» »

digitalni podpis s poštarco

digitalni podpis s poštarco

lolo22 ::

Pozdravljeni

Nikakor ne morem testno digitalno podpisati dokumenta na spletni strani emil
(abanka) z digitalnim potrdilom postarca. Po navodilih sem uvozil digitalno potrdilo v windows7 in firefox, preveril korensko potrdilo, namestil dodatek za podpisovanje iz spletne strani, ki je videti v firefoxu, namestil program java8, označil, da je potrdilo dostopno razvijalcem programov...
pri poskusu testnega podpisa mi napiše: nepričakovana napaka - komponenta za podpis ni nameščena.
Firefox sem deinštaliral, inštaliral zadnjo verzijo, probal v ie, vendar brez uspeha.
Ali mi lahko kdo pomaga rešiti nastalo situacijo?

Hvala. Lp, Marjan

Lonsarg ::

Sej je opozorilo napake jasno, komponento za podpisovanja rabi ta spletna stran in jo moraš inštalirati. Te komponente so načeloma navadni plugini in zraven testne strain bi morala biti navodila z linkom do inštalacije te komponente, oziromoa ponavadi se cello ko zazna da nimaš naloženo avtomatsko ponudi in samo klikneš namesti/run.

lolo22 ::

pozdravljeni

Seveda je jasno. Problem je v tem, da je komponenta naložena in tudi pred tem opozorilom o napaki piše, če imate komponento že naloženo, se namestitev ne izvede. Preveril sem v firefoxu in je naložen dodatek za podpisovanje.

Lp, Marjan

Lonsarg ::

Hm, ja sm prehitro prebral. Lahko da ima ta komponenta rabi kako starejšo verzijo jave, mogoče če probaš še 7 naložit. Čeprav praviš, da pri namestitvi komponente pa nobene napake ni bilo...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

edavki.durs.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
35987425 (11971) Buggy
»

Digitalno potrdilo - SIGENCA, problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
208867 (6631) fulgur
»

Halcom ena za vse kako z njo podpisovati pošto v Thunderbirdu in drugje

Oddelek: Informacijska varnost
152982 (2379) mat xxl
»

Prevzem certifikata sigenca v WIN 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
5320872 (17437) MrStein
»

Elektronsko podpisovanje pdf dokumentov

Oddelek: Pomoč in nasveti
123443 (3131) St753

Več podobnih tem