost JK v cerkvenem občestvu, da se preko sprejemanja hostije zaveže vrednotam, ki jih je JK oznanjal - da njegov nauk v celoti ponotranjiš.
IMHO gre za preprost psihološki mehanizem, ki pa mu lahko po lastni želji vedno dodaš kanček mistike.
Barakuda, grški bogovi imajo precej nasilno zgodovino. Zeus pride na prestol šele s tem ko z njega izrine Kronosa. So pa to vsi čistokrvni bogovi. Polbogovi so pri Grkih mešančki med bogovi in ljudmi (s tem da morajo po rojstvu dobit za polni status polboga še par zadevic).
Vegi - JK zase pravi da je Bog (da je enega bistva z Očetom). sorči. Sej tle je spet ena precej privlačna teologija zadaj.
Thomas: Smislov je pa na pretek in zastonj lahko vzameš najboljšega zase.
To je to. Ko se enkrat dokoplješ do tega, da se ljudje brez potrebe mučijo ko iščejo en, vseobsegajoč smisel, namesto da bi si jih izbrali poljubno mnogo sami, je lažje dihat. "Smisel življenja" je en defekten besedni konstrukt.

... Se najbolj mi pa ni vsec ta trapasta netolerantnost.
Razmišljanje pod katerega bi se vsak človek (in jaz osebno) skoraj (moral) podpisal. Žal pa stvar (kot običajno) tudi tokrat ni tako zelo preprosta.
Lahko bi se podpisal pod to misel če :
1. Nekdo s tem ko verjame v Boga iz SP meni in drugim res ne škodi in to ne zdaj niti mi ne bo v prihodnosti
2. Bodo verni do drugače verujočih enako strpni, kot to terjajo zase
3. Bodo verni strpni tudi do neverujočih in jim svojega verskega prepričanja ne bodo vsiljevali (tudi z zahtevo po obveznem verouku v OŠ)
Zgodovina in dejstva nas nažalost uče drugače.
Odgovor v stilu : "To počno institucije, verniki pa so nekaj povsem drugega" - žal ne vzdrži.
Taisti verniki so namreč pripadniki teh institucij, brez katerih institucij sploh ne bi bilo in so s tem hočeš nočeš vsaj soodgovorni za delovanje in početje teh institucij. Taisti verniki so sprejeli nauke in napotila SP (ali katerekoli druge pisane religije), ki do drugače verujočih tudi slučajno ni tolerantno
Tako dolgo torej, dokler bodo institucije v imenu Boga skupaj s svojimi verniki nestrpne, netolerantne in tudi sicer na tak ali drugačen način do drugače mislečih ali verujočih ogrožajoče, se pač ne morem strinjat s tem, da drugemu ne škodujejo. Žal.
Čeprav se čutim od njih (Zgodovina, in to ne ravno tako davna - nenazadnje tudi sedanjost) ogroženega, pa sem se in se bom zavzemal zato, da sme vsakdo verovati in izpovedovati svojo vero.
Ampak za boga milega, a smemo živeti na tem planetu tudi tisti, ki ne verujemo, torej tisti, ki so nas ravno verniki poimenovali (in nas še zmeraj) z vsemogočimi izrazi od antikristov, brezbožnežev do še česa da ne naštevam.
Smemo torej živeti tudi takšni, ne da bi verniki na nas gledali zviška, polnega usmiljenja in prezira, kot na nekaj kar še ni doseglo duhovne popolnosti ali vsaj stopilo na to pot.
Smemo torej neverniki enako goreče v javnosti zagovarjati svoj svetovnonazorski pogled in biti kritični do religij in verovanj verujočih, kot to v imenu "svojega" Boga počno za svoja verska prepričanja verniki svojih religij.
Tako dolgo, dokler temu ni tako, se pač upravičeno lahko čutim ogroženega. Tako dolgo, dokler bo temu tako si bom želel in upal in hotel verjeti le v nekaj in sicer v to, da bo prišel dan, ko se nihče ne bo več rabil čutit ogroženega od nikogar zaradi svojega prepričanja. Zaenkrat nažalost ni tako.
barakuda
Razmišljanje pod katerega bi se vsak človek (in jaz osebno) skoraj (moral) podpisal. Žal pa stvar (kot običajno) tudi tokrat ni tako zelo preprosta.
Lahko bi se podpisal pod to misel če :
1. Nekdo s tem ko verjame v Boga iz SP meni in drugim res ne škodi in to ne zdaj niti mi ne bo v prihodnosti
2. Bodo verni do drugače verujočih enako strpni, kot to terjajo zase
3. Bodo verni strpni tudi do neverujočih in jim svojega verskega prepričanja ne bodo vsiljevali (tudi z zahtevo po obveznem verouku v OŠ)
Zgodovina in dejstva nas nažalost uče drugače.
Odgovor v stilu : "To počno institucije, verniki pa so nekaj povsem drugega" - žal ne vzdrži.
Taisti verniki so namreč pripadniki teh institucij, brez katerih institucij sploh ne bi bilo in so s tem hočeš nočeš vsaj soodgovorni za delovanje in početje teh institucij. Taisti verniki so sprejeli nauke in napotila SP (ali katerekoli druge pisane religije), ki do drugače verujočih tudi slučajno ni tolerantno
Tako dolgo torej, dokler bodo institucije v imenu Boga skupaj s svojimi verniki nestrpne, netolerantne in tudi sicer na tak ali drugačen način do drugače mislečih ali verujočih ogrožajoče, se pač ne morem strinjat s tem, da drugemu ne škodujejo. Žal.
Čeprav se čutim od njih (Zgodovina, in to ne ravno tako davna - nenazadnje tudi sedanjost) ogroženega, pa sem se in se bom zavzemal zato, da sme vsakdo verovati in izpovedovati svojo vero.
Ampak za boga milega, a smemo živeti na tem planetu tudi tisti, ki ne verujemo, torej tisti, ki so nas ravno verniki poimenovali (in nas še zmeraj) z vsemogočimi izrazi od antikristov, brezbožnežev do še česa da ne naštevam.
Smemo torej živeti tudi takšni, ne da bi verniki na nas gledali zviška, polnega usmiljenja in prezira, kot na nekaj kar še ni doseglo duhovne popolnosti ali vsaj stopilo na to pot.
Smemo torej neverniki enako goreče v javnosti zagovarjati svoj svetovnonazorski pogled in biti kritični do religij in verovanj verujočih, kot to v imenu "svojega" Boga počno za svoja verska prepričanja verniki svojih religij.
Tako dolgo, dokler temu ni tako, se pač upravičeno lahko čutim ogroženega. Tako dolgo, dokler bo temu tako si bom želel in upal in hotel verjeti le v nekaj in sicer v to, da bo prišel dan, ko se nihče ne bo več rabil čutit ogroženega od nikogar zaradi svojega prepričanja. Zaenkrat nažalost ni tako.
barakuda

Barakuda, se ti splača tole s kanibalizmom it vprašat enega Jezuita. Definitivno ti lahko že jaz rečem, da ne gre zadeve jemati dobesedno - in je ne jemljejo že od prvih apostolov dalje. V evharistiji gre veliko bolj za to, da se poudari prisotnost JK v cerkvenem občestvu, da se preko sprejemanja hostije zaveže vrednotam, ki jih je JK oznanjal - da njegov nauk v celoti ponotranjiš
No saj v tem pa je problem na ideološko-teološkem področju. Tako kot sem že nekajkrat zapisal v prejšnjih prispevkih, Cerkev in duhovščina pač razlagata SP glede na potrebe časa.
Ampak da se razumemo, ne potrebe svojih vernikov ampak potrebe Cerkve (v lastniško kapitalskem in oblastnem smislu).
Da so nekateri patri, in duhovniki "kapo dol" o.k., sam ne mi zdaj rečt, da delajo za dobrobit vseh. Sej nenazadnje tudi politiki vseh barv in opcij znajo še kako "medeno žvrgolet" v predvolilni kampaniji. Kapo jim dol, a ne.
Kar pa se grških bogov tiče, si pa preberi vse kar sem zapisal, ker sicer izgleda, kot da sem jaz zapisal nekaj drugega kot ti in da stvari ne poznam.
Glede nasilne zgodovine grških bogov, pa sam to:
Težko bi rekel da je ravno kaj dosti bolj nasilna od nezaslišane krvoločnosti in nasilja "pravičnega boga" praočakov, ki veje iz vsake strani SP stare zaveze. So si kar "bratje" po duhu (in početju
tile bogovi.
barakuda
No saj v tem pa je problem na ideološko-teološkem področju. Tako kot sem že nekajkrat zapisal v prejšnjih prispevkih, Cerkev in duhovščina pač razlagata SP glede na potrebe časa.
Ampak da se razumemo, ne potrebe svojih vernikov ampak potrebe Cerkve (v lastniško kapitalskem in oblastnem smislu).
Da so nekateri patri, in duhovniki "kapo dol" o.k., sam ne mi zdaj rečt, da delajo za dobrobit vseh. Sej nenazadnje tudi politiki vseh barv in opcij znajo še kako "medeno žvrgolet" v predvolilni kampaniji. Kapo jim dol, a ne.
Kar pa se grških bogov tiče, si pa preberi vse kar sem zapisal, ker sicer izgleda, kot da sem jaz zapisal nekaj drugega kot ti in da stvari ne poznam.
Glede nasilne zgodovine grških bogov, pa sam to:
Težko bi rekel da je ravno kaj dosti bolj nasilna od nezaslišane krvoločnosti in nasilja "pravičnega boga" praočakov, ki veje iz vsake strani SP stare zaveze. So si kar "bratje" po duhu (in početju

barakuda

Fish <>< ::
Fantje nobeden vam nič ne vsiljuje.Vsaj motorolca, business in jaz ne.
Smo se samo pogovarjal, zato ne govort kar ni res. Če pa je slučajno prišlo do tega se pa opravičujem. In tud noben nima nič proti budistom, muslimanom, ...
In tisto, kar hočete delati sami vam ne more nihče branit, zato ne govort če je mogoče na tej zemlji tudi kej placa za neverne.Seveda ga je za vse dost, tko zame kot zate.
Smo se samo pogovarjal, zato ne govort kar ni res. Če pa je slučajno prišlo do tega se pa opravičujem. In tud noben nima nič proti budistom, muslimanom, ...
In tisto, kar hočete delati sami vam ne more nihče branit, zato ne govort če je mogoče na tej zemlji tudi kej placa za neverne.Seveda ga je za vse dost, tko zame kot zate.

FisH <><

To gajbica:
Vecina jih na zalost ne misli tako kot ti... In so pripravljeni zagovarjati svoje stalisce. S svincem... heh... :)
--
BigW!
Vecina jih na zalost ne misli tako kot ti... In so pripravljeni zagovarjati svoje stalisce. S svincem... heh... :)
--
BigW!

T0RN4D0 ::
I'm late. Tud vsega nism prebral, ker se mi ne da.
sm pa neki vmes prebral.
motoralca(začetek)
46 Kateri nekrščanski pisatelji in zgodovinarji poročajo o Jezusu?
Svetonij, Tacit, Plinij mlajši, in judovski zgodovinar Jožef Flavij.
(sm mogu vsa vprašanj na pamet znat
maljone vprašanj)
Sm prebral kaj je Janez napisu.***
pa vseen
vse kar je je precej plitko. Ne rečem, da je vera močna; samo dokazi, argumenti.
Sej vera ni slaba stvar. Sam vsak ma svojo. Tuki lahko rečete, da je ta vera dobra, najboljša, prava... sam drugih ne poznate(poznam). V bistvu vse vere učijo dobro. Sam je poleg vključen še Bog(ne sam naš troedini) in pravila, običaji itd.
mi bomo šli v naša nebesa
, Hindujci v svoja, muslimani vsvoja...(tak se pač veruje), čeprov po 'našem' bi mogl vsi drugi v pekel. mi pa tud- po prepričanju drugih ver namreč.
Drugač pa 'če se ne bomo lepo obnašal bomo šli v pekel'. Pol če bi bi bli vsi kristjani, bi se se vsi lapo obnašal, da bi lahk šli v nebesa?! LOL Tud kristjani (vsi) po mojm kr precej grešijo.
pa poglejmo
3 deset božjih zapovedi
1. veruj v enega boga
2. ne skruni božjega imena
3. posvečuj gospodov da.
4. spoštuj očeta in mater, da boš dolgo živel in ti bo dobro na zemlji
5. ne ubijaj
6. ne nečistuj
7. ne kradi
8. ne pričaj po krivem
9. ne želi svojega bližnjega žene
10.ne želi svojega bližnjega blaga
4 pet cerkvenih zapovedi
1. posvečuj zapovedane praznike
2. bodi ob nedeljah in zapovedanih praznikih pri sveti maši
3. posti se zapovedane postne dni
4. spovej se svojih grehov vsaj enkrat v letu in prejmi vsaj v velikonočnem času sveto Rešnje telo
5. sklepaj zakon po cerkvenih določbah.
5 glavni grehi
1. napuh 2. lakomnost 3. nečistost 4. nevoščljivost 5. požrešnost 6. jeza 7. lenoba
pa kolk še tega
54% kristjanov. hm;
le delček tega obiskuje maše,
precej jih sploh ne veruje; ( sm bil pr birm, pa pred parm letam parkrat pr maš, pa sm kristjan)
(ne jst) %že, sam kakšni!
precej od tega jih hod k maši po listke
v glavnem, malo je ''pravih'' vernikov.
....
....
nč ni mogl ratat iz nč.
vse je ustvaru Bog. Ja sebe tud? Sm če ni blo nč? Brrrrrrr sam zmedeš se lahk.
lahk pa pač verjameš kar bereš, slišiš...
(nagrada so nebesa
)
Adam in Eva. prva človeka..
jst prav da sta bla dobra, de jima je ratal tak pisane pa različne potomce narest(rmene, rdeče, bele, črne...
)
*** kaj pa Če je Jezus najdu čudežno rastlino cannabis, pa je ldi skup sklicu, pol so pa take pisal... Je po vod hodu..
pa iz palce je kača nastala- a ne spominja mal na hipije?
joke
mal preveč filozofiru. se zgodi
'i won't go with the flow'
krneki
sm pa neki vmes prebral.
motoralca(začetek)
46 Kateri nekrščanski pisatelji in zgodovinarji poročajo o Jezusu?
Svetonij, Tacit, Plinij mlajši, in judovski zgodovinar Jožef Flavij.
(sm mogu vsa vprašanj na pamet znat

Sm prebral kaj je Janez napisu.***
pa vseen
vse kar je je precej plitko. Ne rečem, da je vera močna; samo dokazi, argumenti.
Sej vera ni slaba stvar. Sam vsak ma svojo. Tuki lahko rečete, da je ta vera dobra, najboljša, prava... sam drugih ne poznate(poznam). V bistvu vse vere učijo dobro. Sam je poleg vključen še Bog(ne sam naš troedini) in pravila, običaji itd.
mi bomo šli v naša nebesa

Drugač pa 'če se ne bomo lepo obnašal bomo šli v pekel'. Pol če bi bi bli vsi kristjani, bi se se vsi lapo obnašal, da bi lahk šli v nebesa?! LOL Tud kristjani (vsi) po mojm kr precej grešijo.
pa poglejmo
3 deset božjih zapovedi
1. veruj v enega boga
2. ne skruni božjega imena
3. posvečuj gospodov da.
4. spoštuj očeta in mater, da boš dolgo živel in ti bo dobro na zemlji
5. ne ubijaj
6. ne nečistuj
7. ne kradi
8. ne pričaj po krivem
9. ne želi svojega bližnjega žene
10.ne želi svojega bližnjega blaga
4 pet cerkvenih zapovedi
1. posvečuj zapovedane praznike
2. bodi ob nedeljah in zapovedanih praznikih pri sveti maši
3. posti se zapovedane postne dni
4. spovej se svojih grehov vsaj enkrat v letu in prejmi vsaj v velikonočnem času sveto Rešnje telo
5. sklepaj zakon po cerkvenih določbah.
5 glavni grehi
1. napuh 2. lakomnost 3. nečistost 4. nevoščljivost 5. požrešnost 6. jeza 7. lenoba
pa kolk še tega
54% kristjanov. hm;
le delček tega obiskuje maše,
precej jih sploh ne veruje; ( sm bil pr birm, pa pred parm letam parkrat pr maš, pa sm kristjan)
(ne jst) %že, sam kakšni!
precej od tega jih hod k maši po listke

v glavnem, malo je ''pravih'' vernikov.
....
....
nč ni mogl ratat iz nč.
vse je ustvaru Bog. Ja sebe tud? Sm če ni blo nč? Brrrrrrr sam zmedeš se lahk.
lahk pa pač verjameš kar bereš, slišiš...
(nagrada so nebesa

Adam in Eva. prva človeka..
jst prav da sta bla dobra, de jima je ratal tak pisane pa različne potomce narest(rmene, rdeče, bele, črne...

*** kaj pa Če je Jezus najdu čudežno rastlino cannabis, pa je ldi skup sklicu, pol so pa take pisal... Je po vod hodu..
pa iz palce je kača nastala- a ne spominja mal na hipije?

joke
mal preveč filozofiru. se zgodi

krneki
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

TB - I'm late. Tud vsega nism prebral, ker se mi ne da.
Bravo. Pa tudi odgovor je raztresen. Drugič raje povej z manj besedami več.
Bravo. Pa tudi odgovor je raztresen. Drugič raje povej z manj besedami več.

M4TECH ::
Cerkev je opij za ljudstvo.
Jezus je komercialna prevara.
To je moje mnenje.Se opravičujem če sem koga ožalil vendar je tako.
[Do kakršne koli nestrpnosti smo na Slo-Techu nestrpni! -OwcA]
Jezus je komercialna prevara.

To je moje mnenje.Se opravičujem če sem koga ožalil vendar je tako.
[Do kakršne koli nestrpnosti smo na Slo-Techu nestrpni! -OwcA]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()

To M@Tech:
_ozalil_ nisi najbrz nobenga... Ampak svojih izjav pa tudi nisi utemeljil. Zakaj imas tako mnenje, a si se tak ze rodil, kdo te je tako naucil. Pa niti nisi povedal kolk religij si ze 'probal', da sedaj to ves... Al to kar ves... [odstranil del, ki se ja nanašal na "neobstoječo" repliko -OwcA]
Ah ja, kaj ko pa imajo vsi toliko za povedat... :P
--
BigW!
_ozalil_ nisi najbrz nobenga... Ampak svojih izjav pa tudi nisi utemeljil. Zakaj imas tako mnenje, a si se tak ze rodil, kdo te je tako naucil. Pa niti nisi povedal kolk religij si ze 'probal', da sedaj to ves... Al to kar ves... [odstranil del, ki se ja nanašal na "neobstoječo" repliko -OwcA]
Ah ja, kaj ko pa imajo vsi toliko za povedat... :P
--
BigW!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()

M4TECH ::
BigWhale & smash:
Vsaj nekdo tule nekaj pomni.
Narod verjame v to kar še ni nikoli videl (Bog) in nikoli nebo (Nebesa).
Vsaj nekdo tule nekaj pomni.
Narod verjame v to kar še ni nikoli videl (Bog) in nikoli nebo (Nebesa).

motorolca ::
M@tech praviš, da ni Boga? Kaj pa to, da je en človek močno preganjal kristjane, jih pobijal in zapiral v ječe, kasenje pa je postal kristjan? Le kako to? Kakšna spremebma kar naenkrat. Tudi Darwin je proti koncu svojega življenja preklical vse svoje TEORIJE o evoluciji? A ni to zanimivo.
Od kje ti čustva, razum in vest? Kar od samega sebe je to nastalo? meni je to nelogično in ne želim prav nobenega žaliti, če tako veruje, samo meni je to nelogično. Bolj mi je logično, da je to nekdo ustvaril in mi je to lažje verovati, kot pa, da je od samega vse nastalo.
Lep pozdrav, motorolca.
Od kje ti čustva, razum in vest? Kar od samega sebe je to nastalo? meni je to nelogično in ne želim prav nobenega žaliti, če tako veruje, samo meni je to nelogično. Bolj mi je logično, da je to nekdo ustvaril in mi je to lažje verovati, kot pa, da je od samega vse nastalo.
Lep pozdrav, motorolca.

smash ::
motorolca: že 100x ti povem ,da boli mene di**, če je zblojen starec darwin preklicu svoje teorije...to še ne pomen da so napačne...to bl govori o tem, pod kako močnim cerkvenim vplivom so bili včasih ljudje in so pred smrtjo radi sanjarili o tem, kaj jih čaka po smrti in zakaj ne bi sanjaril o nebesih, o katerih cerkva tko naklada, da so tko OK pa lepa itd...
in s tem ni nč narobe če sanjariš, da greš po smrti v nebesa ...kar še ne pomen da v resnici so...tuki gre o tem, da se v nekaj prepričaš, da potem lažje sprejmeš smrt
in valda da je pol stari zblojenec darwin ovrgu svoje teorije, ko mu je duhovnik na smrtni postli reku:" Veš, bog ti bo odpustil in te sprejel v nebesa, samo če boš ovrgel te svoje teorije!"
in s tem ni nč narobe če sanjariš, da greš po smrti v nebesa ...kar še ne pomen da v resnici so...tuki gre o tem, da se v nekaj prepričaš, da potem lažje sprejmeš smrt
in valda da je pol stari zblojenec darwin ovrgu svoje teorije, ko mu je duhovnik na smrtni postli reku:" Veš, bog ti bo odpustil in te sprejel v nebesa, samo če boš ovrgel te svoje teorije!"

snow ::
Motorola.
Na koncu tistega članka piše:
> It therefore appears that Darwin did not recant, and it is a pity that to this day the Lady Hope story occasionally appears in tracts published and given out by well-meaning people.
Dober link si ti to dal, prebral si pa do pol in potem bil cel vesel, ko si našel nekaj kar bi naj kao tebi pomagalo.
Če tudi bi Darwin preklical svojo teorijo, je teorija pravilna.
> Kaj pa to, da je en človek močno preganjal kristjane, jih pobijal in zapiral v ječe, kasenje pa je postal kristjan?
Kateri to? (Dobro en, povej mi jih 10).
Kaj pa oni pedofilski župniki?
Pa zažiganje na tisoče 'čarovnic'?
Pa obglavljanje znanstvenikov?
Verjameš da je Zemlja ravna ploskev?
Na koncu tistega članka piše:
> It therefore appears that Darwin did not recant, and it is a pity that to this day the Lady Hope story occasionally appears in tracts published and given out by well-meaning people.
Dober link si ti to dal, prebral si pa do pol in potem bil cel vesel, ko si našel nekaj kar bi naj kao tebi pomagalo.
Če tudi bi Darwin preklical svojo teorijo, je teorija pravilna.
> Kaj pa to, da je en človek močno preganjal kristjane, jih pobijal in zapiral v ječe, kasenje pa je postal kristjan?
Kateri to? (Dobro en, povej mi jih 10).
Kaj pa oni pedofilski župniki?
Pa zažiganje na tisoče 'čarovnic'?
Pa obglavljanje znanstvenikov?
Verjameš da je Zemlja ravna ploskev?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: snow ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismoOddelek: Problemi človeštva | 4069 (3031) | Saladin |
» | Napake krscanstva (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8599 (6611) | Thomas |
» | Ubijane v verskih knjigah...Oddelek: Problemi človeštva | 2519 (2181) | Barakuda1 |
» | Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9176 (8072) | Valery |
» | Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5833 (4956) | Thomas |